מטווח בנשק לצורך קניה.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מטווח בנשק לצורך קניה.

על ידי גולנצ'יק » 16 אוקטובר 2011, 09:19

אשמח לשמוע חוו"ד מאנשים מנוסים יותר-

אני בסופו של קורס ירי מעשי ומתעניין ברכישת אקדח, דיברתי עם אחד המטווחים המהוללים יותר לתיאום בדיקה (כולל ביצוע ירי) והדרישות שלהם נשמעו לי חריגות (הבאת תעודת יושר והמלצה רפואית) בהתחשב בעובדה שאני יורה פעיל במועדון ירי מעשי והבהרתי שאין בכוונתי לרכוש את הנשק באותו יום.

כמו-כן נדרש ממני להציג רשיון נשק מהמשרד לבטחון פנים, כשאמרתי שאין ברשותי וכנראה גם לא יהיה בשנתיים הקרובות (ולכן אני רוכש אקדח דרך המועדון ולא אישי) נאמר לי כי לא אוכל לירות בכלל.

רציתי לדעת האם זה החוק והנוהל ואני סתם מבזבז אנרגיות, האם לא הסברתי את עצמי טוב מספיק או שמא הבחור שענה לי לא הבין על מה מדובר.

תודה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: מטווח בנשק לצורך קניה.

על ידי ליאור45 » 16 אוקטובר 2011, 10:00

גולנצ'יק,

אישית, אינני מכיר צורך בבדיקה רפואית / תעודת יושר לצורך קליעה למי שמחזיק תעודת יורה מעשי בתוקף, אך יתקנו אותי מבינים בדבר אם אכן קיים צורך כזה.

לדעתי המפתח לתשובה נעוצה בפסקה אחת לפני האחרונה "הבחור שענה לי". ייתכן שהיית מקבל תשובה שונה מבעל / מנהל המטווח. אינני רוצה לצבוע את כל עובדי המטווחים באותם הצבעים הכהים, אך לפעמים קשה לזהות קונה רציני, במיוחד אם הוא אדם פרטי.

באלגוריתם בין נפנוף אנשים לא רציניים לבין מתן שירות טוב לאנשים שכן כדאי להתעסק איתם, לפעמים נופלים אנשים בין הכיסאות. בדוגמה שלי - פסלתי חנות ממכירת אקדח בשווי 9000 ש"ח מכיוון שהמוכרת החליטה שלא שווה לה לבזבז את הזמן שלה עליי. בסוף קניתי אקדח מדגם מתחרה מחנות אחרת בה שמו יותר דגש על עבודה עם אנשים פרטיים בנוסף למוסדות / ארגונים / זרועות ממלכתיות. לא כל הצברים רגישים כמוני בתחום של יחס המצופה מנותן שירות או בעל חובת נאמנות וייתכן שאדם עקשן יותר היה מסתדר עם אותה החנות טוב יותר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גולנצ'יק » 16 אוקטובר 2011, 10:07

הנקודה המצחיקה היא שזה הגיעה מיוזמתי-

כלומר תיאמנו שעה והכל ועמדנו לסיים השיחה כשאני שאלתי אילו מסמכים, מבחינה בירוקרטית, אני צריך להציג ואז הופצצתי בשלל הדרישות (שבינינו, אם לא הייתי יורה מעשי לא הייתי מסוגל להמציא, בטח לא עוד באותו יום...אולי תוך שבוע...)

אני מסתייג מאוד בגלל שמדובר במטווח שקיבל שלל תשבוחות בפורום (כולל צוות העובדים) והבחור לא נשמע כאילו הוא מנסה לנפנף אותי אלא סתם קצת ראש בקיר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי browning high power » 16 אוקטובר 2011, 10:09

גולנצ'יק כתב:אשמח לשמוע חוו"ד מאנשים מנוסים יותר-

אני בסופו של קורס ירי מעשי ומתעניין ברכישת אקדח, דיברתי עם אחד המטווחים המהוללים יותר לתיאום בדיקה (כולל ביצוע ירי) והדרישות שלהם נשמעו לי חריגות (הבאת תעודת יושר והמלצה רפואית) בהתחשב בעובדה שאני יורה פעיל במועדון ירי מעשי והבהרתי שאין בכוונתי לרכוש את הנשק באותו יום.

כמו-כן נדרש ממני להציג רשיון נשק מהמשרד לבטחון פנים, כשאמרתי שאין ברשותי וכנראה גם לא יהיה בשנתיים הקרובות (ולכן אני רוכש אקדח דרך המועדון ולא אישי) נאמר לי כי לא אוכל לירות בכלל.

רציתי לדעת האם זה החוק והנוהל ואני סתם מבזבז אנרגיות, האם לא הסברתי את עצמי טוב מספיק או שמא הבחור שענה לי לא הבין על מה מדובר.

תודה.

גולנצ'יק בוקר טוב,

א. אני מברך אותך על הצטרפותך לעולם הירי מעשי.
ב. אני לא מתכוון לייאש אותך בזה, אבל בעולם הירי מעשי והנשק במדינת ישראל תמיד תצפה להיתקל בדברים מוזרים, מאחר והכל מורכב ומסורבל.

בעניין התגובה של המטווח שדיברתה עם הצוות שלו :

א. נשמע לי שמי שענה לך הוא לא מהצוות בכלל :lol: - אלו לא תשובות מקצועיות של בעל / עובד מטווח שמעוניין למכור או לעבוד בכלל.

ב. רק דבר אחד מכל הדרישות שלו אכן נכון, ( המלצות רפואיות / בדיקה רפואית ).
עובדה לכך, אני בטוח כשהתחלתה את הקורס המטווח חייב אותך בבדיקה רפואית.
עכשיו - חשוב שתדע שדרישה זו באה מתוקף החוק ולא מתוקף נהלים של מטווח מסויים.
שאר הדברים שהוא אמר לך, זה פשוט מאוד לא מקצועי בכלל.

הייתי ממליץ לך לגשת אישית למטווחים ( לא טלפונית ) כי נראה לי שהם חשדו בך :twisted:

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גולנצ'יק » 16 אוקטובר 2011, 10:23

browning high power כתב:ב. רק דבר אחד מכל הדרישות שלו אכן נכון, ( המלצות רפואיות / בדיקה רפואית ).
עובדה לכך, אני בטוח כשהתחלתה את הקורס המטווח חייב אותך בבדיקה רפואית.
עכשיו - חשוב שתדע שדרישה זו באה מתוקף החוק ולא מתוקף נהלים של מטווח מסויים.
שאר הדברים שהוא אמר לך, זה פשוט מאוד לא מקצועי בכלל.

ברור לי מעל כל צל של ספק ולכן דווקא דרישה זו נראתה לי הכי מגוכחת.

הרי את האישור כבר קיבלתי, אם לא לא הייתי יכול להתחיל את הקורס (ובאמת אנשים שהתחילו את הקורס אתי וכבר היו בעלי רשיון בתוקף לא נדרשו להציג אישור רפואי), אני לא נדרש להציג אישור רפואי כל שבוע לפני אימון, מן הסתם, אני מניח שלא צריך להמציא אישור רפואי לפני כל תחרות, האם הנוהל הוא שבכל ירי במטווח "זר" צריך להציג אישור רפואי? או שמסיבה לא ברורה חשבו באמת שאני חאפר?

הייתי שמח להמלצות בשלב זה, צימצמתי את רשימת האפשרויות שלי ל2 סוגים שונים של אקדחים, אני לא רוצה שהחוויה המרה הזאת תהיה זאת שקבעה את האקדח אותו אקנה ובאמת נמאס לי להיות מקבץ נדבות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי hk765 » 17 אוקטובר 2011, 00:36

מנסיון אישי, יש לפעמים דברים הזויים. (ולא רק במטווחים...).
צילצלתי פעם לאיזה מטווח ושאלתי אם בני יכול לטווח.
כמובן סיפקתי את כל הפרטים. גיל ...
כשהיגעתי, לא נתנו לו אפילו להכנס ולראות כיצד אני יורה ...
והיה עוד אירוע שם. לא משנה.
בסוף הכל נפתר על הצד היותר טוב ע"י מנהל המטווח.

אם אין חשד שמישהו עושה דווקא להרגיז, צריך לזכור שמדובר בבני אדם.
לא תמיד קם על הצד היותר טוב ולפעמים חמש דקות קודם מישהו עיצבן אותו ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 17 אוקטובר 2011, 06:48

כדי להבהיר את הדברים:
אדם שאין לו רשיון, ומעוניין להכנס ולירות, מחוייב עפ"י נהלי האגף לרישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים להציג אישור רפואי כאילו הוא רוצה לקנות נשק. כמו כן הם דורשים אישור על העדר רישום פלילי ("תעודת יושר"), למרות שהדרישה האחרונה קצת בעיתית מבחינת החוק.
ההנחיה הזו הוצאה לאחר מספר מקרים ברצף בהם אנשים הגיעו למטווחים והתאבדו באמצעות כלי הנשק של המטווח (שניים במטווח בת ים, אחד בבול והיו עוד).
מבחינת המטווח, הם לא יודעים שהצגת אישור כזה במטווח אחר לטובת הקורסת הם מחוייבים לראות אישור ולתייק עותק אצלם.
מי שיש לו כבר רשיון, זה אומר שהוא עבר את הבדיקה, ולכן לא צריך להציג שוב.
HK765, לגבי הבן שלך - קיים משנת 2010 תיקון לחוק כלי יריה, שאוסר על ילדים לירות במטווח, למעט במסגרות מוגדרות. הייתי מהמר שעובד שדיבר אתך בטלפון לא היה מודע לכך, ומנהל המטווח כן.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי goral » 17 אוקטובר 2011, 09:43

אז לא הבנתי, בפועל זוגתי רוצה לבוא איתי ולירות בנישקי הפרטי (אני כמובן בעל רשיון כדת וכדין ומחזיק בכלי יריה חוקי למהדרין) היא צריכה אישור רופא (אותו טופס שהחתמתי את הרופא במעמד הוצאת הרישיון ?), ותעודת יושר ?
תודה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי browning high power » 17 אוקטובר 2011, 10:45

goral כתב:אז לא הבנתי, בפועל זוגתי רוצה לבוא איתי ולירות בנישקי הפרטי (אני כמובן בעל רשיון כדת וכדין ומחזיק בכלי יריה חוקי למהדרין) היא צריכה אישור רופא (אותו טופס שהחתמתי את הרופא במעמד הוצאת הרישיון ?), ותעודת יושר ?
תודה

אכן כן מדובר על אותו טופס !! או לחלופין מכתב מרופא ( כל רופא דרך אגב, מניסיון ) שמנסח ומבהיר כי אשתך/חברה שלך כשירה לחלוטין, לפי ההיבטים הרפואיים כמובן, לירות במטווח.

לגבי תעודת יושר - חל איסור מוחלט על כל גורם במדינה לבקש ממך !!
במידה ומטווח מבקש/דורש זה סימן שהוא עובר על החוק או מנסה לנפנף אותך או חושד בך כעבריין :twisted: ופה אני מסכים איתם, כי מדובר תכלס בפרנסה שלהם. מאחר והמשטרה מחפשת אותם איפה שאפשר ע"מ לסגור להם את הבסטה.
נערך לאחרונה על ידי browning high power בתאריך 17 אוקטובר 2011, 10:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מתבונן מרחוק » 17 אוקטובר 2011, 10:49

גורל:
היא צריכה תעודת יושר מהמשטרה והצהרת בריאות חתומה ע"י רופא משפחה (טופס הצהרה מתאים ניתן להוריד מהאתר של מאיר רוט). בפעם הראשונה שהיא תטווח במטווח אליו תיקח אותה, היא תצטרך לעבור הדרכה חד פעמית על שימוש בנשק והוראות בטיחות (דרישת ביטוח של המטווח).
כמובן שיש צורך למלא כל אחת מהדרישות האלו בכל מטווח אליו פונים, וכפי שאמר אישגדול, את המטווח זה לא מעניין שהצגת אישורים או שהיא עברה הדרכה במטווח אחר. כל מטווח חייב להעמיד את הדרישות האלו בפני עצמו.

עלות תעודת יושר: 30 ש"ח בדמות בולי הכנסה שקונים בדואר.
עלות חתימה על הצהרת בריאות: סביב 25 ש"ח תלוי בקופה.
עלות ההדרכה הראשונה: סביב 100 ש"ח, תלוי במטווח שאתה פונה אליו. או שיצרפו אותה לקבוצת מחדשי רישיון אם יש כזו, או שיעשו לה הדרכה פרטית.

יש מטווחים שלא דורשים תשלום נוסף על ההדרכה הראשונה.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 17 אוקטובר 2011, 10:50

אגב כמעט בכל תחרות ירי שמתקיימת בישראל ישנם משתתפים שיורים ללא רשיון כלי ירייה. אינני זוכר מקרה בו בעל מטווח או נציג מטעמו ביקש תעודה רפואית מרופא משפחה כעדות לכשירות לירי, מעבר לתעודת יורה מטעם התאחדות הקליעה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 17 אוקטובר 2011, 11:17

ליאור - אולי כדי לקבל את התעודה מטעם המועדון אתה מציג למועדון את האישורים, כמו שמטווח לא מבקש ממני כלום למעט רישיון נשק, הוא וברור שאם יש לי רישיון כל ההליך של רפואי + פלילי מאחורי

מתבונן :
אחרי אותה הדרכת בטיחות שהיא עוברת, היא נכנסת לירי (כמו שנהוג לצערי ברוב המטווחים - כנראה עם כל עדר מחדשי הרישיון), אני יכול להכנס איתה ולחנוך אותה ?
או שהמטווח יתנגד ?

הסיבה אגב, אני לרגע לא חושב שחניכה שלי עדיפה על מדריך - פשוט בהתחלה בכל אופן היא קצת לחוצה מכך, והנוכחות שלי תהיה עדיפה בוודאות

תודה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 17 אוקטובר 2011, 13:34

על מנת להיות חבר בהתאחדות הקליעה יש למלא טופס(כרטיס צהוב/ורוד)עם אישור רפואי.
אין 'אולי' במקרים שכאלה, יש פרוצדורה מאוד ברורה.

רק מדריך יכול להדריך כמו שרק מפקח יכול לפקח. אסור לך לחנוך או לבצע כל פעולה שתחשב כהדרכה כל עוד אינך מדריך ירי מוסמך.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 17 אוקטובר 2011, 13:46

אמת ויציב, Cybrosh. לא שמתי לב בקריאת ההודעה של גולנצ'יק שהוא טרם סיים את הקורס ולכן טרם הצטרף למועדון ירי מעשי (גולנציק תתקן אותי אם טעיתי).

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גולנצ'יק » 17 אוקטובר 2011, 16:41

ליאור45 כתב:אמת ויציב, Cybrosh. לא שמתי לב בקריאת ההודעה של גולנצ'יק שהוא טרם סיים את הקורס ולכן טרם הצטרף למועדון ירי מעשי (גולנציק תתקן אותי אם טעיתי).

סיימתי הקורס, עוד לא היה המבחן.

בפועל כבר מתאמן במועדון.

אישגדול כתב:ההנחיה הזו הוצאה לאחר מספר מקרים ברצף בהם אנשים הגיעו למטווחים והתאבדו באמצעות כלי הנשק של המטווח (שניים במטווח בת ים, אחד בבול והיו עוד).
מבחינת המטווח, הם לא יודעים שהצגת אישור כזה במטווח אחר לטובת הקורסת הם מחוייבים לראות אישור ולתייק עותק אצלם.

אבל, האם זה לא הנוהל בכל קורס ירי מעשי בכל מקרה?
ועל מה תעודת יושר? (שוב, אני לא יורה חד פעמי...אני יורה על בסיס שבועי קבוע במועדון ירי מעשי...)
מי שיש לו כבר רשיון, זה אומר שהוא עבר את הבדיקה, ולכן לא צריך להציג שוב.

במה שונה יורה ירי מעשי, במובן הזה?
(כלומר- אחד התנאים להיות יורה מעשי, בדומה לבעל רשיון נשק, הוא בדיקת רופא. למה בעל רשיון נשק פטור אוטומטית מהבירוקרטיה הכפולה ו"סתם" יורה מעשי לא?)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד