שאלת תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלת תחמושת
אהלן,
נכון להיום אני נושא תחמושת הידרה-שוק 147 גריין (9 מ"מ כמובן).
שאלות:
א) כל כמה זמן אתם ממליצים לרענן תחמושת? קניתי את הכדורים במקום טוב (אצל דידי) אבל אני מאמין שבישראל, תחמושת הידרה-שוק יושבת הרבה יותר זמן על המדף מאשר FMJ סטנדרטית.
ב) האם יש מה לחשוש מחדירות "טובה מדי"? כלומר מאפשרות פגיעה וקטל של אזרח תמים שעומד מאחורי המטרה.
ג) לא ידוע לי על איסור כלשהו להשתמש בתחמושת הזו, אבל האם מישהו יודע - אם חלילה אצטרך להגן על עצמי, האם אני עלול לשאת באשמה כלשהי בעצם השימוש בתחמושת כזו?
תודה,
ערן
נכון להיום אני נושא תחמושת הידרה-שוק 147 גריין (9 מ"מ כמובן).
שאלות:
א) כל כמה זמן אתם ממליצים לרענן תחמושת? קניתי את הכדורים במקום טוב (אצל דידי) אבל אני מאמין שבישראל, תחמושת הידרה-שוק יושבת הרבה יותר זמן על המדף מאשר FMJ סטנדרטית.
ב) האם יש מה לחשוש מחדירות "טובה מדי"? כלומר מאפשרות פגיעה וקטל של אזרח תמים שעומד מאחורי המטרה.
ג) לא ידוע לי על איסור כלשהו להשתמש בתחמושת הזו, אבל האם מישהו יודע - אם חלילה אצטרך להגן על עצמי, האם אני עלול לשאת באשמה כלשהי בעצם השימוש בתחמושת כזו?
תודה,
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

Re: שאלת תחמושת
לפני חודשיים יריתי תחמושת מקולט 1911
תחמושת הייתה משנת 63
מצד שני בן אדם החזיר תחמושת איטלקית שנת 1948 ואני הפלתי את הקופסא- 2 קליעים מהמכה יצאו מתרמילים ואבשש התפזר הצלחתי להוציא את הקליעים בידיים - במשיכה
אח שלי החזיק BLACK TALON שנת 1991 אותה יריתי ב 2009
התחמושת הייתה שמורה בשקית אטומה
תחמושת הייתה משנת 63
מצד שני בן אדם החזיר תחמושת איטלקית שנת 1948 ואני הפלתי את הקופסא- 2 קליעים מהמכה יצאו מתרמילים ואבשש התפזר הצלחתי להוציא את הקליעים בידיים - במשיכה
אח שלי החזיק BLACK TALON שנת 1991 אותה יריתי ב 2009
התחמושת הייתה שמורה בשקית אטומה
- סליקאי זהב

בנוגע לשאלתך השניה:
כל תחמושת יכולה להיות בעלת "חדירות יתר" וכל יורה צריך לקחת זאת בחשבון!
אם יש "אזרח תמים" שעומד מאחורי מטרה, פשוט לא יורים!
כל תחמושת יכולה להיות בעלת "חדירות יתר" וכל יורה צריך לקחת זאת בחשבון!
אם יש "אזרח תמים" שעומד מאחורי מטרה, פשוט לא יורים!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
הרבה מאד תלוי בתנאי האחסנה של התחמושת.
במקום קריר ויבש - יכול להחזיק עשרות שנים.
בסביבה, לחה, חשופה לשמן רובים, טילטולים וכו.. יכולה מספר חודשים.
באופן עקרוני תחמושת שנמצאת במחסניות חשופה הרבה יותר לתנאי סביבה מאשר תחמושת שנמצאת אצלך במגירה.
תחמושת איכותית כמו הידרה שוק או וינצסטר SXT אני משתדל לרענן את המחסנית אחת לשנה.
א.
במקום קריר ויבש - יכול להחזיק עשרות שנים.
בסביבה, לחה, חשופה לשמן רובים, טילטולים וכו.. יכולה מספר חודשים.
באופן עקרוני תחמושת שנמצאת במחסניות חשופה הרבה יותר לתנאי סביבה מאשר תחמושת שנמצאת אצלך במגירה.
תחמושת איכותית כמו הידרה שוק או וינצסטר SXT אני משתדל לרענן את המחסנית אחת לשנה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

סימון, אתה מדבר על תחמושת שנשמרה בתנאים אופטימליים. אני נושא את התחמושת עלי יום יום והיא חשופה לחמצן, שינויי טמפרטורה, זעזועים שביום יום (תחמושת שיושבת על המותן כל יום, כל היום זה לא כמו תחמושת שנחה בכספת ללא תזוזה) וכו'.
לכן, תחמושת כוננות צריכה תחלופה בתדירות הרבה יותר גבוהה.
afss, אני מבין את מה שאתה אומר, אבל מצד שני אתה יודע שהתנאים הסביבתיים במצב מצוקה אינם אופטימליים. אין לך גבולות גזרה מסומנים ואין חומת מפגע מאחורי המטרות. אם מישהו מתנפל עליך עם סכין או שולף מולך אקדח, אתה לא תמתין עד שהאופק יהיה נקי מאנשים אחרים :-)
לכן, יחד עם המודעות שלי לאפשרות שאפילו קליע 9X17 ישן נושן יכול לחדור את המטרה, לצאת ולפגוע באזרח תמים שעומד מאחור - אני מחפש את האפשרות הכי יעילה והכי מאוזנת מבחינת יכולת נטרול המטרה (מה שנקרא כאן "כוח עצירה") ומינימום פגיעה בסביבת המטרה.
שורה תחתונה - הכל שאלה של איזון בין הרצוי למצוי.
לכן אני שואל אם תחמושת הידרה-שוק כבדה כמו שלי מספקת מענה טוב יותר או טוב פחות מתחמושת סטנדרטית, מהבחינות האלו.
עוד דבר שמדאיג אותי הוא שבמדינת ישראל אוהבים לצ'פר את הפושעים ואת המחבלים ולחנך ביד קשה את האזרח שהעז לקחת את החוק לידיים ולהגן על עצמו. לכן אני חושש שבשימוש בתחמושת הידרה-שוק יגידו לי - פציעה כזו מתחמושת FMJ היתה פוצעת את המחבל/תוקף ולא הורגת אותו. בכך שנשאת תחמושת כל כך קטלנית, חרגת מגבולות ההגנה העצמית. לכן אני חושב לחזור ל-FMJ. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את הנקודה הזו.
לכן, תחמושת כוננות צריכה תחלופה בתדירות הרבה יותר גבוהה.
afss, אני מבין את מה שאתה אומר, אבל מצד שני אתה יודע שהתנאים הסביבתיים במצב מצוקה אינם אופטימליים. אין לך גבולות גזרה מסומנים ואין חומת מפגע מאחורי המטרות. אם מישהו מתנפל עליך עם סכין או שולף מולך אקדח, אתה לא תמתין עד שהאופק יהיה נקי מאנשים אחרים :-)
לכן, יחד עם המודעות שלי לאפשרות שאפילו קליע 9X17 ישן נושן יכול לחדור את המטרה, לצאת ולפגוע באזרח תמים שעומד מאחור - אני מחפש את האפשרות הכי יעילה והכי מאוזנת מבחינת יכולת נטרול המטרה (מה שנקרא כאן "כוח עצירה") ומינימום פגיעה בסביבת המטרה.
שורה תחתונה - הכל שאלה של איזון בין הרצוי למצוי.
לכן אני שואל אם תחמושת הידרה-שוק כבדה כמו שלי מספקת מענה טוב יותר או טוב פחות מתחמושת סטנדרטית, מהבחינות האלו.
עוד דבר שמדאיג אותי הוא שבמדינת ישראל אוהבים לצ'פר את הפושעים ואת המחבלים ולחנך ביד קשה את האזרח שהעז לקחת את החוק לידיים ולהגן על עצמו. לכן אני חושש שבשימוש בתחמושת הידרה-שוק יגידו לי - פציעה כזו מתחמושת FMJ היתה פוצעת את המחבל/תוקף ולא הורגת אותו. בכך שנשאת תחמושת כל כך קטלנית, חרגת מגבולות ההגנה העצמית. לכן אני חושב לחזור ל-FMJ. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את הנקודה הזו.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:עוד דבר שמדאיג אותי הוא שבמדינת ישראל אוהבים לצ'פר את הפושעים ואת המחבלים ולחנך ביד קשה את האזרח שהעז לקחת את החוק לידיים ולהגן על עצמו. לכן אני חושש שבשימוש בתחמושת הידרה-שוק יגידו לי - פציעה כזו מתחמושת FMJ היתה פוצעת את המחבל/תוקף ולא הורגת אותו. בכך שנשאת תחמושת כל כך קטלנית, חרגת מגבולות ההגנה העצמית. לכן אני חושב לחזור ל-FMJ. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את הנקודה הזו.
לפני כמה שבועות עשיתי מטווח במסגרת הפעילות שלי במתמי"ד.
המדריך שראה את ה-SXT שיש לי במחסנית "הזדעזע" ואמר שתחמושת כזו אסורה במסגרת מ"י, ושאם חס ושלום אשתמש בה מח"ש יקרעו לי הצורה.
בתכלס בתור אזרח.. אני חושב שבכל מקרה ינסו לנקנק אותך על כל שימוש בנשק שהוא לא 1000% מקרה פח"ע ולא 1000% הגנה/הצלת חיים. במקרה הזה אני מקווה שאף אחד לא יתחשבן איתך על מה שיש לך במחסניות... בכל מקרה אחר - השמיים הם הגבול.
ולגבי חדירות יתר נראה לי שזה אותו המקרה והיו תקדימים. אנחנו משתמשים ב-9ממ, חיילים משתמשים ב-5.56 ולא פעם הגיבו באירועי טרור שונים.
אף אחד לא התחשבן איתם כי בסופו של יום אתה שוקל את הנזק האלטרנטיבי שהיה נגרם אילמלא עצרו את הפיגוע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

את התשובה לגבי תחמושת- קיבלת
את השאלה לגבי חקירות- הנה לך תשובה לכל השאלות שישאלו אותך בתחנת משטרה
59 דקות- באנגלית ושווה כל רגע
http://www.youtube.com/watch?v=6wXkI4t7nuc
http://www.youtube.com/watch?v=08fZQWjD ... re=related
את השאלה לגבי חקירות- הנה לך תשובה לכל השאלות שישאלו אותך בתחנת משטרה
59 דקות- באנגלית ושווה כל רגע
http://www.youtube.com/watch?v=6wXkI4t7nuc
http://www.youtube.com/watch?v=08fZQWjD ... re=related
- סליקאי זהב

מה זה קטלני מידיי?
מכרו לך את זה בחנות נשק באופן חוקי?
כן
יש הגבלה על סוג התחמושת הצפציפי הזה? לא
לגבי אנשי חוק זה משהו אחר כי אותם כן מגבילים
מכרו לך את זה בחנות נשק באופן חוקי?
כן
יש הגבלה על סוג התחמושת הצפציפי הזה? לא
לגבי אנשי חוק זה משהו אחר כי אותם כן מגבילים
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
כל תחמושת שקנית בצורה חוקית בחנות שמורשית למכור אותה, מותרת לנשיאה ושימוש.
במקרה של ירי מה שיקבע זה אם הירי היה מוצדק או שלא.
במקרה של תחמושת HP לסוגיה, תיאורתית לפחות, אתה מקטין את הסיכוי לפגוע אנושות במטרת ידיד מזדמנת מאחורי המטרה העיקרית.
לגבי "רענון תחמושת", חבל על הכסף.
תחמושת איכותית יכולה להישאר במחסניות שנים רבות, ועל זה יעידו כל החברים שנוהגים לירות כדורים יקרים רק כי קבעו שפג תוקפם.
כמה מהם לא נורו? סביר להניח שהתשובה היא 0!
לאחרונה יריתי מחסנית שלמה של כדורי SILVER TIP שהיו אצלי במחסניות יותר זמן ממה שאני רוצה לדעת....( למעלה מ12 שנים!)
כמה לא נורו? 0!
כמה חרגו מהמקבץ המקובל? 0!
במקרה של ירי מה שיקבע זה אם הירי היה מוצדק או שלא.
במקרה של תחמושת HP לסוגיה, תיאורתית לפחות, אתה מקטין את הסיכוי לפגוע אנושות במטרת ידיד מזדמנת מאחורי המטרה העיקרית.
לגבי "רענון תחמושת", חבל על הכסף.
תחמושת איכותית יכולה להישאר במחסניות שנים רבות, ועל זה יעידו כל החברים שנוהגים לירות כדורים יקרים רק כי קבעו שפג תוקפם.
כמה מהם לא נורו? סביר להניח שהתשובה היא 0!
לאחרונה יריתי מחסנית שלמה של כדורי SILVER TIP שהיו אצלי במחסניות יותר זמן ממה שאני רוצה לדעת....( למעלה מ12 שנים!)
כמה לא נורו? 0!
כמה חרגו מהמקבץ המקובל? 0!
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:במקרה של ירי מה שיקבע זה אם הירי היה מוצדק או שלא.
הגבול בין ירי מוצדק ללא מוצדק הוא לפעמים דק מאד.
במקרה והירי מוצדק, יש הסכמה די כללית שאף אחד לא יבדוק בציציות (עד שיוכח אחרת).
במקרה של ירי לא מוצדק.. שפה יכולים להיות אלפי מקרי קצה שאתה חושב שכן אבל שופט מחליט שלא, נראה לי על פניו שהעובדה שהשתמשת בתחמושת שגורמת יותר נזק יכולה לשחק נגדך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אם ירית בצורה לא מוצדקת זאת בעיה נקודה, לא משנה מה אתה בדרך להסתבכות רצינית (ואפילו אפשר להגיד שבצדק)
אם ירית בצד - מה יהיה אחרי זה לא יעניין אותך, כי כנראה שאתה במצב שאם היית יכול היית לוחץ על כפתור ויורה פלאשט
אם ירית בצד - מה יהיה אחרי זה לא יעניין אותך, כי כנראה שאתה במצב שאם היית יכול היית לוחץ על כפתור ויורה פלאשט
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
ירי זה לא מצב בינארי - או מוצדק או לא מוצדק.
השאלה היא תמיד מה התוצאות של האירוע לעומת מה היו יכולות להיות התוצאות האפשריות.
תראו את המקרה של השוטר שחר מזרחי, שירה בגנב רכב שניסה לדרוס אותו בשעת מעשה העבירה. השוטר ירה לעברו וסיכל את הדריסה שלו ופגיעה אפשרית בשוטרים ובאזרחים חפים מפשע, ובכל זאת נשלח לכלא. למה? בגלל שהגנב מת מפצעיו לאחר מספר ימים.
אני בטוח שאילו הגנב היה נפצע בכתף ולא בראש, השוטר היה יוצא זכאי אם בכלל היו מגישים נגדו כתב אישום.
יש שאלה של איפה אתה פוגע וכמה אתה פוגע.
תראו את המקרה של השוטר שחר מזרחי, שירה בגנב רכב שניסה לדרוס אותו בשעת מעשה העבירה. השוטר ירה לעברו וסיכל את הדריסה שלו ופגיעה אפשרית בשוטרים ובאזרחים חפים מפשע, ובכל זאת נשלח לכלא. למה? בגלל שהגנב מת מפצעיו לאחר מספר ימים.
אני בטוח שאילו הגנב היה נפצע בכתף ולא בראש, השוטר היה יוצא זכאי אם בכלל היו מגישים נגדו כתב אישום.
יש שאלה של איפה אתה פוגע וכמה אתה פוגע.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

אתה טועה, ברוב המקרים עדיף עדות של צד אחד בלבד. עם גנב היה חיי , היתה מקבל משפט זהה רק עם בכי של הגנב שהיה מספר כמה הוא מסכן ולא הצליח להשתלט על רכב בגלל זה שנלחץ וירו עליו ללא הצדקה.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
אם אתה מנסה למצוא מצב, בו החוק לא יסתכל עליך בצורה עקומה אחרי אירוע הגנה עצמית - תחילף מדינה.
- סליקאי טיטניום

מתבונן מרחוק כתב:ירי זה לא מצב בינארי - או מוצדק או לא מוצדק.
יכול להיות שירי זה לא מצב בינארי - אבל בסופו של דבר ההחלטה של השופט היא מאד כן! אשם/זכאי - ובהתאם לזה גם ישתנו חייך מקצה אל קצה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר