כתבה על נשק אירגוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כתבה על נשק אירגוני
יש פתרונות נגישים וזולים אך לאף אחד אין עניין לשמוע אותם (לדוגמא, "קופסת כספת" או מנעול נשק שמורכב על הכלי בצורה מבוקרת ובטוחה בסיום המשמרת על ידי קב"ט או נציג המוסד המאובטח ופרוקו בתחילת המשמרת הבאה - כלומר השומר יוצא הביתה עם הנשק האישי שלו כשהוא נעול בתוך תיבה קטנה או לחילופין כששמורת ההדק שלו נעולה ולו עצמו - אין מפתח).
כל מילה בסלע. בנוסף אפשר לשקול:
1. במקומות מאויישים 24/07 העברת נשק בין משמרות כך שהשומרים באים למשמרת ללא נשקם האישי וגם כך הולכים הבייתה. את העברת הנשקים בין השומרים אפשר לנהל ברישום על יומןף
2. במקומות מאובטחים עם מצלמות/אזעקה/חיבור למוקד - אפשר לשקול התקנת כספת במקום כך שהשומר נועל את הנשק בסוף העבודה.
בסופו של יום הפיתרון הוא העלאת האיכות האנושית של העוסקים במקצוע הזה על ידי שיפור תנאי השכר.
איכשהו מצב סוציו-אקונומי נמוך, תמיד קשור לתיסכול, אלכוהול, אלמ"ב ובסופו של דבר גם לרצח. את האקדחים אפשר לקחת מהם, כנ"ל גם לפטר אותם מהעבודה.. את סכיני המטבח קצת קשה יותר להוציא מהמגירות של הבית..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שרקן כתב:מה יהיה הפתרון שייושם?
כנראה שילכו על הפיתרון הכי זול והכי "נוח":
אני מניח שלאט לאט, תבוטל ההנחיה להצבת שמירה חמושה במוסדות שונים כגון בתי ספר, בתי מלון, מסעדות, קניונים וכו'.
זה יהיה עוד מסמר בארון המתים (תרתי משמע) של ענף הנשק בישראל.
הייתי מוסיף לדבריך גם "הכי נכון".
ככל שפחות שומרים, "מאבטחים" (מישהו חש בטוח במחיצתם?) ושאר נושאי נשק אירגוני יחזיקו בו, כך יטב לענף הנשק בישראל. הם אלו שמוציאים את דיבתם של נושאי הנשק הפרטי, ואני לא מאשים את האזרחית הפשוטה, יעל דן, ששמה את כל נושאי הנשק בדלי אחד.
90% מהשומרים האלו כלל לא צריכים נשק לצורך עבודתם ובמידה וחלילה ישתמשו בו, אף אחד מאיתנו לא ירצה שהוא או הילדים שלו יהיו בסביבה. אז למה נתנו להם נשק? למה הם משיגים כל כך בקלות את הרשיון הארגוני? זו שאלה שצריכה להטריד את כולנו, נושאי הנשק הפרטי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אני עם דון.
הרוב המוחלט של השומרים צרכים להיות חמושים במשרוקית, לחצן מצוקה ותרסיס פלפל. אלה הכלים הנכונים להתמודדות עם האתגרים שלהם במשמרת.
אבטחה חמושה צריכה להיות המיעוט, איכות האנשים בה צריכה להיות אחרת, תשלום אחר, הכשרה אחרת, מטרות אחרות.
כיום, כל אירוע אלים עם מעורבות של שומר חמוש (וזה רוב האירועים היום) הוא הוא זה שמכניס עוד מסמר בארון המתים של שוק הנשק הישראלי. גם לגבי האירוע דהיום נאמר שהבעל היורה נשא את נשקו ברשיון (ורק אחר כך, כבדרך אגב, הוסבר שהוא עבד כשומר). עבור הישראלי הממוצע ההבדל הוא סמנטי לחלוטין.
הרוב המוחלט של השומרים צרכים להיות חמושים במשרוקית, לחצן מצוקה ותרסיס פלפל. אלה הכלים הנכונים להתמודדות עם האתגרים שלהם במשמרת.
אבטחה חמושה צריכה להיות המיעוט, איכות האנשים בה צריכה להיות אחרת, תשלום אחר, הכשרה אחרת, מטרות אחרות.
כיום, כל אירוע אלים עם מעורבות של שומר חמוש (וזה רוב האירועים היום) הוא הוא זה שמכניס עוד מסמר בארון המתים של שוק הנשק הישראלי. גם לגבי האירוע דהיום נאמר שהבעל היורה נשא את נשקו ברשיון (ורק אחר כך, כבדרך אגב, הוסבר שהוא עבד כשומר). עבור הישראלי הממוצע ההבדל הוא סמנטי לחלוטין.
- סליקאי טיטניום

עדיף גם שלא יהיה להם תרסיס פלפל, אחד מהשניים - או שירססו בחלל סגור ויגרמו לנזק, או שירססו בכיוון ההפוך...
עדיף קשר למוקד אבטחה שיזניק את המשטרה.
עדיף קשר למוקד אבטחה שיזניק את המשטרה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חבריה, לאן התגלגל הדיון הזה. קומץ קטן של עובדים קשי יום שסרחו אינו מצדיק פירוז של מרכזים מסחריים או בתי ספר הומי אדם. עצם העובדה שכרגע אף אחד לא מזהה גדודים של מחבלים בשטח אינו מצדיק שלילת כוח אש אפקטיבי, ולו לצורך הרתעה, על מנת למנוע את הטבח הבא. בתור בני עם שחלק גדול ממנו נרצח בנסיבות של היעדר כוח אש, אני מתבייש מהאשכול הזה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:חבריה, לאן התגלגל הדיון הזה. קומץ קטן של עובדים קשי יום שסרחו אינו מצדיק פירוז של מרכזים מסחריים או בתי ספר הומי אדם. עצם העובדה שכרגע אף אחד לא מזהה גדודים של מחבלים בשטח אינו מצדיק שלילת כוח אש אפקטיבי, ולו לצורך הרתעה, על מנת למנוע את הטבח הבא. בתור בני עם שחלק גדול ממנו נרצח בנסיבות של היעדר כוח אש, אני מתבייש מהאשכול הזה.
באיזה מקום אני מסכים איתך, כי כשיכנס המחבל לתוך קניון הומה אדם ויבצע את זממו מבלי שאף אחד יעצור אותו כולם פתאום ישאלו מדוע השומרים לא היו חמושים.
מצד שני... אין ספק שאותם אלו ששומרים עלינו לא צריכים להיות עובדים קשי יום, אלא כאלו שמשתכרים שכר הוגן ומאומנים כהלכה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לפני כמה אשכולות זעמו כאן כולם על שצה"ל אינו מרשה לחיילים לצאת הביתה עם הנשק, ואלו נדרשים להפקיד אותו בנשקיות. כולם צעקו "גיוואלד" "לאן נגיע הצבא לא סומך על החיילים שלו" ועוד כהנה וכהנה.
והנה, הפלא ופלא, חלקכם מציע כאן את אותו נוהל לגבי השומרים, מבלי להניד עףעף. ואני שואל: אם אתה לא בוטח באדם שיקח את הנשק הביתה בסיום העבודה, איך תבטח בו כשהוא נושא נשק בקרבת ילדך הקטנים, או משפחתך בקניון?
לא יתכן מסר כפול בנושאים כאלו.
והנה, הפלא ופלא, חלקכם מציע כאן את אותו נוהל לגבי השומרים, מבלי להניד עףעף. ואני שואל: אם אתה לא בוטח באדם שיקח את הנשק הביתה בסיום העבודה, איך תבטח בו כשהוא נושא נשק בקרבת ילדך הקטנים, או משפחתך בקניון?
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:לפני כמה אשכולות זעמו כאן כולם על שצה"ל אינו מרשה לחיילים לצאת הביתה עם הנשק, ואלו נדרשים להפקיד אותו בנשקיות. כולם צעקו "גיוואלד" "לאן נגיע הצבא לא סומך על החיילים שלו" ועוד כהנה וכהנה.
1. איך חיילי צה"ל קשורים פתאום למאבטחים של חברות שמירה? חיילי צה"ל, משטרה, שב"כ = כוחות הביחון. אלו האנשים שהמדינה מינתה כדי לשמור עליך ועלי.. אם אתה לא סומך עליהם אז באמת שווה שנלך לחפש לנו צבא ומשטרה אחרים...
2. איך אתה משווה את רמת ההכשרה של לוחם בסדיר לזו של מאבטח חברת שמירה? הרבה מאד מהם לא עשו אפילו שירות צבאי.
3. איך אתה משווה את רמת הפיקוח שיש על חיילים למאבטחים של חברות שמירה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
1. הם אזרחי / תושבי אותה המדינה וגדלים עם אותה המנטליות, מגינים על אותה האוכלוסייה ובשכר דומה. תרבות הדיבור שלהם אף דומה, אם כי היחס שחיילים מקבלים מחיילים אחרים לרוב ברוטאלי יותר מאשר היחס ששומרים מקבלים מעובדים אחרים בחברתם.
2. ההכשרה הקרבית של מרבית חיילי צה"ל ("לובשי קופיקו") בת השוואה לזו של שומרים בחברות שמירה.
3. חיילי צה"ל לרוב מפוקחים יותר.
1. הם אזרחי / תושבי אותה המדינה וגדלים עם אותה המנטליות, מגינים על אותה האוכלוסייה ובשכר דומה. תרבות הדיבור שלהם אף דומה, אם כי היחס שחיילים מקבלים מחיילים אחרים לרוב ברוטאלי יותר מאשר היחס ששומרים מקבלים מעובדים אחרים בחברתם.
2. ההכשרה הקרבית של מרבית חיילי צה"ל ("לובשי קופיקו") בת השוואה לזו של שומרים בחברות שמירה.
3. חיילי צה"ל לרוב מפוקחים יותר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
זה בכלל לא קשור לרמת ההכשרה או הפיקוח.
אם אתה לא סומך על אדם שיחזיק נשק בין השעות 7:00 - 17:00 אל תיתן לו את הנשק בין 17:00 - 7:00 זה כל הרעיון.
אם אתה לא סומך על אדם שיחזיק נשק בין השעות 7:00 - 17:00 אל תיתן לו את הנשק בין 17:00 - 7:00 זה כל הרעיון.
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
חברים ,אני חושב שבשלב זה מבט חטוף על שם העיתון והמ"טעם" היו מבהירים להם תוך חצי רגע
מה הכתבה ומה מטרתה ....
ולכן חשוב לחשוב רגע על מה אומרים ואת מי זה משרת בעצם.....
לענין עצמו :
הרבה נאמר פה על הרבה דברים אבל אני אשתדל להתיחס לעקרים בגדול (בן היתר בגלל מה שאמרתי קודם ,שנאמר "סייג חכמה ....).
אני מסכים איתך אילן .
אין ספק שמדינת ישראל ע"י המשרד להגנת פנים ובה כוחו המשטרה לא יכולים להיות פקחי או"ם פה.
הם חייבים לקחת חלק אקטיבי הרבה יותר גם בסינון כוח האדם וגם "בבקרת התוצרת" .
לגבי כמות המאבטחים :
באו נודא לרגע באמת.
מי מכם היה שולח מחר בבוקר את ילדו לב"ס לא מאובטח ,גם תוך הבטחה שיש לחצן מצוקה בחדר מורים ואפילו בדקו אותו השנה .
ואפילו המורה לתנ"ך חדווא סרקה את החצר שבה ילדכם משחקים בה ?
כמה מכם מוכנים להתנדב לעמוד מול מחבל חמוש ונחוש עם מטיז (כן ככה כותבים את זה
,והמבין יבין)פלפלת ?
אני מנייח שאפשר לצטט פה את הגשש "אף אחד לא קם ..."
מצד שני ,אתמול נסעתי לקניות בסופר החביב עלי ומהרגע שהפעלתי את האיתות ברכב ועד מדף הלחם עברתי דרך 4 מעגלים של הגנה פיזית חמושה ועוד כמה מעגלים של הסופר עצמו על קב"טו ,מנב"טו ורבתו.
למזלי הפעם לא רציתי לבקר בקניון הסמוך שהיה מחייב אותי לעבור לפחות עוד 2 מעגלים ......
וזה מביא אותי לחשוב שלא רק שמישהוא איבד פה את הצפון אלה שהוא איבד המצפן כולו .......
מה הכתבה ומה מטרתה ....
ולכן חשוב לחשוב רגע על מה אומרים ואת מי זה משרת בעצם.....
לענין עצמו :
הרבה נאמר פה על הרבה דברים אבל אני אשתדל להתיחס לעקרים בגדול (בן היתר בגלל מה שאמרתי קודם ,שנאמר "סייג חכמה ....).
אני מסכים איתך אילן .
אין ספק שמדינת ישראל ע"י המשרד להגנת פנים ובה כוחו המשטרה לא יכולים להיות פקחי או"ם פה.
הם חייבים לקחת חלק אקטיבי הרבה יותר גם בסינון כוח האדם וגם "בבקרת התוצרת" .
לגבי כמות המאבטחים :
באו נודא לרגע באמת.
מי מכם היה שולח מחר בבוקר את ילדו לב"ס לא מאובטח ,גם תוך הבטחה שיש לחצן מצוקה בחדר מורים ואפילו בדקו אותו השנה .
ואפילו המורה לתנ"ך חדווא סרקה את החצר שבה ילדכם משחקים בה ?
כמה מכם מוכנים להתנדב לעמוד מול מחבל חמוש ונחוש עם מטיז (כן ככה כותבים את זה
אני מנייח שאפשר לצטט פה את הגשש "אף אחד לא קם ..."
מצד שני ,אתמול נסעתי לקניות בסופר החביב עלי ומהרגע שהפעלתי את האיתות ברכב ועד מדף הלחם עברתי דרך 4 מעגלים של הגנה פיזית חמושה ועוד כמה מעגלים של הסופר עצמו על קב"טו ,מנב"טו ורבתו.
למזלי הפעם לא רציתי לבקר בקניון הסמוך שהיה מחייב אותי לעבור לפחות עוד 2 מעגלים ......
וזה מביא אותי לחשוב שלא רק שמישהוא איבד פה את הצפון אלה שהוא איבד המצפן כולו .......
1. שרותי שמירה זה לא אבטחה.
2.איזה מאבטח הייתי רוצה? (אילו הייתי נזקק לשרותו)
א. לוחם בעברו. (או שעבר קורס אזרחי שווה ערך)
ב. עבר הכשרה מתאימה בנשק שאיתו הוא משתמש.
ג. הנשק שלו איתו ועליו 7X24X366 (בשנה מעוברת).
ד. מתאמן ומשתלם כל העת במסגרת עבודתו.
ה. כושר גופני סביר
3. איזה שומר אני לא רוצה.
א.אין לו מושג בלחימה (גם אם הוא הקלע האולימפי הטוב בעולם)
ב.אימון הנשק שהוא עבר נראה כמו היום.
ג.שמקבל בכל משמרת נשק אחר מהכספת או מחברו למשמרת הקודמת.
ד.שכל הרענונים שהוא עובר נראים כמו היום.
ה.שנראה שכושרו הגופני מעיד שעתידו כבר מאחוריו.
שמעתי בצער את השידור עליו מדבר שרקן. וגם את תגובתה של חה"כ חוטובלי, שדרשה לאסוף את הנשק מהשומרים.
הבעיה היא לא הנשק - אלא בידי מי הנשק !!! ???
שנאמר (כבר בעבר) עבור מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל !!!
הבעיה - רמת השומרים !!!! אי סינון !!! הכשרה לקויה !!!
לצערי משמר אזרחי - שהיה בחיתוליו משהו משהו !!! וסייע רבות הפך למן גולם מצוי - שנשקו דפוק והוא לא מאומן בו - שלא לדבר על חוסר סינון.
קחו לדוגמא את המתנדבים למילואים שארגן יואל מהרשק, לקחו יוצאי לחימה שבפטור וגייסו אותם לסיוע במחסומים בשטחים. קיבלו ערך מוסף גדול שכלל מוטיבציה וניסיון.
אני שואל מדוע לא להקים חיל מתנדבים כנ"ל שכושרו הגופני סביר, שיוכל לשמור על מוסדות חינוך וללוות טיולים של מערכת החינוך?
התשובה פשוטה המנהיגות לא מאמינה בהתנדבות ולא מאמינה באזרחיה. (למה שבעצם תאמין כשהיא מסתכלת במראה?) וזו חזות כל העניין. יש לנו פחות נשק ביידיים טובות והמון נשק ביידים רעות עם משטרה מוחלשת (אינטרס של מנהיגות לא ישרה).
והערה לחברי כנסת שלא שרתו בצבא או בכוחות הבטחון ולא מבינים מהחיים שלהם, תעשו טובה אם אתם לא מבינים אל תתעסקו ואל תציעו. או למדו את הנושא כיאות.
זה מזכיר לי את המדען שתלש בזו אחר זו את רגלי העכביש וכשזה נותר ללא רגליים אמר לו קפוץ ולא קפץ - כתב עכביש בלי רגליים חרש !!!
לסיכום
חייל רובאי צריך לצאת הביתה עם נשק - מי שגונב ממנו נא ישפט בבית דין צבאי על מרד / בגידה. עם עונש חמור ביותר !!!
החייל יוכשר בצורה מייטבית לשימוש בנשק.
יש להקל על אזרח ישר לקבל נשק ולהקשות בדרישות ההכשרה. יש לרתום אזרחים ישרים לסיוע לכוחות הבטחון.
יש לסנן קבלה למשא"ז ולהפכו לגוף מסייע ותורם ("שחקי על החלומות כי באדם אאמין גם ברוחו רוח עז" - טשרניחובסקי). להקים במסגרתו כוח לליווי טיולי מוס"ח ואולי גם שמירה בהם ע"י מי שפנוי לכך.
יש להוריד את מפכ"ל המשטרה לדרגת ניצב להטיל עליו שיטור בלבד!!! ולדרוש מכל שוטר תואר ראשון רצוי בקרימינולוגיה. לוודא שהמשטרה מתחילה לשטר ולאזרח יש תשובות.
יש להעלות את מפקד מג"ב לרנ"צ להטיל עליו את האחריות על בטחון הפנים וגבולות השלום. הוא יהיה אחראי לאבטחת מוס"ח וטיולים. ירצה לעשות זאת עם חברה אזרחית בפיקוחו ובאחריותו !!!! (שידע כל מפקד גזרה שבגיזרתו יעשה ע"י אדם לא מתאים שמוש לא תקין בנשק הוא יהיה זה שמשלם את המחיר.)
בין משימות מגב יהיו גם האבטחה באיו"ש וצה"ל יתפנה להיות צה"ל
זו תפיסה שלי מזה למעלה מעשור היא מזעזעת אמות הסיפים - אך לא תהיה ברירה בסוף זה יגיע.
2.איזה מאבטח הייתי רוצה? (אילו הייתי נזקק לשרותו)
א. לוחם בעברו. (או שעבר קורס אזרחי שווה ערך)
ב. עבר הכשרה מתאימה בנשק שאיתו הוא משתמש.
ג. הנשק שלו איתו ועליו 7X24X366 (בשנה מעוברת).
ד. מתאמן ומשתלם כל העת במסגרת עבודתו.
ה. כושר גופני סביר
3. איזה שומר אני לא רוצה.
א.אין לו מושג בלחימה (גם אם הוא הקלע האולימפי הטוב בעולם)
ב.אימון הנשק שהוא עבר נראה כמו היום.
ג.שמקבל בכל משמרת נשק אחר מהכספת או מחברו למשמרת הקודמת.
ד.שכל הרענונים שהוא עובר נראים כמו היום.
ה.שנראה שכושרו הגופני מעיד שעתידו כבר מאחוריו.
שמעתי בצער את השידור עליו מדבר שרקן. וגם את תגובתה של חה"כ חוטובלי, שדרשה לאסוף את הנשק מהשומרים.
הבעיה היא לא הנשק - אלא בידי מי הנשק !!! ???
שנאמר (כבר בעבר) עבור מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל !!!
הבעיה - רמת השומרים !!!! אי סינון !!! הכשרה לקויה !!!
לצערי משמר אזרחי - שהיה בחיתוליו משהו משהו !!! וסייע רבות הפך למן גולם מצוי - שנשקו דפוק והוא לא מאומן בו - שלא לדבר על חוסר סינון.
קחו לדוגמא את המתנדבים למילואים שארגן יואל מהרשק, לקחו יוצאי לחימה שבפטור וגייסו אותם לסיוע במחסומים בשטחים. קיבלו ערך מוסף גדול שכלל מוטיבציה וניסיון.
אני שואל מדוע לא להקים חיל מתנדבים כנ"ל שכושרו הגופני סביר, שיוכל לשמור על מוסדות חינוך וללוות טיולים של מערכת החינוך?
התשובה פשוטה המנהיגות לא מאמינה בהתנדבות ולא מאמינה באזרחיה. (למה שבעצם תאמין כשהיא מסתכלת במראה?) וזו חזות כל העניין. יש לנו פחות נשק ביידיים טובות והמון נשק ביידים רעות עם משטרה מוחלשת (אינטרס של מנהיגות לא ישרה).
והערה לחברי כנסת שלא שרתו בצבא או בכוחות הבטחון ולא מבינים מהחיים שלהם, תעשו טובה אם אתם לא מבינים אל תתעסקו ואל תציעו. או למדו את הנושא כיאות.
זה מזכיר לי את המדען שתלש בזו אחר זו את רגלי העכביש וכשזה נותר ללא רגליים אמר לו קפוץ ולא קפץ - כתב עכביש בלי רגליים חרש !!!
לסיכום
חייל רובאי צריך לצאת הביתה עם נשק - מי שגונב ממנו נא ישפט בבית דין צבאי על מרד / בגידה. עם עונש חמור ביותר !!!
החייל יוכשר בצורה מייטבית לשימוש בנשק.
יש להקל על אזרח ישר לקבל נשק ולהקשות בדרישות ההכשרה. יש לרתום אזרחים ישרים לסיוע לכוחות הבטחון.
יש לסנן קבלה למשא"ז ולהפכו לגוף מסייע ותורם ("שחקי על החלומות כי באדם אאמין גם ברוחו רוח עז" - טשרניחובסקי). להקים במסגרתו כוח לליווי טיולי מוס"ח ואולי גם שמירה בהם ע"י מי שפנוי לכך.
יש להוריד את מפכ"ל המשטרה לדרגת ניצב להטיל עליו שיטור בלבד!!! ולדרוש מכל שוטר תואר ראשון רצוי בקרימינולוגיה. לוודא שהמשטרה מתחילה לשטר ולאזרח יש תשובות.
יש להעלות את מפקד מג"ב לרנ"צ להטיל עליו את האחריות על בטחון הפנים וגבולות השלום. הוא יהיה אחראי לאבטחת מוס"ח וטיולים. ירצה לעשות זאת עם חברה אזרחית בפיקוחו ובאחריותו !!!! (שידע כל מפקד גזרה שבגיזרתו יעשה ע"י אדם לא מתאים שמוש לא תקין בנשק הוא יהיה זה שמשלם את המחיר.)
בין משימות מגב יהיו גם האבטחה באיו"ש וצה"ל יתפנה להיות צה"ל
זו תפיסה שלי מזה למעלה מעשור היא מזעזעת אמות הסיפים - אך לא תהיה ברירה בסוף זה יגיע.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן,
רק לעדכן אותך שכבר אין יותר מאש"ז ונראה מה ילד יום .
משא"ז/אק"מ בוטלו ומוזגו לתוך אג"מ במשטרה החל מתחילת 2012.
כל הסגל של אק"ם הוכפף לאג"מ בתוך המרחבים ואנשים הורדו בדרגות (לא שפתאום סנ"צ הפך לרפ"ק, אלא מבחינה אירגונית והיררכית).
כל המתנדבים מחוייבים לעבור קורס משטרתי בסיסי באורך חודשיים. מי שלא - יפלט מהמערכת. אותו כנ"ל כבר לא מקבלים את כולם אלא רק כאלה שיכולים להביא ערך מוסף וגיל הפרישה נקבע ל-65.
תעודות מתנדב משא"ז יוחלפו לתעודות "שוטר מתנדב" כרטיסים מגנטיים כמו לשאר השוטרים.
בקיצור - צעד בכיוון הנכון, עדיין המהלך בחיתוליו נראה מה יהיה.
א.
רק לעדכן אותך שכבר אין יותר מאש"ז ונראה מה ילד יום .
משא"ז/אק"מ בוטלו ומוזגו לתוך אג"מ במשטרה החל מתחילת 2012.
כל הסגל של אק"ם הוכפף לאג"מ בתוך המרחבים ואנשים הורדו בדרגות (לא שפתאום סנ"צ הפך לרפ"ק, אלא מבחינה אירגונית והיררכית).
כל המתנדבים מחוייבים לעבור קורס משטרתי בסיסי באורך חודשיים. מי שלא - יפלט מהמערכת. אותו כנ"ל כבר לא מקבלים את כולם אלא רק כאלה שיכולים להביא ערך מוסף וגיל הפרישה נקבע ל-65.
תעודות מתנדב משא"ז יוחלפו לתעודות "שוטר מתנדב" כרטיסים מגנטיים כמו לשאר השוטרים.
בקיצור - צעד בכיוון הנכון, עדיין המהלך בחיתוליו נראה מה יהיה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר תרשה לעדכן לך את העדכון ....
מאז ששמעתה את זה גיל הפרישה הרשמי הוחזר ל68 ונקבע גם שניתן להמשיך גם הלאה באישור רופא משטרתי ,מה שאומר שבפועל נמשיך לראות את בני ה70 וה80 באותם מקומות בדיוק שהם היו עד היום .
את החלטה לפלוט את מי שלא יסיים קורס עד סוף השנה דחו בעוד שנתיים ,וכל מי שמכיר מספיק את המערכת יכול להסביר לך שזה למעשה מיסמוס לצמיתות .
במקביל שולחים את כל הקלאסי שיש לקורס מזורז עם מבחני ח"ל.
ואני מדבר על אנשים בגלי ה60 המתקדמים וגם את אלו שלא מסוגלים להוציא משפט ישר בעברית מהפה ,לא כל שכן לכתוב משהוא והלפלא ופלא כולם עברו בהצטינות .
לגבי הקורס ,נכון שנמשך חודשים ואפילו יותר השאלה היא מה בדיוק נלמד שם ?!
והתשובה שזה קורס של 40 שעות אקדמיות בלבד,שזה משהוא כמו 5 ימים בפועל .
וכשאתה בוחן מה לומדים שמה בראייה של יכולת לחימה ומניעת פח"ע ,התשובה אפילו עצובה יותר.
נכון ,אפשר להתווכח רבות על מהיא הכשרה נכונה .
אבל אני מתקשה להאמין שמישהוא מאמין אפילו בצחוק ש3 שעות מפגש מטווח שבמעמד זה נורים 7-15 כדורים מכשירים מישהוא למשהוא .
אלא אם מדברים על "הכשרת השרץ" לצרכי כסת"ח .
קמ"ג?
כוח פחות קטלני?
כמובן יוק!
לגבי התעודה ,גם פה כדאי להתעדכן בהסטוריה .
שהצטרפתי למשא"ז ב1993 קיבלתי "תעודת מינוי לשוטר מיוחד במשטרת ישראל".
ב2002 נופקו תעודות מגנטיות זהות לאלו של השוטרים עד כדי התוספת "מיוחד" והצבע היה בגוון
שונה במעט .
מייד קפצו השוטרים מסייר עד ממ"ר על כל הקירות, כי מה פתאום נותנים את תעודת השוטר ה"יוקרתית" למתנדב .
בסוף היום העסק הוקפא ועברו לתעודות המגנטיות הלבנות שממנות "לחבר במשמר האזרחי " בלבד.
תרשום את מה שאני אומר לך ידידי ,"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש "!
מאז ששמעתה את זה גיל הפרישה הרשמי הוחזר ל68 ונקבע גם שניתן להמשיך גם הלאה באישור רופא משטרתי ,מה שאומר שבפועל נמשיך לראות את בני ה70 וה80 באותם מקומות בדיוק שהם היו עד היום .
את החלטה לפלוט את מי שלא יסיים קורס עד סוף השנה דחו בעוד שנתיים ,וכל מי שמכיר מספיק את המערכת יכול להסביר לך שזה למעשה מיסמוס לצמיתות .
במקביל שולחים את כל הקלאסי שיש לקורס מזורז עם מבחני ח"ל.
ואני מדבר על אנשים בגלי ה60 המתקדמים וגם את אלו שלא מסוגלים להוציא משפט ישר בעברית מהפה ,לא כל שכן לכתוב משהוא והלפלא ופלא כולם עברו בהצטינות .
לגבי הקורס ,נכון שנמשך חודשים ואפילו יותר השאלה היא מה בדיוק נלמד שם ?!
והתשובה שזה קורס של 40 שעות אקדמיות בלבד,שזה משהוא כמו 5 ימים בפועל .
וכשאתה בוחן מה לומדים שמה בראייה של יכולת לחימה ומניעת פח"ע ,התשובה אפילו עצובה יותר.
נכון ,אפשר להתווכח רבות על מהיא הכשרה נכונה .
אבל אני מתקשה להאמין שמישהוא מאמין אפילו בצחוק ש3 שעות מפגש מטווח שבמעמד זה נורים 7-15 כדורים מכשירים מישהוא למשהוא .
אלא אם מדברים על "הכשרת השרץ" לצרכי כסת"ח .
קמ"ג?
כוח פחות קטלני?
כמובן יוק!
לגבי התעודה ,גם פה כדאי להתעדכן בהסטוריה .
שהצטרפתי למשא"ז ב1993 קיבלתי "תעודת מינוי לשוטר מיוחד במשטרת ישראל".
ב2002 נופקו תעודות מגנטיות זהות לאלו של השוטרים עד כדי התוספת "מיוחד" והצבע היה בגוון
שונה במעט .
מייד קפצו השוטרים מסייר עד ממ"ר על כל הקירות, כי מה פתאום נותנים את תעודת השוטר ה"יוקרתית" למתנדב .
בסוף היום העסק הוקפא ועברו לתעודות המגנטיות הלבנות שממנות "לחבר במשמר האזרחי " בלבד.
תרשום את מה שאני אומר לך ידידי ,"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש "!
היגט,
כנראה שהכל תלוי מאד באיזה מרחב אתה נמצא, וכפי ששמעתי השונות בין מקום למקום ברמת ההכשרה והרצינות מאד מאד גדולה.
הקורס שאנחנו עברנו היה ברמה מאד גבוהה עם השתתפות של מרצים אורחים מכל יחידות המשטרה. פעמיים בשבוע משעה 19:00 ובהרבה מקרים הרבה מעבר ל:20:00. מי שהחמיץ יותר מ-2 מפגשים הודח מהקורס (אותי הדיחו והצטרפתי למחזור הבא).
בסוף הקורס היו שני מבחנים שממש לא היו ח"ל - ציון עובר מינימלי בשניהם היה 70 ושמרו עלינו ב-7 עיניים שלא נעתיק.
מבחן אחד היה בנושא סמכויות (משפטי).
מבחן שני היה על כל שאר התכנים המבצעיים.
למה לא ח"ל? רק בגלל כסתח.
המבחנים הם מסמך משפטי שמנקה/מזכה את האחרים עליך במידה ופישלת. ברגע שמתנדב מפשל, בודקים את כל שרשרת הפיקוד עד לאותו אחד שהכשיר אותו וחתם על ההסמכה ומחפשים את האשם.
אף אחד לא רוצה להיות להיות זה שיקח על עצמו את האחריות על זה שלא הכשיר אותך כשורה - הם רוצים שהאחריות תיפול עליך!
לגבי הגיל גם זה תלוי במרחב. בתכלס יש יותר מתנדבים רשומים מאשר פעילים (אני מקבל את סידור העבודה כל חודש).
הדבר היחידי שאני מסכים איתך הוא לגבי הכשרה מעשית שהיא פשוט לא קיימת!!
- מטווח 15 כדורים פעם בשנה (מזל שיש לי אקדח פרטי)
- אישור לתרסיס פלפל, תחכה למשיח
- טייזר? בחלומות הורודים גם לשוטרים הסדירים אין לכולם.
- קמ"ג? הצחקת אותי (מזל שגם פה יש לי הכשרה קודמת)
לגבי ביטול אק"מ/משא"ז השינוי האירגוני נעשה.. אם יהיה יותר טוב או יותר רע - רק ימים יגידו.
א.
כנראה שהכל תלוי מאד באיזה מרחב אתה נמצא, וכפי ששמעתי השונות בין מקום למקום ברמת ההכשרה והרצינות מאד מאד גדולה.
הקורס שאנחנו עברנו היה ברמה מאד גבוהה עם השתתפות של מרצים אורחים מכל יחידות המשטרה. פעמיים בשבוע משעה 19:00 ובהרבה מקרים הרבה מעבר ל:20:00. מי שהחמיץ יותר מ-2 מפגשים הודח מהקורס (אותי הדיחו והצטרפתי למחזור הבא).
בסוף הקורס היו שני מבחנים שממש לא היו ח"ל - ציון עובר מינימלי בשניהם היה 70 ושמרו עלינו ב-7 עיניים שלא נעתיק.
מבחן אחד היה בנושא סמכויות (משפטי).
מבחן שני היה על כל שאר התכנים המבצעיים.
למה לא ח"ל? רק בגלל כסתח.
המבחנים הם מסמך משפטי שמנקה/מזכה את האחרים עליך במידה ופישלת. ברגע שמתנדב מפשל, בודקים את כל שרשרת הפיקוד עד לאותו אחד שהכשיר אותו וחתם על ההסמכה ומחפשים את האשם.
אף אחד לא רוצה להיות להיות זה שיקח על עצמו את האחריות על זה שלא הכשיר אותך כשורה - הם רוצים שהאחריות תיפול עליך!
לגבי הגיל גם זה תלוי במרחב. בתכלס יש יותר מתנדבים רשומים מאשר פעילים (אני מקבל את סידור העבודה כל חודש).
הדבר היחידי שאני מסכים איתך הוא לגבי הכשרה מעשית שהיא פשוט לא קיימת!!
- מטווח 15 כדורים פעם בשנה (מזל שיש לי אקדח פרטי)
- אישור לתרסיס פלפל, תחכה למשיח
- טייזר? בחלומות הורודים גם לשוטרים הסדירים אין לכולם.
- קמ"ג? הצחקת אותי (מזל שגם פה יש לי הכשרה קודמת)
לגבי ביטול אק"מ/משא"ז השינוי האירגוני נעשה.. אם יהיה יותר טוב או יותר רע - רק ימים יגידו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר