השתלמות מדריכים - עצה חשובה למשתלמים!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: השתלמות מדריכים - עצה חשובה למשתלמים!
EMT כתב:חכה, בנתיים מתייקים את זה ומעבירים לגניזה.
אין שום הצדקה לאחזקת רובי אוויר בבית, ספורטאי - שילך למטווח ויתאמן שם, אנחנו לא ממש רוצים להגיעה למצב בו ערס בן 15 מקבל לידיו 'נשק שלא הורג' ומתחיל לבצע מעשי קונדס .
נשק שמוחזק בבית אמור להיות תחת כותרת אחת ויחידה - הגנה עצמית - אקדחים, רובאים בקליבר צבאי, רובאי כדוריות. במצבינו כיום מדובר באקדחים בלבד למעט חריגים.
1. סביר להניח שאתה לא עוסק בקליעה כספורט. אנא תקן אותי אם אני טועה ואתנצל בפניך.
2. מדוע לעזור לשונאינו להפריד ולמשול?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
זה לא הפרד ומשול, כלי נשק בבית הוא להגנה עצמית , כלי נשק לספורט - במטווח.
אדם אשר מחזיק ב-4-5 רישיונות אקדח תחת תבחין ספורט בביתו שיבושם לו, אבל אין לכך הצדקה אמיתית כי הוא לא הולך ביום יום עם אקדחי OPEN שלו.
תחזיק בבית כלים שאתה צריך לטובת הגנה על הבית - גר ביישוב כפרי - רובה כדוריות, גר ביישוב עם כיתת כוננות - רובה בקליבר צבאי, תת מקלע.
ספורטאי שמתאמן בירי ברובה בקליבר צבאי וגר בתל אביב - אין הצדקה אמיתית לרובה צלפים באמצע רמת אביב גימל. בין היתר ע''ר דיסוננס לתנאים בהם מוחזקים רובים אלה בנשקיה צבאית או משטרתית לבין מצב בו האמל''ח מוחזק בבית האזרח.
אם רוצים לשמור את הענף יש לדעת לייצר חלופות הגיוניות למצב הקיים.
אדם אשר מחזיק ב-4-5 רישיונות אקדח תחת תבחין ספורט בביתו שיבושם לו, אבל אין לכך הצדקה אמיתית כי הוא לא הולך ביום יום עם אקדחי OPEN שלו.
תחזיק בבית כלים שאתה צריך לטובת הגנה על הבית - גר ביישוב כפרי - רובה כדוריות, גר ביישוב עם כיתת כוננות - רובה בקליבר צבאי, תת מקלע.
ספורטאי שמתאמן בירי ברובה בקליבר צבאי וגר בתל אביב - אין הצדקה אמיתית לרובה צלפים באמצע רמת אביב גימל. בין היתר ע''ר דיסוננס לתנאים בהם מוחזקים רובים אלה בנשקיה צבאית או משטרתית לבין מצב בו האמל''ח מוחזק בבית האזרח.
אם רוצים לשמור את הענף יש לדעת לייצר חלופות הגיוניות למצב הקיים.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT כתב:אדם אשר מחזיק ב-4-5 רישיונות אקדח תחת תבחין ספורט בביתו שיבושם לו, אבל אין לכך הצדקה אמיתית כי הוא לא הולך ביום יום עם אקדחי OPEN שלו.
על דבר כזה שנקרא נוחות שמעת? מדוע אדם שעוסק בספורט קליעה למטרה צריך להענש ולסבול יותר מאשר אדם שעוסק בכדורסל או כל ספורט אחר? תאר לך שבתור שחקן כדורסל, תוכל להחזיק את הכדורים שלך רק במועדון.
מה שאתה מתאר הופך את כל ההנהלות בספורט הזה שגם ככה נמצא במצב על הפנים לבלתי אפשרית.
1. כל העברה של כלי הנשק שלך ממקום למקום הופכת למבצע לוגיסטי מסובך באחריות המועדון עם מליון אישורים
2. איפה החופש שלך להתאמן באיזה מטווח שאתה רוצה?
3. איפה החופש שלך לטפל בנשק שלך אצל איזה נשק שאתה רוצה?
4. היכולת שלך לבצע שיפורים בנשק?
5. החופש שלך ללכת מחנות לחנות ולמכור אותו במחיר הגבוה ביותר שאתה יכול להשיג?
בקיצור.. אני לא מבין את הגישה הזו לעשות לאנשים את החיים קשים יותר מאשר הם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

על דבר כזה שנקרא נוחות שמעת? מדוע אדם שעוסק בספורט קליעה למטרה צריך להענש ולסבול יותר מאשר אדם שעוסק בכדורסל או כל ספורט אחר? תאר לך שבתור שחקן כדורסל, תוכל להחזיק את הכדורים שלך רק במועדון.
בו לא נשווה בין דוקים לטייס. למה לא מחזיקים טנק בבית ?
1. כל העברה של כלי הנשק שלך ממקום למקום הופכת למבצע לוגיסטי מסובך באחריות המועדון עם מליון אישורים
1. זה פתיר ברמה מאוד מאוד בסיסית .
2. איפה חופש שלי לנסועה בשבת ברחובות בני ברק ? איפה חופש שלי להחזיק AR15 בקליבר 300BLK מושתק ? איפה חופש שלי לנהוג 200 קמ''ש ?
3. בעיות ביורוקרטיות נקודתיות ניתן לפתור, מה גם זאת לא סיבה אמיתית לאחזקה בבית
4. לרוב האוכלוסיה זה - א' לא רלוונטי, ב' - לא חוקי
5. ראה סעיף 3.
מצב בו אדם טס לחו''ל לחופשה ומשאיר בביתו בכספת של 100 ש''ח מוברגת לריצפה 3 אקדחים אינו בריאה בלשון עדינה :)
עכשיו תסביר לי בבקשה איך קלע שצריך היום לירות בערד מחר באילת השחר ובין לבין גם ברעננה ובאזור ירושלים ישנע את הציוד שלו?
מה יממן את עלויות הקמת מתקני האיחסון והאיחסון עצמו?
מי יערוב לי שחוץ ממני אף אחד לא מתעסק בנשק?
מי אמר שהציוד שעולה במיקרים מסוימים עשרות רבות של אלפי שקלים ישמר בצורה ראויה?
האם בכל מקום אחר בעולם לא נהוג להחזיק את הציוד בבית?
מה אתה משווה לי את תנאי האחסנה בצבא לך תסלר את הנשק שלך ותזרוק אותו על כנה ללא תנאי איחסון מתאימים אני לא אעשה את זה.
ברור שאתה לא מבין בירי ספורטיבי או במשמעויות העומדות מאחריו.
רוצים בקרה, תדרשו אחזקה בכספת מתאימה ותערכו ביקורות תקופתיות (כמו בגרמניה למשל) רוצים פיקוח? המעוניין להחזיק נשק יעבור בדיקת פסיכולוג, ניתן לפקח ניתן ולבקר אבל מה שאתה מציע מעיד בעיקר על בורות המתאימה לפקידי רישוי ובירוקרטים אחרים.
אולי תוותר על הנשק שלך? במילא נראה שאתה מתנגד להחזקת נשק בידי הציבור וותר על הרישיון שלך ואנחנו כבר בכיוון הנכון.
שנה טובה
מה אתה משווה לי את תנאי האחסנה בצבא לך תסלר את הנשק שלך ותזרוק אותו על כנה ללא תנאי איחסון מתאימים אני לא אעשה את זה.
רוצים בקרה, תדרשו אחזקה בכספת מתאימה ותערכו ביקורות תקופתיות (כמו בגרמניה למשל) רוצים פיקוח? המעוניין להחזיק נשק יעבור בדיקת פסיכולוג, ניתן לפקח ניתן ולבקר אבל מה שאתה מציע מעיד בעיקר על בורות המתאימה לפקידי רישוי ובירוקרטים אחרים.
אולי תוותר על הנשק שלך? במילא נראה שאתה מתנגד להחזקת נשק בידי הציבור וותר על הרישיון שלך ואנחנו כבר בכיוון הנכון.
שנה טובה
- סליקאי כסף

יריב11 כתב:עכשיו תסביר לי בבקשה איך קלע שצריך היום לירות בערד מחר באילת השחר ובין לבין גם ברעננה ובאזור ירושלים ישנע את הציוד שלו?
מאוד פשוט, במקום לשנות תבחינים , משנים נוהלי אחזקה בבית, מעלים דרישות גבוהות יותר
- מערכת ההזעקה, כספות בעלות תו תקן. מי שעדיין מעוניין להחזיק ברוב''צ ולהתאמן בירי רשאי להחזיק נשק במטווח קרוב לביתו. לרגל נסיעתו לתחרות - ימשוך אותו ויחזירו בתום התחרות . בגלל ברישיונו עדיין על שמו והגבלה היחידה היא תנאי אחזקה בבית - הנה פתרון לביורוקרטיה סביב ניוד כלי נשק.
מי מממן לך דלק לאוטו ? מי מממן לך חגורות בטיחות באוטו ?
מי יערוב שאף אחד לשורט לך את האותו בחנייה ?
רכב משפחתי ממוצע עולה כמו 3-4 אקדחי OPEN ממוצעים. אותו רכב עדיין חונה בחוץ נכון ?
לתת דוגמאות של מדינות בהם אין אחזקה של חלק מכלי יריה ספורטיבים בביתים? בחלקם ספורט מאוד פורח !
אני משווה לא את התנאי האחזקה, אלה תנאי השמירה על הנשק.
נכון , יש פה אנשים שרשמו על שמם פטנט על שכל נכון ?
שלח לי את כתובת המייל והבית שלך אני אדאג לשלוח לך טופס ויתור על כלי יריה ואת כתובתה של תחנת המשטרה הקרובה למקום מגורייך שם תוכל להפטר ממנו בצורה נאותה וחוקית, אולי הם אפילו יסכימו לאחסן אותו עבורך למשך 18 חודשים.
כן אני יודע שרשמת פטנט על שכל, אני נולדתי איתו.
כן אני יודע שרשמת פטנט על שכל, אני נולדתי איתו.
- סליקאי כסף

אם עסקינן בבירוקרטיה ומבצעים לוגיסטיים, ראש המועדון שלנו עוסק פי 2-3 יותר בבירוקרטיה עבור הממשלה שכל כך מסמפתת את הענף שלנו מאשר באימון קלעים. בתחילת החודש נאלצתי להתחרות באקדח שהוא לא שלי וזה היה סיפור מההפטרה - הפסדתי את התור שלי בקו היורים במקצה הראשון אליו הגעתי, הילדים לא בילו איתי את השבת, התחריתי על אקדח שאני לא רגיל לו וראש המועדון היה צריך להכין את הניירת להוצאתו מהמועדון והחזרתו ולבצע זאת בפועל לפני ואחרי התחרות. ויש עשרות קלעים כמוני במועדון.
ולא, אני לא מחזיק אקדח שעלה לי 9000 ש"ח בכספת שעולה 100 ש"ח בזמן שאני במדינה אחרת.
ולא, אני לא מחזיק אקדח שעלה לי 9000 ש"ח בכספת שעולה 100 ש"ח בזמן שאני במדינה אחרת.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אם עסקינן בבירוקרטיה ומבצעים לוגיסטיים, ראש המועדון שלנו עוסק פי 2-3 יותר בבירוקרטיה עבור הממשלה שכל כך מסמפתת את הענף שלנו מאשר באימון קלעים.
נכון , אבל מצב רק יחמיר.
אם רוצים לשנות משהו בתוך הענף (לא ענף הספורט , בתחום כלי יריה בארץ ישראל) נדרש שינוי מהותי אשר ידרוש מאזרחים לא רק לקבל זכויות אלה לעמוד בהתחייבויות שונות.
אם תמשיכו לעסוק ב''איך אני משמשר את הרישיונותיי'' התחום ימות לבד.
כיום ספורט הינו תבחין יחידי במדינה אשר מאפשר לאזרח לקבל כלי יריה. כל השאר זה תבחינים מגזריים ולא רלוונטים לאוכלוסיה.
אם רוצים שבמדינה כל אזרח נורמטיבי יוכל להתקרב ל''חלום האמריקאי'' , טוב נסחפתי - לגם לגרסת קליפורניה של אותו ''חלום'' - תצתרכו לבצע ויתורים, לקחת אחריות ולשנות.
EMT,
אתה בונה תאוריה יפה כאילו במשרד לבטחון פנים ישנו את נהלי הובלת כלי נשק. הסיכון מבחינתם לשימוש לרעה בכלי הנשק דומה בשתי השיטות. כאחד שהעוסק בירי מעשי ובירי אולימפי, אני יכול להעיד שהיכולת של הספורטאי להתחרות נפגמת קשות כשהנשק מופקד במטווח. לא אחת נאלצתי לוותר על תחרויות כיוון שלא היה מי שיוביל את הנשק לתחרות. ידוע לי שהנשק הושכר במטווח ללא רשותי. בנשק האולימפי שבו אני מתחרה כיום, רשום ספורטאי נוסף. בכל אימון אני צריך לאפס שוב את הכוונות.
ולא, אני לא יכול לרכוש רובה ולאכסן אותו שם.
יש לבהדיל את ההסתכלות מבחינת הרישוי על נשק אוויר לבין רובה צבאי לדוגמא.
יש גם להבחין בין נשק אוויר אולימפי לבין נשק אוויר למטרות ירי עממי כמו לדוגמא plinking במטווח פתוח מורשה. מספיק להכנס ליוטיוב ולראות איזה כלים אקזוטיים יש היום בתחום (להבדיל מהרובה עם הקנה "נשבר" שהיה לי אז)
אתה בונה תאוריה יפה כאילו במשרד לבטחון פנים ישנו את נהלי הובלת כלי נשק. הסיכון מבחינתם לשימוש לרעה בכלי הנשק דומה בשתי השיטות. כאחד שהעוסק בירי מעשי ובירי אולימפי, אני יכול להעיד שהיכולת של הספורטאי להתחרות נפגמת קשות כשהנשק מופקד במטווח. לא אחת נאלצתי לוותר על תחרויות כיוון שלא היה מי שיוביל את הנשק לתחרות. ידוע לי שהנשק הושכר במטווח ללא רשותי. בנשק האולימפי שבו אני מתחרה כיום, רשום ספורטאי נוסף. בכל אימון אני צריך לאפס שוב את הכוונות.
ולא, אני לא יכול לרכוש רובה ולאכסן אותו שם.
יש לבהדיל את ההסתכלות מבחינת הרישוי על נשק אוויר לבין רובה צבאי לדוגמא.
יש גם להבחין בין נשק אוויר אולימפי לבין נשק אוויר למטרות ירי עממי כמו לדוגמא plinking במטווח פתוח מורשה. מספיק להכנס ליוטיוב ולראות איזה כלים אקזוטיים יש היום בתחום (להבדיל מהרובה עם הקנה "נשבר" שהיה לי אז)
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
- סליקאי כסף

ben1 כתב:EMT,
אתה בונה תאוריה יפה כאילו במשרד לבטחון פנים ישנו את נהלי הובלת כלי נשק. הסיכון מבחינתם לשימוש לרעה בכלי הנשק דומה בשתי השיטות.
שאלת ? דיברת ? :)
כאחד שהעוסק בירי מעשי ובירי אולימפי, אני יכול להעיד שהיכולת של הספורטאי להתחרות נפגמת קשות כשהנשק מופקד במטווח. לא אחת נאלצתי לוותר על תחרויות כיוון שלא היה מי שיוביל את הנשק לתחרות. ידוע לי שהנשק הושכר במטווח ללא רשותי. בנשק האולימפי שבו אני מתחרה כיום, רשום ספורטאי נוסף. בכל אימון אני צריך לאפס שוב את הכוונות.
תבינו - יש פחות מ-1000 ספורטאים במדינה, אנחנו מדברים על עוד 149 אלף אחרים.
תבינו - יש פחות מ-1000 ספורטאים במדינה, אנחנו מדברים על עוד 149 אלף אחרים.[/quote]
ואתה עליתה על הדרך לחסל גם אותם,
ואתה עליתה על הדרך לחסל גם אותם,
- סליקאי כסף

חביבי...
בכל מקום בעולם כולל ארה"ב נשיאה של נשק שלא תחת רשיון נשיאה מתבצעת כאשר הנשק נעול בתא המטען בתוך תיבה יעודית, מופרד מהתחמושת שנעולה בתוך תיבה אחרת.
ככה אתה גם מאפשר לספורטאי/חובב לאחסן את הנשק בביתו, לשאת אותו בלי כל מיני בלגנים ממקום למקום ולהתאמן איתו כרצונו.
לא צריך להמציא את הגלגל.
א.
בכל מקום בעולם כולל ארה"ב נשיאה של נשק שלא תחת רשיון נשיאה מתבצעת כאשר הנשק נעול בתא המטען בתוך תיבה יעודית, מופרד מהתחמושת שנעולה בתוך תיבה אחרת.
ככה אתה גם מאפשר לספורטאי/חובב לאחסן את הנשק בביתו, לשאת אותו בלי כל מיני בלגנים ממקום למקום ולהתאמן איתו כרצונו.
לא צריך להמציא את הגלגל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כל הדיונים האלה מזכירים לי את הדעה של שוטר שדיברתי איתו ואני מצוטת
"אני לא מבין למה ספורטאי צריך גם אקדח 0.22 וגם אקדח 9 מ"מ וגם רובא בקוטר 7.62? צריך לאסור את זה"
אפשר מכל הדיון הזה להשאיר רק את המוגדש:
אני לא מבין ולכן צריך לאסור
"אני לא מבין למה ספורטאי צריך גם אקדח 0.22 וגם אקדח 9 מ"מ וגם רובא בקוטר 7.62? צריך לאסור את זה"
אפשר מכל הדיון הזה להשאיר רק את המוגדש:
אני לא מבין ולכן צריך לאסור
- סליקאי זהב

EMT כתב:על דבר כזה שנקרא נוחות שמעת? מדוע אדם שעוסק בספורט קליעה למטרה צריך להענש ולסבול יותר מאשר אדם שעוסק בכדורסל או כל ספורט אחר? תאר לך שבתור שחקן כדורסל, תוכל להחזיק את הכדורים שלך רק במועדון.
בו לא נשווה בין דוקים לטייס. למה לא מחזיקים טנק בבית ?
1. זה פתיר ברמה מאוד מאוד בסיסית .
2. איפה חופש שלי לנסועה בשבת ברחובות בני ברק ? איפה חופש שלי להחזיק AR15 בקליבר 300BLK מושתק ? איפה חופש שלי לנהוג 200 קמ''ש ?
3. בעיות ביורוקרטיות נקודתיות ניתן לפתור, מה גם זאת לא סיבה אמיתית לאחזקה בבית
4. לרוב האוכלוסיה זה - א' לא רלוונטי, ב' - לא חוקי
5. ראה סעיף 3.
מצב בו אדם טס לחו''ל לחופשה ומשאיר בביתו בכספת של 100 ש''ח מוברגת לריצפה 3 אקדחים אינו בריאה בלשון עדינה :)
יש לי טנק על יד הבית אתה מוזמן. הוא בצב ירי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד