הרהורים על שוק הנשק בארץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הרהורים על שוק הנשק בארץ

על ידי yaron_il » 22 אוקטובר 2011, 16:58

עפ"י אתרים באינטרנט, מחיר הבסיסי של הגלוקים 17, 19 נע סביב 500$ , קרי 1800 ש"ח בארץ סביב 4,500 ש"ח.
זה לא רק לגבי הגלוק , גם בדגמים אחרים יש הבדלים של עשרות ואולי יותר אחוזים (פחות מאשר בגלוק).
בהנחה שאולי הפרשי המחיר נובעים ממיסוי, למישהו יש מושג מה שיעור המכס ומס קניה על אקדחים בארץ ?

קבלתי את הרושם שלקבל מחירון לאקדחים בארץ באינטרנט (רחמנא ליצלן) או מסוחר זה משימה בלתי אפשרית. אתה צריך לבוא לסוחר, לשאול על דגם ספציפי.
יש אתר שמאפשר לך לשלוח בקשה להצעת מחיר לדגם ספציפי והוא חוזר אליך בדוא"ל או טלפון.
השבוע היתי אצל סוחר ושאלתי למחיר של דגם מסויים, הוא לא שלף מחירון או ירה מהראש את המחיר, אלה התחיל "לחשוב" ונקב בסכום תוך שהוא מקדים את המילה "בערך".
יש לי תחושת בטן, שבפועל, שוק הנשק בארץ הוא לא שוק חופשי במובן הכלכלי, הוא בעל שולי רווח גבוהים ואולי אפילו בעל מאפיני קרטל ?
מה דעת הגולשים הנכבדים ?
ירון

.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הרהורים על שוק הנשק בארץ

על ידי EMT » 22 אוקטובר 2011, 17:04

שלום קולומבוס. מתקיים כשל שוק מתמשך אשר כולל תאום מחירים (קרטל) והעדר תחרות בין מוצרים תחלופיים בשוק הפרטי %%$0077 %%$0066
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaron_il » 22 אוקטובר 2011, 17:13

שלום גם לך יהושע בן נון (הכל ברוח טובה),
התנסחתי בזהירות רבה, האשמה בקרטליזציה היא האשמה
חריפה מאד. בארה"ב מנכ"לים נכנסים לכלא בגלל יצירת קרטל.
גם בארץ יש סנקציות חריפות.
אבל לפני הקרטל, אולי באמת המיסוי מאד גבוה ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רועי 357 » 22 אוקטובר 2011, 17:14

גם ככה השוק כאן לא מוצף קונים-כי פשוט אין הרבה
אז על כל אחד שמוכרים עושים רווח של כמה....
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yaron_il » 22 אוקטובר 2011, 17:18

גודל השוק הוא לא נימוק.
יש קורלציה בין גודל השוק למספר הסוחרים.
הכל בהנחה (אולי נאיבית) שזה שוק בתחרות אמיתית
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 22 אוקטובר 2011, 17:21

עניין של כמות וזמן השקעה. אילו כל סליקאי פעיל היה קונה כמה אקדחים בשנה, סביר להניח שהמחירים היו סבירים יותר. סביב אקדח אחד לסוחר יש לא מעט התעסקות בירוקרטית.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_il » 22 אוקטובר 2011, 17:28

לא קונה.
גם אם היה סוחר אחד שהיה מוכר אקדח אחד בשנתיים,
הוא לא יכול לדרוש כל מחיר. מכיון שלא ניתן(מעשית) לאזרח
ליבא אקדח ביבוא אישי (דרוש אישור מסוחרי נשק שלא מתנגדים...)
יש צורך ואפשרות לפקח על המחיר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 22 אוקטובר 2011, 17:41

לאפשר לקבל את מה שאני אכתוב, אפשר לא, אבל זאת דעתי:

רובם המוחלט של ישראלים קונים אקדח לא מתוך הבנה עמוקה של מה הם צריכים, לא מוכנים להשקיע באביזרים משלימים איכותיים, לא מוכנים להתאמן מעבר לדרישה המגוחכת של המשרד לבטחון פנים. זה מה שנקרה בלשון הסוחר "לקוח מזדמן". עליו עושים את הרווח המקסימלי ממחירה בודדת כי רוב הסיכויים שהוא לא יודע איפה נכון יותר לקנות מוצר זה או אחר ורוב הסיכויים שהוא גם לא יחזור.
לחילופין, לקוחות קבועים מקבלים הנחות לא מבוטלות. הגודל של הנחה תלוי בכך, האם המוכר הוא היבואן הישיר של המוצר (או נציג היצרן) או שגם הוא קונה את המוצר מסוחר אחר. אם בעל החנות יודע שאתה לקוח שקונה הרבה, תוכל לקבל הנחות יפות מאוד ושונות מאוד למוצרים שונים ובמקומות שונים.
דוגמה: מאיר רוט מיבא CZ. הגמישות שלו במוצר זה גבוהה יותר מזו של, למשל, "הגברים של רתע". אבל אם תרצה "טאורוס" - המצב הפוך.
מטווח העיר - נציג של פובוס. מאיר רוט - פרונטליין.
עד כמה המקומות הנ"ל ירצו לרדת במחיר - זה כבר תלוי עד כמה אתה לקוח טוב שכדאי לשמר. שום דבר אישי, רק עסקים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yaron_il » 22 אוקטובר 2011, 18:07

הכל נכון כשיוצאים מתוך הנחה שלסוחר לגיטימי להגיד:
זה המחיר שמתחשק לי /שווה לי לדרוש. לא רוצה? תודה ושלום.

אני טוען שזה לא חייב להיות כך. בפועל, המדינה מפקחת ומגבילה שולי רווח בשווקים לא תחרותיים, בין אם זה ע"י קביעת מחיר מקסימום או באיום בהורדה של מכסים.
זה כמובן לא קורה מעצמו, צריך ח"כ לוביסט לענין, בלי להכנס לפוליטיקה, לא יהיה קשה למצוא ח"כ שירתם לנושא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 22 אוקטובר 2011, 22:09

כלכלה ישראלית מרובה בכשלי שוק מובנים הקשורים יישורות בהעדר פיקוח והעדר תחרות אמיתית. על אותם כשלי השוק אנחנו משלמים ביוקר על הכל !!! מבמבה עד סנדלי שורש , מיוגורט ועד ריבה.

בשוק אמריקאי לדוגמא נדיר (!) שתמצא מישהו שמוכר פריט במחיר מחירון (msrp - Manufacturer suggested retail price), לרוב ע''ר תחרות ענפה סוחרים (בכל תחום מנשק עד רכב) מעדיפים לנצל את המרווח השיווק שיש להם ע''מ להוריד מכירים ולהגדיל מחירות.

בארץ קיים ישראבלוף - מחיר מחירון !!! קשיח וניתן למיקוח באגורות בודדות . בחלק מתחומים זה נפרץ ובחלק לא. לדוגמא באלקטרוניקה זה נפרץ לחלוטין ע''י יבוא מקביל, ברכב זה קצצצצצת נפתח.

למה בארץ זה לא קורה ? כי יבואנים מענישים !!! את הסוחר על הורדת מחיר גלויה מתחת למחירון ע''י צימצום מרווחי שיווק לאותו סוחר ספציפי, בנוסף קיימת הסכמה שבשתיקה שמטרתה מקסום רווחים הדדים על ידי שמירת מחיר מחירון.

בנוסף בתחום הנשק - היום למדינה בעלת שוק דל מאוד, יש יותר מידי סוחרי נשק למטר רבוע ויותר מידי בתי מסחר לנשק, מכוון שאת השוק אף אחד לא עוזב, ומיועט מתוכם באמת מיביאים משהו (להב את ברטה, זיג, סמית וגלוק), מאיר רוט את סיזד ופרא, גברים של רתע את טאורס , מיכלין - תחמושת וינצסטר ומגטק. שאר קונים מהם ומשווקים בעצמם.

תוסיפו לזה עובדה שלא ניתן לייבא אקדח באופן אישי (מדינה מעודדת קרטל) - הנה מחירים קשיחים. הנה יריחו ממפעל ברמת השרון עולה בלהב יותר מאשר בגרוזיה .

אבל אל דאגה, זה ככה ברוב התחומים - דיור, רכב , שרותי בריאות ועוד. :evil:

SPY - נכון, עדיף גלוק לקנות בלהב, סיזד במאיר רוט וטאורס בב''ש, ככה יש סיכוי להנחה גדולה יותר. עם זאת תושב חיפה לא יסע לב''ש ותושב ערד לת''א.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 22 אוקטובר 2011, 23:38

כל סוחר מונע מהמוטיבציה להרוויח.
לקנות כמה שיותר בזול ולמכור כמה שיותר יקר.

חרם צרכנים על תנובה עבד.
גם כי יש אלטרנטיבות וגם כי מוצרי חלב הם מוצרים בסיסיים וזה נראה "לא מוסרי" למקסם רווח.

לא נראה לי שבתחום הנשק יש לזה תוחלת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 22 אוקטובר 2011, 23:50

בכלכלה אתה מבין יותר ממני בטוח...
אבל אני יודע שבגדים אני לא קונה בארץ יותר, המחיר בחו"ל הגיוני יותר לעומת המחירים בארץ והאיכות גבוהה בכמה רמות-לגבי מידות אני מסתדר, פשוט לומדים את כל סוגי המידות הנפוצות בעולם וזה קולעה בול פעם אחר פעם.
תיקון קטן:
מיכילין לא מייבא תחמושת של מגטק אלה נשק הצפון שמביא גם כלים לירי ספורטיבי של וולטר.
אה ואגב שנינו מכירים מישהו שנסע מחיפה עד באר שבע בשביל אקדח...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 23 אוקטובר 2011, 10:41

פעם גם אני היתי מספיק תמים להאמין שגודל השוק והמיסוי והעליות הם הגורמים למחירים הגבוהים
היום אני כבר יודע שלא .
המחירים הם כאלו בגלל סיבה אחת בלבד בגלל שהשוק בפרטי מענין לסוחרי הנשק אם להיתנסח בעדינות את קצה החותם .
וזה לא יעזור אם כל הסליקאים וגם כל הספורטאים יקנו 10 אקדחים בשנה ואם כל בעל נשק ירה 100 כדור בשבוע ,עדין זה יהיה כאין וכאפס לעומת הכסף שמסתובב בשוק המוסדי .
אחרת למה כדור 9 מ"מ שנורה ע"י המוסדות בעשרות מליונים מדי שנה עדין עולה לצרכן הפשוט פי 3 ממה שהוא עולה בשוק המוסדי ?
הרי הכדורים הללו לא מגיעים במשלוח אחר ולא עוברים תהליך שונה מחברהם שהולכים למוסדות .
למה גלוק כ"ד עולה לאזרח פי 2.5 ממה שהוא נמכר בשוק המוסדי ?
נכון כי יש פה קרטל שהחליט שהשוק הפרטי יכול מצידו למוות מחר בבקר וכמה שיותר מוקדם כן יטב
מי צריך את הנודניקים האלו ?!
ירון ,אל תעצור את הנשימה בצפיה שה"מדינה" תעשה משהוא בענין הקרטל הוא רק משרת נאמנה
את הכוונה של של המדינה להעלים את ענין הנשק הפרטי מהארץ .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_il » 23 אוקטובר 2011, 19:42

למדינה יש שליטה מלאה על כמות הנשק הפרטי באמצעות הגבלות "תבחינים" ללא קשר למחירי האקדחים.

יש לי הצעה לצעד קטן, לפרסם את מחירי האקדחים בדרך הבאה:
שילחו לי לדוא"ל פרטי, בעילום שם (מי שרוצה, מחשבון דוא"ל שלא ניתן לזהות את שם השולח) את דגם האקדח , המחיר ששילמתם והסוחר
ממנו נרכש הכלי ואני אפרסם כאן טבלה שכוללת: דגם, סוחר, מחיר ממוצע. זאת' לכל צרוף של סוחר+ דגם שקבלתי לגביו (לגבי הצרוף)
לפחות 2 תגובות.

כתובתי: yaron_il2003@yahoo.com
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 23 אוקטובר 2011, 20:10

תראה ירון,
בוא נסתכל על שני מקרים:

פלוני, חובב נשק מושבע. יורה במטווח פעם בחודש, בעל מנוי, קונה מדי פעם אביזרים איכותיים, מביא את החברים שלו למטווח/חנות. הוא לקוח קבוע, החנות משקיעה בו. כשהוא מחליט לרכוש אקדח, הוא קונה את התוצרת שאותה חנות מייבאת. מקבל הנחה של עשרות אחוזים מהמחיר "הרשום".

אלמוני, חובב עדר מושבע. קונה גלוק 19CL שבכ"ד, יורה במטווח פעם ב-3 שנים, דורש במתנה עם האקדח נרתיק ב-30 ש"ח. משלם את המחיר המלא.

איך תעשה ממוצע בין שני האנשים האלה? האם תכניס למשוואה את היקף העסקאות השנתי של אותו אדם מול אותה חנות? את הכסף שחבריו מכניסים לקופה של אותה חנות? זה די חסר משמעות, כמו הטמפרטורה הממוצעת של החולים בבית חולים נתון.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד