בגמר ירי הצינה לא נותרת משוכה לאחור
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בגמר ירי הצינה לא נותרת משוכה לאחור
כאשר בגמר ירי הצינה לא נותרת משוכה לאחור, האם זו בהכרח בעיה במחסנית?
משום מה שתי המחסניות בדיוטי שלי לא מרימות את עצר המחלק כשהן מתרוקנות בשעת ירי, ואין סיבה שזה יקרה. שתיהן מתפקדות מצויין מהבחינה הזו כאשר אני מושך את הצינה לאחור על מחסנית ריקה.
העניין אולי קשור לאחיזה חלשה?...
משום מה שתי המחסניות בדיוטי שלי לא מרימות את עצר המחלק כשהן מתרוקנות בשעת ירי, ואין סיבה שזה יקרה. שתיהן מתפקדות מצויין מהבחינה הזו כאשר אני מושך את הצינה לאחור על מחסנית ריקה.
העניין אולי קשור לאחיזה חלשה?...
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

Re: שאלה
יכולות להיות כמה בעיות:
1. קפיץ מחסנית חלש. למרות שהצינה ננעלת בדריכה ידנית, זה לא אותו הטיימינג כמו בירי.
2. אתה נוגע באיזו צורה בעצר המחלק ומפריע לו להנעל (תירה ביד אחת ותראה אם עדיין הבעיה ממשיכה)
3. משהו קרה לעצר המחלק בנקודה בו הוא נוגע במחסנית, גם המדרגה במחסנית יכולה להיות "אכולה"
4. המגרעת בצינה/הבליטה בעצר המחלק שנועלת את הצינה יכולות להיות שחוקות ועצר המחלק פשוט מחליק ולא ננעל.
5. יכול להיות שיש איזה גראד/זיז מתכת שמפריע.
א.
1. קפיץ מחסנית חלש. למרות שהצינה ננעלת בדריכה ידנית, זה לא אותו הטיימינג כמו בירי.
2. אתה נוגע באיזו צורה בעצר המחלק ומפריע לו להנעל (תירה ביד אחת ותראה אם עדיין הבעיה ממשיכה)
3. משהו קרה לעצר המחלק בנקודה בו הוא נוגע במחסנית, גם המדרגה במחסנית יכולה להיות "אכולה"
4. המגרעת בצינה/הבליטה בעצר המחלק שנועלת את הצינה יכולות להיות שחוקות ועצר המחלק פשוט מחליק ולא ננעל.
5. יכול להיות שיש איזה גראד/זיז מתכת שמפריע.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה קרה לי פעמיים עם הדיוטי.
אני חושב שזה אכן קשור לאחיזה חלשה, ומושפע גם כמובן מהקפיץ הקשה של הדיוטי. אם הקפיץ קשה מאוד, ואתה לא אוחז יציב, הגיוני שהצינה לא נוסעת אחורה מספיק וחוזרת קדימה מאוד מהר - לפני שעצר המחלק התמקם היטב.
כשאני אוחז כמו שצריך הבעייה לא קיימת.
אני חושב שזה אכן קשור לאחיזה חלשה, ומושפע גם כמובן מהקפיץ הקשה של הדיוטי. אם הקפיץ קשה מאוד, ואתה לא אוחז יציב, הגיוני שהצינה לא נוסעת אחורה מספיק וחוזרת קדימה מאוד מהר - לפני שעצר המחלק התמקם היטב.
כשאני אוחז כמו שצריך הבעייה לא קיימת.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

איתמר,
תוסיף סעיף "תחמושת חלשה"
תוסיף סעיף "תחמושת חלשה"
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חלשה עד כדי אי הגעת הצינה למדרגת הנעילה ?
זה בכל נשק או איזה אישיו ספציפי עם דיוטי ?
זה בכל נשק או איזה אישיו ספציפי עם דיוטי ?
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
קרה לי פעם אחרי הרכבה לא נכונה של המכסנית (לאחר ניקוי), מלבד זה המכסנית עבדה כמו שצריך. האם ניקית את פנים המכסנית לאחרונה?
נועם כתב:איתמר,
תוסיף סעיף "תחמושת חלשה"
תחמושת חלשה הולך תמיד עם קפיץ מחזיר קשה מדי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מתבונן מרחוק שבת שלום !
שאלה ? האם ניקיתה את המחסניות לאחרונה ? במידה וכן סים לב אם הקפיץ של המחסניות הפוך? בצורה אנחית תסובב ימינה או שמאלה ותכניס חזרה למוביל הכדורים כאשר קצה הקפיץ בזוית כמו המוביל . יורם.
שאלה ? האם ניקיתה את המחסניות לאחרונה ? במידה וכן סים לב אם הקפיץ של המחסניות הפוך? בצורה אנחית תסובב ימינה או שמאלה ותכניס חזרה למוביל הכדורים כאשר קצה הקפיץ בזוית כמו המוביל . יורם.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

תודה על התשובות.
עדיין לא ניקיתי את פנים המחסנית, מדובר באקדח חדש עם מחסניות חדשות, ירה כ-400 כדורים עד כה בשתי המחסניות יחד (200 בכל אחת). זה פוסל את האפשרויות של מדרגה אכולה, קפיץ מחסנית שחוק / לא מורכב היטב, שחיקה בעצר המחלק או בגוף הצינה. מה שכן עשיתי עכשיו זה לנגב טוב את המקום, כי עצר המחלק היה קצת משומן.
לגבי סוגי תחמושת, אני יורה תחמושת סטנדרטית של מג-טק או את תחמושת האימונים של וינצ'סטר (בקופסה הלבנה). שניהם באיכות סבירה+ למיטב הבנתי.
לגבי ניקיון האקדח, הוא נקי מאוד. אני מאוד קפדן בעניין ניקיון ושימון.
לגבי הקפיץ המחזיר, CZ מוכרת כעת את הדיוטי עם שני קפיצים מחזירים. האחד כחול וקשה מאוד, והשני חלש יותר, נראה כמו חוט תיל שזור, ולהרגשתי הוא איננו קשה יותר מאשר בבאקדחים אחרים כמו ברטה וזיג-זאוור. באימונים וביום-יום אני משתמש בקפיץ השזור, כך שלדעתי אין כאן בעיה של קפיץ מחזיר אגרסיבי מדי. בקפיץ הכחול אני משתמש בטיולים.
לגבי צורת האחיזה והאפשרות של נגיעה בעצר המחלק, אני לא מכופף בוהן אחת מעל השניה אלא אוחז באקדח בצורה בה שני האגודלים מופנים קדימה, האגודל של היד החלשה (שמאל) מונח מתחת למחלק, מול האצבע המורה של יד ימין (כשהיא מחוץ לשמורת ההדק).
הסתכלתי עכשיו וזה לא אמור להפריע לעצר המחלק לזוז.
אני אנסה לירות ביד אחת, כפי שאיתמר המליץ, ולראות מה קורה. אולי גם לשפר את האחיזה.
שוב תודה!
ערן
עדיין לא ניקיתי את פנים המחסנית, מדובר באקדח חדש עם מחסניות חדשות, ירה כ-400 כדורים עד כה בשתי המחסניות יחד (200 בכל אחת). זה פוסל את האפשרויות של מדרגה אכולה, קפיץ מחסנית שחוק / לא מורכב היטב, שחיקה בעצר המחלק או בגוף הצינה. מה שכן עשיתי עכשיו זה לנגב טוב את המקום, כי עצר המחלק היה קצת משומן.
לגבי סוגי תחמושת, אני יורה תחמושת סטנדרטית של מג-טק או את תחמושת האימונים של וינצ'סטר (בקופסה הלבנה). שניהם באיכות סבירה+ למיטב הבנתי.
לגבי ניקיון האקדח, הוא נקי מאוד. אני מאוד קפדן בעניין ניקיון ושימון.
לגבי הקפיץ המחזיר, CZ מוכרת כעת את הדיוטי עם שני קפיצים מחזירים. האחד כחול וקשה מאוד, והשני חלש יותר, נראה כמו חוט תיל שזור, ולהרגשתי הוא איננו קשה יותר מאשר בבאקדחים אחרים כמו ברטה וזיג-זאוור. באימונים וביום-יום אני משתמש בקפיץ השזור, כך שלדעתי אין כאן בעיה של קפיץ מחזיר אגרסיבי מדי. בקפיץ הכחול אני משתמש בטיולים.
לגבי צורת האחיזה והאפשרות של נגיעה בעצר המחלק, אני לא מכופף בוהן אחת מעל השניה אלא אוחז באקדח בצורה בה שני האגודלים מופנים קדימה, האגודל של היד החלשה (שמאל) מונח מתחת למחלק, מול האצבע המורה של יד ימין (כשהיא מחוץ לשמורת ההדק).
הסתכלתי עכשיו וזה לא אמור להפריע לעצר המחלק לזוז.
אני אנסה לירות ביד אחת, כפי שאיתמר המליץ, ולראות מה קורה. אולי גם לשפר את האחיזה.
שוב תודה!
ערן
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

זאת תופעה חוזרת או שקרה לך פעם אחת ?
הייתי ניגש עם האקדח ישירות לרוט, זאת תקלה שלא אמורה להופיע באקדח חדש
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:זאת תופעה חוזרת או שקרה לך פעם אחת ?
אני חושב שזו העצה הטובה ביותר שיכולת לקבל פה. גש אליהם ותן להם לשבור את הראש. במידה וזה אקדח חדש באחריות והם לא מצליחים לפתור את הבעיה, שיחליפו לך את הנשק.
מעבר לזה, זה שזה כלי חדש זה עדיין לא ערובה לתקינות. כלי יכול לצאת מהמפעל כשהוא OUT OF SPEC מתחת לרדאר של בקרת האיכות. נתקלתי גם בחלקים ששכחו לחסם אותם ופתאום אתה רואה ציר עצר מחלק עקום אחרי 100 כדור, נוקר עם "פטריה", סרן קפיץ מחזיר כמו סימן שאלה וכו...
דרך אגב, סרן קפיץ מחזיר זה עוד דבר שאתה צריך לבדוק. יכול להיות שהוא עקום או יש בו איזה זיז שהצינה נתקעת בו בשעת ירי.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 25 דצמבר 2011, 11:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

עוד שאלה מעניינת - זה קרה מהכדור הראשון או שזאת תופעה שפגשת אחרי 100\200 כדור ?
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
קרה פה ושם בהתחלה, אבל במטווח האחרון זה קרה לאורך כל הירי.
כמובן שבפעם הבאה אצל מאיר רוט אני אשאל אותם, רציתי לבדוק אם זה משהו שאפשר לפתור מבלי "ללכת לרופא" :-)
יכול להיות שזה באמת עניין של אחיזה לא טובה. בכל מקרה בפעם הבאה שאהיה אצל רוט, אני אקנה שרוול גומי לקת. היא צרה מדי עבורי.
כמובן שבפעם הבאה אצל מאיר רוט אני אשאל אותם, רציתי לבדוק אם זה משהו שאפשר לפתור מבלי "ללכת לרופא" :-)
יכול להיות שזה באמת עניין של אחיזה לא טובה. בכל מקרה בפעם הבאה שאהיה אצל רוט, אני אקנה שרוול גומי לקת. היא צרה מדי עבורי.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

עם כל הכבוד לאחיזת קת (שחשיבותה בפעילו התקינה של האקדם ברורה)
אקדח אמור לפעול תקין עם אחיזה בסיסית וסבירה, אם אקדח פועל תקין רק באחיזה של "ג'בקה" אז מדובר בתיכנון כושל, הריי לבחורה במשקל 47 קילו לא תהיה אחיזת "ג'בקה" לרוב.
אז היא לא יכולה להשתמש באקדח ?
אקדח אמור לפעול תקין עם אחיזה בסיסית וסבירה, אם אקדח פועל תקין רק באחיזה של "ג'בקה" אז מדובר בתיכנון כושל, הריי לבחורה במשקל 47 קילו לא תהיה אחיזת "ג'בקה" לרוב.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:עם כל הכבוד לאחיזת קת (שחשיבותה בפעילו התקינה של האקדם ברורה)
+1
אני מסכים ב-100%.
ב-99% מהמקרים כל הסיפורים של אחיזה חלשה הם כל מיני תרוצים שסוחרי נשק משתמשים בהם כדי לנפנף לקוחות שיש להם בעיה בנשק שהם לא מסוגלים לאתר.
ה-1% הבודד שייך לאותם מקרים בהם כף היד מפריעה למהלך הצינה או לוחצת על עצר המחלק למטה.
כדי לבודד את הבעיה באקדח שלך תירה ביד אחת.
כדי לשלול את הבעיה לגמרי, תירה באקדח זהה לגמרי לשלך.
אם הבעיה היא אצלך, היא תחזור גם באקדח אחר.
העובדה שהבעיה החמירה והפכה להיות קבועה רק מחזקת את החשד שמדובר בבעיה בנשק ולא אצלך.
אל תיתן לאף אחד לבלבל אותך ולערער לך את הביטחון. האקדח צריך לתפקד ב-100% בירי בשתי ידיים, ביחד אחת, ביד החלשה, ועם אחיזה פחות טובה.
ואל תיתן לעובדה שהנשק שלך חדש להטעות אותך. גם למרצדס מתפלק להם איזה "לימון" פעם בכמה, וגם קופים נופלים לפעמים מהעצים.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 26 דצמבר 2011, 10:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד