תופי להגנה משפחתית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תופי בפרקטיקה
החסרונות ברורים. מה עם היתרונות:
א. היותה של הקת לא מאולצת גודל מחסנית מאפשרת קתות נוחות יותר לבעלי כפות ידיים/אצבעות קטנות/קצרות
ב. דגמי המגנום למיניהם - תחמושת חזקה
יתרונות שאפשר להתוכח עליהם:
א. התגברות מהירה על כדור עקר (בתנאי שהוא לא השישי....)
ב. יציאה מהירה לירי ראשון וביד אחת
ולמרות מה שנאמר זה לא בדיוק אותו הדבר כמו חצי אוטומטי עם כדור בקנה. בחצי אוטומטי עם כדור בקנה, אם אין נצרה אז זה ממש נשיאה מסוכנת ואם יש ניצרה אז יש עוד פעולה לפני ירי.
ואם יש כדור בקנה ופטיש שמוט אפשר לשכוח שיש כדור בקנה למרות נקודה אדומה או בליטה או סימן אחר.
באינטואיציה אקדח תופי נתפש כאמין יותר, גם אם לא מקפידים באחזקה אבל בא אבי מור וניפץ את האינטואיציה.
א. היותה של הקת לא מאולצת גודל מחסנית מאפשרת קתות נוחות יותר לבעלי כפות ידיים/אצבעות קטנות/קצרות
ב. דגמי המגנום למיניהם - תחמושת חזקה
יתרונות שאפשר להתוכח עליהם:
א. התגברות מהירה על כדור עקר (בתנאי שהוא לא השישי....)
ב. יציאה מהירה לירי ראשון וביד אחת
ולמרות מה שנאמר זה לא בדיוק אותו הדבר כמו חצי אוטומטי עם כדור בקנה. בחצי אוטומטי עם כדור בקנה, אם אין נצרה אז זה ממש נשיאה מסוכנת ואם יש ניצרה אז יש עוד פעולה לפני ירי.
ואם יש כדור בקנה ופטיש שמוט אפשר לשכוח שיש כדור בקנה למרות נקודה אדומה או בליטה או סימן אחר.
באינטואיציה אקדח תופי נתפש כאמין יותר, גם אם לא מקפידים באחזקה אבל בא אבי מור וניפץ את האינטואיציה.
- סליקאי ארד

Re: תופי להגנה משפחתית
yaron_il
גם אל היתרונות שציינת אפשר להתווכח
א. כיום יש מספיק אקדחים בעלי פיגורה קטנה שמתאימה לידים קטנות ב9X19 וב0.40
ועם המגבלה של אקדח התופי היא שישה כדורים אז החצי אוטומטי משווה ולרוב נותן לפחות כדור נוסף
ב. יש מספיק תחמישים חזקים גם ב9X19, 0.40 וב0.45 כך שלתופי אין כאן יתרון מוחץ
בכך מנגנון SA\DA יש את האופציה להתגבר בקלות על כדור עקר פשוט לוחצים שוב על ההדק.
גם באקדח חצי אוטומטי אפשר לירות כדור ראשון מהר וביד אחת פשוט לך עם כדור בבית הבליעה
ואתה בדיוק כמו אקדח תופי.
אקדחים לא יורים אם לא לוחצים על ההדק לא נשיאה מסוכנת ולא חמוצים, כיום לכל אקדח מנגנוני אבטחה פנימיים ורובם מגיעים עם לפחות שתיים ויש גם עם שלושה, כל העניין הנשיאה היא פונקציה של אימון ואחריות אישית (אני אישית תמיד עם כדור בבית הבליעה כשהאקדח עלי)
כל העזרים המכניים לעולם לא יחליפו את השכל הישר ואת חוקי הבטיחות והחוק הראשון אומר
התייחס לנשק כטעון תמיד שום בליטה או מנוף לא שיכנאו אותי שהאקדח אינו טעון רק בדיקה ויזואלית ואישית.
בקשר לאמינות טוב אני מניח שקראת את המאמר של אבי מור וכל מילה נוספת מיותרת
גם אל היתרונות שציינת אפשר להתווכח
א. כיום יש מספיק אקדחים בעלי פיגורה קטנה שמתאימה לידים קטנות ב9X19 וב0.40
ועם המגבלה של אקדח התופי היא שישה כדורים אז החצי אוטומטי משווה ולרוב נותן לפחות כדור נוסף
ב. יש מספיק תחמישים חזקים גם ב9X19, 0.40 וב0.45 כך שלתופי אין כאן יתרון מוחץ
בכך מנגנון SA\DA יש את האופציה להתגבר בקלות על כדור עקר פשוט לוחצים שוב על ההדק.
גם באקדח חצי אוטומטי אפשר לירות כדור ראשון מהר וביד אחת פשוט לך עם כדור בבית הבליעה
ואתה בדיוק כמו אקדח תופי.
אקדחים לא יורים אם לא לוחצים על ההדק לא נשיאה מסוכנת ולא חמוצים, כיום לכל אקדח מנגנוני אבטחה פנימיים ורובם מגיעים עם לפחות שתיים ויש גם עם שלושה, כל העניין הנשיאה היא פונקציה של אימון ואחריות אישית (אני אישית תמיד עם כדור בבית הבליעה כשהאקדח עלי)
כל העזרים המכניים לעולם לא יחליפו את השכל הישר ואת חוקי הבטיחות והחוק הראשון אומר
התייחס לנשק כטעון תמיד שום בליטה או מנוף לא שיכנאו אותי שהאקדח אינו טעון רק בדיקה ויזואלית ואישית.
בקשר לאמינות טוב אני מניח שקראת את המאמר של אבי מור וכל מילה נוספת מיותרת
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
לא הבנתי איך בחצי אוטומטי מתגברים על כדור עקר בלחיצה נוספת על ההדק ?
- סליקאי ארד

ישנם אקדחים מצי אוטומטים שיש להם את היכולת לדרוך את הפטיש ולשחררו בלחיצה ארוכה וקשה של ההדק מנגנון זה נקרא double action או בקיצור DA
אתה יכול לקרוא על הנושא כאן
http://en.wikipedia.org/wiki/Trigger_(firearms)
מערכת הנפוצה ביותר היא של SA\DA - אקדח שיש לא את היכולת לירות את הכדור הראשון בDA
וכל אלו שיבואו אחריו יהיהו בSA
היה מקרה שכדור לא ניצת והיורה רוצה לנסות לנקור אותו בשנית, הוא צריך ללחוץ על ההדק שוב
ואז תתבצע פעולת DA ההדק ידרוך את הפטיש וישחררו בסוף המהלך וינקור בשנית את הפיקה
אתה יכול לקרוא על הנושא כאן
http://en.wikipedia.org/wiki/Trigger_(firearms)
מערכת הנפוצה ביותר היא של SA\DA - אקדח שיש לא את היכולת לירות את הכדור הראשון בDA
וכל אלו שיבואו אחריו יהיהו בSA
היה מקרה שכדור לא ניצת והיורה רוצה לנסות לנקור אותו בשנית, הוא צריך ללחוץ על ההדק שוב
ואז תתבצע פעולת DA ההדק ידרוך את הפטיש וישחררו בסוף המהלך וינקור בשנית את הפיקה
yaron_il כתב:לא הבנתי איך בחצי אוטומטי מתגברים על כדור עקר בלחיצה נוספת על ההדק ?
שןם אקדח חצי אוטומטי לא מאפשר לך להתגבר על כדור עקר בלחיצת הדק.
אקדח ח"א מאפשר לך לנקור שוב את אותו הכדור שיש לך בבית הבליעה והוא לא מקדם אותך לכדור התורן הבא.
הדבר היחידי שיכול לעזור לך במקרה של כדור עקר הוא נוהל פד"מ (מכה בעקב המחסנית, דריכה והמשך ירי).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

Re: תופי בפרקטיקה
yaron_il כתב:...
...
למרות מה שאתה כותב, זה בדיוק אותו דבר - אקדח תופי או אקדח חצי אוטומטי עם כדור בקנה ופטיש מושמט. הסיבה היחידה שאנו מתיחסים לכך בצורה שונה, זה כי הצבא זיהם לכולם את השכל על "פרוק בדוק ונצור" וממצב של כדור הקנה מפחדים כמו מאש.
מצד שני, על פי הוראות הצבא יש לשאת אקדח תופי עם עם שני חללים ריקים - זה מול הפטיש והבא אחריו (בכיוון סיבוב התוף).
- סליקאי טיטניום

טרם פגשתי כלי ירייה שיש לו דעה משלו לגבי המועד בו יפלוט כדורים.
ניתן להבין את האיסור על גופים מונחים, שוטרים, חיילים ויתר אנשים בשרשרת המזון הלאומית, לשאת כדור בבית הבליעה, כתולדה של מנטליות כסת"חנית של בעלי תפקידים שמעוניינים להמשיך להיות בעלי תפקידים. קל יותר להקריב ש"גים מאשר לקבל אחריות בדרגי פיקוד גבוהים.
אדם שאימץ בטיחות בכלי ירייה ברמה דתית, ששומר על צלילות הדעת ללא דופי בעת התעסקות עם כלי ירייה, יוכל לשאת כלי ירייה טעונים מבלי להוות סכנה מוחשית לסביבתו. אין זאת המלצה לכל אחד להיות "כדורקן", דבר שלדעתי צריך להיות מבוסס על הערכת סיכונים אישית (סיכון עצמי לעומת סיכון מרשעים), אלא היגד לפיו אין זה בכדי שיצרני אקדחים מודרניים תכננו את כליהם בין היתר על מנת להיות בטיחותיים לנשיאה כאשר יש כדור בבית הבליעה.
רצ"ב קישור חיצוני על בטיחות בכלי ירייה. שווה הצצה למי שיש לו זמן ואכפתיות: http://www.kal-v.co.il/article.asp?idDoc=23
אם קראתם עד כאן, אני מודה לכם על הסבלנות. יום מצוין לכולם.
ניתן להבין את האיסור על גופים מונחים, שוטרים, חיילים ויתר אנשים בשרשרת המזון הלאומית, לשאת כדור בבית הבליעה, כתולדה של מנטליות כסת"חנית של בעלי תפקידים שמעוניינים להמשיך להיות בעלי תפקידים. קל יותר להקריב ש"גים מאשר לקבל אחריות בדרגי פיקוד גבוהים.
אדם שאימץ בטיחות בכלי ירייה ברמה דתית, ששומר על צלילות הדעת ללא דופי בעת התעסקות עם כלי ירייה, יוכל לשאת כלי ירייה טעונים מבלי להוות סכנה מוחשית לסביבתו. אין זאת המלצה לכל אחד להיות "כדורקן", דבר שלדעתי צריך להיות מבוסס על הערכת סיכונים אישית (סיכון עצמי לעומת סיכון מרשעים), אלא היגד לפיו אין זה בכדי שיצרני אקדחים מודרניים תכננו את כליהם בין היתר על מנת להיות בטיחותיים לנשיאה כאשר יש כדור בבית הבליעה.
רצ"ב קישור חיצוני על בטיחות בכלי ירייה. שווה הצצה למי שיש לו זמן ואכפתיות: http://www.kal-v.co.il/article.asp?idDoc=23
אם קראתם עד כאן, אני מודה לכם על הסבלנות. יום מצוין לכולם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בשעה טובה קיבלתי את האישור לרישיון. אשמח לשמוע המלצות לגבי תופיים קלי משקל בקליבר. 357. המועמדים הם סמית 340 או 360, טאורוס 605 וכו.
- סליקאי ארד

אני יכול להמליץ לך רק על מומחה לרפואת כף היד
קודם כל מזל טוב על קבלת האישור .
לענין עצמו כל הכלים שהזכרתה הם בדיוק ההפך מהדרישות שהצבתה בהודעתך הראשונה .
כל הכלים הללו נועדו רק לדבר אחד שהיו קטנים וקלים לנשיאה כך בתוכל לשאת את האקדח תמיד
למיקרא שתזדקק לו.
מבחינת נוחות וכיף בירי הם הכל מלבד ,אני מדבר ברמה של כאבים בשורש כף היד אחרי צילנדר אחד .
מבחינה של יעילות בליסטית הם ברמת יעילות של 9מ"מ מחוזק אפילו עם האקזוטים שבכדורי ה0.357 מגנום .
אז מה כן לקנות ?
שוק התופים בארץ למעשה לא קיים כמעט אקדחים חדשים יש מעט מאד ככה שהאופציות הרלוונטיות
בקניה של כלי חדש הן אוו לקנות מה שיש במלאי של היבואן אוו ללכת למסלול של יבוא אישי אוו דרך הסוחר המסלול השני ארוך מסובך ובעיקר יקר (ברמה של 5 ספרות) אפילו דרך יבואן ומיכוון שאתה
גם על זמן מוגבל של עד 6 חודשים אחרת תאלץ לעבור את כל תהליך הרשוי שוב לא היתי ממליץ לך
להיכנס להרפתקה הזאת לפחות לא כרגע .
אופציה אחרת היא לקנות אקדח משומש במצב טוב וכאלו יש הרבה מאד ובמחירי ריצפה צריך רק לחפור את אתרי המכירה למנהם .
יש כמובן גם אצל הסוחרים במחיר יותר יקר אבל זמין .
לגבי דגם יש הרבה מאד ההבדלים בנהם סמנטים לרוב לך תבדוק תשווה ותמצא את מה שאתה מרגיש איתו הכי טוב .
לך על כלי פלדה מלאה עם קנה של לפחות 4 אינטש .
כלי כזה יאפשר לך גם למצות את הפוטנציאל של הקליבר וגם להנות בירי .
לענין עצמו כל הכלים שהזכרתה הם בדיוק ההפך מהדרישות שהצבתה בהודעתך הראשונה .
כל הכלים הללו נועדו רק לדבר אחד שהיו קטנים וקלים לנשיאה כך בתוכל לשאת את האקדח תמיד
למיקרא שתזדקק לו.
מבחינת נוחות וכיף בירי הם הכל מלבד ,אני מדבר ברמה של כאבים בשורש כף היד אחרי צילנדר אחד .
מבחינה של יעילות בליסטית הם ברמת יעילות של 9מ"מ מחוזק אפילו עם האקזוטים שבכדורי ה0.357 מגנום .
אז מה כן לקנות ?
שוק התופים בארץ למעשה לא קיים כמעט אקדחים חדשים יש מעט מאד ככה שהאופציות הרלוונטיות
בקניה של כלי חדש הן אוו לקנות מה שיש במלאי של היבואן אוו ללכת למסלול של יבוא אישי אוו דרך הסוחר המסלול השני ארוך מסובך ובעיקר יקר (ברמה של 5 ספרות) אפילו דרך יבואן ומיכוון שאתה
גם על זמן מוגבל של עד 6 חודשים אחרת תאלץ לעבור את כל תהליך הרשוי שוב לא היתי ממליץ לך
להיכנס להרפתקה הזאת לפחות לא כרגע .
אופציה אחרת היא לקנות אקדח משומש במצב טוב וכאלו יש הרבה מאד ובמחירי ריצפה צריך רק לחפור את אתרי המכירה למנהם .
יש כמובן גם אצל הסוחרים במחיר יותר יקר אבל זמין .
לגבי דגם יש הרבה מאד ההבדלים בנהם סמנטים לרוב לך תבדוק תשווה ותמצא את מה שאתה מרגיש איתו הכי טוב .
לך על כלי פלדה מלאה עם קנה של לפחות 4 אינטש .
כלי כזה יאפשר לך גם למצות את הפוטנציאל של הקליבר וגם להנות בירי .
אם יש איזה יתרון לתופי זה דוקא האפשרות לבחור אחד שיורה 357 מגנום. התחמושת הזו, בעלת שם מצוין בכל הנוגע להגנה.
היתרון הנוסף הוא האפשרות לירות 0.38SPL באימונים, מה שמקל על הידים והכיסים.
יש הרבה כלים משומשים, מכולם הייתי מחפש S&W מודל 19 עם קנה 4" או אולי את מלך מלכי המלכים - קולט פייטון. רובם המוחלט של הכלים האלו ירו מעט מאד וסביר להניח שגם המחיר נמוך עקב חוסר אטרקטיביות.
חדשים ראיתי לא מזמן אצל עופר מ"רתע" בבאר שבע. טאורוס כמובן.
בהצלחה
היתרון הנוסף הוא האפשרות לירות 0.38SPL באימונים, מה שמקל על הידים והכיסים.
יש הרבה כלים משומשים, מכולם הייתי מחפש S&W מודל 19 עם קנה 4" או אולי את מלך מלכי המלכים - קולט פייטון. רובם המוחלט של הכלים האלו ירו מעט מאד וסביר להניח שגם המחיר נמוך עקב חוסר אטרקטיביות.
חדשים ראיתי לא מזמן אצל עופר מ"רתע" בבאר שבע. טאורוס כמובן.
בהצלחה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
משך יותר מעשר שנים נשאתי תופי להגנה עצמית על בסיס יומיומי, כך שאני מדבר מנסיון. היו לי מספר דגמים בכמה גדלים. סמית 686 הוא אקדח נפלא, אבל גם עם קנה 4" מדובר על כלי גדול, כבד, מסורבל, קשה להסתרה. הפיית'ון מקביל לו ולדעתי זכה להערכה מוגזמת מאחר שמנגנון ההדק המעולה שלו רגיש ונוטה להתקלקל בעקבות ירי לא רב מדי.
אני נוטה כיום להמליץ - למי שמעדיף תופי - דווקא ובעיקר על כלים "קצוצים" בעלי קנה של 2-2.5", בגלל נוחות נשיאה והסתרה. בפריים קטן האקדח פחות מסורבל אם כי ברובם צריך לוותר על כדור אחד ולרדת בתכולה לחמישה בתוף - מלבד קולט, שהצליחו איכשהו לדחוס שישה תאים בתוף קטן-קוטר, עקב זאת אני בהחלט ממליץ לנסות ולמצוא קולט דטקטיב (החדשים מנירוסטה ומיועדים ל357 מגנום אבל אני בספק אם יובאו כאלה, מהישנים יש בשפע) או קוברה קל משקל.
אם סמית ווסון - חפש לך דגם 60 צ'יף ספיישל או אחד מסדרת בודיגארד - נפוצים מאד, או 940 בקליבר 9 מ"מ - יש בארץ אבל בודדים.
האופטימום לדעתי - רוגר SP101, כלי שתוכנן בשנות השמונים ולמרות שנראה כמעט זהה לכלים דומים של סמית או קולט - ציר הקנה שלו נמוך מעט יותר ובשילוב עם משקל גבוה יחסית והנדסת אנוש מעולה, הוא "מעניש" פחות ובצורה משמעותית. יש מספר תתי-דגם והטוב מכולם בעל קנה 3" וקליבר 357 מגנום.
תצטרך כמובן להשקיע גם באיבזור נוסף מעבר לנרתיקים, בעיקר מטענים מהירים ואימונים.
אני נוטה כיום להמליץ - למי שמעדיף תופי - דווקא ובעיקר על כלים "קצוצים" בעלי קנה של 2-2.5", בגלל נוחות נשיאה והסתרה. בפריים קטן האקדח פחות מסורבל אם כי ברובם צריך לוותר על כדור אחד ולרדת בתכולה לחמישה בתוף - מלבד קולט, שהצליחו איכשהו לדחוס שישה תאים בתוף קטן-קוטר, עקב זאת אני בהחלט ממליץ לנסות ולמצוא קולט דטקטיב (החדשים מנירוסטה ומיועדים ל357 מגנום אבל אני בספק אם יובאו כאלה, מהישנים יש בשפע) או קוברה קל משקל.
אם סמית ווסון - חפש לך דגם 60 צ'יף ספיישל או אחד מסדרת בודיגארד - נפוצים מאד, או 940 בקליבר 9 מ"מ - יש בארץ אבל בודדים.
האופטימום לדעתי - רוגר SP101, כלי שתוכנן בשנות השמונים ולמרות שנראה כמעט זהה לכלים דומים של סמית או קולט - ציר הקנה שלו נמוך מעט יותר ובשילוב עם משקל גבוה יחסית והנדסת אנוש מעולה, הוא "מעניש" פחות ובצורה משמעותית. יש מספר תתי-דגם והטוב מכולם בעל קנה 3" וקליבר 357 מגנום.
תצטרך כמובן להשקיע גם באיבזור נוסף מעבר לנרתיקים, בעיקר מטענים מהירים ואימונים.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
Re: תופי להגנה משפחתית תגובה לברודקאסט
אינני מכיר תקלה בפייטון בגלל ההדק שלו.כמו שכותב ברודקאסט.
מאז שנת (אירוע פח'ע בחוף נהריה סמיר קונטר ישב'ז)1979 נשאתי את הפייטון 357 שישה אינטץ' עד לפני שש שנים.כשזיקנתי לא יכלה לשאת אותו.אני שם אותו בכספת והולך עם אקדח חצי אוטומטי_(פאנטום)
עד היום אני יורה בו המון תחמושת (יקר מאוד) וממש ממש לא קרה שנתקעתי עם תקלה שהיא.אקדח מעולה מדוייק מאוד. אמין לאין שיעור .אז למעט עניין כמות התחמושת מדובר באקדח מעולה. \\//
מאז שנת (אירוע פח'ע בחוף נהריה סמיר קונטר ישב'ז)1979 נשאתי את הפייטון 357 שישה אינטץ' עד לפני שש שנים.כשזיקנתי לא יכלה לשאת אותו.אני שם אותו בכספת והולך עם אקדח חצי אוטומטי_(פאנטום)
עד היום אני יורה בו המון תחמושת (יקר מאוד) וממש ממש לא קרה שנתקעתי עם תקלה שהיא.אקדח מעולה מדוייק מאוד. אמין לאין שיעור .אז למעט עניין כמות התחמושת מדובר באקדח מעולה. \\//
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד