קרב יריות בעיר העתיקה - הסרטון המלא
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: קרב יריות בעיר העתיקה - הסרטון המלא
hk765 כתב:לפני ארבע וחצי שנים חטף מחבל ערבי נשק ממאבטח יהודי בשוק בעיר העתיקה. המחבל ניהל קרב יריות עם שני המאבטחים, פצע אחד מהם - ונורה למוות. כעת נחשף הסרטון המלא והדרמטי של המרדף החם.
http://youtu.be/Kqr4AnMw454
מקור: http://rotter.net/forum/scoops1/21456.shtml
כעת??? הסרט הזה כבר היה ברשת בערך שבוע אחרי האירוע, כל הכבוד לרוטר על העדכניות.
I think, therefore I am. I think
אבל בלי רוטר , אצלנו לא היו מעלים לדיון כלום אלא אם למאבטח היה גלוק כ"ד עם מפצה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
איזה תגובות משעשעות
בגלל שאני לא מכיר את רובכם אני אשאר שאתם יוצאי מטכ״ל עם עיטורי כבוד וסחטן עליכם
רק מלצפות בסרט עלה לי הדופק מניסיון שבסימולציות הדופק עולה והאנדרנלין קופץ
אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה בסיטואציה כזו במציאות
כמובן שהמאבטחים עשו טעויות רבות אך מנעו מהנשק להתגלגל הלאה ולגרום להרוגים במקום פצועים.
ניהול מרשים אך מסוכן של אירוע לא בטוח שהייתי נוהג טוב יותר
בגלל שאני לא מכיר את רובכם אני אשאר שאתם יוצאי מטכ״ל עם עיטורי כבוד וסחטן עליכם
רק מלצפות בסרט עלה לי הדופק מניסיון שבסימולציות הדופק עולה והאנדרנלין קופץ
אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה בסיטואציה כזו במציאות
כמובן שהמאבטחים עשו טעויות רבות אך מנעו מהנשק להתגלגל הלאה ולגרום להרוגים במקום פצועים.
ניהול מרשים אך מסוכן של אירוע לא בטוח שהייתי נוהג טוב יותר
- סליקאי ארד

itamar כתב:trooperglock כתב:1) הסלקה.
2) כבל אבטחה.
כמה פעמים נחזור על זה?
אני הייתי מוסיף לרשימה נרתיק עם נצרת אבטחה שמקשה על שליפה על ידי מישהו אחר.
כבל אבטחה ימנע גניבה של הנשק, אבל לא ימנע חטיפה וירי בבעלים של אותו הנשק.
א.
אני היתי מוסיף
1) מנעול צרופים עם לפחות 10K קומבינציות
2) כספת של 3 טון לפחות מחוברת לעוגן של נושאת מטוסים ליתר ביטחון
3)עוד כספת אחת של 5טון שתכיל את זאת של ה3 .
4) עוד כספת נפרדת לתחמושת עם תא ננעל מיוחד לנוקר (שכמובן מפורק מהנשק)
ואולי בעצם תעזבו אותכם בשביל מה אקדחים בכלל ??
זה הרי נורא מסוכן !
מהיום יש לצייד כל מאבטח במשרוקית מרתיעה באופן מיוחד ודגל לאום ונר נשמה להקמת אנדרטה ראשונית במקרא שהמשרוקית לא עבדה .
אהה ולא לשכוח גם במשגיח שיבדוק קודם "אם העיברה מצדיקה תקיעה " שלא תיהיה לנו תקיעת שווא חס וחלילה ......
כי כמובן שכאשר אנחנו יושבים בביתנו הנעול ב3 מנעולים ואקדוחנו על מותננו כולנו גיבורים ,כולנו חזקים
לכולנו יש עיננים בגב ומכניסים לאחד כזה רסיה במפתח הכבד ובה לציוון גואל .
וכולנו נשפוך פה נהרות קיטונת וחמס באשכולות של 10 עמודים על המשרד לביטחון על הפנים כאשר אלו יחליטו שאנחנו בעצמנו צריכים לעמוד באותם סטנדרטים שאנחנו דורשים מאותם מאבטחים בכזאת נחרצות .
ואגב לאותה גברת התובעת היתי משיב בתביעה נגדית וטוען שאני נאלצתי לירות באדם וזה שינה אותי לתמיד ....אוגמת נפש .....סיוטים בלבלהלה .....
רק שהיא היא החליטתה לצאת באותו יום מהמטבח השוקה ולכן הכל באשמתה .
Hungarfield כתב:כדור חסר כתובת = כל כדור שנורה ולא פגע.
לפי הרעיון כל כדור שנורה אמור להיות מכוון היטב ולא רק כדי לגרום לצד השני להוריד ראש.
האם הגישה נכונה? ל׳ידע. לא מעט כדורים נורו כאש רתק בעולם, אבל להרגשתי (לא לוחם, כך שיש מצב שהיא לא מבוססת) במתאר כזה, כל כדור צריך להיות מכוון היטב, הן מטעמי אוכלוסיה לא מעורבת ברקע והן משיקולים של כמות תחמושת.
חולק עליך
כדור ללא כתובת=כדור שנורה ללא כיוון מוגדר
האם כדור שנורה עם כיוון של סלע בזמן שחבר שלך מבצע דילוג וזאת בכדי להוריד ראשים ולמנוע מצב שהאוייב מרגיש "בנוח" לירות עליו זה כדור ללא כתובת ?
האם לירות לעצמים חשודים וזאת בכדי לוודא שלא מסתתר שם כלום זה כדור ללא כתובת ?
האם ירי צרור לחומת מפגע כלשהי כדי לייצר "תנועה" של חשוד המסתרר בתא שטח גדול זה כדור ללא כתובת ?
אין לי ספק שאתה עם אקדח המכיל 17 כדורים הורג 17 מחבלים
אבל המציאות שלנו בני התמותה שונה.
רואים בסירטון איך המאבטח יורה ויורה ולא פוגע ודווקא המאבטחים של העיר העתיקה אלה לא מאבטחי "בית ספר" הם כן עוברים הכשרה ראויה, ואימונים תקופתיים, ומקפידים איתם על קליעה וקליעה בתנועה וכו' וכו'
ועדיין זאת המציאות, וזה לא שונה בהרבה, רק בסרטים יורים 2 כדורים שפוגעים במדוייק ובזה נגמר האירוע
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
simon כתב:["]
כן, גם משטרה חושבים ככה- אפילו נתנו לו תעודה.
יש אבל איזה 10 פצועים שחולקים על הדעה הזו
.
בקשר לתנועה לא מוסלקת וחוסר ערנות אתה צודק במאה אחוז
אבל בקשר לפציעות - כל הפציעות של החפים מפשע נעשו מהירי של החוטף - וזאת לאחר בדיקה מדוקדקת של המשטרה, ככה שמה שכתבת חסר ביסוס
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral
אתה בקיא בתכני ההכשרה של המאבטחים ?
על סמך מה אתה קובע כי הם מוכשרים ומאומנים לירי מדוייק ובתנועה ?
מהיכרותי הדלה עם התחום, סעיף ה"קליעה" אצל המאבטחים (וגם אצל לוחמים מובחרים) אינו מסומן ברובליקה המתאימה כ "רמה מניחה את הדעת". (ואני כותב בדיפלומטיות)
מאבטחים וגם אזרחים יורים ויורים, ואינם פוגעים, מכיוון שאינם עוברים את ההכשרה המתאימה והמעמיקה הנדרשת, כמו גם ובמיוחד בתנאי לחץ ובשטח רווי קהל.
יש הבדל תהומי בין הכשרה במטווחים רגילים לבין מטווחי הפתעה בעלי ציוד מתאים ליצירת ה"אווירה" המתאימה לירי מדוייק מאוד בתוך קהל.
בודדים הגופים המאפשרים זאת בארץ, ואינם פתוחים לקהל הרחב.
אתה בקיא בתכני ההכשרה של המאבטחים ?
על סמך מה אתה קובע כי הם מוכשרים ומאומנים לירי מדוייק ובתנועה ?
מהיכרותי הדלה עם התחום, סעיף ה"קליעה" אצל המאבטחים (וגם אצל לוחמים מובחרים) אינו מסומן ברובליקה המתאימה כ "רמה מניחה את הדעת". (ואני כותב בדיפלומטיות)
מאבטחים וגם אזרחים יורים ויורים, ואינם פוגעים, מכיוון שאינם עוברים את ההכשרה המתאימה והמעמיקה הנדרשת, כמו גם ובמיוחד בתנאי לחץ ובשטח רווי קהל.
יש הבדל תהומי בין הכשרה במטווחים רגילים לבין מטווחי הפתעה בעלי ציוד מתאים ליצירת ה"אווירה" המתאימה לירי מדוייק מאוד בתוך קהל.
בודדים הגופים המאפשרים זאת בארץ, ואינם פתוחים לקהל הרחב.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם, אני מכיר הכשרה של יחידות רבות בינהן גם אותן יחידות שרמת הכשרתן אינה פתוחה לציבור הרחב.
עם זאת אני שוב אומר מאבטחי העתיקה \ סילוואן, מקבלים הכשרה שהיא באופן כללי הכשרה ברמה גבוה (בטח ובטח מהגבוהות שיודע השוק האזרחי)
לא כל מאבטח שמדינת ישראל צריך להיות שילוב של רמבו + קלינט איסטווד + סטיבן סיגל
די בצפיה בחלק השני של הסרטון לראות שהמאבטח פעל באופן טוב, ניהל מרדף ממושך בכושר טוב, ביצע ירי, תיפעל מעצורים, דאג לתפוס מחסות, השתדל לשמור על קשר עין מתמיד וחתר למגע עד לניתרול המפגע
באשר לחלק הראשון - כבר נאמרו פה כל מאות המחדלים שהיו שם
עם זאת אני שוב אומר מאבטחי העתיקה \ סילוואן, מקבלים הכשרה שהיא באופן כללי הכשרה ברמה גבוה (בטח ובטח מהגבוהות שיודע השוק האזרחי)
לא כל מאבטח שמדינת ישראל צריך להיות שילוב של רמבו + קלינט איסטווד + סטיבן סיגל
די בצפיה בחלק השני של הסרטון לראות שהמאבטח פעל באופן טוב, ניהל מרדף ממושך בכושר טוב, ביצע ירי, תיפעל מעצורים, דאג לתפוס מחסות, השתדל לשמור על קשר עין מתמיד וחתר למגע עד לניתרול המפגע
באשר לחלק הראשון - כבר נאמרו פה כל מאות המחדלים שהיו שם
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
גורל יקר, אני למעשה מוריד 34 עם 17 כדור, כי אני מסדר אותם בזוגות.
אני יודע שזו תגובה ילדותית משהו, אבל כשאתה מגיב לגופתו של הכותב במקום לגופו של עניין, אתה מאבד את היחס המכבד שלי.
לא בטוח שהייתי עושה את זה טוב יותר (למעשה אני בטוח שלא) אבל היות ואני לא מרשיע איש אלא רק נותן התרשמות, אני חושב שמותר גם לי לתת את שני הסנט שלי.
אגב, לגבי החלק הראשון של תגובתך אני די מסכים.
אני יודע שזו תגובה ילדותית משהו, אבל כשאתה מגיב לגופתו של הכותב במקום לגופו של עניין, אתה מאבד את היחס המכבד שלי.
לא בטוח שהייתי עושה את זה טוב יותר (למעשה אני בטוח שלא) אבל היות ואני לא מרשיע איש אלא רק נותן התרשמות, אני חושב שמותר גם לי לתת את שני הסנט שלי.
אגב, לגבי החלק הראשון של תגובתך אני די מסכים.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

קבל התנצלותי הכנה אם נפגעת - לא זאת היתה כוונתי.
זה פורום וזכותך המלאה להביע את דעתך זאת בעצם מטרתו.
אבל צורם לי בעין לראות ביקורת דווקא על החלקים ה"טובים" בסירטון, להבדיל מהחלקים הפחות טובים.
המשך סופש נעים בכל מקרה :)
זה פורום וזכותך המלאה להביע את דעתך זאת בעצם מטרתו.
אבל צורם לי בעין לראות ביקורת דווקא על החלקים ה"טובים" בסירטון, להבדיל מהחלקים הפחות טובים.
המשך סופש נעים בכל מקרה :)
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
אחרי שסגרנו את כל הפינות ,ובררנו את כל מה שצריך,נותרה לי שאלה,
מה דעתכם על המצב בשניה 23 בסירטון?
המאבטח הנגזל מצליח ללפות את המחבל מאחור,ומאבטח השני [הגיבור] מגיע בריצה, נעצר כ1.5 מטר מהם, עומד עם נשק שלוף ולא יודע בדיוק מה עליו לעשות,
רוצה לשמוע מה התובנות שלכם למוממט הזה.
מה האינסטינקט אומר לכם לעשות ?
מה האימון מורה לכם לעשות ?
מה נכון לעשות?
ואני שואל זאת כ"מאבטח אישים בכיר" [את עצמי]
מה דעתכם על המצב בשניה 23 בסירטון?
המאבטח הנגזל מצליח ללפות את המחבל מאחור,ומאבטח השני [הגיבור] מגיע בריצה, נעצר כ1.5 מטר מהם, עומד עם נשק שלוף ולא יודע בדיוק מה עליו לעשות,
רוצה לשמוע מה התובנות שלכם למוממט הזה.
מה האינסטינקט אומר לכם לעשות ?
מה האימון מורה לכם לעשות ?
מה נכון לעשות?
ואני שואל זאת כ"מאבטח אישים בכיר" [את עצמי]
פחות -לרוב זה יותר,,
בתור "נהג-חדש" בתחום הנשק בפרט או בירי בכלל אשמח להקדיש את הודעתי הראשונה בפורום כדי לפנות ולומר:
קחו את אותה הסיטואציה - אותו המקום.
תוסיפו לזה שני אזרחים חמושים ברשיון.
40 שניות בתנור .
וחוטף הנשק שלנו ממתין בתור לבתולות.
את 10 הפצועים מהירי של חוטף הנשק אפשר להחזיר הביתה בקו 5 בסיום האירוע.
מייקל.
נ.ב - ברוכים הנמצאים.
קחו את אותה הסיטואציה - אותו המקום.
תוסיפו לזה שני אזרחים חמושים ברשיון.
40 שניות בתנור .
וחוטף הנשק שלנו ממתין בתור לבתולות.
את 10 הפצועים מהירי של חוטף הנשק אפשר להחזיר הביתה בקו 5 בסיום האירוע.
מייקל.
נ.ב - ברוכים הנמצאים.
- סליקאי ארד

מצטער על התגובה המאוחרת, אבל הייתי בניכר אי אלו חודשים.
1. זהו אינו הסרטון המלא.
2. רמת ההכשרה של המאבטחים הללו לוקה בחסר (אבל המדריך מעולה....) בשל חוסר בזמן בקורס.
3. מי שקרא את תחקיר האירוע, יודע כי נעשו באירוע הנ"ל הרבה טעויות מבצעיות. נפגעו הרבה אזרחים כתוצאה מירי, דיווח לא היה מתאים וכו'.
ולמרות זאת, אני מאמין שלפחות רובנו לא היה מתפעל את האירוע טוב יותר. למרות כל טעויות המאבטח, ולמרות שבקורס יש הרבה סימולציות ותרגילים כאלה ואחרים, עדיין, שום תרגיל לא יכין למצב אמת.
1. זהו אינו הסרטון המלא.
2. רמת ההכשרה של המאבטחים הללו לוקה בחסר (אבל המדריך מעולה....) בשל חוסר בזמן בקורס.
3. מי שקרא את תחקיר האירוע, יודע כי נעשו באירוע הנ"ל הרבה טעויות מבצעיות. נפגעו הרבה אזרחים כתוצאה מירי, דיווח לא היה מתאים וכו'.
ולמרות זאת, אני מאמין שלפחות רובנו לא היה מתפעל את האירוע טוב יותר. למרות כל טעויות המאבטח, ולמרות שבקורס יש הרבה סימולציות ותרגילים כאלה ואחרים, עדיין, שום תרגיל לא יכין למצב אמת.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

מילה יפה, לתפעל אירוע,,
פעם קראו לזה "חרבאנה"
פעם קראו לזה "חרבאנה"
פחות -לרוב זה יותר,,
1) מקרה חמור של מאבטח שהולך כמו ג'ון וויין באזור מסוכן עם אקדח תלוי לו על החגורה בצורה בולטת ומרושלת, שרק מזמינה חטיפה. האירוע היה נמנע לחלוטין אם האקדח היה מוסלק, או שלכל הפחות חוטף האקדח לא היה מצליח לחטוף אותו, אילו רק האקדח לא היה תלוי ומתנדנד לו שם על החגורה כמו פרי בשל.
2) אני גר בבניין מס' 18 דירה מס' 11 ופעם בשבוע-שבועיים אני נפגש עם הדייר הנחמד של בניין מס' 11 דירה מס' 18 כדי להחליף מכתבים שהדוור לא חילק כמו שצריך, אפילו שהיתה רשומה עליהם הכתובת הנכונה, וגם בול.
2) אני גר בבניין מס' 18 דירה מס' 11 ופעם בשבוע-שבועיים אני נפגש עם הדייר הנחמד של בניין מס' 11 דירה מס' 18 כדי להחליף מכתבים שהדוור לא חילק כמו שצריך, אפילו שהיתה רשומה עליהם הכתובת הנכונה, וגם בול.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד