כדור בקנה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כדור בקנה

על ידי ~Hunter~ » 11 אוקטובר 2011, 19:49

יתא לי להיות מספר ימים חולה, בבית. ניצלתי את הזמן לצפיה ב
The Art of Dynamic Handgun
של
Magpul.

נחמד, אפילו מאוד נחמד, מה שהכי אהבתי זה את העובדה שהם נתנו המון "זמן מסך" לשאלות של "למה" עושים דברים מסויימים כך ולא אחרת. ממליץ בחום לחברי לפורום.

אבל, היה במשך כל הסרט משהו "מאוד מוזר" לעינו של נושא נשק ישראלי מצוי וזאת העובדה שהם בכלל לא מתרגלים הותאת אדקח + דריכה. ז"א כל, אבל כל התרגילים שלהם מתחילים כש האקדח כבר מוכן לפעולה ונמצא בנרתיק. זמן התגובה, כמובן מתקצר, ירי עם יד אחת, כשהשניה, למשל, מחזיקה דבר מה הופך להיות לאפשרי יותר ועוד. כל זה כמובן די היגיוני, אחרי הכל במרבית המקרים האקדח הוא כלי תגובה מהירה, כשהסכנה היא ברורה ומיידית, עם דגש על מיידית.

ועכשיו אני נזכר בהנחיות שהייתי מקבל לפני כל משמרת משא"ז ואשר אותה ההנחיה היו מקבלים גם שוטרי קבע - הכדור אף פעם לא בקנה. אני כבר לא מדבר על שומרים בכניה לקניון / בנק / בנין משרדים / ביצת הספר שלעיתים נדרשים אף להוציא את המכסנית.
וזה דורם לי לתהות, האם אותם האנשים שכותבים פקודות והנחיות לשוטרים, שומרים וכו' בכלל מבינים משהו בנושא הבטחון והשימוש הנכון, הבטול והיעיל בנשק ככלי להגנה על חיי אדם או שמה אלה פונקציונרים מפלגתיים ו/או יקירי ועד העובדים של משרדם ו.או אלופי הכסת"ח אשר היגיעו לתפקיד חשוב בעיקר בזכות וותק?

אני יודע, זאת אולי דעה קיצונית משהו, אבל בכל זאת, לארה"ב תרבות נשק בת מאות שנים, יש להם בתי ספר לירי בשפע, MAGPUL ממש לא אחרון מהם והם בטח לא היו אלה שהמציא את ה"כדור בקנה", אז למה אנחנו תמיד צריכים להיות שונים ועוד תמיד בכיוון מטומטם של שוני?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: כדור בקנה

על ידי רועי 357 » 11 אוקטובר 2011, 20:55

עניין של השקפה...
הרי יש חברה במקומות ביטחוניים שכן מסתובבים עם כדור בקנה.
הכל קשור לרמת האימון ומיומנות היורה.
בארץ יש מן כסת"ח-יותר פליטות=יותר תקלות בטיחות=יותר אנשים חוטפים על הראש על מקצועיות החיילים/שוטרים שלהם.
אז מה עושים? מקדימים תרופה למכה, במקום ללמד שימוש נכון בנשק, פריקה נכונה, 3 הוראות בטיחות חזקות כמו פלדה.
במקום זה מחפשים פחות סיכויים לפליטה, זה התחיל עם נשק טעון ולא דרוך, עבר לנשק ללא מחסנית, המשיך לשינוי שיטת הפריקה-ללא נקירה וכיום מסתובבים עם מק-פורק
למי שלא מכיר:
http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/b ... /29/03.htm
http://www.safrgun.com/
מה השלב הבא? ללכת בלי מכלול? ואז עם תותב בקנה? ואולי ללכת עם הנשק מפורק ל2 בתיק?
או בכלל נלך עם השיטה של המשרד לבט"פ לא צריך נשק בכלל....
אני אישית גדלתי על שליפה דריכה- לכן אינני הולך ככה ביום יום(חוץ ממקומות שאני חושב שיש בהם סיכוי יותר מסביר לתקרית כזאת או אחרת).
בתכלס כבר ניסיתי ללכת עם כדור בקנה במשך חודש בלי פריקה בכלל, וחודש עם פריקה פעם ביום לפחות.
אתה חושב שקרה משהו? לא לא ממש...
אני מכיר גם הרבה חברה שהולכים עם גלוקים עם כדור בקנה
כמו שאילן נוהג לציין "אין תחליף לנצרה שבין האוזניים"...

לגבי הסרטון של מגפול- לדעתי מצויין בפן של הגנה עצמית/לחימה
מדריכים מעולים שעוברים על הכל - לדעתי כל לוחם/יורה ירי מעשי שהיה עובר את הקורס הזה
היה לוקח מהם משהו
http://www.youtube.com/watch?v=ZTr8xvkUWp4
http://www.youtube.com/watch?v=rYXVXapP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=wIsImJ8L ... re=related
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ~Hunter~ » 11 אוקטובר 2011, 21:51

סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 11 אוקטובר 2011, 23:06

אני מחלק את נושאי הנשק במדינה לשניים (בגדול): אלו שחברים בסליק ואלו שלא. ההנחיה לשלוף ולדרוך מתאימה בהחלט לאלו שאינם חברי בסלק ובאים לירות פעם בשלוש שנים וללכת הביתה. לכאלו לעולם לא הייתי ממליץ או מדריך ללכת עם כדור בקנה. נשיאה של אקדח עם כדור בקנה דורשת State of Mind שונה מאשר לאדם רגיל. היא דורשת משמעת ברזל ומיומנות, ובנוסף, הכרה של כל קפיץ וכל פונקציה באקדח. הרבה נושאי נשק לא יודעים אפילו כיצד לפרק אותו לניקוי.
חברי הסליק שייכים לסוג השני בדרך כלל (מי ששורף זמן על עיון באתר זה מן הסתם יודע מה הוא עושה) ולכן צורת הנשיאה הופכת לעניין והעדפה אישיים.
אני טוען ששלמתי כסף עבור DA ומנוף השמטת פטיש, ולכן אין סיבה לא לנצל זאת ואני הולך עם כדור בקנה. מה גם שמדובר בקליבר 380, שידוע בקפיץ מחזיר קשה להחריד. ברגע של אמת, כמעט בטוח שלא אצליח לדרוך אותו, ולכן בחרתי בכדור בקנה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 11 אוקטובר 2011, 23:28

אתה יודע, דווקא לגבי אזרחים רגילים אין בעיה, כל אחד ילך איך שהוא מתאמן ואיך שהוא מרגיש הכי בטוח.
אני מדבר דווקא על אנשי חוק ושומרים, שאם לגבי השומרים יש עוד איזשהו ספק (גם כן בדיחה עצובה במחוזותינו) אזי לגבי שוטרים ומתנדבי משא"ז לא אמור להיות שום ספק - הם אמורים להיות בעלי מיומנות שהיא הרבה יותר גבוה מהאזרח הממוצע. תוסיף לזה את העובדה שהם גם יפגשו "צרות" בסיכוי הרבה יותר גבוה מאותו האזרח... האיסור הגורף על "כדור בקנה" הוא... מוזר משהו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 אוקטובר 2011, 07:44

~Hunter~ כתב: אזי לגבי שוטרים ומתנדבי משא"ז לא אמור להיות שום ספק - הם אמורים להיות בעלי מיומנות שהיא הרבה יותר גבוה מהאזרח הממוצע. תוסיף לזה את העובדה שהם גם יפגשו "צרות" בסיכוי הרבה יותר גבוה מאותו האזרח... האיסור הגורף על "כדור בקנה" הוא... מוזר משהו.

בארה"ב אתה מדבר על תרבות נשיאת נשק בת כמעט יותר מ-300 שנה.

- בהתחלה רובים ואקדחים נטעני קנה שבהם אין אופציה אחרת חוץ מללכת עם כדור בקנה ולחיצה = יריה.

- אחר כך עוד 200 ומשהו שנה עם אקדחים תופיים SA וSA/DA שבהם למעשה אתה גם הולך עם כדור בקנה ולחיצה = יריה.

-ומשם המעבר לאקדחים חצי אוטומטיים שכדור בקנה נהפך כבר להרגל מושרש.

לגבי נשיאה עם כדור בקנה, אני מבין את היתרונות שלה והייתה תקופה שגם אני הייתי מסתובב ככה - עכשיו כבר לא כי זה יותר מדי התעסקות יחסית ל"רמת האיום" בה אני חי ברמת-גן.

לגבי כוחות ביטחון למיניהם (צבא, מאבטחים, משטרה, מתנדבים וכו..), אני עדיין לא מכיר מקרה בו מישהו שילם על חייו כי לא הלך עם כדור בקנה, לעומת זאת לא חסר דוגמאות בהן השיטה של שליפה דריכה עשתה את העבודה.

1. אם זה מרדכי רחמים שחיסל מחבלים בציריך
2. אם זה מאבטחי אל על שהרגו מחבלים בנמל התעופה אורלי בצרפת
3. אם זה מקרים של שוטרים שהפעילו נשק (בצדק או שלא בצדק)
4. וכנ"ל גם לגבי מאבטחים (אותו מאבטח שירה בטכנאי מזגנים)
5. ושלא נזכיר אזרחים שסיכלו פיגועים בנשקם האישי (לדוגמא פיגועי הטרקטור האחרונים)

בתכל'ס המילה האחרונה על הנושא הזה עוד לא נאמרה וכנראה שגם לא תאמר :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 12 אוקטובר 2011, 11:23

גם מי שלא טען את אקדחו יש לו תמיד כדור בקנה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 12 אוקטובר 2011, 13:38

הלוואי!
לצערי המצב הוא שמרוב שרוב האנשים/חיילים/שוטרים/מאבטחים רגיל שדווקא אין להם כדור בקנה, כל משמעת "כיוון קנה" ו"האצבע" לא ממש קיים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 12 אוקטובר 2011, 15:07

אילן ב כתב:גם מי שלא טען את אקדחו יש לו תמיד כדור בקנה !

לא קשור אילן.
נשק תמיד טעון, ותמיד יש להתייחס אליו שהוא כזה.
בכל זאת כולנו בני אדם, וכולנו מועדים לטעויות, ואם אפשר באיזה צורה לצמצם את מרווח הטעות מבלי לפגוע בכוננות - למה לא?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 16 אוקטובר 2011, 09:21

~Hunter~ כתב:אתה יודע, דווקא לגבי אזרחים רגילים אין בעיה, כל אחד ילך איך שהוא מתאמן ואיך שהוא מרגיש הכי בטוח.
אני מדבר דווקא על אנשי חוק ושומרים, שאם לגבי השומרים יש עוד איזשהו ספק (גם כן בדיחה עצובה במחוזותינו) אזי לגבי שוטרים ומתנדבי משא"ז לא אמור להיות שום ספק - הם אמורים להיות בעלי מיומנות שהיא הרבה יותר גבוה מהאזרח הממוצע. תוסיף לזה את העובדה שהם גם יפגשו "צרות" בסיכוי הרבה יותר גבוה מאותו האזרח... האיסור הגורף על "כדור בקנה" הוא... מוזר משהו.

שוטרי שטח "רגילים" (סיור, בילוש, חקירות וכד'), עושים שני מטווחים בשנה ויורים (אולי) 30 כדורים במטווח. שוטרי מטה עוברים מטווח אחד.
על איזה רמת מיומנות אתה מדבר בדיוק?
לדעתי, גם לוחמים מיומנים צריכים ללכתעם כדור בקנה רק כשהם בפעילות מבצעית ולמיטב ידיעתי זה גם המצב בפועל. רק בשביל לסבר את האוזן, לגבי המסוכנות של מצב "כדור בקנה", סיפור קטן:
קצין ביחידה מובחרת שחזר מפעילות מבצעית, הגיע לפנות בוקר לביתו והלך לישון. את אקחו, מסוג גלוק, הוא השאיר על מדף לידו. אביו הסקרן (שחשב שהוא מבין באקדחים היות שהיה לו לוגר במלחמת השחרור!) נטל את האקדח, הוציא את המחסנית ו...ירה לעצמו ברגל!
מחקירת האירוע מדובר בתאונה על רקע אי הכרת הנשק הספציפי ואי מילוי הוראות בטיחות מצד שני המעורבים.
האירוע הזה מדגיש מדוע גם אצל אנשים מיומנים צריך להקטין את זמן ההסתובבות עםכדור בקנה למינימום.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 16 אוקטובר 2011, 09:40

AFSS, אני מסיק משהו אחר מתוך האירוע:

להגביל את הגישה לכלי ירייה שאינם ברשות בעליהם באמצעות כספת.

לדעתי אין בעיה להשאיר כדור בבית הבליעה באקדח למעט לצורך ניקוי, כל עוד ששומרים על כללי הבטיחות היסודיים בקנאות דתית. חסימת הגישה להדק באמצעות נרתיק, גם בתוך כספת, עשויה לתרום לבטיחות ב"שינוע אדמיניסטרטיבי" של האקדח.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 16 אוקטובר 2011, 12:05

ליאור45 כתב:AFSS, אני מסיק משהו אחר מתוך האירוע:

להגביל את הגישה לכלי ירייה שאינם ברשות בעליהם באמצעות כספת.

לדעתי אין בעיה להשאיר כדור בבית הבליעה באקדח למעט לצורך ניקוי, כל עוד ששומרים על כללי הבטיחות היסודיים בקנאות דתית. חסימת הגישה להדק באמצעות נרתיק, גם בתוך כספת, עשויה לתרום לבטיחות ב"שינוע אדמיניסטרטיבי" של האקדח.

+1
אותו קצין התרשל בכך שהשאיר את האקדח נגיש. אני סבור (מבלי להכיר את המקרה) שאותו קצין כלל לא היה מודע לכך שהאקדח עדיין עם כדור בקנה. וזה למה? כי אני עדיין שומר לעצמי את שאריות התמימות להאמין שקצין ביחידה מיוחדת יודע שלא משאירים נשק טעון נגיש לכל ללא השגחה כלל. כנראה שהוא פשוט לא רגיל למצב זה ב"תנועה מנהלית".
אני יודע היטב - האקדח שלי תמיד עם כדור בקנה. זה אצלי המצב ה"רגיל" לכן גם במצב שהאקדח יהיה פרוק מסיבה כלשהי, עדיין אתייחס אליו כאל טעון. הבעיה שלנו שרוב האנשים רגיל למשהו הפוך. זאת הסיבה המרכזית לפליטות כדורים.

אגב, גם אם האקדח היה "רק" עם מחסנית בהכנס, היה יכול לבוא מישהו "שחושב שמבין", "לפרוק" אותו כשהמחסנית עדיין בפנים (כמו שקורה לא מעט במטווחים ולא רק) ולירות לעצמו ברגל (למה לא בראש? יותר מעניין!).

אסור להשאיר אקדח גלוי ונגיש, על אחת כמה וכמה - כשהוא עם כדור בקנה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי goral » 16 אוקטובר 2011, 12:13

יתרה מכך, כל המדריכים בעולם מדברים על תפעול נשק עם כדור בקנה, בחו"ל בכלל לא דנים בסוגיה הזאת כמעט, כאילו המצב הברור של אקדח הוא עם כדור בקנה.

אקדח בנוי ומתוכנן לעבוד עם כדור בקנה, ובמידה והנרתיק הוא נרתיק יעודי לסוג האקדח, מכסה את שמורת ההדק כראוי, אז גם אין סיכון בכך

נאמר מליון פעם - הניצרה היא בין האוזניין
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד