תחמושת S&B 0.45 ACP
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחמושת S&B 0.45 ACP
שלום רב,
לאחרונה במסגרת חידוש רשיוני רעננתי את התחמושת שברשותי.
לא ביקשתי במטווח תחמושת ספציפית ופשוט רכשתי את מה שניתן לי ע"י עובדי המטווח.
כשהגעתי הביתה שמתי לב שאיני מכיר כלל את יצרן התחמושת הנ"ל (התרגלתי לקבל Fiocchi).
חיפוש מהיר בגוגל העלה כמה וכמה הודעות מעוררות חשד בפורומים של יורים כשהדעות נחצות 50/50 בין אלו הטוענים שמדובר בתחמושת זולה לאימונים בלבד (כשחלקם טוענים לבעיות בתחמושת של יצרן זה בקוטר 0.38 ובכמה סוגים אקזוטיים יותר של תחמושת לרובים) לבין אלו הטוענים שאלו כדורים נהדרים לכל שימוש, זולים, אמינים ומעולים.
כל גילויי הדעה היו של יורים אמריקאיים והתייחסתי רק לאלו שהשתמשו בה ישירות מהקופסא ולא בטעינות מחדש.
מאחר והיא סגורה באריזה אני שוקל להחליפה בתחמושת בעלת מוניטין מעט יותר חד משמעי אך לפני כן רציתי לשמוע האם למישהו מאנשי הפורום יש נסיון עם יצרן זה ותוצרתו.
תודה מראש,
אלעד.
לאחרונה במסגרת חידוש רשיוני רעננתי את התחמושת שברשותי.
לא ביקשתי במטווח תחמושת ספציפית ופשוט רכשתי את מה שניתן לי ע"י עובדי המטווח.
כשהגעתי הביתה שמתי לב שאיני מכיר כלל את יצרן התחמושת הנ"ל (התרגלתי לקבל Fiocchi).
חיפוש מהיר בגוגל העלה כמה וכמה הודעות מעוררות חשד בפורומים של יורים כשהדעות נחצות 50/50 בין אלו הטוענים שמדובר בתחמושת זולה לאימונים בלבד (כשחלקם טוענים לבעיות בתחמושת של יצרן זה בקוטר 0.38 ובכמה סוגים אקזוטיים יותר של תחמושת לרובים) לבין אלו הטוענים שאלו כדורים נהדרים לכל שימוש, זולים, אמינים ומעולים.
כל גילויי הדעה היו של יורים אמריקאיים והתייחסתי רק לאלו שהשתמשו בה ישירות מהקופסא ולא בטעינות מחדש.
מאחר והיא סגורה באריזה אני שוקל להחליפה בתחמושת בעלת מוניטין מעט יותר חד משמעי אך לפני כן רציתי לשמוע האם למישהו מאנשי הפורום יש נסיון עם יצרן זה ותוצרתו.
תודה מראש,
אלעד.
- סליקאי ארד

Re: תחמושת S&B 0.45 ACP
הנסיון של עם הS&B הינו די מצומצם, יריתי רק כ 1500 כדור כאלה מקוטר 9 מ"מ .
נתקלתי באיזה שהוא מקום,בהערה כי זו תחמושת אימונים.
לי לא היתה כל בעיה עימה , נידמה לי רק כי היא יותר מלכלכת,[פיח] ,
נתקלתי באיזה שהוא מקום,בהערה כי זו תחמושת אימונים.
לי לא היתה כל בעיה עימה , נידמה לי רק כי היא יותר מלכלכת,[פיח] ,
פחות -לרוב זה יותר,,
S&B אחד מיצרני התחמושת הותיקים ביותר באירופה. חברה צ'כית בעלת מוניטין. על התעשייה בצ'כיה עצמה אין מה להרחיב ע"ע אקדחי CZ, מכוניות סקודה, מקלע ברן, רובה מאוזר צ'כי.
ל-S&B יש מגוון רחב מאד של סוגי תחמושת באיכות שונה.
לגבי התחמושת שמיובאת לארץ (ברמה הנמוכה ביותר), נכון שהיא לא בדיוק מריחה כמו בושם, יותר נכון מסריחה כמו ביצים מקולקלות, אבל לכל אורך הזמן שאני יורה לא נתקלתי בשום בעיה עם התחמושת הזו ב-9ממ וב-045
א.
ל-S&B יש מגוון רחב מאד של סוגי תחמושת באיכות שונה.
לגבי התחמושת שמיובאת לארץ (ברמה הנמוכה ביותר), נכון שהיא לא בדיוק מריחה כמו בושם, יותר נכון מסריחה כמו ביצים מקולקלות, אבל לכל אורך הזמן שאני יורה לא נתקלתי בשום בעיה עם התחמושת הזו ב-9ממ וב-045
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני יריתי במהלך השנים כנראה כמה אלפי כדורים של הנ"ל בFN 9מ"מ.
הבעיה היחידה שהיתה לי עם הנ"ל היא שהיא מאד מלכלכת את הכלי בירי ,אבל לא נתקלתי בשום בעיות אמינות .
בנוסף אישתי ירתה כמה מאות של הנ"ל באקדח הקודם שלה בקוטר 9 קצר וכמאה באקדח בקוטר 7.65 גם שם שום בעיות .
מבחינת מוניטין החברה קיימת כבר מעל 100 שנים ומיצרת כבר כמה עשורים למערב .
אם תחפש טוב תמצא שאין חברה אוו מוצר בעולם שאין לה מועדון לקוחות לא מרוצים .
בקיצור אני לא רואה שום סיבה מיוחדת להחליף .
הבעיה היחידה שהיתה לי עם הנ"ל היא שהיא מאד מלכלכת את הכלי בירי ,אבל לא נתקלתי בשום בעיות אמינות .
בנוסף אישתי ירתה כמה מאות של הנ"ל באקדח הקודם שלה בקוטר 9 קצר וכמאה באקדח בקוטר 7.65 גם שם שום בעיות .
מבחינת מוניטין החברה קיימת כבר מעל 100 שנים ומיצרת כבר כמה עשורים למערב .
אם תחפש טוב תמצא שאין חברה אוו מוצר בעולם שאין לה מועדון לקוחות לא מרוצים .
בקיצור אני לא רואה שום סיבה מיוחדת להחליף .
אל תשכח איפה אתה גר.
בארה"ב יש מבחר על עשרות סוגי תחמושת בכל חנות שכונתית.
בישראל אתה נאלץ בד"כ להסתדר עם מה שיש, ביוחד כשמדובר בקוטר שאינו 9X19.
בארה"ב יש מבחר על עשרות סוגי תחמושת בכל חנות שכונתית.
בישראל אתה נאלץ בד"כ להסתדר עם מה שיש, ביוחד כשמדובר בקוטר שאינו 9X19.
- סליקאי טיטניום

באיזה אקדח מדובר?
אני שואל כי יש כאלו שרגישים יותר ויש שרגישים פחות.
אני שואל כי יש כאלו שרגישים יותר ויש שרגישים פחות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אני יורה תחמושת 45 כזו באקדח SPRINFIELD HS-45 ללא כל בעיות הזנה או אמינות. לגבי עמידות לאורך זמן ע'ע תחמושת כוננות, אין לי נסיון. אני יורה גם תחמושת S&B בקטרים 9ממ REM.223 40S&W ו 44מגנום (כמה אלפי כדורים במשך השנים) וחוץ מתחמושת ה 223 שמסריחה קצת התחמושת זולה וטובה. לגבי דיוק ובליסטיקה, S&B בידיים שלי לפחות היא מדוייקת. עם ה 223 אני מוציא ב200 מטר עם טלסקופ, רובה AR15 ותחמושת 55 grain מקבץ של 15 - 20 סנטימטר.
אם הסדרה בתקן MIL-SPEC סביר שהיא תעבוד טוב כל עוד האקדח שלך לא מפונק.
SB זה לא לפואה.
SB זה לא לפואה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
Elad E כתב:כשהגעתי הביתה שמתי לב שאיני מכיר כלל את יצרן התחמושת הנ"ל (התרגלתי לקבל Fiocchi).
לא מזמן היה פה שרשור על תחמושת פגומה של Fiocchi.
שתיים-שלוש קופסאות דפוקות אינן מעידות על היצרנית שעד היום ייצרה קצת יותר משתיים-שלוש קופסאות.
בכל אופן Sellier & Bellot זה הסטנדרט שנמכר היום במטווחים. זה בד"כ מה שתקבל אלא אם תבקש משהו אחר. אני לא יודע אם הרמה שלהם פחות טובה מווינצ'סטר / פיוצ'י / מג-טק / פדרל.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

בכל אופן Sellier & Bellot זה הסטנדרט שנמכר היום במטווחים. זה בד"כ מה שתקבל אלא אם תבקש משהו אחר. אני לא יודע אם הרמה שלהם פחות טובה מווינצ'סטר / פיוצ'י / מג-טק / פדרל.
אני לא ראיתי בארץ תחמושת FMJ של פדרל, אבל בהחלט של וינצ'סטר, פיוקי, מגטק ו-CCI (תרמיל נחושת).
פיוקי תחמושת מעולה אבל לי יש איתם עוד חשבון פתוח מהתקופה שהיתה להם סידרה עם פיקה קשה.
וינצ'סטר בקופסא לבנה.. הרבה מאד פעמים ראיתי תחמושת עם נקודות ירוקות. גם בארהב היא לא נחשבת ללהיט.
גם CCI עם תרמיל נחושת לא בדיוק להיט.
לגבי מגטק - ממש אין טענות תחמושת לא רעה בכלל
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

פעם בחנתי נתונים של תחמושת 0.22 Hornet של s&b הצ'כית והתברר בנתוני היצרן שהיא במהירות לוע של 715m/s בעוד שתחמושת זהה של רמינגטון או וו'ינצ'סטר מתהדרות ב 850 m/s.
בירי בשטח הבחנו שהתחמושת הצ'כית קצת חלשה ומטנפת את הרובה, הבדיקה הנ"ל אימתה את החששות.
אסף
בירי בשטח הבחנו שהתחמושת הצ'כית קצת חלשה ומטנפת את הרובה, הבדיקה הנ"ל אימתה את החששות.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד