כתבה על נשק אירגוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כתבה על נשק אירגוני
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1583021
מעניין המשפט שאומר יעקב עמית:
קצת שומט את הקרקע לצמצום כלי הנשק שברשיון, לא? %3
מעניין המשפט שאומר יעקב עמית:
...אדם בעל כוונה לרצח יבצע אותו בפועל גם ללא נשק ארגוני שיש עליו או אין עליו
קצת שומט את הקרקע לצמצום כלי הנשק שברשיון, לא? %3
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
- סליקאי כסף

Re: כתבה על נשק אירגוני
כמו כל גוף ממשלתי, הם לא נותנים ל"עובדות" לבלבל אותם! 
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
יש כאן אינטרס בין צמצום לבין הצדקת קיום משרה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
...אדם בעל כוונה לרצח יבצע אותו בפועל גם ללא נשק ארגוני שיש עליו או אין עליו
נכון... אבל זה עדין לא אומר שלא צריך להמשיך ולפרוק את מדינת ישראל מנשק חוקי..
ובמקרה של נשק אירגוני אני דווקא מסכים עם המדיניות הזו. לצערי, מבלי לעשות יותר מדי הכללות ומבלי להוציא את לשון הרע, סוג האוכלוסיה שעובד בתפקידי אבטחה למינהם הוא לא בדיוק מבין העפרונות המחודדים ביותר שיש לנו בקלמר בקלמר (בלשון המעטה).
ולצערי אותו סוג אוכלוסיה הרבה פעמים מבלה את זמנו הפנוי בהעלאת אחוז הדם באלכוהול (לא זו לא טעות) וזה לא בדיוק הולך ביחד עם נשק בהישג יד.
יצא לי להיות נוכח בזמן האחרון בכמה אירועי אלמ"ב שבהם היה מעורב גם אלכוהול - מפחיד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה שטויות....
בארה"ב לכל בן אדם יש 10 אקדחים בבית... מי שמשוגע, שיכור או אלים הוא יהיה עם נשק או בלי... אז במקום כדור אז יחטוף דקירה... כל הארגונים לזכויות האדם ונשים מחפשים מה לעשות בחיים ומוצאים את הדברים באלה... בקויצר אין להם משהו אחר במה להתעסק...
- סליקאי ארד

Re: זה שטויות....
eitan-talmi כתב:בארה"ב לכל בן אדם יש 10 אקדחים בבית... מי שמשוגע, שיכור או אלים הוא יהיה עם נשק או בלי... אז במקום כדור אז יחטוף דקירה... כל הארגונים לזכויות האדם ונשים מחפשים מה לעשות בחיים ומוצאים את הדברים באלה... בקויצר אין להם משהו אחר במה להתעסק...
חביבי... בארה"ב הם הרבה הרבה יותר קיצוניים בטיפול במקרי אלמ"ב מאשר אצלינו.
מספיק שישמעו קצת צעקות מהבית ליד כדי שהשכנים יזעיקו משטרה ותאמין לי שזה לא נעים.
חוץ מזה, אדם שהורשע בעבירה נשללת ממנו הזכות לשאת נשק והוא נדרש אחר כבוד להפרד מכל הארסנל שלו. במידה והוא לא עושה את זה - הוא זוכה לביקור נימוסין של אחד מצוותי ההשתלטות של ה-ATF, ותאמין לי שזה אפילו עוד פחות נעים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נשק צריך להנתן בידיים מאומנות ושקולות בלבד, ולא כלאחר יד.
לאחרונה הורד גיל קבלת רישיון הנהיגה (והדריסה ונטילת חיי האחרים ופציעתם) אל מתחת לגיל 17, בעוד גיל הכניסה למטווח והשימוש בנשק באופן מבוקר בתחומי המטווח, בכפוף להשגחה של מדריך מקצועי, מיומן ומוסמך הנוהג ומבצע תפקידו על פי חוק הועלה מעלה מעלה (ולהזכיר כי גיל הגיוס עשוי להיות ב 18 ואף מתחת לו, ומספר ימים לאחר מכן יינתן בידי החייל הצעיר כלי ירייה כחוק)
זאת ועוד, כמאמר מיודענו, העו"ד מהטלויזיה.
נשק ניתן בידיים אירגוניות בקלות יתירה (9 שעות אימון חסרות תועלת ותוחלת שאין הבדל בינן לבין השעתיים שהיו קודם, ושאף אחד לא יספר לי שאפשר לעשות הרבה יותר עם 150כדור מאשר עם 50 כדור בשעתיים, כמו שמי שכתב את מערך ההדרכה ל 9 השעות חושב שהוא מקצועי ומבין בהדרכה ומי שאישר לו את המערך הזה, גם הוא חסר מקצועיות וחסר הבנה בתחומי הנשק וההדרכה בפרט) והתוצאות מראות כי המחקרים והעובדות בשטח מוטים לעיתים על פי הצורך בהתאם למצב הרוח, עויינות התקשורת וצרכיה המונעים לעיתים על ידי "מעצבי דעת קהל" (שילכו לעצב שיער או לחנך בבית הספר, יעשו שני דברים יותר מועילים) ולי יש לומר על כך כי איני יודע אם זה אופנתי או מקובל, אבל אני נגד ריבוי כלי ירייה אצל חברות האבטחה :
1. בראש ובראשונה - הפרטת הביטחון - המשטרה מורידה ומסירה אחריות ומעבירה אל חברות פרטיות במקום למלא את ייעודה בחוק המשטרה.
2. חברות האבטחה אינן יכולות לפקח על תנועת הנשק באופן מיטבי.
3. גיוס המועמדים לעבודה לא תמיד תואם את צורכי המערכת ובהרבה מקרים ישנה התפשרות, כי "זה מי שמוכן לעבוד בעבור השכר הזה"...
4. ושורת המחץ - לא כל מאבטח צריך נשק, ממש לא. אם הרתעה - שתהיה לו הכשרה בקמ"ג, לציידם בתרסיס פלפל להגנה עצמית וזהו, לא לתת שום כלי ואמצעי תקיפה אחר, הם לא צריכים את זה, ותאמינו לי, אתם לא רוצים שיפתחו באש במרכז קניות, קולנוע, בית קפה בית ספר או כל מקום מרכזי אחר או מקום הומה קהל. אני יודע בדיוק על מה אני מדבר.
לאמן אנשים במטווח על מטרות קרטון סטטיות שאינן צורחות, צווחות, ולהביאם לרמת האימון הנדרשת כיום ע"י המערכת, זה לא קשה במיוחד עבור מרבית המדריכים בשוק.
לקבל מאבטח שמבין את ייעודו, למד, התנסה במספר תרגילים והשתפשף בעבודה עם חניכה בשטח, יודע לתפעל כ"י בזהירות ובבטיחות, בעל שיקול דעת מתאים ויכולות תפעול / ירי / קליעה והבנת הלחימה במרחב רווי קהל, לוקח המון זמן, כסף ודורש יכולות מתאימות מכל קצוות הקשת - המאבטח, חברת האבטחה, המשטרה,\ חברות ההדרכה, המדריכים, מתקני האימון ועוד?! ..
נועם.
לאחרונה הורד גיל קבלת רישיון הנהיגה (והדריסה ונטילת חיי האחרים ופציעתם) אל מתחת לגיל 17, בעוד גיל הכניסה למטווח והשימוש בנשק באופן מבוקר בתחומי המטווח, בכפוף להשגחה של מדריך מקצועי, מיומן ומוסמך הנוהג ומבצע תפקידו על פי חוק הועלה מעלה מעלה (ולהזכיר כי גיל הגיוס עשוי להיות ב 18 ואף מתחת לו, ומספר ימים לאחר מכן יינתן בידי החייל הצעיר כלי ירייה כחוק)
זאת ועוד, כמאמר מיודענו, העו"ד מהטלויזיה.
נשק ניתן בידיים אירגוניות בקלות יתירה (9 שעות אימון חסרות תועלת ותוחלת שאין הבדל בינן לבין השעתיים שהיו קודם, ושאף אחד לא יספר לי שאפשר לעשות הרבה יותר עם 150כדור מאשר עם 50 כדור בשעתיים, כמו שמי שכתב את מערך ההדרכה ל 9 השעות חושב שהוא מקצועי ומבין בהדרכה ומי שאישר לו את המערך הזה, גם הוא חסר מקצועיות וחסר הבנה בתחומי הנשק וההדרכה בפרט) והתוצאות מראות כי המחקרים והעובדות בשטח מוטים לעיתים על פי הצורך בהתאם למצב הרוח, עויינות התקשורת וצרכיה המונעים לעיתים על ידי "מעצבי דעת קהל" (שילכו לעצב שיער או לחנך בבית הספר, יעשו שני דברים יותר מועילים) ולי יש לומר על כך כי איני יודע אם זה אופנתי או מקובל, אבל אני נגד ריבוי כלי ירייה אצל חברות האבטחה :
1. בראש ובראשונה - הפרטת הביטחון - המשטרה מורידה ומסירה אחריות ומעבירה אל חברות פרטיות במקום למלא את ייעודה בחוק המשטרה.
2. חברות האבטחה אינן יכולות לפקח על תנועת הנשק באופן מיטבי.
3. גיוס המועמדים לעבודה לא תמיד תואם את צורכי המערכת ובהרבה מקרים ישנה התפשרות, כי "זה מי שמוכן לעבוד בעבור השכר הזה"...
4. ושורת המחץ - לא כל מאבטח צריך נשק, ממש לא. אם הרתעה - שתהיה לו הכשרה בקמ"ג, לציידם בתרסיס פלפל להגנה עצמית וזהו, לא לתת שום כלי ואמצעי תקיפה אחר, הם לא צריכים את זה, ותאמינו לי, אתם לא רוצים שיפתחו באש במרכז קניות, קולנוע, בית קפה בית ספר או כל מקום מרכזי אחר או מקום הומה קהל. אני יודע בדיוק על מה אני מדבר.
לאמן אנשים במטווח על מטרות קרטון סטטיות שאינן צורחות, צווחות, ולהביאם לרמת האימון הנדרשת כיום ע"י המערכת, זה לא קשה במיוחד עבור מרבית המדריכים בשוק.
לקבל מאבטח שמבין את ייעודו, למד, התנסה במספר תרגילים והשתפשף בעבודה עם חניכה בשטח, יודע לתפעל כ"י בזהירות ובבטיחות, בעל שיקול דעת מתאים ויכולות תפעול / ירי / קליעה והבנת הלחימה במרחב רווי קהל, לוקח המון זמן, כסף ודורש יכולות מתאימות מכל קצוות הקשת - המאבטח, חברת האבטחה, המשטרה,\ חברות ההדרכה, המדריכים, מתקני האימון ועוד?! ..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אני נוטה להסכים עם נועם
הפרטה היא לא בהכרח דבר רע.
הפרטת האחריות כן !!!
פה לדעתי מסתכם הענין.
מדינת ישראל באמצעות המשטרה מאפשרים לחומר אנושי שלא היה עובר אצלם את סף הקבלה לתפקידי שיטור, ואבטחה לשמש בשרותי שמירה. מבלי שיהיה על כך פיקוח.
כאשר מדריך ירי הוא המסמיך.... ותלוי לפרנסתו במנהל המטווח - ללא בוחן חיצוני ללא רגולטור אז ככה נראה ישראבלוף.
מדינת ישראל צריכה לחזור לקחת אחריות על כמה נושאים שהופרטו.
הפרטת האחריות כן !!!
פה לדעתי מסתכם הענין.
מדינת ישראל באמצעות המשטרה מאפשרים לחומר אנושי שלא היה עובר אצלם את סף הקבלה לתפקידי שיטור, ואבטחה לשמש בשרותי שמירה. מבלי שיהיה על כך פיקוח.
כאשר מדריך ירי הוא המסמיך.... ותלוי לפרנסתו במנהל המטווח - ללא בוחן חיצוני ללא רגולטור אז ככה נראה ישראבלוף.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:הפרטה היא לא בהכרח דבר רע.
הפרטת האחריות כן !!!
פה לדעתי מסתכם הענין.
אתה צודק אילן,
כמו שנהג מכל סוג שהוא, טייס, משיט אוניה, מדריך תיירים וכו' צריכים לעבור בחינות ממשלתיות כדי לעסוק במקצוע שלהם כך גם מאבטחים.
צריך שיהיה גוף ממשלתי כפוף למשרד לבטחון פנים/אגף הרישוי שיעביר את המאבטחים "טסט" תאורטי ומעשי.
1. זו תהיה מסננת לא רעה בכלל
2. עוד מקור להכנסות למדינה (מה לעשות אגרת רישוי עולה כסף)
3. עוד מקור פרנסה למדריכי ירי וכו..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:כאשר מדריך ירי הוא המסמיך.... ותלוי לפרנסתו במנהל המטווח - ללא בוחן חיצוני ללא רגולטור אז ככה נראה ישראבלוף.
בעצם אילן מה שאתה אומר, הוא שמאחורי כל מאבטח או נושא נשק ארגוני נמצא מדריך ירי שהסמיך את הפעילות שלו. אפשר להמשיך ולטעון שהחטא הקדמון הוא ההגיון העקום וחוסר המקצועיות של אנשי משרד הפנים. או שאפשר לבוא ולומר שלולא עשרות או מאות מדריכי הירי בארץ שמבצעים את ההסמכה הזו בפועל המצב לא היה נותר כפי שהוא. מדריכי הירי מעולם לא העלו את הזעקה קבל עם ועדה על איכות האנשים שהם מסמיכים. מעולם לא קראתי מונולוג של מדריך ירי שמספר על המציאות הקשה במטווחים ואצל נושאי הנשק הארגוני בכלל. מדריכי הירי מסרבים להתאגד, ומבחינתם - אין שום בעיה במצב הנוכחי. אם נתאגד ונשבות, הם אומרים, יפטרו אותנו ויביא חדשים כמו רייגן ופקחי הטיסה.
אבל רגע - אלו בדיוק אותם מדריכים שחתומים על ההכשרה שלי, ושל כל נושא נשק אחר כאן. אז מצד אחד - זה בסדר שפלוני אלמוני מוציא רשיון פרטי לנשק יורה 50 כדור ומממש זכות של סעיף של חוקה של מדינה אחרת לגמרי. זה לא בסדר כשזה נושא נשק ארגוני - נשמע קצת כמו מוסר כפול - פעם מצידו של משרד הפנים (שחושב הפוך) אבל גם מצידנו.
אחרי מחאת המתמחים והמחאה הציבורית שקמה כאן - אין זמן מתאים מזה שיבואו מדריכי ירי (בכירים?) יצביעו ויגידו המלך הוא עירום. ברשות ובסמכות אנו נאלצים ע"י (ה)משרד (לבטחון) הפנים להוציא לרחובות עשרות אלפי נושאי נשק שהכשרתם לקויה. האם באמת שווה לחכות למחדל ולעדת החקירה שתאשים את השר הקודם? האם שווה לחכות לתירוצי ה"כלב אכל לי את שיעורי הבית" או "רודפים אותי כי אני ספרדי" או "זה בכלל אשמת השר הקודם" כפי שראינו באסון הכרמל?
תמיד מאשימים את הש"ג וזה ממילא יקרה, אבל היה נחמד אם הש"ג גם היה צועק קודם שהגדר היתה פרוצה.
גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
תמיד מאשימים את הש"ג וזה ממילא יקרה, אבל היה נחמד אם הש"ג גם היה צועק קודם שהגדר היתה פרוצה.
רק תיזהר שבדרך לא תקבל מה שאתה מבקש...
אם מי שאמורים להסמיך אותנו יקומו ויתקוממו נגד התהליך, זו רק תהיה עילה מצויינת למשרד לבטחון פנים:
1. להקפיא את הרשיונות של כולם (הרי אנחנו סכנה לציבור ואם מי שאמורים להסמיך אותנו מכריזים על זה בקול רם אז מי הם שיחלקו??)
2. לשנות את התהליך וכללי המשחק - שבסופו של דבר בכלל לא ברור אם אתה תשאר עם רשיון נשק ביד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

המשטרה המליצה על כמה שנויים בנושא בזמן הקרוב:
1. אימון ראשוני לרשיון פרטי - 9 שעות.
2. אימון שומר מפעל ראוי - 4 ימים.
עוד לא בטוח מתי זה יכנס, אבל בכנס אבטחה היום ר' חט' האבטחה עדכן את המשתתפים בנושא.
1. אימון ראשוני לרשיון פרטי - 9 שעות.
2. אימון שומר מפעל ראוי - 4 ימים.
עוד לא בטוח מתי זה יכנס, אבל בכנס אבטחה היום ר' חט' האבטחה עדכן את המשתתפים בנושא.
I think, therefore I am. I think
איש גדול
אתה ואני יודעים שמי שירה ברובה
נדרש לו יותר ממפגש אחד למעבר לאקדח.
9 שעות במפגש אחד זו בדיחה גרועה.
הרבה בלבול מוח מעט תרגול.
צריך מינימום 4 מפגשים (כדי שתהיה הפנמה) וגם הרבה תרגול ופחות "זיוני שכל"
ובשורה התחתונה מי בוחן????
אימון שומר שאינו רובאי 3 ומעלה ולא קיבל הכשרה של לוחם, (מבלי לזלזל כלל בצבאות זרים יש עולים מחבר העמים עם הכשרה צבאית מצויינת) 4 ימים לא מספיק. צא ולמד מוסדות חינוך 4 ימים נו אז מה ? ראית פעם מי שומר בפתח ביה"ס?
בסופו של יום מי בוחן בסוף ההכשרה ?
זה כל הסיפור המטווחים עברו למוד של העברת אוכלוסיה ברמה לא גבוהה (מבחינת לוחמה) מצד אחד של המטווח לצד השני.
כל העסק הזה נראה לכאורה כאילו חברות האבטחה מובילות את ר'חט האבטחה באף ע"מ שייצר להן יותר הכנסה.
הייתי רוצה תחתיו אדם שהיה יותר קרבי - שעבד עם השב"כ או אפילו עבר דרכו ומבין יותר בנושאי אבטחה. שיחיל רגולציה על המוצר היוצא מהמטווח. יכול להיות שלאור רמת האיום היום צריך לבטל את השמירה בכל מוסדות החינוך. ואם כל מטרתה היא שיהיה ש.גולם שיקרא למשטרה - צייד אותו בכפתור מצוקה פלאפון וגז מדמיע. ובא לציון גואל
ביננו שומר אמיתי שהיה לוחם צריך 5 ימי אימון לאקדח + 3 ימי אימון לזירת השמירה שלא לדבר על כך שלא משאירים שומר לבד והנה כבר דיברנו על שניים- השלשת העלויות {כי לשומר כזה משלמים יותר}צריך בחינה מחדש של כל הנושא ובסופו של יום תהא החברה אשר תהא האחריות היא על המשרד לבטחון פנים !!!
לא אני לא מרגיש שאני סומך על ר'חט האבטחה.
אתה ואני יודעים שמי שירה ברובה
נדרש לו יותר ממפגש אחד למעבר לאקדח.
9 שעות במפגש אחד זו בדיחה גרועה.
הרבה בלבול מוח מעט תרגול.
צריך מינימום 4 מפגשים (כדי שתהיה הפנמה) וגם הרבה תרגול ופחות "זיוני שכל"
ובשורה התחתונה מי בוחן????
אימון שומר שאינו רובאי 3 ומעלה ולא קיבל הכשרה של לוחם, (מבלי לזלזל כלל בצבאות זרים יש עולים מחבר העמים עם הכשרה צבאית מצויינת) 4 ימים לא מספיק. צא ולמד מוסדות חינוך 4 ימים נו אז מה ? ראית פעם מי שומר בפתח ביה"ס?
בסופו של יום מי בוחן בסוף ההכשרה ?
זה כל הסיפור המטווחים עברו למוד של העברת אוכלוסיה ברמה לא גבוהה (מבחינת לוחמה) מצד אחד של המטווח לצד השני.
כל העסק הזה נראה לכאורה כאילו חברות האבטחה מובילות את ר'חט האבטחה באף ע"מ שייצר להן יותר הכנסה.
הייתי רוצה תחתיו אדם שהיה יותר קרבי - שעבד עם השב"כ או אפילו עבר דרכו ומבין יותר בנושאי אבטחה. שיחיל רגולציה על המוצר היוצא מהמטווח. יכול להיות שלאור רמת האיום היום צריך לבטל את השמירה בכל מוסדות החינוך. ואם כל מטרתה היא שיהיה ש.גולם שיקרא למשטרה - צייד אותו בכפתור מצוקה פלאפון וגז מדמיע. ובא לציון גואל
ביננו שומר אמיתי שהיה לוחם צריך 5 ימי אימון לאקדח + 3 ימי אימון לזירת השמירה שלא לדבר על כך שלא משאירים שומר לבד והנה כבר דיברנו על שניים- השלשת העלויות {כי לשומר כזה משלמים יותר}צריך בחינה מחדש של כל הנושא ובסופו של יום תהא החברה אשר תהא האחריות היא על המשרד לבטחון פנים !!!
לא אני לא מרגיש שאני סומך על ר'חט האבטחה.
חבר isia זכור !
היום, בעקבות רצח והתאבדות שביצע מאבטח, עלה הנושא שוב בתקשורת.
יעל דן (שאם יורשה לי, איננה מצטיירת כאינטיליגנטית במיוחד) ראיינה את עורכת הדין שמצוטטת בכתבה הנ"ל וכן נציג פורום חברות השמירה (או פונקציה דומה. מרוב עצבים, נאטמו אזניי).
השלושה ניהלו דיאלוג בו השתיים מתחרות בניהן מי תתלהם יותר מהשניה, והנציג מטעם חברות השמירה מנהל מלחמת מאסף כשכל המסר שלו מסתכם ב"גם לשוטרים, חיילים ו 300,000 אזרחים יש נשק. למה נטפלים רק אלינו?"
הנציג של חברות השמירה ניסה להסביר שלעיתים יש שומרים שעובדים באתרים מרוחקים וקשה להם להגיע בסוף יום למחסן לצרכי הפקדת הנשק ועורכת הדין סיפרה כ"קונטרה" על מאבטח מנתניה שהרג את אשתו כשחזר מיום עבודה בעיר עם אקדחו ו"אם היה מפקיד את האקדח במחסני החברה, לא היה רוצח אותה" (כאילו לא יכול היה בדרך למחסן החברה, "לקפוץ" הביתה ולבצע את זממו או לרצוח באמצעות סכין...).
אף אחד לא השכיל להעלות את הבעיות האוביקטיביות שמשפיעות הן על חוסר היכולת לבצע חלוקה ואיסוף בכל יום והן על איכות השומרים כמו למשל:
1. מדוע המעסיקים העיקריים שהם "במקרה" משרדי ממשלה, מכתיבים שכר נמוך לשומרים ולכן בפועל, מקבעים את הענף על אנשים קשי יום (שיומם הופך לקשה עוד יותר, בגלל השכר הדל והתנאים הקשים)?
2. איך רוצים להגיע למצב בו 3 - 4 פעמים ביום (כמספר המשמרות) עשרות אלפי שומרים יגיעו להפקיד נשק (סיום משמרת) ואחריהם עשרות אלפים אחרים (תחילת משמרת) יגיעו לקבל את הכלים. מי יכול לעמוד בעומס הזה (מסירת / קבלת כל כלי נמשכת מס' דקות ומצריכה פריקה מסודרת, רישום קפדני, ספירת כדורים וכו'), ואיך תתבצע הלוגיסטיקה של הסעות, פיזור וכו'?
3. מה יקרה בכל בוקר במוסדות החינוך למשל, כשבשעה 07.00 כל השומרים אמורים להיות על משמרתם כשהם חמושים? כמה שעות יקח לכל חברה להחתים את מאות השומרים שלה שצריכים לצאת לבית הספר? הראשונים יתייצבו כבר ב 24.00 כדי להגיע בזמן למשמרת ב 7 בבוקר?
4. מי ישלם את מיליוני השעות הנוספות שיתווספו בהכרח לימי העבודה של השומרים ואת עלויות הנסיעות אל וממחסני החברות ומשם אל וממקומות העבודה?
5. מדוע מונעים בפועל באמצעות מניעת תמריצים החומר האנושי הכי מתאים לעבודות כאלו - חיילים משוחררים שעדיין כללי הבטיחות טבועים בדמם, לשמש כשומרים?
(הם אמנם יכולים לעבוד כמאבטחים אבל צריכים להיות אידיוטים מושלמים כי "משום מה", תפקיד השומר לא מוגדר כעבודה מועדפת ולכן רק אידיוט יוותר על המענק לחייל משוחרר ע"מ לעבוד כשומר עם שכר מינימום).
השאלות רבות אך אין מי שישאל אותן וגם אין מי שישיב כי לכולם לא נוח להתמודד עם המציאות (שהתמודדות עימה עולה כסף. והרבה).
יש פתרונות נגישים וזולים אך לאף אחד אין עניין לשמוע אותם (לדוגמא, "קופסת כספת" או מנעול נשק שמורכב על הכלי בצורה מבוקרת ובטוחה בסיום המשמרת על ידי קב"ט או נציג המוסד המאובטח ופרוקו בתחילת המשמרת הבאה - כלומר השומר יוצא הביתה עם הנשק האישי שלו כשהוא נעול בתוך תיבה קטנה או לחילופין כששמורת ההדק שלו נעולה ולו עצמו - אין מפתח).
מה יהיה הפתרון שייושם?
כנראה שילכו על הפיתרון הכי זול והכי "נוח":
אני מניח שלאט לאט, תבוטל ההנחיה להצבת שמירה חמושה במוסדות שונים כגון בתי ספר, בתי מלון, מסעדות, קניונים וכו'.
זה יהיה עוד מסמר בארון המתים (תרתי משמע) של ענף הנשק בישראל.
יעל דן (שאם יורשה לי, איננה מצטיירת כאינטיליגנטית במיוחד) ראיינה את עורכת הדין שמצוטטת בכתבה הנ"ל וכן נציג פורום חברות השמירה (או פונקציה דומה. מרוב עצבים, נאטמו אזניי).
השלושה ניהלו דיאלוג בו השתיים מתחרות בניהן מי תתלהם יותר מהשניה, והנציג מטעם חברות השמירה מנהל מלחמת מאסף כשכל המסר שלו מסתכם ב"גם לשוטרים, חיילים ו 300,000 אזרחים יש נשק. למה נטפלים רק אלינו?"
הנציג של חברות השמירה ניסה להסביר שלעיתים יש שומרים שעובדים באתרים מרוחקים וקשה להם להגיע בסוף יום למחסן לצרכי הפקדת הנשק ועורכת הדין סיפרה כ"קונטרה" על מאבטח מנתניה שהרג את אשתו כשחזר מיום עבודה בעיר עם אקדחו ו"אם היה מפקיד את האקדח במחסני החברה, לא היה רוצח אותה" (כאילו לא יכול היה בדרך למחסן החברה, "לקפוץ" הביתה ולבצע את זממו או לרצוח באמצעות סכין...).
אף אחד לא השכיל להעלות את הבעיות האוביקטיביות שמשפיעות הן על חוסר היכולת לבצע חלוקה ואיסוף בכל יום והן על איכות השומרים כמו למשל:
1. מדוע המעסיקים העיקריים שהם "במקרה" משרדי ממשלה, מכתיבים שכר נמוך לשומרים ולכן בפועל, מקבעים את הענף על אנשים קשי יום (שיומם הופך לקשה עוד יותר, בגלל השכר הדל והתנאים הקשים)?
2. איך רוצים להגיע למצב בו 3 - 4 פעמים ביום (כמספר המשמרות) עשרות אלפי שומרים יגיעו להפקיד נשק (סיום משמרת) ואחריהם עשרות אלפים אחרים (תחילת משמרת) יגיעו לקבל את הכלים. מי יכול לעמוד בעומס הזה (מסירת / קבלת כל כלי נמשכת מס' דקות ומצריכה פריקה מסודרת, רישום קפדני, ספירת כדורים וכו'), ואיך תתבצע הלוגיסטיקה של הסעות, פיזור וכו'?
3. מה יקרה בכל בוקר במוסדות החינוך למשל, כשבשעה 07.00 כל השומרים אמורים להיות על משמרתם כשהם חמושים? כמה שעות יקח לכל חברה להחתים את מאות השומרים שלה שצריכים לצאת לבית הספר? הראשונים יתייצבו כבר ב 24.00 כדי להגיע בזמן למשמרת ב 7 בבוקר?
4. מי ישלם את מיליוני השעות הנוספות שיתווספו בהכרח לימי העבודה של השומרים ואת עלויות הנסיעות אל וממחסני החברות ומשם אל וממקומות העבודה?
5. מדוע מונעים בפועל באמצעות מניעת תמריצים החומר האנושי הכי מתאים לעבודות כאלו - חיילים משוחררים שעדיין כללי הבטיחות טבועים בדמם, לשמש כשומרים?
(הם אמנם יכולים לעבוד כמאבטחים אבל צריכים להיות אידיוטים מושלמים כי "משום מה", תפקיד השומר לא מוגדר כעבודה מועדפת ולכן רק אידיוט יוותר על המענק לחייל משוחרר ע"מ לעבוד כשומר עם שכר מינימום).
השאלות רבות אך אין מי שישאל אותן וגם אין מי שישיב כי לכולם לא נוח להתמודד עם המציאות (שהתמודדות עימה עולה כסף. והרבה).
יש פתרונות נגישים וזולים אך לאף אחד אין עניין לשמוע אותם (לדוגמא, "קופסת כספת" או מנעול נשק שמורכב על הכלי בצורה מבוקרת ובטוחה בסיום המשמרת על ידי קב"ט או נציג המוסד המאובטח ופרוקו בתחילת המשמרת הבאה - כלומר השומר יוצא הביתה עם הנשק האישי שלו כשהוא נעול בתוך תיבה קטנה או לחילופין כששמורת ההדק שלו נעולה ולו עצמו - אין מפתח).
מה יהיה הפתרון שייושם?
כנראה שילכו על הפיתרון הכי זול והכי "נוח":
אני מניח שלאט לאט, תבוטל ההנחיה להצבת שמירה חמושה במוסדות שונים כגון בתי ספר, בתי מלון, מסעדות, קניונים וכו'.
זה יהיה עוד מסמר בארון המתים (תרתי משמע) של ענף הנשק בישראל.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד