ניסיון חטיפת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ניסיון חטיפת אקדח

על ידי ~Hunter~ » 15 נובמבר 2011, 12:36

אני הייתי אומר שהכל תלוי המקרה.

אותו האימות יתכן כי מנע מהחוטף לקחת את הזמן שלו, לכוון ולירות בדיוק לתוך מרכז המסה של המאבטח. אגב, באותו הרחוב שזה קרה, אם המאבטח היה מנסה לברוח יש לא מעט סיכוי שהוא היה מקבל את הכדור לאותו המקום, רק מצד הגב.

איך אתה אמור לדעת שהכוונה שלו היא רק לחטוף ולא לחטוף ואז להישתמש בנשק הזה ע"מ לירות בך, או בך ובמשפחה שלך שעל ידך?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 15 נובמבר 2011, 14:23

argra11 כתב:
higt-power:
תתפלא כמה שוטרים יוצאים בכל יום לעבודה בלי נשק למרות שהם מחויבים לשאת נשק ....

ויש הרבה שיוצאים בלי נשק בגלל שלמערכת אין מספיק כלים לכולם ,הזוי אבל זו האמת.

אם ממ"ר יכול בשיחת טלפון אחת להחליף כמה עשרות אקדחי FN ביריחו ,כנראה שאין באמת בעית חימוש במשטרה .
לפחות לא עבור שוטרי קבע .
ענין המתנדבים הוא בעיה אחרת לגמרי ועסקנו בה בעבר פה.
בקצרה :
*המשא"ז גדול על המשטרה בשני מספרים .
*רוב המתנדבים מתרכזים במשמרות סוף השבוע ואין שום הגיון לתקוע אלפי כלים רק בשביל יומים בשבוע .
מכל מקום אני מדבר על כאלו שבוחרים להשאיר את האקדח נעול בתחנה כי הם לא חושבים שהם אי פעם ישתמשו בו ולכן לסחוב אותו זה מיותר ,שלא לומר מסוכן יותר מאשר לא לסחוב .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 נובמבר 2011, 16:39

היגט, אני לא יודע על איזה מרחב אתה מדבר, אבל במרחב שאני מתנדב בו יש סדר מופתי.
מתנדב של מתמי"ד או תנועה לא יצא למשמרת כל עוד הוא לא מצוייד בכל מה שצריך - כולל הופעה מתוקתקת עד רמת השרוך שעל הכתף.

אותו כנ"ל השוטרים מצויידים בכל. נשק, מחסניות נוספות, פלפל, טייזר וכו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jericho9 » 15 נובמבר 2011, 18:28

browning high power כתב:שלום לכולם,
בדיוק אתמול ראיתי סרטון אמיתי של חטיפת נשק שהראה לי קבט"ר ראשי של מוסד ממשלתי.
אני אתאר לכם את התרחיש שהיה ( הכל מתועד מבצלמות 1/1 ):
בזמן סיור של שני מאבטחים בעיר העתיקה בירושלים, כמובן שניהם עם אקדחים בולטים בתחת, בן מעוטים אחד עקב אחריהם מאחורה ולפתע שלף את האקדח מהתחת של אחד המאבטחים, והספיק במהירות לדרוך את האקדח. כמובן המאבטח השני שעדיין עם נשק שלף את הנשק שלו. ובתגובה לזה, חוטף האקדח התחיל לירות ופגע במאבטח הלא חמוש. המאבטח החמוש התחיל בקרב יריות עם החוטף ברחובות העיר העתיקה ( ירה לעברו בערך 45 כדורים - 3 מחסניות ) בינתיים הוא רודף אחרי החוטף ברחובות העיר והחבר שלו מדמם !!!
בסופו של דבר - האקדח נחטף. מה קרה למאבטח השני, נראה לי שהפגיעה לא היתה קשה ( בקטף )
בכל מקרה מה שאני בא ואומר, ברגע שחוטפים לך את הנשק אל תנסה להתעמת, כי קיים סיכוי גדול שתיפגע במקרה הטוב, במקרה הלא טוב תיפרד באותו רגע מהעולם וממשפחתך ( לא שווה ).
תחשבו טוב מאוד............

בראונינג תסלח לי , אבל אתה שומע מה אתה אומר ? ? , אתה אומר שלא להתנגד לחטיפת/ניסיון חטיפה ?
אז בשביל מה אתה מחזיק אקדח ? , אקדח נועד להגנה על החיים שלך/משפחתך/מאובטחים/אזרחים אשר נמצאים במקום הארוע , אם אתה לא מסוגל לשמור על האקדח שלך עליך אל תישא בכלל .. ולגבי הארוע שציינת מדובר בארוע משנת 2007 (למיטב זכרוני) , וממה שהצלחתי לראות בסרטון , המאבטחים עשו כמה טעויות שהקלו על המחבל .
נתחיל בזה שהאקדח נמצא באזור הת$ת נמשיך בזה שהנשק לא היה קשור בשרוך אבטחה נמשיך בזה שלא הייתה להם מודעות סביבתית ונסיים בזה שהנשק לא היה מוסלק .. אני מאמין שאם הנשק היה מוסלק כמו שצריך לא היה מתרחש הארוע הנ"ל . (זוהי דעתי האישית בלבד ) .
מה שלא הורג אותי , כדאי שירוץ ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 15 נובמבר 2011, 22:32

קראתי היטב את השאלה והתגובות ויש לי בעיה:
במדינתנו, לרוב אוכלוסית מחזיקי הנשק יש רישיון אחד לאקדח אחד ואותו הם (במקרה הטוב) נושאים עליהם.

מכאן שבמקרה חטיפת נשק-
או שהנשק נחטף ואינו ברשותך - אין לך עם מה לירות בחוטף אלא אולי להשתמש בנשק קר כמו מקל, אבן וכיוצ"ב

או שהנשק בידך החוטף לא הצליח לחטוף אותו ואז אין לך למה לירות בו זאת כמו שנאמר תקיפה בלבד והשאלה הנותרת היא אמצעי יכולת וכוונה לפגוע בך (ללא הנשק שנותר אצלך) ....

המצב היחיד השונה הוא במידה ויש לך שני רישיונות לנשק ואתה מחזיק באקדח גיבוי (סרט נכון?)...
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 16 נובמבר 2011, 01:40

==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jericho9 » 16 נובמבר 2011, 07:59

yuval כתב:קראתי היטב את השאלה והתגובות ויש לי בעיה:
במדינתנו, לרוב אוכלוסית מחזיקי הנשק יש רישיון אחד לאקדח אחד ואותו הם (במקרה הטוב) נושאים עליהם.

מכאן שבמקרה חטיפת נשק-
או שהנשק נחטף ואינו ברשותך - אין לך עם מה לירות בחוטף אלא אולי להשתמש בנשק קר כמו מקל, אבן וכיוצ"ב

או שהנשק בידך החוטף לא הצליח לחטוף אותו ואז אין לך למה לירות בו זאת כמו שנאמר תקיפה בלבד והשאלה הנותרת היא אמצעי יכולת וכוונה לפגוע בך (ללא הנשק שנותר אצלך) ....

המצב היחיד השונה הוא במידה ויש לך שני רישיונות לנשק ואתה מחזיק באקדח גיבוי (סרט נכון?)...

afss כתב:מה שהיית צריך לשאול זה: כיצד ניתן למנוע חטיפת נשק?
התשובה לכך פשוטה יותר:
לשאת את האקדח בנרתיק על המותן (ולא נעוץ בישבן כאילו המחזיק הוא ג'ון ווין).
הנרתיק צריך שיהיה עם סוג של אבטחה, כנגד חטיפה או אפילו נפילה.
והכל צריך להיות מוסלק מתחת לחולצה, מעיל וכדומה.
יהיו פה בוודאי עוד חברים שישמחו לתת לך שיטות הסלקה נוספות.

לכן נאמר קודם : הסלקה טובה ומודעות סביבתית , מה שלא יודעים שיש לך לא יכולים לחטוף לך , שים לב שבסרטון המאבטחים לא טורחים אפילו להסתכל סביבם שלא לדבר על להציץ מדי פעם אחורנית לראות מה קורה בשטח המת שמאחוריהם . חוץ מזה בל נשכח את תרסיס הפלפל - איננו מוגדר בחוק ככלי יריה ואם לא יועיל אז ב99.9 אחוז מהמקרים גם לא יזיק .
מה שלא הורג אותי , כדאי שירוץ ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד