רוצה להחליף נשק? קודם תעבור דירה בבקשה!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רוצה להחליף נשק? קודם תעבור דירה בבקשה!
צוות מספר 3 כתב:וזה עיקר העניין.
אל תחפש אשמים(מדינה,משרד הפנים משרד הביטחון ציבור הנהגים),תמצא פיתרון.
כדי שזה יקרה קודם כל צריך להתאגד יחד.
ניסיני לא מזמן והיו כמה נסיונות בעבר.לא הצליח.
כל אחד מושך קודם כל לכיוון הפרטי שלו ולאג'נדה המסויימת שלו,לקליבר המסויים שלו או לבעייתו הפרטית.
לא ילך ככה ולא משנה כמה תייללו
ובינתיים יש פחות ופחות בעלי נשק - הפרד ומשול במיטבו.
עד שתגיעה איזו אינטיפדה מספר 3, 4, 5 ותזכיר לנו שאנחנו לא בשוודיה.
עמותה כבר אמרנו? 100 לא, 250 ש"ח לשנה על זה שמישהו סוף-סוף מייצג אותך זה לא הרבה, אבל, כבול 10, אפילו 20 אנחשים זה כלום. צריך 10 אלפים ולטובת כך צריך תקשורת (קליבר קרבי?), שט"פ של מטווחים (להציא לכל אדם שנכנס להיצטרף לעמותה) ועוד.
אבל נראה לי שחוץ מ20 אנשים כאן לאף אחד לא איכפת.
ואפרופו "קליבר קרבי" - מישהו יודע כמה עותקים הם מוכרים וכמה מנוים יש להם? אולי שווה לעשות ולו את המעט ביותר של לפרסם שם מודעה, הקוראת לכל בעלי הנשק ברישיון להתאחד לעמותה? להציג בפניהם את הסיבות של למה יש צורך בכזאת עמותה? או שאולי "קליבר קרבי" ירימו כפפה בעצמם ו"יתרמו" כתבת חצי עמוד למטרה שבסה"כ משוטפת לכלולנו?
גם 2000 אנשים מאוחדים זה לא מעט כח.
בא מאוד, אלא שאני אוכל אותה בבריתה של מישהו מהחברה' איתם אני עובד (גם כן חתיכת קנס).
אבל אם אתם מגעים למשהו אפליקטיבי - תפרסמו כאן בבקשה.
אבל אם אתם מגעים למשהו אפליקטיבי - תפרסמו כאן בבקשה.
איל בוגוסלבסקי
קליבר קרבי
מנהל מוצר
052-4714234
קליבר קרבי
מנהל מוצר
052-4714234
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אני חייב להסכים לשני הכיוונים:
1. אין צורך להיכנס לפאניקה. חוץ מהמקרה הזה של עפולה, מי מכיר עוד מקרים? החרמות המוניות של אקדחים מאנשים העונים על הקריטריונים?
2. אין ספק שיש צורך בהקמה של גוף שיאגד את האינטרסים שלנו, בעלי הנשקים, אבל לא רק. יש גם הרבה אנשים שאוהבים נשקים וירי ולאו דווקא יכולים/ רוצים להחזיק נשק משלהם. לכן אני חושב שהאג'נדה צריכה להיות שונה מעט, לא רק "פה זה לא שוויץ" אלא גם קצת "אני מחזיק אקדח כי זה חוקי וכי לירות זה כיף" אני בהחלט מסכים עם הטענה שבעלי המטווחים הם שחקן מרכזי בסיפור הזה ושחייב להיות להם אינטרס להגדיל את כמות היורים במתקנים שלהם.
אם תקום עמותה כזאת, שתהיה רצינית ובעלת סדר יום ברור ואפקטיבי אני מוכן לשלם 250 ש"ח בשנה על מנת שהיא תגן על האינטרסים שלי.
לדעתי מקרה כזה כמו שתואר בתחילת השרשור הזה, אם אכן קיים, לא יעמוד במבחן בית המשפט. אם רק היה גוף בעל שיניים שמגן עלינו האזרחים במקרים כאלו...
1. אין צורך להיכנס לפאניקה. חוץ מהמקרה הזה של עפולה, מי מכיר עוד מקרים? החרמות המוניות של אקדחים מאנשים העונים על הקריטריונים?
2. אין ספק שיש צורך בהקמה של גוף שיאגד את האינטרסים שלנו, בעלי הנשקים, אבל לא רק. יש גם הרבה אנשים שאוהבים נשקים וירי ולאו דווקא יכולים/ רוצים להחזיק נשק משלהם. לכן אני חושב שהאג'נדה צריכה להיות שונה מעט, לא רק "פה זה לא שוויץ" אלא גם קצת "אני מחזיק אקדח כי זה חוקי וכי לירות זה כיף" אני בהחלט מסכים עם הטענה שבעלי המטווחים הם שחקן מרכזי בסיפור הזה ושחייב להיות להם אינטרס להגדיל את כמות היורים במתקנים שלהם.
אם תקום עמותה כזאת, שתהיה רצינית ובעלת סדר יום ברור ואפקטיבי אני מוכן לשלם 250 ש"ח בשנה על מנת שהיא תגן על האינטרסים שלי.
לדעתי מקרה כזה כמו שתואר בתחילת השרשור הזה, אם אכן קיים, לא יעמוד במבחן בית המשפט. אם רק היה גוף בעל שיניים שמגן עלינו האזרחים במקרים כאלו...
- סליקאי ארד

רועי 357 כתב:איל בוגוסלבסקי
קליבר קרבי
מנהל מוצר
052-4714234
מכיר אותו, הוא בחור נחמד, אבל אין לי את היכולת ביטוי הכתובה הדרושה ע"מ להציג את המשנה ברמה הנדרשת. פעמיים התחלתי "מכתב למערכת" ועזבתי באמצע כי לא אהבתי את האיכות.
tal.sony כתב:אני חייב להסכים לשני הכיוונים:
1)לא רק שיש צורך להיכנס לפניקה ,זה הזמן גם להזריק אטרופין
לשכה בעפולה נסגרה ,כנ"ל הלשכה באריאל(כן, הלשכה היחידה בשטחים) לפני מספר
חודשים,הלשכה ברמלה משרתת מעכשו רק מסדות .
תבחן את המספרים ,
בסוף שנות ה80 ותחילת ה90 אוכלוסית המדינה עמדה על פחות מ4 מליון תושבים והיו 150
אלף רשיונות .
בתחילת שנות ה2000 היו כבר 120 אלף ואחרי לחץ ציבורי בעקבות האינטיפדה חזרו כמעט
ל150 אלף.
היום אנחנו נמצאים על 100 אלף וזה על אוכלוסיה של כ7.5 מליון .
רוצה לדבר על עמידה בתבחינים ?
בבקשה קח את רשימת התבחינים של שנת 2001 מול זאת של 2011 .
מתנדבי כוחות ביטחון איפה ?
אין!
נהגי רכב ציבורי איפה ?
אין !
רק פה ירדו כבר כמה עשרות אלפי רשיונות פרוטנצאלים
הלאה דרגת מינימום בכוחות ביטחון לנגד רס"ל ב,2001 רס"ר היום
דרגה ממליצה רס"ן היום סא"ל .
מה לגבי אלפי בעלי רובים שהחזיקו בהם משנות ה70 אוו ה80 ופתאום בוקר בהיר קיבלו מכתב
שהם נדרשים לותר על הכלים כי הם לא עומדים בתבחין עכשויות ?
להמשיך
2)זאת בדיוק הבעיה כולם רוצים שיקום אבל מעט מידי מוכנים להקים ,יש פה שירשור מפואר של יותר
מ12 דפים בנושא .
תרשו לי לא לחזור על הדברים שוב ושוב .......
שלום חברים, במסגרת המאמצים שלי להבין מה , לכל הרוחות, קורא כאן הצלחתי ליצור קשר עם אחד מאנשי מלשכת שר בטחון הפנים שלנו, מישהו שבין היתר צריך להסביר את פעולות המשרד שלו בכלי תקשורת - שבאחריותו נמצא היום נושא הרישוי. אז אם מישהו יכול לנסח, בצורה יפה ואלגנטית כמה שאלות או תהיות בנושא רישוי כ"י, מגמות עתידיות ואפילו להביא דאגות - ובקיצור להציג את משנתנו אני אשמח להעביר את זה ליעד.
מי יודע אולי נקבל תשובות מעניינות.
מי יודע אולי נקבל תשובות מעניינות.
אני חושב שתעניין בעשרות הדפים של האשכולות של אותם אנשים ששואלים אותם שאלות בדיוק כמוך רק מלפני כמה שנים...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
ברור, אך אדיין חשבתי שעדיף שמישהו טוב ממני ינסח משהו חכם ןמסודר הייטב ואני אעביר אותו ליעד. ולא שאני אעבור על כל העמודים ואבנה מיקס של לכל מיני רעיונות ושאלות שאלולים לשדר מסר לא טוב. אבל אם אף אחד לא יהי מעוניין לנסח (מאמץ מינימלי, יחסית לכל הדיבורים שלנו על עמותות וכו') אז לא, נסתדר עם מה שיש.
תעדכן בבקשה איך הדבר הזה מתפתח
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
tal.sony כתב:........ לכן אני חושב שהאג'נדה צריכה להיות שונה מעט, לא רק "פה זה לא שוויץ" אלא גם קצת "אני מחזיק אקדח כי זה חוקי וכי לירות זה כיף" אני בהחלט מסכים עם הטענה שבעלי המטווחים הם שחקן מרכזי בסיפור הזה ושחייב להיות להם אינטרס להגדיל את כמות היורים במתקנים שלהם. ......
סתם כדי לסבר את האוזן, כל מי ששרת בצבא בשוויץ שומר את הנשק שלו בבית (רובה סער, לא אקדח), מגיל 18 ניתן לבקש ולקבל (תבחין רפואי-פסיכאטרי וללא עבר פלילי) רישיון לשלושה כלים פרטיים (אקדחים), כדי לקנות נשק ארוך חצי אוטומטי אין צורך ברישיון. ניתן לבקש (ואפילו לקבל לפעמים) באישור משטרת הקנטון שלך אישור לנשק אוטומטי או למשתיק קול.
בעקבות אמנת שנגן בסוף 2008 החוקים שונו כך שעכשיו המוכר צריך לתעד את שם הרוכש ואת המסט"ב (!) וחל איסור על מכירה בין אנשים פרטיים ללא תיעוד (!)
אז "פה זה לא שווייץ" זה לא נימוק טוב...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
~Hunter~ כתב:...
...
אני מאוד מקווה שלעולם לא נהיה כמו שוודיה.
במדינה זו חלה עליה דרמטית בפשיעה אלימה לאורך 30 שנים אחרונות, אך עדיין לאזרח שומר חוק חייב רשיון נשק אפילו בשביל להחזיק תרסיס פלפל
- סליקאי טיטניום

spy כתב:~Hunter~ כתב:...
...
אני מאוד מקווה שלעולם לא נהיה כמו שוודיה.
במדינה זו חלה עליה דרמטית בפשיעה אלימה לאורך 30 שנים אחרונות, אך עדיין לאזרח שומר חוק חייב רשיון נשק אפילו בשביל להחזיק תרסיס פלפל
spy שלום
אשמח אם תעלה את גרף זה בישראל באותה תקופה
תודה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
אין לי גרף כזה, אבל אני בטוח שללמ"ס יש הכל.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד