ככה כורתים ענף

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ככה כורתים ענף

על ידי itamar » 24 ספטמבר 2011, 11:22

איתמר אתה טועה, כאשר מגיעים לנושא ביטוח נוגעים בגופים שיעשו הכל כדי לא לשלם. אם הישוב מבוטח למקרים של פגיעה בשטחים הציבוריים בנסיבות "אזרחיות" כמו כדורסל או מחניים, אופניים ורולרבליידס או אפילו פגיעה ממתקן במגרש המשחקים חברת הביטוח תיאלץ לשלם כנראה בסופו של דבר, אבל רק תזכיר את המילה "נשק" וכבר החברה תיסוג ממחויבותה, וכנראה שבצדק... אימון בנשק חייב לעמוד בכללים, תקנות והגבלים מסויימים ומגרש משחקים ציבורי אינו מתקרב אפילו לכללים הללו...

תשמע.. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל אני גר ברמת גן.
אין לי שום חברת ביטוח שמכסה לי את התחת, וגם עיריית רמת גן לא מבטחת שום אדם שמסתובב בשטחים הציבוריים של העיר.
אם קרה לך משהו, זה על אחריותך - ומקסימום תוכל לתבוע את העיריה על תאונות שקרו כתוצאה מבעיות בתשתית (נפלת לבור ניקוז פתוח).

תאמין לי שבמקרים בהם לעיריות יש אחריות ביטוחית כמו למשל מגרשי משחקים של בתי ספר, הם יודעים יפה מאד לגדר את המקומות האלה ולנעול אותם על מנעול מחוץ לשעות הפעילות.

אבל זו לא הבעיה. הבעיה שלי היא עם הטון המתבכיין והמתחסד של האשכול הזה.

1. לתושבים שגרים בישובים האלה יש DNA אחר מאשר אלה שגרים במרכז - אחרת הם לא היו גרים שם. תאמין לי שהסיכונים שהם לוקחים על עצמם והמשפחות שלהם בחיי היום יום הרבה יותר גדולים מאשר אם חס וחלילה אחד מהילדים שלהם יפול וישרט כתוצאה מהאימון הזה. ותאמין לי שאם זה יקרה, הם לא יתבעו אף אחד!!

2. הם מתאמנים כדי להגן על עצמם ועל הבית שלהם. לדעתי מגיע להם שאפו. אם הם לא יעשו את זה, אף אחד לא יעשה את זה בעבורם.

3. לגבי נוכחות התקשורת במקום, לדעתי זה הרבה פחות נאיבי מאשר זה נראה. קחו בחשבון שהתושבים של האיזור הזה כבר שכחו מזמן מה שאנחנו עוד לא למדנו על התנהלות עם תקשורת עויינת. איפה שהם לא רוצים את התקשורת אז התקשורת לא נמצאת שם, ואיפה שהם רוצים - הם יודעים הייטב לנצל את נוכחותה.
לדעתי, נוכחות התקשורת שם היא לא הייתה במקרה אלא כדי להעביר מסר מסוים לאנשים מסוימים והמבין יבין.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי EMT » 24 ספטמבר 2011, 11:28

בו נצא שניה מהתמונות הבודדות מאותו אימון אותן בחר עיתונאי לפרסם, מה אימון הזה שונה לעזאזל מאימון יבש במילואים ? מאימון קרב מגע בטירונות ? פורקים נשקים, בודקים שנשקים תמיד מצביעים לכיוון בטוח (רצוי קיר בטון או נוף מדברי פסטוראלי) וקדימה.

תרדו מעץ, חלאס, אין שוב בעיה לאמן נוער בכלי יריה, עושים את זה בכל העולם, גם פה עשו את זה עד לה מזמן. עד שמכרנו את הציונות תמורת מזדה3 בליסינג .
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 24 ספטמבר 2011, 13:02

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000682481
תקראו ותראו בני כמה הילדים האלו...
נכון לא בארץ אבל בכל זאת
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 24 ספטמבר 2011, 13:43

itamar כתב:
איתמר אתה טועה, כאשר מגיעים לנושא ביטוח נוגעים בגופים שיעשו הכל כדי לא לשלם. אם הישוב מבוטח למקרים של פגיעה בשטחים הציבוריים בנסיבות "אזרחיות" כמו כדורסל או מחניים, אופניים ורולרבליידס או אפילו פגיעה ממתקן במגרש המשחקים חברת הביטוח תיאלץ לשלם כנראה בסופו של דבר, אבל רק תזכיר את המילה "נשק" וכבר החברה תיסוג ממחויבותה, וכנראה שבצדק... אימון בנשק חייב לעמוד בכללים, תקנות והגבלים מסויימים ומגרש משחקים ציבורי אינו מתקרב אפילו לכללים הללו...

תשמע.. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל אני גר ברמת גן.
אין לי שום חברת ביטוח שמכסה לי את התחת, וגם עיריית רמת גן לא מבטחת שום אדם שמסתובב בשטחים הציבוריים של העיר.
אם קרה לך משהו, זה על אחריותך - ומקסימום תוכל לתבוע את העיריה על תאונות שקרו כתוצאה מבעיות בתשתית (נפלת לבור ניקוז פתוח).

תאמין לי שבמקרים בהם לעיריות יש אחריות ביטוחית כמו למשל מגרשי משחקים של בתי ספר, הם יודעים יפה מאד לגדר את המקומות האלה ולנעול אותם על מנעול מחוץ לשעות הפעילות.

------אל תשווה בין אדם שנפגע מנפילה לבור פתוח במגרש ציבורי (שבר חוליה בגב, יתבע ויקבל מהביטוח של העיריה 2 מיליון ש"ח) ובין מי שאיבדה עין מקנה של רוס"ר במהלך אימון פיראטי במגרש ציבורי (והיא תתבע 2 מיליון ש"ח ותקבלם - אחרי שהרבש"צ שהתנדב לאמנה - ימכור את הבית שלו שול הוריו)

אבל זו לא הבעיה. הבעיה שלי היא עם הטון המתבכיין והמתחסד של האשכול הזה.

1. לתושבים שגרים בישובים האלה יש DNA אחר מאשר אלה שגרים במרכז - אחרת הם לא היו גרים שם. תאמין לי שהסיכונים שהם לוקחים על עצמם והמשפחות שלהם בחיי היום יום הרבה יותר גדולים מאשר אם חס וחלילה אחד מהילדים שלהם יפול וישרט כתוצאה מהאימון הזה. ותאמין לי שאם זה יקרה, הם לא יתבעו אף אחד!!

2. הם מתאמנים כדי להגן על עצמם ועל הבית שלהם. לדעתי מגיע להם שאפו. אם הם לא יעשו את זה, אף אחד לא יעשה את זה בעבורם.

3. לגבי נוכחות התקשורת במקום, לדעתי זה הרבה פחות נאיבי מאשר זה נראה. קחו בחשבון שהתושבים של האיזור הזה כבר שכחו מזמן מה שאנחנו עוד לא למדנו על התנהלות עם תקשורת עויינת. איפה שהם לא רוצים את התקשורת אז התקשורת לא נמצאת שם, ואיפה שהם רוצים - הם יודעים הייטב לנצל את נוכחותה.
לדעתי, נוכחות התקשורת שם היא לא הייתה במקרה אלא כדי להעביר מסר מסוים לאנשים מסוימים והמבין יבין.

------ סלח לי אבל כתבת דברי הבל על האמור ב"אשכול המתחסד הזה"

אני ממש במקרה, גר מזה עשורים רבים בישוב היחיד בעולם המוקף גבול עם מדינת אויב מ 3 כיוונים.

הישוב שלי חטף בתקופה בה אני גר בו מאות רבות של קטיושות (שאחת מהן זיכתה אותי בתעודת נכה צה"ל) ופצמ"רים, עשרות טילי RPG, אלפים רבים של כדורי מק"כ ועשרות אלפי כדורי נק"ל.

הישוב שלי עבר חדירות מחבלים, אחד הרב"שים שלו נרצח בפיגוע, אחד השומרים נחטף ללבנון, עשרות חקלאים ופועלים נפגעו ונפגעים עדיין מזריקות אבנים מהכפר השיעי הסמוך.

הכפר השיעי הסמוך נמצא אגב במרחק של מאות מטרים מהבתים שלנו וממנו נורית רוב אש הנק"ל.

עד כאן ההקדמה.

ולכן בישוב שלי יש מאז נוסד לפני יותר ממאה שנים כיתת כוננות חמושה ומזוודת היטב.

גם בתקופות הקשות ביותר (כאלו שלמרבה המזל, תושבי איו"ש לא הכירו מעולם ואני מייחל שגם לא יכירו), לא עברנו ולא העברנו אימונים מהסוג שראינו בכתבה המזעזעת.

אימונים בתוך הישוב? בוודאי שכן. כיתת הכוננות מתאמנת גם בישוב אבל עם כל הסייגים והאישורים המתאימים (שאותם למרבה הפלא, לא נפרט כאן).

אימונים פיראטיים ללא אישור הצבא, כשהמתאמנים לא מורשים וכהילדים מסביב? זה לא! גם בתקופות הקשות ביותר, ידענו לשמור על כללי התנהגות עם נשק.

-------------------------------------------

ושוב אני חוזר על המנטרה שכנראה לא הובהרה מספיק:
1. אני בעד חימוש כל בוגר אחראי באיו"ש.
2. אני בעד אימון של כל חמוש באיו"ש.
3. אבל אני בעד שזה ייעשה על ידי מדריכים מורשים ובמתקנים מורשים.

א.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי EMT » 24 ספטמבר 2011, 14:12

אני בכל הפוסטים הארוכים האלה עדיין לא הבנתי איפה פה עבירה על החוק ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 24 ספטמבר 2011, 17:43

itamar כתב:
אילן ב כתב:ושוב נחזור לימי סליקים בישובים.

אם אתה חושב שזה לא קורה כבר עכשיו אז אתה טועה..

א.

טעות בידך אני לא חושב אני בטוח !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 24 ספטמבר 2011, 17:46

EMT כתב:
סעיף 22 (הישן) לחוק כלי יריה התאדה לו עם אישור החוק החדש.

הסעיף שימש להעברת כלי יריה ספורט מהמטווח למטווח אחר או לבית לצורך אימון בקליעה ואו אימון יבש.
כשאתפנה אנסה לנבור בארכיון ולצטט במ

אילן - זה לא משנה, לא כתוב בחוק שאסור להתאמן על יבש בבית ולא כתוב בחוק שאסור להתאמן על יבש בכל מקום אחר חוץ ממטווח ? משמעות מותר לבצע אימון יבש בבית.

שעורעי בית :
קרא שוב את החוק.....
כשתגיע לסעיף : " אימונים בנשק יעשו אך ורק במטווחים מאושרים ..."
תקרא אותו עד שתבין.
כשתבין אולי תבין היכן טעית !!!!

אימון בנשק מחוץ למטווח אסור !
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 24 ספטמבר 2011, 17:51

trooperglock כתב: בנוסף כתבת
אם אתה חושב שזה לא קורה כבר עכשיו אז אתה טועה..
לצערי אתה צודק והמון נשק לא חוקי מוסלק בישובים באיו"ש, נגד מי יופנה זו כבר שאלה אחרת שבה מטפלת המחלקה היהודית בשב"כ.

לא רק בישובים באיוש תתעורר.

המדיניות המצמצמת הפכה את הקערה...

אם פעם על כל 100 נשקים היה נשק לא חוקי אחד.

היום על כל נשק חוקי יש 10 לא חוקיים.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי EMT » 24 ספטמבר 2011, 18:16

שעורעי בית :
קרא שוב את החוק.....
כשתגיע לסעיף : " אימונים בנשק יעשו אך ורק במטווחים מאושרים ..."
תקרא אותו עד שתבין.
כשתבין אולי תבין היכן טעית !!!!

אימון בנשק מחוץ למטווח אסור !

זה חוק - איפה כתוב הציטוט שלך ?

http://www.piba.gov.il/Laws/ChokKleiYeri.pdf

לא רק בישובים באיוש תתעורר.

המדיניות המצמצמת הפכה את הקערה...

אם פעם על כל 100 נשקים היה נשק לא חוקי אחד.

היום על כל נשק חוקי יש 10 לא חוקיים.

מה אתה אומר, באמת ? שו"ס יש כ-300 אלף חוקים ו-3 מיליון לא חוקים ? מתיישבים באיו''ש ריקנו ימ''חים של צבא אדום וצבא סין יחד ? :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עמרי גוטמן » 25 ספטמבר 2011, 08:39

עזבו רגע חוק, תקנות וחיקוקי-משנה.
אין לי יומרות להבין בנושא יותר מהאנשים המנוסים שכותבים כאן.
א ב ל

האם הדרכה של מדריך מוסמך וקצין צה"ל את כיתת ילדי ג' 2 תהיה מקובלת
עליכם כשתיעשה בדרך נמיר בתל אביב? ברחוב הרצל בחיפה?
לדעתי לא.

נשק הוא נשק הוא נשק.
ההיגיון הוא שצריך להנחות.
שלי אומר אומר שכל זמן שנשק נחשב טעון (כל הזמן, לא?), ייעשו האימונים בו במתקן אימונים מסודר.

לעניות דעתי המאד בלתי קובעת, מגרשי משחקים, איצטדיונים ותחנות מרכזיות לא עונים להגדרה הנ"ל (ואתם יודעים מה? גם אם כן, אנו, כנושאי הלפיד במנאבק ללגליזציה נרחבת של כלי נשק, צריכים לשמש דוגמה טובה ורהוטה לכל מי שישמע על אימון כזה ויאמר "גם אני רוצה"; לכל מקבל החלטות / ח"כ / שר שיקרא ויאמר לעצמו "ישנה אפשרות אחרת". אם רק הכל נעשה בהיגיון).

עמרי
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 25 ספטמבר 2011, 18:17

עמרי גוטמן כתב:עזבו רגע חוק, תקנות וחיקוקי-משנה.
אין לי יומרות להבין בנושא יותר מהאנשים המנוסים שכותבים כאן.
א ב ל

האם הדרכה של מדריך מוסמך וקצין צה"ל את כיתת ילדי ג' 2 תהיה מקובלת
עליכם כשתיעשה בדרך נמיר בתל אביב? ברחוב הרצל בחיפה?
לדעתי לא.

נשק הוא נשק הוא נשק.
ההיגיון הוא שצריך להנחות.
שלי אומר אומר שכל זמן שנשק נחשב טעון (כל הזמן, לא?), ייעשו האימונים בו במתקן אימונים מסודר.

לעניות דעתי המאד בלתי קובעת, מגרשי משחקים, איצטדיונים ותחנות מרכזיות לא עונים להגדרה הנ"ל (ואתם יודעים מה? גם אם כן, אנו, כנושאי הלפיד במנאבק ללגליזציה נרחבת של כלי נשק, צריכים לשמש דוגמה טובה ורהוטה לכל מי שישמע על אימון כזה ויאמר "גם אני רוצה"; לכל מקבל החלטות / ח"כ / שר שיקרא ויאמר לעצמו "ישנה אפשרות אחרת". אם רק הכל נעשה בהיגיון).

עמרי

+1
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 25 ספטמבר 2011, 19:25

2+
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי EMT » 25 ספטמבר 2011, 19:58

-7.

מגרש ספורט ביישוב פונה לגדר , גדר פונה לואדי ? ואדי פונה לכפר פלסטיני ? כל זה לא דומה בכלום למגרש משחקים בתל אביב או כפר סבא!

יש פה אנשים שזורקים לאוויר מילים על חוק ללא כיסוי וללא הכרות כלשהי עם החקיקה. אדם אשר מוכר מכוניות 40 שנה יכול להיות גם עבריין תנועה מס' 1 במחוז ולא להכיר חוקי תעבורה מעבר לבסיסים כמו ציוט לרמזור אדום.

התחסדות לא תעזור, חוקית לא בוצע שום עבירה !

למה תמונות האלה http://olegvolk.net/gallery/friendsands ... ollingers/ זה בסדר ומה שרואים שם למעלה זה לא ?

מתי תבינו - לא נלחם - לא ישתנה כלום ורק יחמיר. בנתיים כל אחד דואג במקרה הטוב לכיס שלו ולתחת שלו : לי יש עסק, חייב לשמור עליו , לי יש 4 רישיונות - לא מעניין אותי כלום - חייב לשמור עליהם ואחרי - מבול.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 25 ספטמבר 2011, 20:14

אני באמת חושב שמי שיש לו קצת מפחד שהוא יהיה הקורבן הבא של ויתחילו לחטט לו ברישיונות.
אבל חברים כולנו כאן על זמן שאול-כן כולנו.
אני שמעתי בעצמי את הפקידים אומרים "יש יותר מידי מדריכי ירי בישראל"...
האומנם? אני מכיר יותר מ5 מטווחים שמחפשים בנרות מדריך, כמעט כל מטווח שני שאני עובר בו
שואלים אותי עם אני רוצה לעבוד בו...
ועוד לא דיברתי על חברות שמירה וכו'...
גם אני יורה ירי מעשי וגם אני חיי בתחושה שהפעם הקנה של המשרד לבט"פ מופנה אלינו ורק מחכים ללחוץ על ההדק ולהתחיל למרר לנו את החיים.
אז נכון מי שכבר יורה וותיק עם 4-5 כלים אולי קצת "פחות" ירגיש את המכה אבל יורים חדשים לא יקבלו, ואז הענף לאט לאט יכחד לצערי (לצערנו).
להחזיר את הגלגל אחורה לא נוכל, אבל אפשר להילחם על מנת להשאיר את המצב הקיים כפי שהוא!
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 26 ספטמבר 2011, 05:02

יום אחד יתפלאו איך תרגלנו "הגנת עמדה" ללא גדוד של עורכי דין ופקידי רישוי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד