ככה כורתים ענף
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ככה כורתים ענף
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
Re: ככה כורתים ענף
לא הבנתי מה הבעיה עם הכתבה.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כשכווווווווווווווולם רוצים לקחת לנו את הנשק, קם אידיוט, מזמין כתב וצלם ופוצח ב"אימון נשק" לא חוקי (מדריך לא מוסמך, נשק לא מאושר), במקום לא מאושר (מגרש משחקים), כשסביבו ילדים שהקנים מכוונים לראשם ובמהלך האימון, הכתב מתנדב לשמש כמטרה נעה מול הקנים... זה מספיק?
או שצריך לתת עוד "חומר איכותי" לידיהם של מתנגדי הנשק במשרדי הממשלה?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
משלי כ"ט 18 : " באין חזון יפרע עם "
הרעיון נכון
הביצוע כושל ולא חוקי.
תפיסת ההגנה של כיפת ברזל - אומרת פאסיבה.
תפיסת ההגנה של אורד וינגייט ויצחק שדה אמרה אקטיבה = הגנה פעילה ויציאה גם אל מחוץ למחנה ע"מ להכות באוייב.
תפיסת כתות הכוננות היא חלק מהאקטיבה !!!
היא סורסה לאחרונה מאד בגלל שב"כ היסטרי וצבא אימפוטנטי.
וכשיש חלל הוא מתמלא מכוח הטבע.
יש גם בעיה להוציא את השטחים מצה"ל.(לא להתבלבל בטחוני לא פוליטי)
אני רוצה צבא נחוש ומסתער !
ומה אני מקבל צבא משטרה מוגבל ומבולבל (כאן לדוגמא)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4125685,00.html
הרעיון נכון
הביצוע כושל ולא חוקי.
תפיסת ההגנה של כיפת ברזל - אומרת פאסיבה.
תפיסת ההגנה של אורד וינגייט ויצחק שדה אמרה אקטיבה = הגנה פעילה ויציאה גם אל מחוץ למחנה ע"מ להכות באוייב.
תפיסת כתות הכוננות היא חלק מהאקטיבה !!!
היא סורסה לאחרונה מאד בגלל שב"כ היסטרי וצבא אימפוטנטי.
וכשיש חלל הוא מתמלא מכוח הטבע.
יש גם בעיה להוציא את השטחים מצה"ל.(לא להתבלבל בטחוני לא פוליטי)
אני רוצה צבא נחוש ומסתער !
ומה אני מקבל צבא משטרה מוגבל ומבולבל (כאן לדוגמא)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4125685,00.html
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אתה צודק אילן, אבל לעת עתה זה האיום הממשי שנגדו הצבא מתאמן.
לאף אחד בינתיים אין תוכניות ללכת לכבוש את ירדן, מצרים, סוריה או איראן - ההתמודדות איתם כנראה תהיה באמצעים יותר אסטרטגיים.
בשביל חיזבאללה בצפון והחמאס בדרום כנראה מה שאנחנו עושים זה מספיק ואזרחים הרוגים אף פעם לא מצטלמים טוב בטלביזיה.
א.
לאף אחד בינתיים אין תוכניות ללכת לכבוש את ירדן, מצרים, סוריה או איראן - ההתמודדות איתם כנראה תהיה באמצעים יותר אסטרטגיים.
בשביל חיזבאללה בצפון והחמאס בדרום כנראה מה שאנחנו עושים זה מספיק ואזרחים הרוגים אף פעם לא מצטלמים טוב בטלביזיה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שרקן כתב:כשכווווווווווווווולם רוצים לקחת לנו את הנשק, קם אידיוט, מזמין כתב וצלם ופוצח ב"אימון נשק" לא חוקי (מדריך לא מוסמך, נשק לא מאושר), במקום לא מאושר (מגרש משחקים), כשסביבו ילדים שהקנים מכוונים לראשם ובמהלך האימון, הכתב מתנדב לשמש כמטרה נעה מול הקנים... זה מספיק?
אם זה היה אימון עם ירי של ממש אז זה היה יכול להיות בעייתי אבל זה לא! מדובר בתרגול יבש:
"כל התרגולות שנעשתה ביישוב הייתה כולה תרגולת יבשה כמובן, כלומר, ללא תחמושת. בשלב מסוים עולה הצורך לכוון למטרה ברורה. הצלם האמיץ שלנו, נתי שוחט, מתנדב להיות האובייקט. בשלב הבא הן כבר לומדות לסחוט את ההדק. "
ואולי בכלל בתוך קבוצת "המתנחלים" יש בעלי אינטרסים שיעשו כל דבר בכדי להוציא אותם לא בסדר ותוך כדי התקשורת תשמח לסקר?
לכו תדעו...
- סליקאי כסף

שרקן כתב:כשכווווווווווווווולם רוצים לקחת לנו את הנשק, קם אידיוט, מזמין כתב וצלם ופוצח ב"אימון נשק" לא חוקי (מדריך לא מוסמך, נשק לא מאושר), במקום לא מאושר (מגרש משחקים), כשסביבו ילדים שהקנים מכוונים לראשם ובמהלך האימון, הכתב מתנדב לשמש כמטרה נעה מול הקנים... זה מספיק?
ככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר ויותר שמה שקורת את הענף הוא חוסר העשיה שלנו אלו שכן נמצאים בתחום הנשק הרצון שלנו לגמד את עצמנו וגרוע מכך הנסיון שלנו להיות יותר קתולים מהאפיור
שאולי אולי הפריץ יתרצה ...
האשכול בענין סוחרי הנשק הסברתה לנו את היתרונות הגדולים של הישיבה בשקט ותמינת הראש בחול
שאף אחד לא ישם לב שאנחנו שם בטעות .
נווו
ואחרי 20 שנה פלוס זה מצליח ??
נראה שלא !
הגזרות נחטות אחת אחרי השניה חדשות לבקרים ואפילו האופטימים כבר מבינים שאחרון כנראה ילבש חולצה עם פאצ'ים ויסגור את הדלת תוך קלללה עססית בלע"ז .
אז מה הטעם להמשיך להתחסד ??
כי זה בדם שלנו כיהודים נרדפים ??
לענין :
מי אמר לך שהאימון לא חוקי ?
מי אמר שהמדריך לא מוסמך ?
(דווקא להרבה מאד רבשצים היום יש הסמכה של לפחות מפקח מטווח בגלל שהם מנהלים את חדר הנשק האזרחי במועצה)
איפה בדיוק נאמר בחוק שצריך מדריך מוסמך לאימון יבש ?,איפה נקבע מהוא מקום "חוקי"
לאימון יבש ?
אז זהוא שעברתי על החוק 3 פעמים ואתה יודע מה ?
לא מצאתי שום דבר על אימון יבש מעבר לפטור מרשיון בזמן אימון יבש .
לגבי הנשק הצבאי כמו שאתה בוודאי יודע בישובים כאלו קטנים גם ככה רוב התושבים רשומים בחטמ"ר
בפועל היום יש פקודה שלא לנפק באופן גורף נשקים צבאים וכפועל יוצא גם האימונים כמעט ולא מתקימים ,אבל זה לא אומר שרבש"ץ אסור באמונים .
איפה ראיתה שמישהוא מכוון נשק למישהוא ?
אבל כנראה אילפו אותנו היטב שילד ורובה באותו הפרים זה פשוט תועבה .......
די לותיקן ,הזמן לפעול כבר מזמן פה
הגיעה הזמן להתעורר.
מי שקורת את הענף זה האדישות שלנו שלא מונעת את הקריתה .
וכמו שנאמר אם לא נהיה תלוים זה בזה נהיה תלוים זה לצד זה ,בכל המובנים .
higt-power מסכים על כל אות ואות!
לצורך השוואה:
בערך כל שני וחמישי(אם לא כל יום) מישהו נהרג בתאונת דרכים,איך זה שהממשלה לא מטילה עוד מגבלות על אנשים שמעוניינים להוציא רשיון נהיגה?
כנראה שזה לא באמת משנה עד כמה אנשים יהיו זהירים או "מתחסדים" אם בממשלה הוחלט שחייבים לצמצם את כמות הנשק הפרטי (ואת האספנות להכחיד כליל!) אז הם פשוט יעשו את זה בכל מחיר וישתמשו בכל תירוץ אפשרי.
ההצטדקות של חלק מבעלי הרשיונות רק משחקת לידיהם.
לצורך השוואה:
בערך כל שני וחמישי(אם לא כל יום) מישהו נהרג בתאונת דרכים,איך זה שהממשלה לא מטילה עוד מגבלות על אנשים שמעוניינים להוציא רשיון נהיגה?
כנראה שזה לא באמת משנה עד כמה אנשים יהיו זהירים או "מתחסדים" אם בממשלה הוחלט שחייבים לצמצם את כמות הנשק הפרטי (ואת האספנות להכחיד כליל!) אז הם פשוט יעשו את זה בכל מחיר וישתמשו בכל תירוץ אפשרי.
ההצטדקות של חלק מבעלי הרשיונות רק משחקת לידיהם.
- סליקאי כסף

כשצריך אז צריך. למה צריך לשכור בייביסיטרים על מנת לבצע אימון יבש במטווח מרוחק לאנשים שיש להם סיכוי טוב לתפעל כלים אלה על מנת לשמור על חייהם?
אילו הייתי גר ביישוב בו שכנים רבים היו רוצים לראותי ואת ילדיי כגופות קרות, הייתי שש ושמח אילו מישהו היה מדריך אותי כיצד להשתמש ברובה סער במקום להסתפק בלימוד בספרים או באינטרנט. דא עקא שיותר מדי ישראלים בישראל מבדילים בין ישראלי לישראלי על מנת לנסות למצוא חן בלא ישראלים. אילו התמונות היו מצטלמות בשיכון ל' בתל אביב, ללא כיסויי ראש ובכלים מתוצרת פיינוורקבאו, אני חושב שהתגובות היו פחות טעונות.
אם בהצטדקות עסקינן, אילו הייתי מפרסם ברבים שקניתי fun stick* לאקדח שלי, הרבה אנשים היו מנדים אותי מהיהדות הפוליקטיקלי קורקטית , מבוגרי אוניברסיטת תל אביב, מילדי המזרח התיכון ומהעמותה לעליונות המוסרית של הקורבן בנימוק שאני אדם מסוכן לזולתו במקרה הרע או חי בסרט במקרה הטוב.
* הכוונה למחסנית 33 כדורים.
אילו הייתי גר ביישוב בו שכנים רבים היו רוצים לראותי ואת ילדיי כגופות קרות, הייתי שש ושמח אילו מישהו היה מדריך אותי כיצד להשתמש ברובה סער במקום להסתפק בלימוד בספרים או באינטרנט. דא עקא שיותר מדי ישראלים בישראל מבדילים בין ישראלי לישראלי על מנת לנסות למצוא חן בלא ישראלים. אילו התמונות היו מצטלמות בשיכון ל' בתל אביב, ללא כיסויי ראש ובכלים מתוצרת פיינוורקבאו, אני חושב שהתגובות היו פחות טעונות.
אם בהצטדקות עסקינן, אילו הייתי מפרסם ברבים שקניתי fun stick* לאקדח שלי, הרבה אנשים היו מנדים אותי מהיהדות הפוליקטיקלי קורקטית , מבוגרי אוניברסיטת תל אביב, מילדי המזרח התיכון ומהעמותה לעליונות המוסרית של הקורבן בנימוק שאני אדם מסוכן לזולתו במקרה הרע או חי בסרט במקרה הטוב.
* הכוונה למחסנית 33 כדורים.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 23 ספטמבר 2011, 06:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לתשומת לב העוסקים בתחום - הנה לכם עוד הזדמנות עסקית.
כל מי שאומר שעם ישראל לא רוצה ללמוד טועה.
בהנתן תנאים מסוימים יש דרישה עצומה ללמוד.
אז נכון שהחוק מטיל מגבלות קשות לאימוני ירי. אבל ניתן ללמוד המון מאימון יבש ובהמשך מאימון איירסופת. מי רוצה להרים את הכפפה - להניק את העגל שרוצה לינוק, להרחיב את מעגל התומכים בנשק בארץ וגם אולי להרוויח כמה ג'ובות?
אני, לצערי לא רשאי, אחרת בהחלט הייתי עושה זאת.
ואז ניתן יהיה לפרסת תמונות אחרות - אימונים מסודרים ומקצועיים. שה יהווה הרתעה טובה ביותר לכל שירצה לפרוץ ליישוב ולשחוט ילדים במיטותיהם.
אגב, שמתם לב, שהגברת בתמונה ראשונה יורה ב"ברק"? לא ידעתי שעדיין יש כאלה בידיים פרטיות...
כל מי שאומר שעם ישראל לא רוצה ללמוד טועה.
בהנתן תנאים מסוימים יש דרישה עצומה ללמוד.
אז נכון שהחוק מטיל מגבלות קשות לאימוני ירי. אבל ניתן ללמוד המון מאימון יבש ובהמשך מאימון איירסופת. מי רוצה להרים את הכפפה - להניק את העגל שרוצה לינוק, להרחיב את מעגל התומכים בנשק בארץ וגם אולי להרוויח כמה ג'ובות?
אני, לצערי לא רשאי, אחרת בהחלט הייתי עושה זאת.
ואז ניתן יהיה לפרסת תמונות אחרות - אימונים מסודרים ומקצועיים. שה יהווה הרתעה טובה ביותר לכל שירצה לפרוץ ליישוב ולשחוט ילדים במיטותיהם.
אגב, שמתם לב, שהגברת בתמונה ראשונה יורה ב"ברק"? לא ידעתי שעדיין יש כאלה בידיים פרטיות...
- סליקאי טיטניום

higt-power כתב:שרקן כתב:כשכווווווווווווווולם רוצים לקחת לנו את הנשק, קם אידיוט, מזמין כתב וצלם ופוצח ב"אימון נשק" לא חוקי (מדריך לא מוסמך, נשק לא מאושר), במקום לא מאושר (מגרש משחקים), כשסביבו ילדים שהקנים מכוונים לראשם ובמהלך האימון, הכתב מתנדב לשמש כמטרה נעה מול הקנים... זה מספיק?
ככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר ויותר שמה שקורת את הענף הוא חוסר העשיה שלנו אלו שכן נמצאים בתחום הנשק הרצון שלנו לגמד את עצמנו וגרוע מכך הנסיון שלנו להיות יותר קתולים מהאפיור
שאולי אולי הפריץ יתרצה ...
האשכול בענין סוחרי הנשק הסברתה לנו את היתרונות הגדולים של הישיבה בשקט ותמינת הראש בחול
-------זה לא מה שהסברתי. הסברתי שאם סוחרי הנשק מרימים (או מממנים) קמפיין בעד רשיונות לתוצרתם, זה נשמע רע מאד. כשהציבור דורש זאת - זה נשמע אחרת לחלוטין. מעולם לא טענתי שעל הציבור לשבת בידיים שלובות ולא לעשות כלום.
שאף אחד לא ישם לב שאנחנו שם בטעות .
נווו
ואחרי 20 שנה פלוס זה מצליח ??
נראה שלא !
הגזרות נחטות אחת אחרי השניה חדשות לבקרים ואפילו האופטימים כבר מבינים שאחרון כנראה ילבש חולצה עם פאצ'ים ויסגור את הדלת תוך קלללה עססית בלע"ז .
אז מה הטעם להמשיך להתחסד ??
------ בינתיים הציבור מוכיח שכוחו בדיבורים ודיונים בפורומים. עדיין אף אחד מכם לא הרים את הכפפה. לכל היותר זרקתם את האחריות אליינו הסוחרים (ע"ע סעיף קודם).
כי זה בדם שלנו כיהודים נרדפים ??
לענין :
מי אמר לך שהאימון לא חוקי ?
---- שום אימון בכלי יריה (כולל כלים ללא בריח וכלים ללא מחסניות) לא חוקי אם איננו מתבצע במתקן מאושר.
מי אמר שהמדריך לא מוסמך ?
----- כי גם מדריך מוסמך, מאבד את סמכותו כשהמתקן לא מאושר.
(דווקא להרבה מאד רבשצים היום יש הסמכה של לפחות מפקח מטווח בגלל שהם מנהלים את חדר הנשק האזרחי במועצה)
איפה בדיוק נאמר בחוק שצריך מדריך מוסמך לאימון יבש ?,איפה נקבע מהוא מקום "חוקי"
לאימון יבש ?
---- בהנחיות משרד הפנים למפקחי מטוווחים ומדריכי ירי ובחוק כלי יריה הכל מוסבר. כנס לאתר של משרד הפנים ותראה את ההנחיות.
---
אז זהוא שעברתי על החוק 3 פעמים ואתה יודע מה ?
לא מצאתי שום דבר על אימון יבש מעבר לפטור מרשיון בזמן אימון יבש .
-----ראה תשובתי הקודמת.
לגבי הנשק הצבאי כמו שאתה בוודאי יודע בישובים כאלו קטנים גם ככה רוב התושבים רשומים בחטמ"ר
בפועל היום יש פקודה שלא לנפק באופן גורף נשקים צבאים וכפועל יוצא גם האימונים כמעט ולא מתקימים ,אבל זה לא אומר שרבש"ץ אסור באמונים .
---- ממש במקרה (והמבין יבין), גם בתחום זה אני שולט היטב ואתה פשוט טועה אך לא ארחיב בנושא בו אין לי הסמכה להגיב במפורט.
איפה ראיתה שמישהוא מכוון נשק למישהוא ?
---- קרא את הכתבה. הכתב עצמו שימש כמטרה נעה לאותן נשים. זה חוקי בעיניך? זה הגיוני בעיניך? והילדים שמסתובבים בין הרגליים שם, זה תקין בעיניך?
אבל כנראה אילפו אותנו היטב שילד ורובה באותו הפרים זה פשוט תועבה .......
---- כשהייתי בן 12, אבי לימד אותי להשתמש בנשק שלו. בגיל 14 קניתי מסוחר נשק צעיר בשם מאיר רוט את ה"דייזי"(עם מחסנית של 100 כדוריות פלדה), בכתבה על מטווחים בערוץ השני לפני מס' שנים, הילד שלי צולם עובר אימון נשק במטווח שלי כשאני מדריך אותו. ההבדל היחיד הוא שאז 0 זה היה חוקי. היוםן לצערי זה לא חוקי ואנחנו כסוחרים ומנהלי מטווחים פועלים רק לפי החוק (גם כשהוא מקומם ומרגיז אותנו).
די לותיקן ,הזמן לפעול כבר מזמן פה
הגיעה הזמן להתעורר.
מי שקורת את הענף זה האדישות שלנו שלא מונעת את הקריתה .
וכמו שנאמר אם לא נהיה תלוים זה בזה נהיה תלוים זה לצד זה ,בכל המובנים .
---- אתה בעצם מציע שנפרוץ את החוקים והתקנות בגלל שהם מרגיזים אותנו. אני חושב שצעד כזה יכול לסייע לנו המון וללמד אותנו דברים רבים שלא ידענו על הנעשה בבתי הסוהר.
מחאה נגד הגזירות? בהחלט כן! עבירה על החוק? בהחלט לא!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
---- שום אימון בכלי יריה (כולל כלים ללא בריח וכלים ללא מחסניות) לא חוקי אם איננו מתבצע במתקן מאושר.
האומנם?
אני רואה פה M16 צבאי... מה שאומר שזאת רשות רישוי שונה!
מה שאומר עם תיק תרגיל מתאים ונשק עם תותב אני יכול לעשות תרגיל גם באמצע תל-אביב.
בטח ובטח בישוב שיש לו כיתת כוננות שמקבלת נשק מהחטמ"ר המקומי.
לזה לא צריך מדריך ירי מוסמך המשרד לבט"פ-אלה רק קצין צה"ל.
(לגבי ה"ברק" צודק בעיה)
האומנם?
(לגבי ה"ברק" צודק בעיה)
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:---- שום אימון בכלי יריה (כולל כלים ללא בריח וכלים ללא מחסניות) לא חוקי אם איננו מתבצע במתקן מאושר.
האומנם?
(לגבי ה"ברק" צודק בעיה)
התחכמות מיותרת.
פקודות צה"ל מגדירות למי והיכן מותר להעביר אימוני ירי ומי רשאי להשתתף בהם.
לעניות דעתי (וכאמור, יש לי "מעט" ידע בתחום), צה"ל אוסר על הדרכת ירי במגרשי משחקים, אוסר על מי שאינו בוגר הכשרה מתאימה להדריך, אוסר על נוכחות ילדים ולא מורשים במתחם ההדרכה ואוסר על הדרכת מי שאינו חבר כיתת כוננות שאושר על ידי הצבא.
ושוב הסבר למתקשים:
אני בעד חימוש כל אזרח שיכול, רוצה ומתאים לשאת נשק ובמיוחד באיו"ש ובישובי גדר. עם זאת, חימושם והאימונם של התושבים חייבים להיעשות בהתאם להנחיות ולפקודות, ע"מ למנוע בעיות עתידיות.
נ.ב.
מי היה משלם עבור תיקון השיניים של הילד - אם קנה הרוס"ר היה נותן לו פליק קטן במהלך האימון?
מי היה משלם עבור 6 חודשי המחלה של האשה והנזקים העתידיים אם הייתה שוברת מרפק או מאבדת עין במהלך האימון?
כן.
גם תחום הביטוח הוא גם נגזרת של חוקיות האימון.
לא חוקי = לא מבוטח.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
ברור שזאת לא האופציה הכי טובה
אבל עדיין אין אימון בירי חיי
רשמתי עם תיק תרגיל מתאים (וגם צריך כמה פלאפלים שיאשרו אותו)
אפשר לתת לכל אחד נשק ולעשות את זה בכל מקום
-ברור שכאם זה לא המצב
אני בטוח שאין תיק תרגיל ולא קצין בטיחות ולא מדריך ירי/לוט"ר צבאי
אבל עדיין אין אימון בירי חיי
רשמתי עם תיק תרגיל מתאים (וגם צריך כמה פלאפלים שיאשרו אותו)
אפשר לתת לכל אחד נשק ולעשות את זה בכל מקום
-ברור שכאם זה לא המצב
אני בטוח שאין תיק תרגיל ולא קצין בטיחות ולא מדריך ירי/לוט"ר צבאי
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
נ.ב.
מי היה משלם עבור תיקון השיניים של הילד - אם קנה הרוס"ר היה נותן לו פליק קטן במהלך האימון?
מי היה משלם עבור 6 חודשי המחלה של האשה והנזקים העתידיים אם הייתה שוברת מרפק או מאבדת עין במהלך האימון?
כן.
גם תחום הביטוח הוא גם נגזרת של חוקיות האימון.
לא חוקי = לא מבוטח.
אוי אוי אוי... באמת...
כל האובר מישפטיזציה, הצדקנות המעושה וכיסוי התחת כבר מעלים לי את כל ארוחת הצהריים שאכלתי חזרה לגרון..
מי ישלם? אותו אחד שהיה משלם להם אם הילד שלהם היה נופל מהאופניים או מהרולר בלייד...
מה ההבדל אם הם היו משחקים כדורסל, כדורגל או מחניים במגרש המשחקים? שם אנשים לא נפצעים?
מה לא ברור? אותם האזרחים מסרבים להיות מטרות דמות בפעם הבאה שיקרה משהו... והם מוכנים לקחת את הסיכון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר