שאלה בקשר לתחמושת להגנה עצמית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה בקשר לתחמושת להגנה עצמית

על ידי higt-power » 26 יוני 2011, 19:59

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 יוני 2011, 00:17

Cybrosh כתב:מה, באמת?

אז בעיקרון, HP הוא להגנה עצמית? ולמה טוב ה-FMJ?

1. כוחות צבא - אמנת ג'נבה אוסרת שימוש בקליעים שנפתחים/מתעוותים בפגיעה.
2. יש מדינות שבהן תחמושת כזו אסורה בשימוש אזרחי וגם לפעמים של רשויות החוק
3. מחיר. יש כאלו שמוכנים להשקיע יותר בתחמושת איכותית, ויש כאלו שלא.. חברות התחמושת מתאימות את סל המוצרים שלהן למגוון רחב של קהלי יעד במחירים שונים.

לגבי יעילות של קליע HP בתרחישים של הגנה עצמית, מומחים גדולים ממני אומרים שכן (ופה אני מזמין את אבי מור להגיד משהו).
על פניו זה נראה הגיוני שקליע שמתרחב בתוך המטרה יעשה עבודה טובה יותר בעצירת תקיפה מקליע שלא וגם יקטין את הסיכוי לחדירות יתר. אם אני להרשות לעצמי לקנות את היתרון היחסי הזה אז למה לא?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צלנר ערן » 27 יוני 2011, 06:51

CYBROSH - לתגובות שלך יש בעיני ניחוח של ציניות לעגנית - לא ממש נעים ומכובד...
מתבונן מרחוק - "מסע הרג" ...נו באמת...חלילה אם תצטרך להילחם על חייך תקווה גם לתותח הוביצר 203 מ"מ ולא רק לתחמושת עם ביצועים טובים, האבחנה שלך על נתונים פסאודו מדעיים שנועדו להסתיר אכזריות לשמה הם לא רק שסותרים כל מה שידוע בעולם הנשק המודרני ואת רוח האזרח שומר החוק ונושא הנשק במדינה אלא הם גם על הגבול של הוצאת דיבתנו לכל ההדיוטות
שנכנסים לאתר כדי ללמוד על התחום.

ולעניין :
כל קליע מכל סוג יכול להרוג - גם ה-0.22 מאקדח ברטה .
צודק איתמר באמירתו שאם ניתן "לשפר את סיכויינו" לעצור את התוקף מהר יותר כך שיחדל לסכן אותנו אזי מדוע שלא נבחר בכך ?
אין לנו אפשרות לדעת מראש מהו התרחיש שבו נאלץ חלילה להגן על חיינו וחיי אהובינו ולכן כל בחירה של סוג תחמושת תהיה פשרה המורכבת ממספר גורמים:
1. מה יש בחנויות
2. כמה כסף יש לי כדי לקנות.
3. האם יש נסיון ומבחנים ? - מה מעיד על יתרון לתחמושת מסויימת.
4. האם התחמושת מתאימה לי לאקדח (לא מבחינה אופנתית כמובן...).
הנסיון המצטבר של ימינו מעיד על כך שלתחמושת המעבירה יותר אנרגיה בפגיעה במטרה ישנו סיכוי
רב יותר לעצירה מהירה של התוקף. את האנרגיה שעוברת למטרה יקבעו מהירות הקליע בפגיעה
משקלו וכמובן מבנהו.
ככל שהכדור כבד ומהיר יותר - יותר אנרגיה תעבור בפגיעה.
אם הכדור הוא במבנה של חוד חלול אזי הנזק לרקמות (תעלה זמנית וקבועה) יהיה גדול יותר והסבירות שהנפגע יכנס להלם כתוצאה מאיבוד דם או פגיעה באברים חיוניים גדולה יותר.
אם מדובר בחוד חלול אזי גם קטן משמעותית הסיכון שבחדירת יתר ופגיעה בדברים ואנשים שלא התכוונו אליהם - למשל אם נאלצנו לירות בבית או ברחוב הומה אדם....
ישנה היום תחמושת נהדרת מסוג אקסטרים-שוק שמורכבת מציפוי מתכתי שעוטף אבקת טונגסטן כבד.
התחמושת הנ"ל גורמת לנזק כבד בפגיעה ומתפוררת לאבק שכמובן לא חודר מעבר למטרה.
חבל שלא מוכרים אותה לאזרחים בארץ...
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי EMT » 27 יוני 2011, 09:21

ערן :) בינינו - כמה שוק בארץ יש לתחמושת שעולה באמריקה 80$ לחבילה של 50? חבילה של ווינצסטר וויט בוקס עולה כ-16 דולר באמריקה או כ-160 ש''ח בארץ. מי מוכן לשלם 800 ש''ח על 50 כדור 9 מ''מ ???
:roll:
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 27 יוני 2011, 10:51

חברים,

הדוקטורט פה על איכויות התחמושת והצורך בהן מיותר, ניתן למכור אותן לסוכנויות LE ו-MIL איפשהו מעבר לים. הרי אף אזרח נורמטיבי(ואנחנו לא)במדינתנו הקטנטונת לא יקנה תחמושת מיוחדת בכל כך הרבה כסף, גם אם זאת תהיה זמינה בארצנו(וברוב המקרים לא). להמליץ לאנשים שיורים פעם ש-3 שנים וכמעט ולא פוגעים במטרה, כאלה שלא יודעים לבצא פירוק ראשוני, לקנות תחמושת "פלא" בכל כך הרבה כסף, במסווה של יתרונות מרובים, הוא שטות גמורה.

לגבי כל התרחישים העתידיים שאתם מתכוננים אליהם, אני, אינני שותף לכך.אני לא מנסה לדמיין, להתאמן או להתכונן לשכאלה, אבל אני יודע שבסופו של יום - אני פוגע בדיוק לאיפה שאני מכוון גם כאשר אני משתמש ב-45 או ב-9, גם אם זה HP או TC, וגם אם זה 1911 או CZ.

קודם כל צריך ללמוד לירות - FMJ ממוצע מגיע למטרתו לא פחות טוב מ-JHP.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 יוני 2011, 12:24

Cybrosh כתב:חברים,

הדוקטורט פה על איכויות התחמושת והצורך בהן מיותר, ניתן למכור אותן לסוכנויות LE ו-MIL איפשהו מעבר לים. הרי אף אזרח נורמטיבי(ואנחנו לא)במדינתנו הקטנטונת לא יקנה תחמושת מיוחדת בכל כך הרבה כסף, גם אם זאת תהיה זמינה בארצנו(וברוב המקרים לא). להמליץ לאנשים שיורים פעם ש-3 שנים וכמעט ולא פוגעים במטרה, כאלה שלא יודעים לבצא פירוק ראשוני, לקנות תחמושת "פלא" בכל כך הרבה כסף, במסווה של יתרונות מרובים, הוא שטות גמורה.

לגבי כל התרחישים העתידיים שאתם מתכוננים אליהם, אני, אינני שותף לכך.אני לא מנסה לדמיין, להתאמן או להתכונן לשכאלה, אבל אני יודע שבסופו של יום - אני פוגע בדיוק לאיפה שאני מכוון גם כאשר אני משתמש ב-45 או ב-9, גם אם זה HP או TC, וגם אם זה 1911 או CZ.

קודם כל צריך ללמוד לירות - FMJ ממוצע מגיע למטרתו לא פחות טוב מ-JHP.

על איזה תחמושת מיוחדת אתה מדבר? עשויה מאירידיום מצופה בזהב טהור ומונחית GPS? לא חושב שיצאת מפרופוציות? מדובר בסה"כ בתחמושת HP סטנדרטית שנמכרת לכל דורש בכל חנות נשק/מטווח.
לגבי עלות - אני לא מכיר הרבה אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם מחסנית אחת כזו.
ברוב המקרים זה עולה הרבה פחות מאשר חשבון חודשי לפלאפון ולפחות זה יכול להציל את החיים שלך ואתה לא מקבל מזה סרטן.

"ולגבי המשפט קודם כל צריך ללמוד לירות - FMJ ממוצע מגיע למטרתו לא פחות טוב מ-JHP"

את השפן הזה תמיד שולפים מהכובע כשאין יותר מה להגיד. מה זה קשור?
הרי כל הדיון הזה הוא בהנחה שהמשתמש מיומן, מאומן, ומסוגל לפגוע במטרה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 27 יוני 2011, 15:22

איתמר,

אני יצאתי מפרופורציות? אני מציע לך לקרוא את האשכול שוב, מתחילתו ועוד סופו.

ברוב המקרים זה עולה הרבה פחות מאשר חשבון חודשי לפלאפון ולפחות זה יכול להציל את החיים שלך ואתה לא מקבל מזה סרטן.
תרשה לי שלא להסכים אם האמירה הנ"ל(עם כולה).

כל הדיון הזה בהנחה שהיורה מיומן? איפה זה כתוב? לך זה ברור, כי הרי אתה מאומן ומיומן...אבל לכל נחמן מאומן שנכנס לאתר(להלן, אלמוני פלוני), זה לא.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 יוני 2011, 17:14

כל הדיון הזה בהנחה שהיורה מיומן? איפה זה כתוב? לך זה ברור, כי הרי אתה מאומן ומיומן...אבל לכל נחמן מאומן שנכנס לאתר(להלן, אלמוני פלוני), זה לא.

1. הדיון הזה הוא בין החברים הרשומים באתר ולא בין איזה פלוני אלמוני.

2. האתר הזה הוא אתר מקצועי ומיועד ברובו לאנשים שיודעים מאיזה צד של הנשק יוצא הקליע.

3. אם זו הגישה, אז בוא נתחיל לנהל דיונים על אוריגמי ומקרמה במקום דיונים מקצועיים על נשק ותחמושת. הרי מימלא כל הפלונים ואלמונים שנכנסים לאתר לא מבינים דבר וחצי דבר בנשק לא כל שכן לפגוע במטרה ממטר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 27 יוני 2011, 17:27

חברים שלי.....
קצת הצנע לכת
חשבתי שכל פלוני אלמוני שבא הנה אנו מקבלים אותו בסבר פנים יפות , אח"כ הופכים אותו לאחד שמחזיק נשק בבטיחות מתאמן לעיתים מזומנות, ואינו שופך סתם כסף על גימיקים - אלא מוציא הוצאה מחושבת על כשירות.
כשהגעתי בפעם הראשונה למטווח (בגיל 9 אז עוד היה מותר) נצצו עיני משמחה כאשר איפשרו לי לירות את כדור הטוטו הראשון שלי.
ואז הייתי כלום - מה ידעתי ?
אך את הג'סטה האת וקרוב הלבבות לו זכיתי מלוי גולדברג ז"ל אני לוקח עימי עד היום ומנסה להעביר אותו הלאה.
אוקיי איתמר סייברוש ועוד אז אנחנו חכמים ולעגנו למישהו (גם אם הוא נער משועמם בחופש הגדול שמתחזה לאיש) מה הרווחנו?
לעומת זה נוכל להרוויח עוד הרבה נערים וחובבי ירי שיכנסו לטעום ויערב לחיכם ואולי יום אחד גם אנחנו נלמד מהם משהו?

טוב עכשיו אתם בטח מבינים למה עדיף לעבוד עם פרות.
להתראות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 27 יוני 2011, 18:58

אגב אילן אני התחלתי את דרכי כאן בתור נער ( אומנם לא משועמם) ואני יכול להגיד שפה למדתי לא מעט והכרתי אנשים טובים...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי galprz80 » 27 יוני 2011, 19:24

איך האשכול התפזר.. תודה בכל אופן לכל המייעצים, רכשתי את התחמושת המדוברת לאחר שבצעתי עמה ירי כמובן ללא אי אלו תקלות בנשק .. כלל הקליעים הגיעו ליעדם בטווחים שבין 10 ל 30 מטרים..

נקווה שלא אדרש להשתמש בה.
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עמרי גוטמן » 27 יוני 2011, 19:41

מחזק את דעתו של איתמר.
אם הקליע לא פגע במטרתו - מה זה משנה מה סוגו?

הדיון מתחיל בנקודה בה הקליע פגע; איזה סוג קליע עדיף.
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 28 יוני 2011, 08:33

אילן ב כתב:אוקיי איתמר סייברוש ועוד אז אנחנו חכמים ולעגנו למישהו (גם אם הוא נער משועמם בחופש הגדול שמתחזה לאיש) מה הרווחנו?
לעומת זה נוכל להרוויח עוד הרבה נערים וחובבי ירי שיכנסו לטעום ויערב לחיכם ואולי יום אחד גם אנחנו נלמד מהם משהו?

טוב עכשיו אתם בטח מבינים למה עדיף לעבוד עם פרות.
להתראות.

אילן, איפה בדיוק אתה רואה איזה לעג מצידי?
נשאלה פה שאלה על תחמושת להגנה עצמית, התשובה שנתתי הייתה שלדעתי תחמושת 127GN ++P עדיפה על 147 GN SUBSONIC אם אתה יכול להרשות לעצמך. מה פה לא בסדר?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צלנר ערן » 29 יוני 2011, 07:02

איתמר - אתה מהקטע של החכמים בתגובה של אילן...
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 29 יוני 2011, 09:50

אכן תגובה הולמת...
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר