"טייזר" - האם תחילתה של סוף הדרך (בישראל) ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

"טייזר" - האם תחילתה של סוף הדרך (בישראל) ?

על ידי נועם » 13 יולי 2011, 07:56

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1234590.html

"המפכ"ל הורה לבחון מחדש את השימוש בנשק השנוי במחלוקת ... "

(המונח "נשק" - מתוך הכתבה, למרות שאינו עונה להגדרה "נשק" ע"פ החוק הישראלי)

המשטרה צריכה לבדוק את האורוות, מסתבר שגרים שם לא רק סוסים, אלא גם בני הדודים מהזן הנמוך יותר, הנוער.

אחד שכזה, מוציא שם רע לארגון כולו, וחבל. להעניש את המעורבים (גם אלו שידעו ולא דיווחו !!!) ולפטרם מהמשטרה בקלון, כולל תביעה פלילית על הפעלת כוח לא סביר, התעללות וכל מה שניתן "לתפור" על תיק שכזה, למען יראו וייראו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: "טייזר" - האם תחילתה של סוף הדרך (בישראל) ?

על ידי hk765 » 13 יולי 2011, 08:53

אנחנו אמונים על האימרה ש "הניצרה בראש".
אין להוציא שם רע לכלי.
האדם שמפעיל אותו אמור לשאת באחריות.
הבעיה עם כלים כאלה היא שבגלל הנזק הנמוך שהם גורמים יש הרגשה שאפשר להשתמש בקלות יתר.
המקרה הנ"ל נראה על פניו שאינו קשור כלל לשימוש ראוי יותר או פחות אלא בשוטר סאדיסט שנתנו לו צעצוע. אבל כמובן אין בידינו את כל הפרטים.
גם אלות הן לא "כלי נשק" אבל כשהן בידיו של שוטר שהתחרפן, לא מומלץ להיות בכלל באיזור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 13 יולי 2011, 10:51

בהתחשב בנטייה הפוליטית של העיתון המקוון המדובר ובקלות בה ניתן לתפור תיק לאוכפי חוק אשר יגיע לכדי מעצר, שווה להמתין.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 יולי 2011, 10:54

לא יודע לגבי טייזר, אבל...

1. לא חסרים שוטרים שעושים שימוש פסול בתרסיס פלפל גם אחרי שהעצור כבול ושוכב על הרצפה. (בתכלס אם הייתי צריך לבחור, הייתי מעדיף להפגע מטייזר ולא מתרסיס פלפל).

2. לא חסרים שוטרים שעושים שימוש פסול בידיים, רגליים, אלות, מכשיר קשר באותן נסיבות.

בקיצור, אם זה נכון - עוד מקרה של אלימות שוטרים שאני מקווה שיטופל כהלכה. הבעיה היא שכל תפוח רקוב וכל הבלגן שמסביב, מוסיפים עוד לסירוס של המשטרה - מה שבסופו של דבר חוזר אליהם ואלינו כאזרחים כבומנרנג ישר לפנים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 13 יולי 2011, 12:21

זו השיטה הישראלית. למהר להתנצל בפני כולי עלמא ולהראות איך אנחנו עושים שריר לעצמנו ומכים על חטא בהגזמה לא נורמלית.

מה עם הכלבים המסוכנים?
כלב אמסטף מסכן שבעליו התעלל בו והימר עליו בקרבות כלבים, תקף את הבת של בעליו ונשך אותה למוות. עיתונות התעלקה על הסיפור הזה ופתאום כל יומיים אמסטף תקף מישהו (כמו שפתאום היום כל שבוע שומעים על דליפת גז בבניין אחר, ואחרי השריפה בכרמל קיבלנו דיווח חדשותי על כל גפרור שהודלק במדינה).

מה קיבלנו בתמורה? חוק הכלבים המסוכנים. הכחדת גזעים של בעלי חיים (כלבים) בהוראת החוק: חובה לסרס ולעקר כלבים מ-8 גזעים שונים וכן כלבים שמעורבים בכלבים מהגזעים האלו, על מנת להביא להכחדתם מהארץ. העיקר שבית המשפט לא יוכל להפנות אצבע מאשימה אל משרד החקלאות.

לא חסרים סיפורים דומים אחרים ובעיקר כאלו שנוגעים ליחסינו עם הערבים (ההשתלטות על המרמרה שגוררת דיון ציבורי האם צריך להתנצל בפומבי בפני הטורקים או לא, שפיטה ראוותנית של חיילים וקציני מילואים על השתתפותם במלחמת לבנון השניה ו"הפעלת כוח מוגזם" כלפי מחבלים...)
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 13 יולי 2011, 13:00

מתבונן מרחוק כתב:זו השיטה הישראלית. למהר להתנצל בפני כולי עלמא ולהראות איך אנחנו עושים שריר לעצמנו ומכים על חטא בהגזמה לא נורמלית.

זה שהתקשורת כאן במדינה רחוקה מאד מלהיות פטריוטית - כולנו יודעים ורואים. אבל צריך להפריד פה בין כמה וכמה מקרים:

1. אלימות משטרתית והתעמרות המדינה באזרחיה - אני לא רואה שום סיבה לעשות הנחות, כי כל ההנחות האלו בסופו של דבר הן על חשבון הגב שלנו. כולנו יודעים להפנות אצבע מאשימה מול התקשורת, כל עוד זה לא פוגע בנו אלא במישהו אחר. ברגע שזה מגיע אלינו, כולנו יודעים יפה מאד לזעוק חמס ולרוץ לתקשורת.

2. כל עניין האמסטפים והכלבים המסוכנים... הכלבים ממש לא אשמים אלא הבעלים שלהם (שכמה מהם הייתי שמח באופן אישי לסרס). מצד שני, כיוון שנעשה בכלבים האלו שימוש פסול לדעתי החוק הזה נכון.

3. ההשתלטות על המרמרה.. כולנו חכמים היום לאחר מעשה ויודעים שעם תיכנון נכון והרבה פחות שחצנות זה היה יכול להגמר אחרת. ראה הטיפול במשטים האחרונים.

לגבי כל השאר נו שוין... מזמן אמרתי שלחצנו על כפתור ההשמדה העצמית, הספירה לאחור נמשכת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 יולי 2011, 06:47

הטייזר מכה שנית...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4096633,00.html

ושוב, עוד מלחמת גירסאות בין זו של הנפגע לזו של השוטרים.
לא יודע מה היה שם, אבל כל האירוע הזה נשמע קצת מסריח.

אני רק מקווה שלא נתנו בידי השוטרים פיתרון קל מדי שיגרום להם לשכוח איך משתמשים בידיים ואיך מפעילים סמכות, כזה מן כפתור CTRL+ALT+DEL שמפיל את הבן אדם לרצפה.

ימים יגידו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 18 יולי 2011, 21:29

לא להתבלבל.
לשוטרים שברשותם טייזר יש רשות,במגבלות מסויימות ,להפעיל טייזר על עצור באם יש צורך לרסנו.
כל עוד אנחנו לא יודעים מה בדיוק קרה שם הייתי יותר משמח להמתין עם חבלי התליה.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 19 יולי 2011, 15:50

בלי שוק קשר למקרה ספציפי, אני מקווה שמשטרת ישראל תדע לנקות את שורותיה מאלה שמביישים את כבוד המדים. על הנזק מ 2-3 מקרים כאלה לא ניתן לפצות גם ב 20-30 מקרי גבורה ושיטור למופת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 20 יולי 2011, 08:09

itamar כתב:2. כל עניין האמסטפים והכלבים המסוכנים... הכלבים ממש לא אשמים אלא הבעלים שלהם (שכמה מהם הייתי שמח באופן אישי לסרס). מצד שני, כיוון שנעשה בכלבים האלו שימוש פסול לדעתי החוק הזה נכון.

ומכיוון שיש מכוניות שבאמצעותן ישנם אנשים העוברים על החוק נוריד את המכוניות מהכביש.
ומכיוון שישנם אנשים שדוקרים אנשים אחרים, נאסור מכירת סכינים ונקצוץ את הסלט בעזרת פטיש שניצלים.
ונאסור לימודי אומניות לחימה, אגרוף, ירי מעשי (????), ובכלל, נאסור כל דבר שאפשר להשתמש בו שימוש פסול.

גילוי נאות: היום בערב מצטרפת למשפחתנו הכלבה השלישית המשתייכת ל"גזע מסוכן" (לפחות ע"פ החוק בו אתה תומך כ"כ) שהייתה מועמדת להמתה ואני גאה להעניק לה בית, המדינה החליטה בצורה פופוליסטית ביותר להכחיד גזעים שלמים של כלבים רק כדי לרצות את כל אלה שאינם מבינים כלום בכלבים אך חושבים שכל מה שנושך זה אמסטף וכל מה שחביב זה פינצ'ר וקוקר ספנייל.

אוף-טופיק, אני יודע, סליחה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 20 יולי 2011, 08:50

במדינה ללא אכיפה יעילה (כלומר רוב המקומות חוץ מסינגפור וצפון קוריאה, עמכם הסליחה על הניגודיות), המשמעות המעשית של "איסור" היא "הורדה למחתרת", על כל המשתמע מכך.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 20 יולי 2011, 08:55

ומכיוון שיש מכוניות שבאמצעותן ישנם אנשים העוברים על החוק נוריד את המכוניות מהכביש.
ומכיוון שישנם אנשים שדוקרים אנשים אחרים, נאסור מכירת סכינים ונקצוץ את הסלט בעזרת פטיש שניצלים.
ונאסור לימודי אומניות לחימה, אגרוף, ירי מעשי (????), ובכלל, נאסור כל דבר שאפשר להשתמש בו שימוש פסול.

1. יש הבדל בין כלים ומכשירים מסוכנים יותר/מסוכנים פחות שמה לעשות הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו ולא ניתן לאסור את השימוש בהם לבין בעל חיים או תחביב כזה או אחר.

2. כן יש חקיקה שאוסרת אחזקה/שימוש/מכירה באביזרים שהיעוד שלהם ברור או כאלו שניתן לעשות בהם שימוש פסול.
- לדוגמא, מכונית משופרת שמחובר לה מיכל ניטרו תורד מהכביש ללא כחל ושרק אפילו שהנהג נוסע בה כחוק.
- בהרבה מאוד נסיבות, יהיה לך קשה מאד להסביר לשוטר מדוע אתה נושא עליך סכין או אפילו פטיש לשניצלים.
- לגבי ירי מעשי, המצב העגום של הענף מדבר בעד עצמו והיד עוד נטויה
- לגבי אומנויות לחימה ואחריות פלילית, זה נושא מסובך אבל הכיוון שמסתמן היום דומה לזה של שימוש בנשק (כח בלתי סביר).

ולגבי האמסטפים - אני מסכים איתך ואתה לא צריך לשכנע אותי. אני מאד אוהב את הכלבים האלו ובעלי חיים באופן כללי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 20 יולי 2011, 16:12

ליאור45 כתב:במדינה ללא אכיפה יעילה (כלומר רוב המקומות חוץ מסינגפור וצפון קוריאה, עמכם הסליחה על הניגודיות), המשמעות המעשית של "איסור" היא "הורדה למחתרת", על כל המשתמע מכך.

עכשיו אני מבין כל האקדחים ש "נגנבו" לאחרונה לא באמת נגנבו...
הם פשוט ירדו למחתרת.

תודה ליאור - לא הייתי מנסח זאת טוב יותר
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד