הגעה לצבא עם נשק אישי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הגעה לצבא עם נשק אישי
אתה לא לגמרי צודק.
מטווח פעם בחצי שנה לא מיועד לחיילים שנושאים נקש אישי קבוע אלא רק לאלה שזקוקים לנשק מדי פעם לתורנויות. מי שצריך לשאת נשק קבוע נדרש ליותר.
אגב, זה 15 ביום ו-10 בלילה.
ומטווח כזה פעם בחצי שנה זה עדיין הרבה יותר טוב ממטווח של 50 כדור פעם ב-3 שנים.
מטווח פעם בחצי שנה לא מיועד לחיילים שנושאים נקש אישי קבוע אלא רק לאלה שזקוקים לנשק מדי פעם לתורנויות. מי שצריך לשאת נשק קבוע נדרש ליותר.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אתה לא לגמרי צודק.
אני מסתמך על חברה שלי, היא השתחררה לפני שנתיים וחצי אמנם אבל לא האמנתי שיהיה שינוי כ"כ דרסטי בזמן כ"כ קצר (בכ"ז פי 3 יותר ביום ופי 2 יותר בלילה).
השאלה אם זה למי שנושא נשק אישי קבוע או מי שזקוק לתורנות היא תפלה, לדעתי, מי שעושה יום שמירה בחודש צריך להיות לא כשיר עם הנשק?
- סליקאי כסף

כמובן שאתה צודק. גם מי שעושה יום שמירה בחודש צריך להיות כשיר והלוואי ותהיה הכשרה ושמירת כשירות רצינית יותר ממה שיש היום.
אבל הכוונה שלי למשהו אחר: מבחינתי דינו של אחד שמעוניין לשאת אקדח פרי צריך להיות כדינו של אחד שנושא נשק צבאי קבוע בכל הנוגע לתדירות האימונים.
אבל הכוונה שלי למשהו אחר: מבחינתי דינו של אחד שמעוניין לשאת אקדח פרי צריך להיות כדינו של אחד שנושא נשק צבאי קבוע בכל הנוגע לתדירות האימונים.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:כמובן שאתה צודק. גם מי שעושה יום שמירה בחודש צריך להיות כשיר והלוואי ותהיה הכשרה ושמירת כשירות רצינית יותר ממה שיש היום.
מסכים עם כל מילה של SPY...
ובנוסף עשיית מטווחי הכשירות (נכון לכרגע) היא בגדר כסת''ח ולא יותר!
ראיתי לא פעם כמה עלמ''ש שהיו באמת בגדר המושג - "שכונה"
- סליקאי ארד

נו לא היתי פה יום וחצי ומאיפה התחלנו לאיפה הגענו .......
טוב אני ינסה בסעיפים
1) משטרה צבאית- עיין בחסד"פ ובפקודת המשטרה ותראה איזה סמכיות יש להם בתוך הצבא ,אתה תופתעה!
2)בג"צ זה יפה בתאוריה בפועל להתריד את בג"צ בבעיה שלך עולה מעל 40 אלף שקל ,אתה מכיר
הרבה חיילים שמוכנים/יכולים להקציב כזה סכום לענין?
3)בירור בבג"צ יכול להמשך חודשים רבים ,שיפוט מהיר לוקח חצי שעה גג מרגע התחלת כתיבת התלונה ועד גזר הדין .
5)גם אם תלך לבג"צ אין שום ערובה שתזכה .
אני מקווה שזה ברור יותר עכשו .
כמו שבוודאי זכור לך ע"פ חוק השיפוט הצבאי במשפט מהיר אין שום קשר בין העברה לעונש והעונש המקסימלי נקבע ע"י הדרגה של הקצין השופט .
אין גם עירעור יש רק בקשה להמתקה/מחילה .
וכן בהחלט נתכלתי בחייל שנשפט ל28 ימי מחבוש בפועל על כפתור פתוח בכיס החולצה ,למה?
המפקד שלו בדרגת רס"ן לא סבל אותו בגלל שהוא קיבל תנאי ת"ש בשל היותו בן למשפחה שכולה .
נתכלתי גם במקרא שבו אל"מ שפט 25 חיליים בינהם חילים מצטינים ל28 ימי מחבוש בפועל בגלל
שבמהלך ביקורת שהוא ערך אצל הכוח שנשלך לתעסוקה בשטחים הם ישנו עם נשק מתחת למיטה
ולא מתחת למזרן ,אז הוא רצה להעביר מסר .
ולגבי המכתב למקום הנכון אז כתבו למפקד החייל בדרגת אלוף שנים אפילו קיבלו המתקה ל14 יום
אחרי שכבר ישבו 16 יום אז מה ?!
לקבול ?
על מה ?
זה בסמכותו .
לגבי מלואימנקים אתה צודק שנוטים להיות יותר גמישים בהכל ועדין שני חילים מהיחידה שלי נשלחו
ל28 ימים מחבוש בגלל שהמח"ט בגזרה לא אהב את הדרך /שהם אישו עמדה .
ככה שהאופציה קימת בהחלט .
זה מזכיר לי את הבדיחה על אחד שפוגש את את החבר שהוא הכי שונא ואומר לו "תקפוץ אלי בשבת אם תוכל " ,שמגיע החבר לבית חברו הוא רק פותח את השער וכבר מתנפלים עלו שני רוטבלירים רעבים הנ"ל נחלץ בעור שינו ומגיע ביום ראשון לאותו חבר ואומר לו תגיד אתה השתגעתה .....
אומר לו החבר נו מה אמרתי לך "תבוא אם אתה יכול".
כמו שאתה שומע פה המפקדים של החייל לא אוזרים אומץ לגשת בנושא לאותו מפקד שמסוגל לאשר אז מה אתה רוצה שהחייל יעשה ?
לא די בזה אלה שבשינוי האחרון העלו עוד קצת את הרף .
רועי אני לא מדבר על מסמך שיוצא היום ובעוד חצי שנה יוצא אחד שאומר בדיוק להיפך אני מדבר על מגמה של עשרות שנים ,כמו שאמרתי מצדיק אשכול בפני עצמו .......
טמבלול -אם היתה טורח לקרוא את ראשית האשכול במקום לקפוץ בראש היתה מבין שהבעיה מאד קימית ולא מהיום .
זה שאתה מגיעה כאורח זמני ועוזבים אותך בשקט זה לא אומר כלום כאשר יש במקום מפקד שאחראי עלך ישורות התמונה משתנה לחלוטין .
לגבי האימון חברים שוב אתם חופרים לכיוון הלא נכון .
את מי זה בכלל מענין ?
כל מפקד לומד מיום הראשון בטירונות שלו שנשק זה רע וכמה שפחות עדיף ואם אפשר היה להביא סינים אוו תילנדים שישמרו במקום החילים שיתפנו לעיסוקים חשובים יותר היה נהדר .
אז את מי זה מענין אם החיל הזה הוא אלוף העולם בקליעה באקדח ?
אחד במטרה כתב:higt - פתחת בזה שמה שכתבתי שגוי "מאד", אבל כל מה שכתבת אחרי זה לא רלוונטי לטענה שלך (אולי חוץ מעניין המשטרה הצבאית, אבל פה אתה טועה), אז מה דעתך לנמק?
טוב אני ינסה בסעיפים
1) משטרה צבאית- עיין בחסד"פ ובפקודת המשטרה ותראה איזה סמכיות יש להם בתוך הצבא ,אתה תופתעה!
2)בג"צ זה יפה בתאוריה בפועל להתריד את בג"צ בבעיה שלך עולה מעל 40 אלף שקל ,אתה מכיר
הרבה חיילים שמוכנים/יכולים להקציב כזה סכום לענין?
3)בירור בבג"צ יכול להמשך חודשים רבים ,שיפוט מהיר לוקח חצי שעה גג מרגע התחלת כתיבת התלונה ועד גזר הדין .
5)גם אם תלך לבג"צ אין שום ערובה שתזכה .
אני מקווה שזה ברור יותר עכשו .
אילן ב כתב:יש חוק שיפוט צבאי לא כל כך מהר ניתן לשלוח מישהו ל 28 יום ובטח לא ל 56 (חייבת לפני כן להיות קופה רצינית) ולמילואים זה קשה יותר.......
אם באמת נתקלת בתופעה מכתב קצר למקום הנכון יעצור אותה מיד !
כמו שבוודאי זכור לך ע"פ חוק השיפוט הצבאי במשפט מהיר אין שום קשר בין העברה לעונש והעונש המקסימלי נקבע ע"י הדרגה של הקצין השופט .
אין גם עירעור יש רק בקשה להמתקה/מחילה .
וכן בהחלט נתכלתי בחייל שנשפט ל28 ימי מחבוש בפועל על כפתור פתוח בכיס החולצה ,למה?
המפקד שלו בדרגת רס"ן לא סבל אותו בגלל שהוא קיבל תנאי ת"ש בשל היותו בן למשפחה שכולה .
נתכלתי גם במקרא שבו אל"מ שפט 25 חיליים בינהם חילים מצטינים ל28 ימי מחבוש בפועל בגלל
שבמהלך ביקורת שהוא ערך אצל הכוח שנשלך לתעסוקה בשטחים הם ישנו עם נשק מתחת למיטה
ולא מתחת למזרן ,אז הוא רצה להעביר מסר .
ולגבי המכתב למקום הנכון אז כתבו למפקד החייל בדרגת אלוף שנים אפילו קיבלו המתקה ל14 יום
אחרי שכבר ישבו 16 יום אז מה ?!
לקבול ?
על מה ?
זה בסמכותו .
לגבי מלואימנקים אתה צודק שנוטים להיות יותר גמישים בהכל ועדין שני חילים מהיחידה שלי נשלחו
ל28 ימים מחבוש בגלל שהמח"ט בגזרה לא אהב את הדרך /שהם אישו עמדה .
ככה שהאופציה קימת בהחלט .
רועי 357 כתב:לצבא מותר להגיע אם נשק אישי רק צריך אישור לזה
זה מזכיר לי את הבדיחה על אחד שפוגש את את החבר שהוא הכי שונא ואומר לו "תקפוץ אלי בשבת אם תוכל " ,שמגיע החבר לבית חברו הוא רק פותח את השער וכבר מתנפלים עלו שני רוטבלירים רעבים הנ"ל נחלץ בעור שינו ומגיע ביום ראשון לאותו חבר ואומר לו תגיד אתה השתגעתה .....
אומר לו החבר נו מה אמרתי לך "תבוא אם אתה יכול".
כמו שאתה שומע פה המפקדים של החייל לא אוזרים אומץ לגשת בנושא לאותו מפקד שמסוגל לאשר אז מה אתה רוצה שהחייל יעשה ?
לא די בזה אלה שבשינוי האחרון העלו עוד קצת את הרף .
רועי 357 כתב:לא מדוייק יצאו הנחיות מאוד ברור לגבי אקדח בצבא (גם אזרחי וגם צבאי)
רועי אני לא מדבר על מסמך שיוצא היום ובעוד חצי שנה יוצא אחד שאומר בדיוק להיפך אני מדבר על מגמה של עשרות שנים ,כמו שאמרתי מצדיק אשכול בפני עצמו .......
טמבלול -אם היתה טורח לקרוא את ראשית האשכול במקום לקפוץ בראש היתה מבין שהבעיה מאד קימית ולא מהיום .
זה שאתה מגיעה כאורח זמני ועוזבים אותך בשקט זה לא אומר כלום כאשר יש במקום מפקד שאחראי עלך ישורות התמונה משתנה לחלוטין .
לגבי האימון חברים שוב אתם חופרים לכיוון הלא נכון .
את מי זה בכלל מענין ?
כל מפקד לומד מיום הראשון בטירונות שלו שנשק זה רע וכמה שפחות עדיף ואם אפשר היה להביא סינים אוו תילנדים שישמרו במקום החילים שיתפנו לעיסוקים חשובים יותר היה נהדר .
אז את מי זה מענין אם החיל הזה הוא אלוף העולם בקליעה באקדח ?
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 26 יוני 2011, 20:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
ההנחיות החדשות יחסית נוגעות בדיוק היכן שצריך, ולא לא יצאו חדשות בקרוב. Spy ראה בדיוק למה אני מתכוון
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אכן ראיתי, אבל לדעתי מחוץ ליחידות לוחמות הפקודה עברה מבלי להותיר סימן כלשהו כי יש בפקודה הרבה תחומים אפורים/לא מוגדרים היטב.
אגב, קראתי היום את הפקודה על כשירות נשק אישי. חייל שאינו לוחם שנושא נשק אישי קבוע צריך לבצע מטווח פעם בחודשיים. לא רואה סיבה שבמקרה של אקדח פרטי התדירות צריכה להיות שונה.
אגב, קראתי היום את הפקודה על כשירות נשק אישי. חייל שאינו לוחם שנושא נשק אישי קבוע צריך לבצע מטווח פעם בחודשיים. לא רואה סיבה שבמקרה של אקדח פרטי התדירות צריכה להיות שונה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד