נצרה לאומת משמיט פטיש ב-CZ P-07 Duty

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נצרה לאומת משמיט פטיש ב-CZ P-07 Duty

על ידי Lactose » 02 פברואר 2012, 20:22

שלום,
מצטער מראש אם השאלות שלי נראות טיפשות.
הלוואי ועם הזמן יהיה לי את הידע כמו לשאר החבר'ה שגולשים פה בפורום.
אשמח אם תראו לי על גבי תמונה נצרה ומשמיט פטיש.
אשמח גם כן לדעת מה היתרונות והחסרונות של נצרה לאומת משמיט פטיש מההפך.
תודה מראש על הסובלנות וסופ"ש נעים לכולם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נצרה לאומת משמיט פטיש ב-CZ P-07 Duty

על ידי spy » 02 פברואר 2012, 21:33

אין בושה לשאול, הבושה - לא לדעת ולא לשאול.
היתרונות והחסרונות הם בעיניי המשתמש.
ככלל, אם האקדח נישא בתצורה "ישראלית רגילה", קרי - מחסנית בהכנס, ללא כדור בקנה - אין צורך בנצרה או במשמיט פטיש = אין כל הבדל.
אם האקדח נישא בתצורה "אמריקאית רגילה", קרי - כדור בקנה, אז יש שתי אסכולות. אסכולה של "דרוך ונצור" (ואז צריך נצרה) או אסכולה של "פטיש לא דרוך/מושמט על כדור חי". ניתן להגיע למצב זה בשני אופנים: ע"י הורדת פטיש זהירה "מבוקרת אצבע" (תוך לחיצה על ההדק) - מצב די מסוכן בעיניי או הורדת פטיש "מבוקרת מכנית" - בעזרת אותו משמיט פטיש.
מה עדיף? אין תשובה. ל אחד ומה שהוא אוהב יותר. במקרה של DUTY אין בעיה להפוך את האקדח מתצורה אחת לשניה בבית. הוא מגיע עם כל האפשרויות.
קשה להסביר, קל הרבה יותר להדגים במטווח.

תמונה בתצורת "משמיט פטיש"
תמונה

תמונה בתצורת "נצרה"
תמונה

חפש את ההבדל בחלק האחורי של הגוף, מתחת לפסי הדריכה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 02 פברואר 2012, 22:40

spy היטיב להסביר
רק קח בחשבון שאקדח s.a מופיע רק עם ניצרה,
וכך ברא אותם הבורא [MOSES BROWNING,],,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי spy » 02 פברואר 2012, 22:42

חשוב לזכור, CZ DUTY (וגם 75) הינו SA/DA, גם אם אין לו משמיט, אלא רק נצרה. ההבדל רק ביכולת להשמיט פטיש בצורה מבוקרת מכאנית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 03 פברואר 2012, 07:50

צודק,צודק,
אבל כמו עם כל תינוק כשר שנולד, מיד לוקחים אותו למוהל,ומלים אותו ,
והוא יוצא S.A.O %%$0066

אבל זה רק אני ,ומה אני כבר ,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי נועם » 03 פברואר 2012, 19:19

GUSS כתב:צודק,צודק,
אבל כמו עם כל תינוק כשר שנולד, מיד לוקחים אותו למוהל,ומלים אותו ,
והוא יוצא S.A.O %%$0066

אבל זה רק אני ,ומה אני כבר ,,

אם לא היית - צריך היה להמציא אותך :mrgreen:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חדש » 04 פברואר 2012, 19:46

spy אכן היטיב להסביר, יש לי רק כמה הערות קטנות:
spy כתב:ככלל, אם האקדח נישא בתצורה "ישראלית רגילה", קרי - מחסנית בהכנס, ללא כדור בקנה - אין צורך בנצרה או במשמיט פטיש = אין כל הבדל.

יש הרואים הבדלים גם במקרה כזה: אקדח עם נצרה עלול להנצר בלי ששמת לב, ואז לא תוכל לדרוך אותו כשתצטרך. אם יש לך נצרה, אתה חייב להכניס לתו"ל שלך ביטול נצירה אחרי/תוך כדי כל שליפה.
מאידך, יש המעדיפים נצרה למקרה שאתה רוצה נניח לרדוף אחרי מישהו תוך כדי אירוע עם כדור בקנה ואתה מעדיף לנצור את הנשק. כמו כן, מי שרגיל לנצרה (בעיקר אנשי 1911) עלולים להשמיט פטיש בטעות לפני כל ירייה, אתה לא רוצה לשמוע איך הם מקללים כשזה קורה להם...
spy כתב:אם האקדח נישא בתצורה "אמריקאית רגילה", קרי - כדור בקנה, אז יש שתי אסכולות. אסכולה של "דרוך ונצור" (ואז צריך נצרה) או אסכולה של "פטיש לא דרוך/מושמט על כדור חי". ניתן להגיע למצב זה בשני אופנים: ע"י הורדת פטיש זהירה "מבוקרת אצבע" (תוך לחיצה על ההדק) - מצב די מסוכן בעיניי או הורדת פטיש "מבוקרת מכנית" - בעזרת אותו משמיט פטיש.

ואסכולה שלישית - מושמט ונצור.
spy כתב:מה עדיף? אין תשובה. לכל אחד ומה שהוא אוהב יותר. במקרה של DUTY אין בעיה להפוך את האקדח מתצורה אחת לשניה בבית. הוא מגיע עם כל האפשרויות.
קשה להסביר, קל הרבה יותר להדגים במטווח.

כיום אתה מקבל את האקדח עם נצרה או משמיט פטיש. כדי להחליף את האפשרות אתה צריך ללכת למטווח, הנשק יחליף את החלק וישאיר אצלו את הישן. אתה לא יכול לשחק עם זה יותר מדי.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 04 פברואר 2012, 20:27

לקטוז, בתור אחד שהדיוטי היה האקדח ה-CZ הראשון שלו, אתרום את שני הסנטים שלי:

1. פטיש שמוט מעל פיקה (מצב 2) - פחות פעולות להוצאת כדור ראשון, ללא צורך לבדוק ולתפעל את הנצרה, מאידך לחיצה ארוכה.

2. נצרה - הנצרה של הדיוטי קצת דקה ו"פלסטית" לטעמי. אחרי שבוע הבאתי את הנצרה לתיקון כי התרופפה והסתובבה חופשי על צירה. אחרי תיקון באהבה הנצרה עבדה פיקס. יש לקחת בחשבון שפטיש דרוך עלול להיות אכזרי יותר כלפי בגדי הסלקה, אם כי מעולם לא נשאתי אקדח בעל פטיש חיצוני במצב 1 למעט במטווחים - במצב גלוי.

3. למי שנושא אקדח במצב 3 (מחסנית בכלי, בית בליעה ריק), לא משנה במיוחד אם האקדח מצויד בנצרה פתוחה או משמיט פטיש.

4. לגבי אקדח שיש לו נצרה, ניתן להשמיט את הפטיש באמצעות ההדק והורדה מבוקרת, עד נקודת חצי דריכה או לגובה מינימום. אישית ביצעתי זאת רק במטווחים מול חומות מפגע בנוכחות מדריך ירי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 04 פברואר 2012, 22:17

חדש כתב:...
ואסכולה שלישית - מושמט ונצור.
...

למה זה טוב?
לא, אני מכיר כל מיני, אני מכיר גם אנשים שהולכים ללא כדור בקנה, ללא מחסנית בכלי, ועדיים נצור, אבל זה לא מתוך מקצועיות והבנת עקרונות הבטיחות, אלא מבורות ופחד...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 04 פברואר 2012, 22:39

כפי שליאור אמר, בארץ ממש לא משנה כי לרוב נושאים את הנשק במצב של מחסנית בהכנס. בתנאים האלה, אותם מצבים בהם יהיה לך כדור בקנה יהיו לרוב אותם מצבים בהם תרצה לירות, ובמצב כזה נצרה או משמיט פטיש לא יהיו רלוונטים.

אם אני הייתי צריך לבחור בין נצרה למשמיט פטיש אז:

1. בעדיפות ראשונה הייתי בוחר בנצרה עם 3 מצבים שהיתה לי בהקלר USP. למעלה, נצור, באמצע מוכן לירי, לחיצה ארוכה למטה - משמיט. בצורה הזו יכולתי להנות מכל העולמות.

2. עדיפות שניה - משמיט פטיש בלבד. אם כבר אני מחליט ללכת עם כדור בקנה, אני מעדיף שלא יהיה משהו שיפריע לי לירות במידת הצורך, אבל מצד שני הלחיצה הארוכה מוסיפה איזה מימד של בטיחות.

בתחילת שנות ה-90 עבדתי בקרית עתידים, והאיזור לא היה כל כך מפותח כמו היום. כל ערב הייתי חוזר הבייתה ברגל דרך הפרדסים ולאורך הירקון. באותה תקופה הייתה בפרדסים פעילות פלילית ואפילו פחעי"ת ערה, והעובדה שיכולתי ללכת בבטחה עם כדור בקנה הוסיפה לתחושת הביטחון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 05 פברואר 2012, 08:32

חדש כתב:spy אכן היטיב להסביר, יש לי רק כמה הערות קטנות:
spy כתב:ככלל, אם האקדח נישא בתצורה "ישראלית רגילה", קרי - מחסנית בהכנס, ללא כדור בקנה - אין צורך בנצרה או במשמיט פטיש = אין כל הבדל.

יש הרואים הבדלים גם במקרה כזה: אקדח עם נצרה עלול להנצר בלי ששמת לב, ואז לא תוכל לדרוך אותו כשתצטרך. אם יש לך נצרה, אתה חייב להכניס לתו"ל שלך ביטול נצירה אחרי/תוך כדי כל שליפה.
מאידך, יש המעדיפים נצרה למקרה שאתה רוצה נניח לרדוף אחרי מישהו תוך כדי אירוע עם כדור בקנה ואתה מעדיף לנצור את הנשק. כמו כן, מי שרגיל לנצרה (בעיקר אנשי 1911) עלולים להשמיט פטיש בטעות לפני כל ירייה, אתה לא רוצה לשמוע איך הם מקללים כשזה קורה להם...

90% מאקדחי הסינגל אקשן בעולם לא רק שלא ינצרו בטעות כאשר הם במצב פרוק אלה שאפילו אם תנסה ממש בכוח לנצור אותם זה לא ילך .
לגבי השמטת פטיש לא רצונית ,אני לא מכיר מנגנון השמטה שמורכב על הגוף והוא לא קפיצי כלומר
כל מה שעושה הלחיצה המיקרית היא להוריד את הפטיש לדאבל אקשן .
הלחיצה הבאה אומנם תהיה קשה ואורכה אבל בסוף המהלך תשחרר כדור .
לגבי אלו שבהם המשמיט הוא על הצינה הסכנה לנצירה מקראית הוא רק בעת הדריכה הראשונית .
(לדעתי גם זה יותר פחד שאיזה מדריך שזה קרא לו פעם הכניס לכל המדריכים לראש ומאז כולם יודעים ש"ככה זה ",בדיוק כמו שירי מתוך אוטו מחייב אקדח תופי ...)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Lactose » 05 פברואר 2012, 14:03

תודה על כל התשובות הענייניות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מתבונן מרחוק » 05 פברואר 2012, 23:09

דעתי המאוד אישית:
אני לא אוהב נצרה על האקדח. זה מפריע לי. אני מפחד משתי סיטואציות - האחת היא שיש מנגנון שהתפקיד שלו הוא להתערב בין הלחיצה שלי על ההדק לבין ה"בום". אני לא מוצא היגיון בללחוץ על ההדק מבלי שזה יביא לירי. אני לא מוצא היגיון בקיומו של מנגנון שעלול להפריע לי לדרוך את הנשק.
האקדח ננצר בטעות? לא תוכל לדרוך. זה לא מקובל עלי.
הסיטואציה השניה היא פליטת כדור. הרי כשאתה חושב שהאקדח נצור, אתה מקפיד פחות, אחרת לא היית נוצר אותו מלכתחילה. מבחינתי אם האקדח דרוך, יש כדור בקנה וההדק בפעולה בודדת, ומספיק ליטוף החלטי כדי לשחרר כדור, אז אני במצב ירי. לא במצב בו כל מה שמונע את הירי זו נצרה.

מתי אני משתמש במשמיט?
הנה, עכשיו יד שמאל שלי בגבס אז אני מרגיש הרבה יותר בטוח לשאת אקדח בנרתיק עם כדור בקנה ופטיש מושמט. אין איזו נצרה שעלולה להתחכך בנרתיק בכל שלב שהוא ולהשאיר אותי חסר הגנה מפני האקדח שלי.
בימים כתיקונם, כשאני נוסע באזורים לא סימפטיים אני מעדיף לשאת את האקדח דרוך ומושמט, ולדעת שגם בזמן נהיגה אני יכול להושיט יד לאקדח מבלי להסתכל עליו ומבלי חשש לפלוט כדור בשעת נהיגה בגלל שבגישוש הגס אחריו הזזתי את הנצרה ונגעתי בהדק.

זו התחושה האישית שלי בעניין ולכן יש לי משמיט על הדיוטי.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד