רוצה להחליף נשק? קודם תעבור דירה בבקשה!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רוצה להחליף נשק? קודם תעבור דירה בבקשה!
spy כתב:אין לי גרף כזה, אבל אני בטוח שללמ"ס יש הכל.
לפי נתוני משטרת ישראל הפשיעה נמצאת אצלינו דווקא במגמת ירידה:
http://www.police.gov.il/mehozot/agafTi ... /pshia.pdf
http://www.police.gov.il/mehozot/agafTi ... shiha.aspx
לגבי שבדיה בפרט וסקנדינביה/אירופה בכלל. זה לא סוד המהפך הדמוגרפי שהם עברו ב-30 השנים האחרנות. עם השינוי בהרכב האוכלוסיה באה גם עליה חדה ברמת הפשיעה וזה ממש לא מפתיע וממש לא קשור למדיניות רישוי נשק.
לגבי אינתיפדה #3 עוד חזון למועד. לדעתי אף אחד מאיתנו וגם הפסימיסטים ביותר לא מצפים להדוף המון פורע בסמטאות תל-אביב בעזרת הנשק האישי שלהם. גם לא בחיפה, נתניה, טבריה ועפולה. אם זה יהיה המצב אז:
- הלך עלינו ובאמת צריך לכבות את האור ולחפש מקום אחר
- הצבא והמשטרה לא יחכו לתבחינים של משרד לביטחון פנים. הם יפתחו את הימחי"ם ויחלקו מכל טוב לכל מי שרק יכול לתת כתף ולהלחם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זאת בדיוק הבעיה, שעם המדיניות דהיום והיחס הצעבורי לנושא\ כשייפתחו הימ"חים כמות האנשים שמסוגלים להיחלם עם נשק (ולא להיהרג בגבורה חסרת תוצאות) תהיה דומה לכמות הכותבים וקבועים כאן באתר, וזה לא מספיק.
אגב שוודיה - הסיבות ברורות לחלוטין, אבל המדיניות לא יכולה להיות מנותקת מהמציאות הדמוגרפית והכלכלית. יש יותר פוטנציאל להיות קורבן לפשע אלים - צריך לתת אפשרות טובה יותר להגנה עצמית
אגב שוודיה - הסיבות ברורות לחלוטין, אבל המדיניות לא יכולה להיות מנותקת מהמציאות הדמוגרפית והכלכלית. יש יותר פוטנציאל להיות קורבן לפשע אלים - צריך לתת אפשרות טובה יותר להגנה עצמית
- סליקאי טיטניום

spy כתב:זאת בדיוק הבעיה, שעם המדיניות דהיום והיחס הצעבורי לנושא\ כשייפתחו הימ"חים כמות האנשים שמסוגלים להיחלם עם נשק (ולא להיהרג בגבורה חסרת תוצאות) תהיה דומה לכמות הכותבים וקבועים כאן באתר, וזה לא מספיק.
בינתיים עוד לא סגרו את צה"ל שפולט כל שנה לתוכינו עוד כמה עשרות אלפי אנשים שמיומנים בתפעול נשק ובעלי חיילות מינימלית. ספטמבר הולך ומתקרב, ונראה מה הוא יביא איתו. אני מאד מקווה שההר יוליד עכבר ושהמשטרה והצבא יוכלו לטפל בזה אם חס ושלום יקרה משהו.
לגבי שוודיה, נכון המדיניות צריכה להשתנות אבל לא רק בזה שיאפשרו לכל אחד לרכוש תרסיס פלפל. בינתיים שיאכלו את הדייסה שהם בשלו לעצמם.
ובשורה התחתונה, אני חושב שהדיון צריך להעשות ברמה אחרת של "אני אזרח נורמטיבי, סיימתי צבא, עבר פלילי נקי - מגיע לי אם אני מעוניין להוציא רשיון נשק ותהיה הסיבה אשר תהיה".
לדעתי הכיוון של "הממשלה לא מספק לי את הביטחון אז אני אעשה את זה בעצמי" לא נראה לי נכון וראוי מכמה סיבות:
1. כי אני אישית לא מעוניין לקחת על עצמי את זה. שהממשלה תעשה מה שצריך. בשביל זה אני אזרח והם הממשלה.
2. כי הטיעון הזה פשוט לא יעבור בשום מקום ובצדק! בכל מקום שתעלה את זה תקבל את אותה תשובה "המשטרה הצבא וכוחות הביטחון אמונים על בטחון הציבור", יעלו בפניך את הסטטיסטיקות של הפשיעה והטרור בירידה ובזה יסתמו לך את הפה.
3. זה מריח רע. כמו מיליציות, מחתרת יהודית וכו וכו וכו ומזה כבה היה ויש לנו מספיק. זה מדגדג עצבים חשופים של הרבה גורמים במערכת הביטחון שיגידו... הנה אמרנו לכם, הם רוצים נשק כדי להתארגן מסיבה כזו או אחרת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

"עובדים עלינו כבר שנים ואנחנו לא לומדים"!
איזה ירידה בפשיעה איזה?
רק עליה.
אז מה עושה קיבוצניק שפורצים לו?
אוכל את הלב.
לא הוא לא יסע להתלונן במשטרת טבריה .....
א. כי אם זה לא נזק מעל סכום מסוים לא יבואו לקחת טביעות אצבעות.
ב. כי הסיכוי שיעשו עם זה משהו נמוך מים המלח.
הפתרון הלא טוב.... הוא הקפת עצמנו בגדר ו"שנאת זרים".
הפתרון חייב להיות הפוך - שיפחדו הגנבים ונקבל כל אורח בסבר פנים יפות.
איתמר אתה לא צריך אתה חייב להיות שותף בשמירה על הבית אם מגניבה ואם מטרור. "כל ישראל ערבים זה לזה זה כלל חשוב בחברה היהודית. פעם היינו חברה מגוייסת - לכולם היה מעט. היום הכסף הפך מאמצעי למטרה ובעקבותיו כל ההתנהלות שאינה דומה לחזון נביאי ישראל.
תמיד היו ויהיו עניים..... כנ"ל נכים וקשישים ואיני רוצה לחזור לתקופת הצנע או הפתק ממפאי, אך בין חזיריזם לחברה נאורה יש עוד גוונים בדרך בין שחור ללבן.
יש לנו פקידי ממשלה שמקבלים משכורת מכולנו (איתמר נדמה לי שאתה משלם מיסים, לא?) ובמקום לשרת אותנו אנחנו מטורטרים על ידם. חלק מהם סובלים מהיבריס.
יש להקים מפלגה שהאות שלה ז (זה מה שמקבלים אחרי הבחירות) שמטרתה אמנת שרות ציבורי אחרת ! מי שיישר קו ימשיך מי שלא שיחליף תאילאנדים.
לגבי הנשק יש לי משנה מסודרת רק מה איך שאני יעלה אותה אתה אתה תתחיל להסביר למה זה לא יילך. אז בוא נעצור כאן (אגב פתחנו לך נפקדות על יום חמישי - 21 יום ואתה נחשב עריק !!!)
איזה ירידה בפשיעה איזה?
רק עליה.
אז מה עושה קיבוצניק שפורצים לו?
אוכל את הלב.
לא הוא לא יסע להתלונן במשטרת טבריה .....
א. כי אם זה לא נזק מעל סכום מסוים לא יבואו לקחת טביעות אצבעות.
ב. כי הסיכוי שיעשו עם זה משהו נמוך מים המלח.
הפתרון הלא טוב.... הוא הקפת עצמנו בגדר ו"שנאת זרים".
הפתרון חייב להיות הפוך - שיפחדו הגנבים ונקבל כל אורח בסבר פנים יפות.
איתמר אתה לא צריך אתה חייב להיות שותף בשמירה על הבית אם מגניבה ואם מטרור. "כל ישראל ערבים זה לזה זה כלל חשוב בחברה היהודית. פעם היינו חברה מגוייסת - לכולם היה מעט. היום הכסף הפך מאמצעי למטרה ובעקבותיו כל ההתנהלות שאינה דומה לחזון נביאי ישראל.
תמיד היו ויהיו עניים..... כנ"ל נכים וקשישים ואיני רוצה לחזור לתקופת הצנע או הפתק ממפאי, אך בין חזיריזם לחברה נאורה יש עוד גוונים בדרך בין שחור ללבן.
יש לנו פקידי ממשלה שמקבלים משכורת מכולנו (איתמר נדמה לי שאתה משלם מיסים, לא?) ובמקום לשרת אותנו אנחנו מטורטרים על ידם. חלק מהם סובלים מהיבריס.
יש להקים מפלגה שהאות שלה ז (זה מה שמקבלים אחרי הבחירות) שמטרתה אמנת שרות ציבורי אחרת ! מי שיישר קו ימשיך מי שלא שיחליף תאילאנדים.
לגבי הנשק יש לי משנה מסודרת רק מה איך שאני יעלה אותה אתה אתה תתחיל להסביר למה זה לא יילך. אז בוא נעצור כאן (אגב פתחנו לך נפקדות על יום חמישי - 21 יום ואתה נחשב עריק !!!)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
itamar כתב:ובשורה התחתונה, אני חושב שהדיון צריך להעשות ברמה אחרת של "אני אזרח נורמטיבי, סיימתי צבא, עבר פלילי נקי - מגיע לי אם אני מעוניין להוציא רשיון נשק ותהיה הסיבה אשר תהיה".
איתמר - אתה צודק לחלוטין. הבעיה היא, שלפי מה שקראתי בעבר בפורום הזה גם כאן יש רבים שמתנגדים לתת נשק לכל דורש.
אני מוכן לפעול ולתסייע לעמותה שתתארגן על בסיס זה שזכותו של כל אזרח לשאת נשק אלא אם יש סיבה שבגללה צריך לשלול ממנו את הזכות הזו.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד