בורות מולידה פחד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בורות מולידה פחד
עזבו את מדינת תל אביב, בואו לנגב. יש מקום לכולם, כאן יש חוג קליעה מסודר בשיתוף עם מח' הספורט של המועצה, כאן מבינים את החשיבות של הדברים.
קסאם אחד בתל אביב וכל המדינה הזו תשנה חשיבה.
כשנופל קסאם (או נוחת או כל מילה אחרת לתיאור המצב) ליד גן ילדים באחד המשקים באיזור, כואב רק כאן.
כשיכאב במרכז או בכנסת (זו עם הגג הממוגן נגד טילים) החשיבה והפעולה תשתנה.
אני לא מאחל לאף אחד לשבת תחת מתקפות הפצמ"ר/קסאם, אבל לבוא לבקר אותנו עם רכב ממוגן ולהסתלק מייד עם תום הביקור או לאחר אזעקת "צבע אדום" הראשונה, זה לא חוכמה, זה פחדנות לשמה.
מרדף
חוה אלברשטיין
מילים: ירון לונדון
לחן: נחצ'ה היימן
ארץ טובה שהדבש בעורקיה
אך דם בנחליה כמים נוזל.
ארץ אשר הרריה נחושת
אבל עצביה ברזל.
ארץ אשר מרדפים קורותיה,
אלפיים דפים ועוד דף,
עד שנשרף
עוד מעט כל חמצן ריאותיה
בגלל מרוצת המרדף
ארץ אשר ירדפוה אויביה
והיא את אויביה תרדוף במרדף.
היא את אויביה תשיג, אך אויביה
הם לא ילכדוה בכף.
זו הרואה את חייה מנגד
תלויים כעלה הנידף.
היא יראה,
אבל כמו לא היתה כלל מודאגת
תמתין עד לתום המרדף.
תום המרדף מסתתר בנקיק
ומצפין את פניו במחבוא, במחבוא,
אך לסופו הוא יבוא כמו השמש
אשר ממזרח היא תבוא.
אז לא יותר אמהות תקוננה
ולא על בניהם האבות,
כן הוא יבוא
ורגלינו עד אז לא תלאינה
לרדוף בעקבי התקוות.
כשנופל קסאם (או נוחת או כל מילה אחרת לתיאור המצב) ליד גן ילדים באחד המשקים באיזור, כואב רק כאן.
כשיכאב במרכז או בכנסת (זו עם הגג הממוגן נגד טילים) החשיבה והפעולה תשתנה.
אני לא מאחל לאף אחד לשבת תחת מתקפות הפצמ"ר/קסאם, אבל לבוא לבקר אותנו עם רכב ממוגן ולהסתלק מייד עם תום הביקור או לאחר אזעקת "צבע אדום" הראשונה, זה לא חוכמה, זה פחדנות לשמה.
מרדף
חוה אלברשטיין
מילים: ירון לונדון
לחן: נחצ'ה היימן
ארץ טובה שהדבש בעורקיה
אך דם בנחליה כמים נוזל.
ארץ אשר הרריה נחושת
אבל עצביה ברזל.
ארץ אשר מרדפים קורותיה,
אלפיים דפים ועוד דף,
עד שנשרף
עוד מעט כל חמצן ריאותיה
בגלל מרוצת המרדף
ארץ אשר ירדפוה אויביה
והיא את אויביה תרדוף במרדף.
היא את אויביה תשיג, אך אויביה
הם לא ילכדוה בכף.
זו הרואה את חייה מנגד
תלויים כעלה הנידף.
היא יראה,
אבל כמו לא היתה כלל מודאגת
תמתין עד לתום המרדף.
תום המרדף מסתתר בנקיק
ומצפין את פניו במחבוא, במחבוא,
אך לסופו הוא יבוא כמו השמש
אשר ממזרח היא תבוא.
אז לא יותר אמהות תקוננה
ולא על בניהם האבות,
כן הוא יבוא
ורגלינו עד אז לא תלאינה
לרדוף בעקבי התקוות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם יקירי,
רבים וטובים רוצים לבוא לנגב או לגליל ולגולן אבל דבר אחד עוצר אותם, מקור הפרנסה. עובדה היא ש80% ממקומות הפרנסה מצטופפים על 15% משטח ישראל. כשם שמדינת ישראל לא מסוגלת לספק מקומות עבודה לכל תושביה כך גם האזורים הללו חפים ממקומות עבודה.
כל עוד הפריפריה לא תהיה מטרה ממוקדת של ממשלות ישראל ולא יוקמו אמצעי גישה טובים ומהירים למרכז לא יגיעו לשם מקומות עבודה ולא תושבים חדשים.
מצער אבל זה המצב.
רבים וטובים רוצים לבוא לנגב או לגליל ולגולן אבל דבר אחד עוצר אותם, מקור הפרנסה. עובדה היא ש80% ממקומות הפרנסה מצטופפים על 15% משטח ישראל. כשם שמדינת ישראל לא מסוגלת לספק מקומות עבודה לכל תושביה כך גם האזורים הללו חפים ממקומות עבודה.
כל עוד הפריפריה לא תהיה מטרה ממוקדת של ממשלות ישראל ולא יוקמו אמצעי גישה טובים ומהירים למרכז לא יגיעו לשם מקומות עבודה ולא תושבים חדשים.
מצער אבל זה המצב.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
טום, אצלי הסיבה אינה כלכלה אלא ביטחון. אני יכול לעבוד בעבודתי בכל מקום בישראל אך לא אבוא לנגב או לגליל בתור תושב קבע כל עוד הממשלה לא תאמץ מדיניות שם כמו ב-Kennesaw.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
[quote="נועם"]עזבו את מדינת תל אביב, בואו לנגב. יש מקום לכולם, כאן יש חוג קליעה מסודר בשיתוף עם מח' הספורט של המועצה, כאן מבינים את החשיבות של הדברים.
נעם תרגיע....
אף אחד לא ישנה חשיבה...
זוכר את 91 מלחמת המפרץ ?
אנשים נסעו לחו"ל, לאילת, לצפון.
באויר פטריוטים על הארץ עריקים.
מכסימום תל אביב תעבור לתפוח הגדול...
לחוטף עזה הם לא יגיעו... מה הם משוגעים?
נא לקרוא את מאמרו המכונן של פרופ ארנון סופר ראש החוג לגאוגרפיה באוניברסיטת חיפה.
"מדינת תל אביב" איום קיומי על מדינת ישראל.
לא בטוח שימינו במרחב הזה עתידם מובטח.
ישראל דמוקרטיה מתאבדת.
האימפריות הגדולות בד"כ לא נכבשו אלא התמוטטו מבפנים.
נעם תרגיע....
אף אחד לא ישנה חשיבה...
זוכר את 91 מלחמת המפרץ ?
אנשים נסעו לחו"ל, לאילת, לצפון.
באויר פטריוטים על הארץ עריקים.
מכסימום תל אביב תעבור לתפוח הגדול...
לחוטף עזה הם לא יגיעו... מה הם משוגעים?
נא לקרוא את מאמרו המכונן של פרופ ארנון סופר ראש החוג לגאוגרפיה באוניברסיטת חיפה.
לא בטוח שימינו במרחב הזה עתידם מובטח.
ישראל דמוקרטיה מתאבדת.
האימפריות הגדולות בד"כ לא נכבשו אלא התמוטטו מבפנים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן כתב :
קראתי אותו ב2008 כשהוא התחיל להסתובב ברשת ... מסמך מאלף (מומלץ לכולם)
המדיניות היא "שמה שטוב לתל-אביב יהיה טוב ויחלחל לכל המדינה , היום כבר יודעים שזה לא עובד.
למסמך :
http://web.hevra.haifa.ac.il/~ch-strategy/images/publications/Tel_Aviv_2008.pdf
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לאחר שננזפתי ע"י מי מידידי.
אין לי ולו טענה אישית אחת כלפי מי שבוחר לגור בת"א מטעמי עבודה תרבות וכל סיבה אחרת.
טענות כלפי אזרחות רעה באופן אישי יש לי גם כלפי תושבי הקולחוז שלי .... ולעומתם לא מעט תל אביבים שניתן וראוי לשבחם על אזרחות טובה.
נראה לי שהמאמר חסר ממד היסטורי קטן:
ממשלות ישראל לדורותיהן (הישוב האחרון שהוקם ע"י ממשלות ישראל בטרם ההבלחה החד פעמית יהוד הגליל = רבין+שרון הוא ב1963.
עת נכנס עם ישראל למיתון והוקפאו כל תקציבי ההתישבות - זכורה מחאתו של ליובה אליאב. (נכון מכוח האינרציה פלשה הבניה גם ל 1966 אך שם נעצרה)
כל הישובים מעבר לקו הירוק הם פרי פשרה ממשלתית ולא יזמה ממשלתית. רמה"ג - יהודה הראל והקיבוץ המאוחד - הבקעה - טבנקין והקיבוץ המאוחד פתחת רפיח יגאל אלון גלילי ואיחוד הקבוצות.
ולאחריה התנחלות אלון מורה וכל השאר היסטוריה.
ההבלחה של רבין ושרון רבין מזהה את ייהוד הגליל כבעיה(1974) -הרקע 61% ערבים בגליל לאחר מלחמת הקוממיות - הולכים ומתמעטים עקב גל הקמות ישובים בגליל בין 49-63 שבשיאם העיר כרמיאל (הדיוק ההיסטורי שלי מתיחס להחלטה על ההקמה ולא לגמר הביצוע בשטח) שמוצא אותנו בשנת 64 שנתון ישראל לסטטיסטיקה עם רוב יהודי של 58% בגליל .(חלקו טעות אופטית כיוון שהוא כולל את העמק המזרחי וגליל עליון שכך שבלב הגליל מושג בעצם שיוויון).
ושוב מ 1964 ל 1974 אנו חוזים בעשור שבו הילודה של האוכלוסיה הערבית גוברת על זו היהודית, וכן יש הגירה שלילית של יהודים מן הגליל. כך נולדת תכנית המצפים בגליל - "מפקיעים" בכאילו אדמות ( 31/3/1975) ונולד יום האדמה למי שלא מבין למה יש כוננות בסוף כל מרץ. אגב למען הדיוק ההיסטורי אלו אדמות מדינה שהערבים פלשו עליהם ונטעו בהם כרמי זיתים- אח"כ טענו לבעלות עליהם.
כשנופלת ממשלת רבין ממשיך שרון(שר חקלאות אצל בגין) את תכנית המצפים. ומגיעים ל 61% יהודים בגליל.
בממשלת רבין השניה מנתחים את הסיבות לאי הצלחת המהלך (הפיק רק 40% מהתכנית בפועל ומחליטים לייצר אזורי תעשיה ולסלול דרכים. בתקופה קצרה של 3 שנים מ 93 עד 96 מוקמים 11 אזורי פתוח ומונחת התשתית לכביש 6. כמו כן מוקמים עשרות מחלפים. תנופה שרק כעת בממשלה האחרונה אנו עדים למהלך דומה.
מוכרחים להבדיל בין המרכז התרבותי לחיים בליבו. לבין לווייני השינה שסביבבו. ככל שהתחבורה הציבורית תתפתח ופיזור האוכלוסיה יגדל חוסננו הבטחוני יעלה. הצפיפות התל אביבית וחוסר המוכנות שלה פוגעים בנו וביכולת העמידה. לגבי הפריפריה חובה לאפשר תנאי חיים הוגנים (לא מעבר לכך)לתושבים אלו כדי לחזק את עמידתם ע"מ לחזק את לב הארץ. זה אומר חיזוק התשתיות הציבוריות והפניית מקורות תעסוקה.כפי שמציג המאמר.
אין לי ולו טענה אישית אחת כלפי מי שבוחר לגור בת"א מטעמי עבודה תרבות וכל סיבה אחרת.
טענות כלפי אזרחות רעה באופן אישי יש לי גם כלפי תושבי הקולחוז שלי .... ולעומתם לא מעט תל אביבים שניתן וראוי לשבחם על אזרחות טובה.
נראה לי שהמאמר חסר ממד היסטורי קטן:
ממשלות ישראל לדורותיהן (הישוב האחרון שהוקם ע"י ממשלות ישראל בטרם ההבלחה החד פעמית יהוד הגליל = רבין+שרון הוא ב1963.
עת נכנס עם ישראל למיתון והוקפאו כל תקציבי ההתישבות - זכורה מחאתו של ליובה אליאב. (נכון מכוח האינרציה פלשה הבניה גם ל 1966 אך שם נעצרה)
כל הישובים מעבר לקו הירוק הם פרי פשרה ממשלתית ולא יזמה ממשלתית. רמה"ג - יהודה הראל והקיבוץ המאוחד - הבקעה - טבנקין והקיבוץ המאוחד פתחת רפיח יגאל אלון גלילי ואיחוד הקבוצות.
ולאחריה התנחלות אלון מורה וכל השאר היסטוריה.
ההבלחה של רבין ושרון רבין מזהה את ייהוד הגליל כבעיה(1974) -הרקע 61% ערבים בגליל לאחר מלחמת הקוממיות - הולכים ומתמעטים עקב גל הקמות ישובים בגליל בין 49-63 שבשיאם העיר כרמיאל (הדיוק ההיסטורי שלי מתיחס להחלטה על ההקמה ולא לגמר הביצוע בשטח) שמוצא אותנו בשנת 64 שנתון ישראל לסטטיסטיקה עם רוב יהודי של 58% בגליל .(חלקו טעות אופטית כיוון שהוא כולל את העמק המזרחי וגליל עליון שכך שבלב הגליל מושג בעצם שיוויון).
ושוב מ 1964 ל 1974 אנו חוזים בעשור שבו הילודה של האוכלוסיה הערבית גוברת על זו היהודית, וכן יש הגירה שלילית של יהודים מן הגליל. כך נולדת תכנית המצפים בגליל - "מפקיעים" בכאילו אדמות ( 31/3/1975) ונולד יום האדמה למי שלא מבין למה יש כוננות בסוף כל מרץ. אגב למען הדיוק ההיסטורי אלו אדמות מדינה שהערבים פלשו עליהם ונטעו בהם כרמי זיתים- אח"כ טענו לבעלות עליהם.
כשנופלת ממשלת רבין ממשיך שרון(שר חקלאות אצל בגין) את תכנית המצפים. ומגיעים ל 61% יהודים בגליל.
בממשלת רבין השניה מנתחים את הסיבות לאי הצלחת המהלך (הפיק רק 40% מהתכנית בפועל ומחליטים לייצר אזורי תעשיה ולסלול דרכים. בתקופה קצרה של 3 שנים מ 93 עד 96 מוקמים 11 אזורי פתוח ומונחת התשתית לכביש 6. כמו כן מוקמים עשרות מחלפים. תנופה שרק כעת בממשלה האחרונה אנו עדים למהלך דומה.
מוכרחים להבדיל בין המרכז התרבותי לחיים בליבו. לבין לווייני השינה שסביבבו. ככל שהתחבורה הציבורית תתפתח ופיזור האוכלוסיה יגדל חוסננו הבטחוני יעלה. הצפיפות התל אביבית וחוסר המוכנות שלה פוגעים בנו וביכולת העמידה. לגבי הפריפריה חובה לאפשר תנאי חיים הוגנים (לא מעבר לכך)לתושבים אלו כדי לחזק את עמידתם ע"מ לחזק את לב הארץ. זה אומר חיזוק התשתיות הציבוריות והפניית מקורות תעסוקה.כפי שמציג המאמר.
חבר isia זכור !
אילן,
התהליך הזה קורה אם תרצה או לא תרצה.
את תשתית הכבישים שיש בגליל היום, אתה לא יכול להשוות לזו שהייתה לפני שנתיים או שלוש. אני מאמין שגם התחבורה הציבורית נמצאת בכיוון הנכון - תשווה את רכבת ישראל של היום לזו של לפני כמה שנים.
מה לעשות שהמדינה שלנו התחילה בתל אביב, העיר העברית הראשונה ומשם היא רק מתפתחת צפונה ודרומה. גוש דן הוא לב המדינה והמרכז הכלכלי שלה וזה רק טבעי שאנשים הולכים לגור איפה שיש להם אפשרויות תעסוקה.
לגבי אדמות מדינה, זה לא סתם שהן נקראות ככה ולא סתם המדינה מחזיקה אותן בתור אדמות שלה ולא מוכרת אותן לאנשים פרטיים אלא רק מחכירה. הסיבה היא כי איפשהו במחנות הפליטים בלבנון/עזה/ירדן יש אנשים שמחזיקים את מפתחות הבית שלהם מאז ויש להם תביעות לגבי אותם שטחים. בממ"י קוראים לזה "נכסי נפקדים" ואלו לצערי רוב השטחים של המדינה.
החדשות הטובות הן שאין יותר עתודות נדל"ן במרכז, יוקר המחיה מרקיע שחקים ויותר ויותר אנשים עוברים לגור בפריפריה.
בכל מקרה, אין דרך להאיץ תהליכים דמוגרפיים טבעיים והכל קורה בהדרגה.
אתה לא יכול להשוות את קריית שמונה וכרמיאל של היום לאלה של לפני 10 שנים. אותו כנ"ל לגבי מעלות, שלומי, נהריה וכו...
בכל מקרה, גם אני לא בדיוק אוהב את המנטליות התל-אביבית, אבל אני יכול להבין אותה. אנשים רוצים חיים שקטים בלי קסאמים, חדירות, כיתות כוננות וכו..גם במחיר של בריחה מהמציאות. וככל שתל אביב והמרכז יגיעו לפריפריה - כך גם תגיע המנטליות הזו יחד איתם.
א.
התהליך הזה קורה אם תרצה או לא תרצה.
את תשתית הכבישים שיש בגליל היום, אתה לא יכול להשוות לזו שהייתה לפני שנתיים או שלוש. אני מאמין שגם התחבורה הציבורית נמצאת בכיוון הנכון - תשווה את רכבת ישראל של היום לזו של לפני כמה שנים.
מה לעשות שהמדינה שלנו התחילה בתל אביב, העיר העברית הראשונה ומשם היא רק מתפתחת צפונה ודרומה. גוש דן הוא לב המדינה והמרכז הכלכלי שלה וזה רק טבעי שאנשים הולכים לגור איפה שיש להם אפשרויות תעסוקה.
לגבי אדמות מדינה, זה לא סתם שהן נקראות ככה ולא סתם המדינה מחזיקה אותן בתור אדמות שלה ולא מוכרת אותן לאנשים פרטיים אלא רק מחכירה. הסיבה היא כי איפשהו במחנות הפליטים בלבנון/עזה/ירדן יש אנשים שמחזיקים את מפתחות הבית שלהם מאז ויש להם תביעות לגבי אותם שטחים. בממ"י קוראים לזה "נכסי נפקדים" ואלו לצערי רוב השטחים של המדינה.
החדשות הטובות הן שאין יותר עתודות נדל"ן במרכז, יוקר המחיה מרקיע שחקים ויותר ויותר אנשים עוברים לגור בפריפריה.
בכל מקרה, אין דרך להאיץ תהליכים דמוגרפיים טבעיים והכל קורה בהדרגה.
אתה לא יכול להשוות את קריית שמונה וכרמיאל של היום לאלה של לפני 10 שנים. אותו כנ"ל לגבי מעלות, שלומי, נהריה וכו...
בכל מקרה, גם אני לא בדיוק אוהב את המנטליות התל-אביבית, אבל אני יכול להבין אותה. אנשים רוצים חיים שקטים בלי קסאמים, חדירות, כיתות כוננות וכו..גם במחיר של בריחה מהמציאות. וככל שתל אביב והמרכז יגיעו לפריפריה - כך גם תגיע המנטליות הזו יחד איתם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אכן מפחיד, בפרט שמהירות הלוע היא כמעט 2000 קמ"ש ולא "רק" 1000 ...
- סליקאי זהב

לרובה אוויר?hk765 כתב:אכן מפחיד, בפרט שמהירות הלוע היא כמעט 2000 קמ"ש ולא "רק" 1000 ...
~Hunter~ כתב:לרובה אוויר?hk765 כתב:אכן מפחיד, בפרט שמהירות הלוע היא כמעט 2000 קמ"ש ולא "רק" 1000 ...
ועוד יורה כדורים קרמיים.. נשמע ממש כמו הגלוק 7 מהסרט מת לחיות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
כן אני זוכר את הגלוק 7 המפורסם
זה שעולה יותר מהמשכורת של הפקד ולא נראה ברנטגן
אני עדיין מחפס אותו
כן אני זוכר את הגלוק 7 המפורסם
זה שעולה יותר מהמשכורת של הפקד ולא נראה ברנטגן
אני עדיין מחפס אותו
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
yuval כתב:אילן ידידי,
כידוע לך העמותה לא יכולה להיכנס בכח - אנחנו צריכים רשיון עסק מהעיריה ורשיון מטווח מהרשויות....
ולמי שלא שם לב -
הבחירה במקום היתה של העיריה ןלא שלנו - לנו הוצע המקום ולא אנחנו בחרנו במקום....
לדעתי - זאת הדרך האלגנטית של העיריה למנוע את הקמת המטווח. עכשיו יוכלו להגיד משהו כמו "אנחנו? אנחנו בעד, אבל הציבור מתנגד!"
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:אילן,
התהליך הזה קורה אם תרצה או לא תרצה. לאט מידי ומאוחר מידי (התכניות ברובן היו מוכנות כבר ב 81)
מה לעשות שהמדינה שלנו התחילה בתל אביב, עובדה היסטורית לא מדוייקתהעיר העברית הראשונה ומשם היא רק מתפתחת צפונה ודרומה.
גוש דן הוא לב המדינה והמרכז הכלכלי שלה וזה רק טבעי שאנשים הולכים לגור איפה שיש להם אפשרויות תעסוקה.נכון - אין ערעור על העובדות -
יש תורה בכלכלה שכאשר השוק ער המדינה ממתנת וכאשר רדום המדינה מעוררת - מדינה שטרם נקבעו גבולותיה וחייה על חרבה לבטחונה ראוי לה שתפעל לפזור אוכלוסיה.
איתמר אתה מדבר בעיקר על שטחים עירוניים (חיפה יפו ועוד) ועל מעט אדמות קיבוצים בעיקר בלב הארץ רובה של מדינתנו היא או אדמות מדינה שאפילו חלק מכפרי המיעוטים יושבים עליה, או אדמות העם היהודי שנרכשו בדין ע"י הקרן הקיימת. ושלא תתעה העם היהודי אינו ממשלת ישראל. (עלית כאן על מוקש קטן בתחום שבו עסקתי בעבר בפועל כדאי ללמוד עובדות לפני שמטעים את הציבור. נכסי הנפקדים הם מיעוט לעומת השטח הפנוי - נושא רחב ומעניין וקצרה היריעה.) אגב לא מעט מנכסי הנפקדים כבר מומשו בצורה כזו או אחרת והיום גרים ויושבים עליהם שכונות וישוביים (קיבוץ המעפיל - סומייל ושייח מוניס הן רק דוגמאות קטנות)
החדשות הטובות הן שאין יותר עתודות נדל"ן במרכז,
ממש לא נכון אבל יש החלטות על ראות ירוקות - מקווה שלא ישתנהיוקר המחיה מרקיע שחקים ויותר ויותר אנשים עוברים לגור בפריפריה.בכל מקרה, אין דרך להאיץ תהליכים דמוגרפיים טבעיים והכל קורה בהדרגה.
נכון מצב הישובים שהזכרת החריף רק פתח את שנתון הסטטיסטיקה של 2000 מול 2010 ותשווה נתוני דמוגרפיה ואבטלה.
אין לי בעיה עם מנטליות תל אביב ולא כולם צריכים להיות בחוטף עזה. אני רואה חוזקה בעובדה שבהתשה שתו קפה בבתי קפה בת"א - כך גם בתקופת לבנון 85-2000 . וכך גם עכשיו.
(אם יש משהו לבוא אליו בטענות זה לא אהבת החיים אלא חוסר הנכונות להלחם עליהם - ראה חללי מערכות ישראל עד 73 תל אביב כהכי גדולה שילמה מחיר יקר לעומת אמירתו של ראש אכ"א האלוף דאז אלעזר שטרן - בעקבות לבנון 2 "זה לא סתם שאנחנו לא רואים לוויות בבתי הקברות בת"א. והוא אגב יליד תל אביב)
מדינה החפצה חיים במזרח התיכון חייבת לנקוט אקטיבה מעודדת לפיזור האוכלוסיה כמו ממשלות ישראל בעשור הראשון (על כל הטעויות שעשו) וכמו ממשלות בגין, רבין II, שרון. כיוון שהזכרתי ממשלות מזרמים שונים אני פטור מרמיזה פוליטית ומתייחס לעובדות.
א.
חבר isia זכור !
אילן,
אתה רוצה להגיד לי שאת אדמות הנגב רכשה קק"ל בכסף יהודי טוב?
א.
אתה רוצה להגיד לי שאת אדמות הנגב רכשה קק"ל בכסף יהודי טוב?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

עדכון