מגע גופני.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מגע גופני.
יש שומרים שלא מאמינים בטכנולוגיה.השבוע בזמן שניסיתי להיכנס להיפר רוזנפלד השומר בכניסה נגע בי באזור החגורה בחיפוש אחרי נשק.כאשר שאלתי אותו באיזה רשות הוא נוגע בי הוא אמר שהמכשירים לא שוים וככה הוא בודק. לאחר הויכוח הראתי לו שהבדיקה שלו לא שווה כלום ואת האקדח שלי הוא לא גילה.פניתי מיד לאחר למנהל החנות וסיפרתי לו מה קרה. זהירות משומרים חרמנים.
חג שמח לכולם.
חג שמח לכולם.
- סליקאי ארד
צולף, נגעת באזור רגיש.
1. ידוע שתחושת ביטחון הנה בעיקר אשלייה. ידוע גם שחברות שמירה פועלות למטרת רווח, ולא לסטטיסטיקה של הצלחות.
2. אין לשומרים פרטיים סמכות חיפוש ברשות הרבים. יש להם סמכות של תופס חצרים (מקומות פרטיים), כולל חיפוש גופני. רצונך להיכנס מהווה הסכמה לחיפוש זה. לא רוצה חרמון, אל תבקש להיכנס.
3. בבקשה אל תפרסם כישלונות של שומרים פרטיים - זה גורם לישראל אבידות בנפש.
4. זכור שהשומר הוא אזרח כמוך. שיחה עם המנהל לא תואיל לו ולא לך.
5. יש לך רישיון נשק ונשק עליך? תציג את הרשיון, ותגיד תודה ששומרים לא צריכים לפתוח את כל החפצים שלך.
1. ידוע שתחושת ביטחון הנה בעיקר אשלייה. ידוע גם שחברות שמירה פועלות למטרת רווח, ולא לסטטיסטיקה של הצלחות.
2. אין לשומרים פרטיים סמכות חיפוש ברשות הרבים. יש להם סמכות של תופס חצרים (מקומות פרטיים), כולל חיפוש גופני. רצונך להיכנס מהווה הסכמה לחיפוש זה. לא רוצה חרמון, אל תבקש להיכנס.
3. בבקשה אל תפרסם כישלונות של שומרים פרטיים - זה גורם לישראל אבידות בנפש.
4. זכור שהשומר הוא אזרח כמוך. שיחה עם המנהל לא תואיל לו ולא לך.
5. יש לך רישיון נשק ונשק עליך? תציג את הרשיון, ותגיד תודה ששומרים לא צריכים לפתוח את כל החפצים שלך.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
לשומר שאינו נושא תעודה מאת קב"ט משרד ממשלתי וחתום בנוסף ע"י מטא"ר, איננו רשאי לבצע חיפוש על גופו של אדם, כפי שמותר לשוטר או נושא תעודה ממשלתית לבצע.
למנהל החנות יש את כל הסמכות להורות לשומר למתן את הבדיקות ולהיפך, אך כאמור במגבלות החוק. שומר הסורח ומתנהג שלא באווירה שירותית (כן, גם לאבטח ולשמור זה לתת שירות.) על מנהל החנות לדאוג להחלפתו המהירה, וזה בסמכותו.
וכמו שהצעת לצולף, יש לך נשק, הצג רשיון ותעודה מזהה. מעבר לכך, לשומר אין מה לעשות.
יש לזכור כי בסופו של דבר, גם אם את חלקנו הגדול נושא השמירה מטריד, לרוב האזרחים האחרים, מהווה שירות השמירה כדור אקמול מרגיע.
לשומר שאינו נושא תעודה מאת קב"ט משרד ממשלתי וחתום בנוסף ע"י מטא"ר, איננו רשאי לבצע חיפוש על גופו של אדם, כפי שמותר לשוטר או נושא תעודה ממשלתית לבצע.
למנהל החנות יש את כל הסמכות להורות לשומר למתן את הבדיקות ולהיפך, אך כאמור במגבלות החוק. שומר הסורח ומתנהג שלא באווירה שירותית (כן, גם לאבטח ולשמור זה לתת שירות.) על מנהל החנות לדאוג להחלפתו המהירה, וזה בסמכותו.
וכמו שהצעת לצולף, יש לך נשק, הצג רשיון ותעודה מזהה. מעבר לכך, לשומר אין מה לעשות.
יש לזכור כי בסופו של דבר, גם אם את חלקנו הגדול נושא השמירה מטריד, לרוב האזרחים האחרים, מהווה שירות השמירה כדור אקמול מרגיע.
ארנולד כתב:4. זכור שהשומר הוא אזרח כמוך. שיחה עם המנהל לא תואיל לו ולא לך.
אני, אישית, לא מסכים אתך.
השומר אמור בהחלט לגלות אם אדם נושא עליו נשק (אם על החגורה, מתחתיה, או חגורה ממין אחר שמהווה נשק כשלעצמה). שומר שלא מסוגל/יודע לבצע את תפקידו כראוי בהחלט צריך להתריע עליו למנהל או למעסיק. מטבע הדברים, מי מחברי הסליק שמגיע לקניון מצוייד בנשק נושא עליו גם רשיון, אבל האיום שנשקף ממנו הוא מינימלי.
האיום האמיתי הוא ממי שאיננו מעוניין להציג רשיון, כי אין לו, או כי הרשיון הונפק מטעם החמאס.
שומר שיידע להבחין ולאתר אקדח או שאר ירקות מוסלקים, ואז לבקש רשיון (אם לא הוצג מלכתחילה) הוא שומר ראוי.
מי שלא יודע לאתר כלום - עדיף שימצא עבודה אחרת. אם הוא באמת לא מסוגל למצוא כלום, אני מציע שיעבוד כחוקר מס הכנסה, ובא לציון גואל.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
נועם, בין חוק יבש לתכל'ס קיים מרחק כלשהו.
הבה נקצין קצת להמחשה: ברגע ששומר, ולא משנה בעל איזו תודעת שירות, נוגע בקליינט, ביד או במכשיר המטופש הזה, הוא בעצם ביצע עבירה מסוג תקיפה.
האמנם?
לא שמעתי על תלונות שהוגשו נגד חברות שמירה, אבל אשמח להתעדכן.
Hungarfield,
בתור אדם שערך מעט מסדרי בושה לציבור בחייו (בתור זקיף בתחנת משטרה בעיקר), אני לא מסוגל לגלות Walther PPK מבלי להפשיט אנשים ולהעביר את הבגדים שלהם דרך מכשיר רנטגן. לא בכדי אמרתי שביטחון זה אשליה. אין המטרה לעצור את המדינה, אלא להרוויח כמה שיותר מבהלה ציבורית תוך כדי הצגה שלפחות עושים משהו...
הבה נקצין קצת להמחשה: ברגע ששומר, ולא משנה בעל איזו תודעת שירות, נוגע בקליינט, ביד או במכשיר המטופש הזה, הוא בעצם ביצע עבירה מסוג תקיפה.
האמנם?
לא שמעתי על תלונות שהוגשו נגד חברות שמירה, אבל אשמח להתעדכן.
Hungarfield,
בתור אדם שערך מעט מסדרי בושה לציבור בחייו (בתור זקיף בתחנת משטרה בעיקר), אני לא מסוגל לגלות Walther PPK מבלי להפשיט אנשים ולהעביר את הבגדים שלהם דרך מכשיר רנטגן. לא בכדי אמרתי שביטחון זה אשליה. אין המטרה לעצור את המדינה, אלא להרוויח כמה שיותר מבהלה ציבורית תוך כדי הצגה שלפחות עושים משהו...
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 15 אפריל 2003, 09:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
הכשל שאתה מצביע עליו נעוץ בחוסר ההדרכה לשומר / מאבטח הנושא אביזר לגילוי מתכות, אך אינו יודע כיצד להשתמש בו כהלכה. (וזה מצטרף לשאר הדברים שחסרים בהדרכתם, ודנו בזה למיטב זכרוני בימי היידפארק..)
לידידי ההונגרי,
כידוע לך, המצב בארץ הקודש חמור, וימי כספי החלוקה פסו וחלפו להם. האנשים כאן עוסקים במלאכות יד, דבר שנמנעו ממנו עת ישבו בעיה"ק ועסקו בהתפלפלות (לא אדומה) האחד עם השני. ודי לחכימא ברמיזה.
הכשל שאתה מצביע עליו נעוץ בחוסר ההדרכה לשומר / מאבטח הנושא אביזר לגילוי מתכות, אך אינו יודע כיצד להשתמש בו כהלכה. (וזה מצטרף לשאר הדברים שחסרים בהדרכתם, ודנו בזה למיטב זכרוני בימי היידפארק..)
לידידי ההונגרי,
כידוע לך, המצב בארץ הקודש חמור, וימי כספי החלוקה פסו וחלפו להם. האנשים כאן עוסקים במלאכות יד, דבר שנמנעו ממנו עת ישבו בעיה"ק ועסקו בהתפלפלות (לא אדומה) האחד עם השני. ודי לחכימא ברמיזה.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא אדם גדול (בגוף הכוונה). אבל אני מוכן להעיד שמעולם לא ניסו לגלות או גילו אצלי נשק, מעולם לא !!! הדרך פשוטה ביותר
הצגת הרשיון עם תעודה מזהה בתוך כיסים שקופים בארנק - זה הכל !
לא מגנטו, לא גיפופים ולא שאלות ולא דרישות אחרות.
אני נכנס ביום ל 5 מקומות מאובטחים לפחות, אז הארנק כבר ביד, פתוח ומוכן, מציג, אומר יפה שלום (דרך ארץ, אנשים, דרך ארץ) שואל ובודק עם הכל בסדר (תודעה סביבתית ומתוך רפלקס של מתנדב...) וממשיך הלאה. כל הסיפור אולי 15 שניות.
די על נסיונות ההסלקה, זה מביך לקהילת נושאי הנשק ולמי שמולכם. (בסדר, אני מודה שסכינים זה סיפור אחר, אבל זה כבר קשור בנושא אחר).
דרך אגב, מישהו טרח לברר מה המשמעות החוקית של הסלקת נשק בנקודת ביקורת למתקן פרטי או ממשלתי מאובטח?
הצגת הרשיון עם תעודה מזהה בתוך כיסים שקופים בארנק - זה הכל !
לא מגנטו, לא גיפופים ולא שאלות ולא דרישות אחרות.
אני נכנס ביום ל 5 מקומות מאובטחים לפחות, אז הארנק כבר ביד, פתוח ומוכן, מציג, אומר יפה שלום (דרך ארץ, אנשים, דרך ארץ) שואל ובודק עם הכל בסדר (תודעה סביבתית ומתוך רפלקס של מתנדב...) וממשיך הלאה. כל הסיפור אולי 15 שניות.
די על נסיונות ההסלקה, זה מביך לקהילת נושאי הנשק ולמי שמולכם. (בסדר, אני מודה שסכינים זה סיפור אחר, אבל זה כבר קשור בנושא אחר).
דרך אגב, מישהו טרח לברר מה המשמעות החוקית של הסלקת נשק בנקודת ביקורת למתקן פרטי או ממשלתי מאובטח?
רבותי,במקום לצרוח "המלך הוא עירום" נסו לארגן משהו שיכסה אותו...גילית שומר מתרשל? תפנה בנימוס לראש המשמרת,אל תתקוף אותו אישית ואל תרמוז על כשל מהותי של החברה שלו,אלא על כשל נקודתי,ותקווה לטוב.ברוב המקרים,אם הביקורת היא עניינית,ואתה עושה רושם של אדם רציני,אתה תופתע ממידת ההיענות.
- סליקאי זהב
נועם, אמנם אני כרגע בהונגריה, אבל מרכז חיי בארץ. המצב בארץ לא זר לי, ואני מגיע מספר פעמים בשנה (תלוי אם אני יכול להרשות לעצמי. בתקווה בסוף השנה הזאת אחזור לצמיתות), ואני אפילו מתנדב רשום ופעיל במשמר האזרחי, גם כיום.
גם אני נתקלתי בשומרים כאלה, לפעמים כשאני נושא נשק, ואני רואה את המציאות וכואב אותה. עד כה נכחתי בשישה פיגועים בת"א (כמתנדב משא"ז וחובש), כך שהביקורת שלי אינה תיאורטית, מגובה מגדל השן, אלא אישית, ומנסיון כואב.
כספי החלוקה? אני עדיין מחכה להם... אם הייתי מנוי על העסק הזה אולי הייתי יכול לחזור הביתה גם בפסח הזה.
אל תחשוב שבגלל המרחק הגיאוגרפי בהווה אני מנותק. נהפוך הוא. אני אזרח הארץ, החי אותה כל יום. אני מכיר את השמירה בארץ, ואת איך זה נראה כשהמאבטח מסתכל עליך בלי להעביר גלאי, ולפעמים גם מעיר. כשאני צריך לארגן אבטחה (בארועים כאן שמארחים הרבה ישראלים) אני מנחה את האבטחה שלי אחרת.
ואמנם, די לחכימא.
גם אני נתקלתי בשומרים כאלה, לפעמים כשאני נושא נשק, ואני רואה את המציאות וכואב אותה. עד כה נכחתי בשישה פיגועים בת"א (כמתנדב משא"ז וחובש), כך שהביקורת שלי אינה תיאורטית, מגובה מגדל השן, אלא אישית, ומנסיון כואב.
כספי החלוקה? אני עדיין מחכה להם... אם הייתי מנוי על העסק הזה אולי הייתי יכול לחזור הביתה גם בפסח הזה.
אל תחשוב שבגלל המרחק הגיאוגרפי בהווה אני מנותק. נהפוך הוא. אני אזרח הארץ, החי אותה כל יום. אני מכיר את השמירה בארץ, ואת איך זה נראה כשהמאבטח מסתכל עליך בלי להעביר גלאי, ולפעמים גם מעיר. כשאני צריך לארגן אבטחה (בארועים כאן שמארחים הרבה ישראלים) אני מנחה את האבטחה שלי אחרת.
ואמנם, די לחכימא.
- תרמתי למען הסליק
זה מה שנקרא ON-LINE...
.
ואני מבטיח להביא למפגש הבא בו אהיה (יש הסעה מכאן?) קצת מהפפריקה, להוסיף עוד טעם לפילפולי החברים בפורום...

ואני מבטיח להביא למפגש הבא בו אהיה (יש הסעה מכאן?) קצת מהפפריקה, להוסיף עוד טעם לפילפולי החברים בפורום...
- תרמתי למען הסליק
חברים יקרים,
מבלי לפגוע באף אחד (אם יש מביננו כאלה העוסקים בתחום), השומרים/מאבטחים בכניסה לחנויות או בתי שעשועים אינם מקצועיים ובמרבית המקרים אין באפשרותם למצוא נשק או גרוע מכך מטען מוסלק.
לכן אזרח שומר חוק צריך להציג ביוזמתו רשיון נשק לבדיקה ולא לנסות ולהכשיל את השומר (שכנראה יכשל במרבית המקרים).
תפקיד השומר/מאבטח הוא להרתיע מפגעים פוטנציאלים (שבדרך כלל לחוצים מאוד).
הבה נעזור להם לבצע את תפקידם ולא ננסה להכשילם (בשביל זה יש את הקב"טים או מנהלי חברות האבטחה או המשטרה).
מבלי לפגוע באף אחד (אם יש מביננו כאלה העוסקים בתחום), השומרים/מאבטחים בכניסה לחנויות או בתי שעשועים אינם מקצועיים ובמרבית המקרים אין באפשרותם למצוא נשק או גרוע מכך מטען מוסלק.
לכן אזרח שומר חוק צריך להציג ביוזמתו רשיון נשק לבדיקה ולא לנסות ולהכשיל את השומר (שכנראה יכשל במרבית המקרים).
תפקיד השומר/מאבטח הוא להרתיע מפגעים פוטנציאלים (שבדרך כלל לחוצים מאוד).
הבה נעזור להם לבצע את תפקידם ולא ננסה להכשילם (בשביל זה יש את הקב"טים או מנהלי חברות האבטחה או המשטרה).
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד