אבקש את עזרתכם בבקשה .
חוקי הפורום
1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.
לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים
Re: אבקש את עזרתכם בבקשה .
תברר עם אמיר.
נדמה לי שאתה יכול לפגוש אותו במרכז.
הוא מגיע לעיתים ...
נדמה לי שאתה יכול לפגוש אותו במרכז.
הוא מגיע לעיתים ...
- סליקאי זהב

היום הגיע מסע החיפושים הארוך והמייגע לסיומו ,התחדשתי בcz83 ,בעלות של 400 שקלים ,כולל 2 מחסניות מלאות ונרתיק , והוא יהיה שומר הראש שלי למשך 3 השנים הבאות עד לחידוש הבא , ואם יוכיח את עצמו באימונים ,אולי יזכה לקדנציה נוספת .
מקווה שלא יצטרך לעמוד למבחן אמת וינעים את זמנו בין האימונים בנרתיק .
אני נושא גם רישיון אירגוני , הייתי מאבטח בעבר , די מאומן בירי אקדחים ,אך תמיד יש מקום לשיפור .
תודה לכל מי שתמך ועזר , אשמח לשמוע תגובות .
מקווה שלא יצטרך לעמוד למבחן אמת וינעים את זמנו בין האימונים בנרתיק .
אני נושא גם רישיון אירגוני , הייתי מאבטח בעבר , די מאומן בירי אקדחים ,אך תמיד יש מקום לשיפור .
תודה לכל מי שתמך ועזר , אשמח לשמוע תגובות .
- סליקאי ארד

תתחדש - בברכת נשיאה בטוחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תודה רבה ,
דרך אגב , הכלי נרכש מאזרח שסיים שרות קבע כקצין בצהל ,בדרגה בכירה ,כך שהרגשתי גם גאה מצד אחד וגם בר מזל מצד שני בכל הנוגע לאמינות האקדח ותחזוקו .
טרם בוצע ירי במטווח ,אך הכלי נראה חיצונית במצב מצויין ביחס לאחרים שהספקתי לראות ,כולל בחנויות .לדעתי , הסבלנות , החיפושים וכל הכרוך בזה , השתלמו בסופו של דבר .
בקרוב אבצע ירי במטווח , לבדיקת התקינות המכנית , מבטיח לדווח על התוצאות .
דרך אגב , הכלי נרכש מאזרח שסיים שרות קבע כקצין בצהל ,בדרגה בכירה ,כך שהרגשתי גם גאה מצד אחד וגם בר מזל מצד שני בכל הנוגע לאמינות האקדח ותחזוקו .
טרם בוצע ירי במטווח ,אך הכלי נראה חיצונית במצב מצויין ביחס לאחרים שהספקתי לראות ,כולל בחנויות .לדעתי , הסבלנות , החיפושים וכל הכרוך בזה , השתלמו בסופו של דבר .
בקרוב אבצע ירי במטווח , לבדיקת התקינות המכנית , מבטיח לדווח על התוצאות .
- סליקאי ארד

אתה רוצה לומר שרכשת אקדח ללא ביצוע בדיקה בירי?
אם כך, עשית טעות חמורה! מקוה שלא תיפגע ממנה.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אתה רוצה לומר שרכשת אקדח ללא ביצוע בדיקה בירי?
למה ?מה ההבדל בין אם אני קונה מאזרח או בחנות שאין לה מטווח ? בחנות כן עושים לך ירי לבדיקה ? אתה מקבל אחריות לשנה וחצי , וסע לשלום . אם אתה רוצה לירות ,אתה חייב ללכת למטווח , לשלם וזו עוד הוצאה בלתי מבוטלת .
את הקנייה הזו , עשיתי בבטחון גמור להבדיל מהצעות אחרות שקיבלתי , מכמה סיבות .
1. מצב הכלי חיצונית , היה לשביעות רצוני המוחלטת .
2.גילוי הלב של בעל האקדח, אמינותו , עברו הצבאי ושקיפותו ,עשו את העבודה .
כפי שכבר ציינתי, עסקתי באבטחה , מכיר אקדחים , ויש לי טביעת עין טובה לבני אדם .
3. האקדח אינו חדש אלא משומש , גם אילו הייתי לוקח למטווח ויורה איתו לבדיקה , זה עדיין לא מהווה ביטוח שבעתיד לא יהיו בו תקלות .
4.קיבלתי מידי בעל האקדח את אישור האימון האחרון שהוא ביצע בעצמו בשנת 2009 לחידוש רישיונו , עד אז וגם אחר כך ,האקדח הוחזק בכספת .
5. לא מצאתי סיבה מוצדקת להטיל דופי בדברי קצין בכיר בצהל בטח שלא על רקע של מכירת אקדח של 400 שקל.אם לקצינים שלנו לא נאמין אז למי כן ?
6. אם יש בידי אישור שהאקדח תופעל במטווח ועבר אימון לחידוש רישיון , ואכן הרישיון חודש , אז איזה סיבה צריכה להיות כדי לעורר את חשדי ?
אז אם האקדח לא נפסל ונראה במצב חתיכי ביותר , הרישיון לא נפסל והוצג בפני כחוק , אז למה שלא יירה גם במטווח הבא ?
יש לך סיבה טובה כלשהיא להאמין שקצין רב סרן לשעבר בקבע , ירצה לרמות אזרח מהשורה בעד 400 שח ?
לא נראה לי הגיוני ,ולכן בחרתי לתת בו את מלוא האמון .
עד כאן , זה בסדר ?
- סליקאי ארד

ועוד שאלה קטנה לי אליכם ?
אם יש לי בבית 2 מחסניות מלאות כדורים , האם יש הצדקה להשתמש באישור לקניית 50 כדורים נוספים ולקנות אותם , כדי שישכבו סתם בארון ?
איזה שימוש יש לזה חוץ מלירות אותם בעוד 3 שנים בחידוש , ושוב לקנות חדשים ?
הרי אם אשתמש באקדח על אמת ,ממילא הוא יוחרם עליד המשטרה עד למועד בלתי ידוע , מה יעזרו לי 50 כדור בארון ללא אקדח ?
אם יש לי בבית 2 מחסניות מלאות כדורים , האם יש הצדקה להשתמש באישור לקניית 50 כדורים נוספים ולקנות אותם , כדי שישכבו סתם בארון ?
הרי אם אשתמש באקדח על אמת ,ממילא הוא יוחרם עליד המשטרה עד למועד בלתי ידוע , מה יעזרו לי 50 כדור בארון ללא אקדח ?
- סליקאי ארד

תשובה: כן, מומלץ להחזיק את כמות הכדורים המותרת לך להחזיק לפי החוק. ישנם שני מצבים בהם בן אדם סובל מעודף כדורים:
1. כשהוא עולה באש.
2. כשהוא טובע.
אילו היינו יכולים לנבא את העתיד היטב, לא היינו צריכים אקדחים בכלל.
1. כשהוא עולה באש.
2. כשהוא טובע.
אילו היינו יכולים לנבא את העתיד היטב, לא היינו צריכים אקדחים בכלל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הפיראט האדום כתב:
למה ?מה ההבדל בין אם אני קונה מאזרח או בחנות שאין לה מטווח ? בחנות כן עושים לך ירי לבדיקה ? אתה מקבל אחריות לשנה וחצי
בדיוק .
ברוב החניות ,לפחות באלה שאני מכיר, בהחלט הכלים נבדקים כולל בירי (של 5 כדורים בלבד אומנם )
וכן ,יש לך אחריות על המוצר וזה הבדל גדול .
החדשות הטובות שברוב המיקראים תיקון התקלות ,במידה ויש, יעלו לך פחות מהפרש המחירים בין מה ששילמתה לבין המחיר של הכלי בחנות .
החדשות הפחות טובות שבחלק מהמיקראים התקלה עלולה להיות כזאת שכבר יהיה יותר זול להשבית
את האקדח ולקנות חדש מאשר לתקן את התקלה .
וזה מנסיוני האישי .
אצלי שריטה קטנה על הצינה התבררה בבחינה עמוקה יותר של האקדח בזמן ניקוי כסדק בצינה .
עלות החלפת הצינה היתה כפולה מהמחיר ששלמתי על הכלי המחליף .
אם אתה רוצה לירות ,אתה חייב ללכת למטווח , לשלם וזו עוד הוצאה בלתי מבוטלת .
זה רעיון טוב בכל מיקרא לעשות כן .
כל אקדח מתנהג ומרגיש שונה בירי ורצוי מאד להיות מתורגל בשליטה בכלי שלך ולדעת שאתה מסוגל לתפעל אותו כמו שצריך .
ועם כל הכבוד להכשרת המאבטחי מוס"ח ראיתי כבר מספיק יורים הרבה יותר מנוסים מזה וחלקם
מדריכי ירי לא פחות שברגע שהם לקחו כלי לא מוכר ליד ניסו לתפעל את הכלי שלהם ולא את הכלי שהיה להם בידים בזמן מעצור אוו החלפת מחסנית .
אני מבין שהתקציב צפוף אבל תפרגן לעצמך לפחות מחסנית אוו שתים מהכלי גם כדי לבדוק שהכל רץ
כמו שצריך וגם כדי שיהיה לך תרגול מינמאלי בתפעול הכלי .
את הקנייה הזו , עשיתי בבטחון גמור להבדיל מהצעות אחרות שקיבלתי , מכמה סיבות .
1מצב הכלי חיצונית , היה לשביעות רצוני המוחלטת .
מצב חיצוני לא אומר שום דבר.
אני יכול להראות לך אם תרצה רובה צייד יפהיפה במצב חדש שלא יורה כלום מכיוון שהוא הושבת כשמנגנון הירי שלו יצא מפעולה והתיקון השתייך לקבוצה השניה שעליה דיברנו .
אני יכול להראות לך את הסמית אנד ווטסון מודל 41 שלי שנראה אקדח לתצוגה אבל אחרי 30-40 כדור מתחיל לעשות מעצורים מוזרים .
מצד שני אני יכול להראות את הFN השרוט כולו שלי שיורה כמו אלוף.
איך בדיוק קשור לענין עברו הצבאי ?
ל95% מקצני ונגדי צה"ל אין מושג ירוק בדרכי הפעולה של אקדח והסיבה היחידה שהם קנו אותו היתה
בגלל שהיתה פקודה שחייבה את כולם להסתובב אם אחד .
אפילו נתקלתי פעם במקרא שבו נגד נשאה אקדח עם מחסנית פרוקה ,כי "ככה האקדח יותר קל
ואמרו שצריך נשק אף אחד לא דיבר על תחמושת ".
3. האקדח אינו חדש אלא משומש , גם אילו הייתי לוקח למטווח ויורה איתו לבדיקה , זה עדיין לא מהווה ביטוח שבעתיד לא יהיו בו תקלות .
נכון ,אבל זה היה מהווה ביטוח שלא קינתה אקדח תקול כרגע .
4.קיבלתי מידי בעל האקדח את אישור האימון האחרון שהוא ביצע בעצמו בשנת 2009 לחידוש רישיונו , עד אז וגם אחר כך ,האקדח הוחזק בכספת .
6. אם יש בידי אישור שהאקדח תופעל במטווח ועבר אימון לחידוש רישיון , ואכן הרישיון חודש , אז
מאז 2009 עברו לפחות שנה וחצי בזמן הזה הכל יכל לקרוא .
זה שיש אישור לא ממש אומר שגם אז הכלי עבד ללא דופי אלה רק שהכלי נמצא בטיחותי לשימוש .
וכן יש הבדל .
לסיכום גש למטווח תשקיע עוד 100 שקלים ותירה שתי מחסניות למען השקט הנפשי .
הפיראט האדום כתב:ועוד שאלה קטנה לי אליכם ?
תתרחק מאנשים עם דלי מים ביד ואני מאמין שהאקדח לא יוחרם ע"י המישטרה
עד למועד בלתי ידוע.......
- סליקאי כסף

הפיראט האדום כתב:[
למה ?מה ההבדל בין אם אני קונה מאזרח או בחנות שאין לה מטווח ? בחנות כן עושים לך ירי לבדיקה ? אתה מקבל אחריות לשנה וחצי , וסע לשלום . אם אתה רוצה לירות ,אתה חייב ללכת למטווח , לשלם וזו עוד הוצאה בלתי מבוטלת .
?
אתה קונה אוטו ולא לוקח אותו למבחן לפני קניה? אלה אם כן אתה מכונאי או מומחה? אבל בוא נמשיך הלאה-
1. מצב הכלי חיצונית , היה לשביעות רצוני המוחלטת .
?
לא אומר שאין סדק בקנה ( או שלאוטו אין מנוע, חיצונית לא תזהה )
?
לא הבנתי- אתה עסקת בקניית אקדח ובדיקת שלמותו\בדיקת קנייתו או שעסקת בלבחון אישיות המוכר? בוא תקנה את סנדלים ישנים שלי ב 400 ש"ח- תראה איזה גבר-גבר אני
?
כל מילה נכונה, עם הבדל אחד קטן- אם תלך עכשיו למטווח ותירה באקדח - והוא מוציא עשן לבן באזור בית בליעה או שהפטיש סדוק או דוקרן או שן חולצת או... ( להמשיך???) - אז זרקת 400 ש"ח
?
זה מוכר אמר לך או שהיית ליד האקדח כל הזמן בכספת?
אתה יודע לפני חודש למטווח שאני מתאמן בו הגיע בן אדם עם זיג זאור226 , קצין בצה"ל , את האקדח הוא שמר בבוידם- לצערו הבוילר נזל המים הגיעו לאקדח. את המחסנית הוצאנו עם פטיש ומברג - את האקדח אף אחד לא הצליח לדרוך- רוצה תמונות?
5. לא מצאתי סיבה מוצדקת להטיל דופי בדברי קצין בכיר בצהל בטח שלא על רקע של מכירת אקדח של 400 שקל.אם לקצינים שלנו לא נאמין אז למי כן ?
?
לנשק מקצוען אולי?
6. אם יש בידי אישור שהאקדח תופעל במטווח ועבר אימון לחידוש רישיון , ואכן הרישיון חודש , אז איזה סיבה צריכה להיות כדי לעורר את חשדי ?
?
לך בטור בן אדם פרטי לא, חשובה דעתו של הנשק שיבחן את הכלי
אז אם האקדח לא נפסל ונראה במצב חתיכי ביותר , הרישיון לא נפסל והוצג בפני כחוק , אז למה שלא יירה גם במטווח הבא ?
יש לך סיבה טובה כלשהיא להאמין שקצין רב סרן לשעבר בקבע , ירצה לרמות אזרח מהשורה בעד 400 שח ?
לא נראה לי הגיוני ,ולכן בחרתי לתת בו את מלוא האמון .
עד כאן , זה בסדר ?
שוב
מראה חיצוני יפה של מכונית לא אומר שיש לה כלל מנוע בפנים
וכן 400 ש"ח זה מאוד זול
- סליקאי זהב

מקווה שאמרת את זה בצחוק .
במשך 20 השנים שהחזקתי אקדחים לא נזקקתי ולו לכדור 1 מאלה שיש במחסניות ,שלא לדבר על ה50 הנוספים .
בסוף ,תמיד כשהגיע זמן החידושים ,הם הלכו לטובת האימון ,ותחתם נקנו חדשים , וחוזר חלילה .
אבל מעולם לא מימשו את מטרתם האמיתית ? אז אני שואל באמת ובכנות ,למה 2 מחסניות לא מספיק ?איזה תרחישים נוראיים יכולים לקרות לאדם תמים מן השורה שהוא ירה 50 כדורים בנוסף למחסניות שלו ,סך הכל 73 קליעים ?
זה טוב רק למי שמתכנן חיסול סיטונאי +ווידוא הריגה .
כמעט בכל המקרים בהם אזרחים היו מעורבים בתקרית חייה , הנשק נשאר במשטרה לצמיתות ,הם פשוט מוותרים על התענוג בגלל כל ההליך המתיש והמסורבל שבא בעקבות המקרה , או שהמשטרה גורמת להם לוותר .
אפילו במקרה של ירי אמת מתוך הגנה עצמית ,עד שכל הסיפור ייגמר ונשקך יוחזר (אם בכלל ),אתה כבר תשכח באיזה יד מחזיקים אותו , ותחשוב 20000פעם אם עדיין תרצה להחזיק בו או לא, וזה לא בגלל התקרית שפקדה אותך באמצע החיים פתאום , אלא בגלל כל הבירוקרטיה מסביב, שזה החלק הקשה יותר .
במשך 20 השנים שהחזקתי אקדחים לא נזקקתי ולו לכדור 1 מאלה שיש במחסניות ,שלא לדבר על ה50 הנוספים .
בסוף ,תמיד כשהגיע זמן החידושים ,הם הלכו לטובת האימון ,ותחתם נקנו חדשים , וחוזר חלילה .
אבל מעולם לא מימשו את מטרתם האמיתית ? אז אני שואל באמת ובכנות ,למה 2 מחסניות לא מספיק ?איזה תרחישים נוראיים יכולים לקרות לאדם תמים מן השורה שהוא ירה 50 כדורים בנוסף למחסניות שלו ,סך הכל 73 קליעים ?
זה טוב רק למי שמתכנן חיסול סיטונאי +ווידוא הריגה .
כמעט בכל המקרים בהם אזרחים היו מעורבים בתקרית חייה , הנשק נשאר במשטרה לצמיתות ,הם פשוט מוותרים על התענוג בגלל כל ההליך המתיש והמסורבל שבא בעקבות המקרה , או שהמשטרה גורמת להם לוותר .
אפילו במקרה של ירי אמת מתוך הגנה עצמית ,עד שכל הסיפור ייגמר ונשקך יוחזר (אם בכלל ),אתה כבר תשכח באיזה יד מחזיקים אותו , ותחשוב 20000פעם אם עדיין תרצה להחזיק בו או לא, וזה לא בגלל התקרית שפקדה אותך באמצע החיים פתאום , אלא בגלל כל הבירוקרטיה מסביב, שזה החלק הקשה יותר .
- סליקאי ארד

עצה קטנה מידידי קלינט איסטווד:
"If you wanna shot, shot. Don't talk."
מכובדי, אתה מעלה כאן בעיה שהתחבטו בה גדולי הפילוסופים, ועדיין לא מצאו לה תשובה: מהו מזוכיסט? האם הוא אדם הנהנה מהסבל, או שמא אדם שסובל מהנאה?
באקדח צריך להתאמן, להגיע לשליטה, היות והסטטיסטיקה מוכיחה שברגע האמת אנשים ברמת אימון כמו שאתה מציג תמיד פוגעים באדם הלא נכון!!!
תודה.
מכובדי, אתה מעלה כאן בעיה שהתחבטו בה גדולי הפילוסופים, ועדיין לא מצאו לה תשובה: מהו מזוכיסט? האם הוא אדם הנהנה מהסבל, או שמא אדם שסובל מהנאה?
באקדח צריך להתאמן, להגיע לשליטה, היות והסטטיסטיקה מוכיחה שברגע האמת אנשים ברמת אימון כמו שאתה מציג תמיד פוגעים באדם הלא נכון!!!
תודה.
- סליקאי כסף

תודה על ההערות והביקורת , הבדיקה תתבצע בקרוב ,ואני מקווה שהאמון שנתתי בו היה מוצדק .
גם לי חשוב להיות רגוע שהכל תקין ,לא התכוונתי להחזיק אקדח במצב בלתי בדוק ,
אבל באותו ההקשר , אם כבר אז כבר , גם נתקלתי בחנות אחת שהיה מוכן למכור לי אקדח במחיר זול במצב לא טוב , במודע . הוא ציין זאת בפרוש , שמצב האקדח לא טוב . זו היתה חנות ידועה באחת המטווחים להכשרת מאבטחים, לא אזכיר את שמה . פשוט הייתי המום .
גם לי חשוב להיות רגוע שהכל תקין ,לא התכוונתי להחזיק אקדח במצב בלתי בדוק ,
אבל באותו ההקשר , אם כבר אז כבר , גם נתקלתי בחנות אחת שהיה מוכן למכור לי אקדח במחיר זול במצב לא טוב , במודע . הוא ציין זאת בפרוש , שמצב האקדח לא טוב . זו היתה חנות ידועה באחת המטווחים להכשרת מאבטחים, לא אזכיר את שמה . פשוט הייתי המום .
- סליקאי ארד

bambi כתב:עצה קטנה מידידי קלינט איסטווד:
אני מחזיק מהאימונים האלה כמו שאני מחזיק משערות סבתא .
אימונים במטווחים סגורים , לא באים ולא מתקרבים אפילו לדמות מצבי אמת אליהם אזרח עלול להקלע . תתאמן 800 שנה במיטווח סגור , תירה 200000 כדורים בכל חודש למרכז המטרה , אני אישית מבטיח לך שבמצב אמת תחטיא את המטרה האמיתית ,ומתוך כך , מישהו אחר יחטף את זה .
עזוב סטטיסטיקות , עזוב פילוסופים , לך תראה במטווחים להכשרת מאבטחים למוסדות חינוך , לאיזה אנשים נותנים להחזיק נשק , ואז אולי תבין למה נפגע מי שלא אמור להפגע .הם מעבירים אנשים בעלי מגבלות רבות וכל מיני מחלות ,אפילו אם לא פגעו כדור אחד במטרה . אנשים עם בעיות שמיעה , ידיים רועדות , מחלות זיקנה , ומה לא , העיקר להרוויח כסף .
אני מדבר על אנשים שהיו צריכים כבר מזמן להיות בבתי אבות , אחרי יומיים וחצי יוצאים עם תעודת מאבטח של מוסדות חינוך .הייתי במחזור של 12 איש ,כאשר מחציתם מוגבלים וזקנים , בסוף ההכשרה ,חלקם נכשלו בבחינות , אבל כולם עברו את הקורס וקיבלו תעודה.
הייתה אחת שעוד בהתחלה לא התקבלה עקב אי שרות צבאי , הוצאה מן הקורס ,נשלחה חזרה לחברה המעסיקה , וכעבור יום ,הוחזרה כאילו לא קרה כלום והעינין "סודר " .
פה אני מדבר על כאלה שעוד איכשהו השתתפו באיזה משהו שאמור לרמז על מצבי אמת פחות או יותר , אבל מה עם כל אלה שצועדים ברחוב ונקלעים בפתאומיות למצב אמת ? מי יפגע ומי לא ייפגע זה הופך להיות באותה שנייה עיניין של מזל בלבד .
באימון האחרון שלי , ראיתי אישה במימדים מפלצתיים שלא היה לה שום מושג מה עושים עם האקדח , וכשכיוונו למטרות , אם המדריך לא היה שם לב היא הייתה מתאבדת . פשוט החזיקה את האקדח הפוך , כאשר הקנה היה מופנה לכוון ראשה .
כל האימון ארך כחצי שעה , חידשה את הרישיון ? חידשה !ועוד אייך חידשה .
זה כל כך קל , כל כך פשוט , עד להצטמרר .
ועוד לא דיברתי על הקלות הבלתי נסבלת שבהחתמת רופא על הצהרת הבריאות . זה בכלל קרקס מעולם אחר , אבל נשאיר את זה להזדמנות אחרת .
תודה.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד