המלצה לאקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המלצה לאקדח
שלום רב, לאחר שנים שבהן הסתובבתי עם אקדחים מוסדיים שונים ובהם: ברטה 92F, זיג P226, יריחו 941 FSL, כעת עלי לרכוש אקדח פרטי ואודה להכוונתכם.
האקדח צריך לשמש להגנה עצמית ומשפחתית במתארים הבאים: נשיאה 24\7 בעומק השטח, כולל כניסה לעיתים מצערות מתוקף התפקיד לארועי פח"ע מתגלגל כדוגמת חדירות רצח ליישובים / פיגועי ירי בכבישים וכדומה.
על האקדח להיות בעל יכולת תפעול ביד אחת ותו"כ נהיגה (ללא דריכה - תופי או DA). אציין שמאז ומעולם את כל האקדחים נשאתי במצב 2. למיטב הבנתי זה מוציא מכלל אפשרות את הגלוק - תקנו אם אני טועה.
אני פתוח מאד לרעיונות על קטרים שונים או מנגנונים שונים. האם למשל עדיף אקדח 9 מ"מ עם תחמושת כמו הידרה שוק, או 0.45 FMJ? מבחינת כוח העצירה.
אציין שאני בעל גוף די גדול וידיים גדולות ושהאקדח ש"ישב" אצלי עד היום הכי טוב בידיים היה הזיג P226.
בגדול אני יודע שעלי ללכת למטווח מהמומלצים כאן ולהתנסות במספר סוגים ודגמים וכך אעשה. אך אני זקוק לעזרתכם ולהכוונתכם כדי לצמצם את הרשימה אותה אבדוק בסופו של דבר.
תודה מראש!
האקדח צריך לשמש להגנה עצמית ומשפחתית במתארים הבאים: נשיאה 24\7 בעומק השטח, כולל כניסה לעיתים מצערות מתוקף התפקיד לארועי פח"ע מתגלגל כדוגמת חדירות רצח ליישובים / פיגועי ירי בכבישים וכדומה.
על האקדח להיות בעל יכולת תפעול ביד אחת ותו"כ נהיגה (ללא דריכה - תופי או DA). אציין שמאז ומעולם את כל האקדחים נשאתי במצב 2. למיטב הבנתי זה מוציא מכלל אפשרות את הגלוק - תקנו אם אני טועה.
אני פתוח מאד לרעיונות על קטרים שונים או מנגנונים שונים. האם למשל עדיף אקדח 9 מ"מ עם תחמושת כמו הידרה שוק, או 0.45 FMJ? מבחינת כוח העצירה.
אציין שאני בעל גוף די גדול וידיים גדולות ושהאקדח ש"ישב" אצלי עד היום הכי טוב בידיים היה הזיג P226.
בגדול אני יודע שעלי ללכת למטווח מהמומלצים כאן ולהתנסות במספר סוגים ודגמים וכך אעשה. אך אני זקוק לעזרתכם ולהכוונתכם כדי לצמצם את הרשימה אותה אבדוק בסופו של דבר.
תודה מראש!
- סליקאי ארד

Re: המלצה לאקדח
1. אם היית רגיל לברטה, SIG ויריחו - למה שלא תקנה אחד כזה באופן פרטי? המחירים שלהם ביד 2 מאד נוחים.
2. גם לי היה פעם 0.45 ומאד נהניתי ממנו. 9ממ הוא "הקליבר של המדינה". יהיה לך הרבה יותר קל למצוא מגוון סוגי כלים ותחמושת ובסופו של יום הוא עושה את העבודה.
3. לגבי כלים נוספים. שווה לך לבדוק את ה-CZ. כל מי ששם את היד שלו על הכלי הזה נדבק בחיידק וקנה. (מגיע עם אופציה של משמיט פטיש).
4. גם גלוק הוא סוג של DAO ואתה יכול לשלוט במשקל ההדק על ידי החלפה של קונקטורים.
א.
2. גם לי היה פעם 0.45 ומאד נהניתי ממנו. 9ממ הוא "הקליבר של המדינה". יהיה לך הרבה יותר קל למצוא מגוון סוגי כלים ותחמושת ובסופו של יום הוא עושה את העבודה.
3. לגבי כלים נוספים. שווה לך לבדוק את ה-CZ. כל מי ששם את היד שלו על הכלי הזה נדבק בחיידק וקנה. (מגיע עם אופציה של משמיט פטיש).
4. גם גלוק הוא סוג של DAO ואתה יכול לשלוט במשקל ההדק על ידי החלפה של קונקטורים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תיראה,לפי מה שאתה כותב, ישלך ניסיון וידע יותר מלהרבה "ידענים ומבינים"
קח את הצעתו של איתמר .
קח את הצעתו של איתמר .
פחות -לרוב זה יותר,,
CZ75D Compact יכול להיות חלופה מעניינת מאוד - קל, קיבולת מחסנית סבירה, DA/SA שמאפשר מצב 2, מחירים סבירים בהחלט (גם לחדש ובוודאי ליד 2).
לי יש CZ Duty אז אני תמיד חושב עליו כאופציה ראשונה כי אני מרוצה ממנו מאוד. קח אותו עם משמיט פטיש וקנה שרוול קת בעובי שמתאים לכף היד שלך. אגב בדיוטי ניתן להחליף בין הנצרה לבין משמיט פטיש, אבל אי אפשר להשתמש בשניהם. נשמע לי שאקדח SA/DA ללא ניצרה עשוי להתאים מאוד לדרישות שלך - מרגע שירית את הכדור הראשון ב-DA ההדק עובר למצב SA וניתן תו"כ ירי להשמיט פטיש ולעבור למצב DA (כשאתה רוצה לרוץ אחרי מטרה מתרחקת ולצמצם טווח).
בדוק גם את הSW99 (סמית'-ווסון), ואם אתה דווקא מעוניין באקדח DAO אז שווה לבדוק את הטאורוס 24/7, לעניות דעתי זה אקדח DAO שנותן תמורה נהדרת.
בדוק גם את הSW99 (סמית'-ווסון), ואם אתה דווקא מעוניין באקדח DAO אז שווה לבדוק את הטאורוס 24/7, לעניות דעתי זה אקדח DAO שנותן תמורה נהדרת.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

c425x
הטאורוס 24/7 הוא אקדח SA/DA אתה מתכוון לטאורוס מילניום שהוא בהחלט אקדח DAO
הטאורוס 24/7 הוא אקדח SA/DA אתה מתכוון לטאורוס מילניום שהוא בהחלט אקדח DAO
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
גד, מעבר להמלצה על קוטר 9 מ"מ, יהיה קשה מאוד לתת המלצה טובה לגבי דגם אקדח ספציפי שיתאים לך. מומלץ לקרוא את הכתבה של הצעדן:
http://www.haslik.co.il/index.php?mode= ... ng=he&id=2
אישית, הייתי ממליץ לך להיצמד לייצור מקומי או יצרנים שיש להם יבוא סדיר ארצה, על מנת לזכות בשירות טוב לפי הצורך (שמות היצרנים שאני חושב עליהם כרגע: סי.זד., IWI, בול, גלוק, טאורוס), אבל יש גם הרבה כלים חדשים ומשומשים מיצרנים אחרים שישרתו אותך נאמנה.
כמו כן, ייתכן והצרכים וההעדפות שלך ישתנו עם הזמן.
בכל מקרה, שווה לא לדלג על שלב שיעורי הבית - ביקור בחנות/ מטווח וניסוי כלים ככל יכולתך. שני המטווחים השווים ביותר לדעתי מבחינת מבחר בכלים ויחס מעולה לקונים פרטיים הם מטווח העיר נתניה ומאיר רוט, אבל שוב, ישנם עוד סוחרים מעולים שישמחו לעזור.
בהצלחה, ליאור.
http://www.haslik.co.il/index.php?mode= ... ng=he&id=2
אישית, הייתי ממליץ לך להיצמד לייצור מקומי או יצרנים שיש להם יבוא סדיר ארצה, על מנת לזכות בשירות טוב לפי הצורך (שמות היצרנים שאני חושב עליהם כרגע: סי.זד., IWI, בול, גלוק, טאורוס), אבל יש גם הרבה כלים חדשים ומשומשים מיצרנים אחרים שישרתו אותך נאמנה.
כמו כן, ייתכן והצרכים וההעדפות שלך ישתנו עם הזמן.
בכל מקרה, שווה לא לדלג על שלב שיעורי הבית - ביקור בחנות/ מטווח וניסוי כלים ככל יכולתך. שני המטווחים השווים ביותר לדעתי מבחינת מבחר בכלים ויחס מעולה לקונים פרטיים הם מטווח העיר נתניה ומאיר רוט, אבל שוב, ישנם עוד סוחרים מעולים שישמחו לעזור.
בהצלחה, ליאור.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
גלוק 17 (לא ללכת על דגמי C עם המפצה) במיוחד אם אתה מדבר על פעילות בכ"כ יישובית.
CZ קומפקטיים לא יתאימו לאדם עם כפות ידיים גדולות.
פירמות אחרות פולימריות מארצות רחוקות אינן מומלצות לסוג פעילות זה. (עם כל הכבוד ויש כבוד)
בהצלחה.
נועם.
CZ קומפקטיים לא יתאימו לאדם עם כפות ידיים גדולות.
פירמות אחרות פולימריות מארצות רחוקות אינן מומלצות לסוג פעילות זה. (עם כל הכבוד ויש כבוד)
בהצלחה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
gadgar,
בניגוד לכל החברים שהמליצו לך כאן על אקדח זה או אחר (ולצערי רק על הסובארו בתחום התחמושת), אני רוצה להמליץ לך שלא לרדוף אחרי אנשים שבורחים ממך והלאה עם אקדח פרטי להגנה עצמית, שכן, מהר מאד תמצא עצמך בחקירת משטרה.
אם אתה חייב לעשות זאת מתוקף תפקיד זה או אחר, טוב תעשה אם תצטייד בנשק צבאי, או ארגוני. בצורה זו תהיה מכוסה הרבה יותר.
בניגוד לכל החברים שהמליצו לך כאן על אקדח זה או אחר (ולצערי רק על הסובארו בתחום התחמושת), אני רוצה להמליץ לך שלא לרדוף אחרי אנשים שבורחים ממך והלאה עם אקדח פרטי להגנה עצמית, שכן, מהר מאד תמצא עצמך בחקירת משטרה.
אם אתה חייב לעשות זאת מתוקף תפקיד זה או אחר, טוב תעשה אם תצטייד בנשק צבאי, או ארגוני. בצורה זו תהיה מכוסה הרבה יותר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
glockbuster כתב:הטאורוס 24/7 הוא אקדח SA/DA אתה מתכוון לטאורוס מילניום שהוא בהחלט אקדח DAO
גם ל-24/7 יש דגמי DAO. דגמים שאינם PRO או OSS כוללים מנגנון הדק DAO, אני מקווה שאני לא מתבלבל.
אגב, גם במילניום, בגרסאת ה-PRO יש מנגנון הדק SA/DA.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

donduck כתב:gadgar,
בניגוד לכל החברים שהמליצו לך כאן על אקדח זה או אחר (ולצערי רק על הסובארו בתחום התחמושת),
ואם בסוברו עסקינן .....
אני בחרתי ללכת דווקא לפולספגן והיום יש לי אחת שמחזיר השמן שלה בגיר מגיעה מהסוכנות בג'נין
למה ?
כי כאשר המכונאי שלי איתר דליפה בגיר החלק הזה לא היה במלאי לא אצל היבואן ולא אצל אף ספק של חלקי חילוף בישראל ,היבואן אגב "הסכים" להזמין רק בשבילי את החלק בעלות של פי 3 ממחיר המחירון וגם זה תוך ציון שזה יקח כשבועים ......
בגלל שאני גר איפה שאני גר הפיתרון היה יחסית פשוט ,אחד מהפועלים תושבי האוטונומיה נסע למחרת בבקר לסוכנות בג'נין ורכש את החלק והביא אותו למוסך ואני שילמתי רק את עלות הזמן של הפועל ועלות החלק (שכמובן היה זול מהמחירון בארץ) .
עכשו אילו היתי גר באיזור המרכז מה היתי עושה ?
יושב עם אוטו תקוע לשבועים לפחות ,ועוד משלם מחיר מופקע בעד התענוג .
נדפדף קדימה שנה וקצת ,לפני כשבועים היתי מעורב בתאונה די רצינית שלמזלי נגמרה בטוב באמת בזכות הבטיחות של האוטו ,אלה שמה, עדין הפגוש האחורי שספג את המכה כמובן סיים את הקרירה .
נגישתי לאחד מוסכי הפחחות הגדולים באיזור המרכז שהוא מוסך הסדר ,לקח להם לא פחות מיומים כדי להביא את הפגוש הזה למוסך לצורך צביעה והרכבה .
ולמה אני מתיש אותכם בכל זה ?
כי לו היה לי סוברו אוו אפילו מזדה אז היה מצבי אחר .....
ד.א זה "פולקס וואגן"
רכב להמונים, ביקית..
אבל בשטחים זה "בולצבגן, זול יותר ויש יותר חלפים,,
רכב להמונים, ביקית..
אבל בשטחים זה "בולצבגן, זול יותר ויש יותר חלפים,,
פחות -לרוב זה יותר,,
ראשית תודה רבה על תגובותיכם. הן מועילות ומחכימות וללא ספק מכווינות למטרה.
נועם. מדוע ללא מפצה סטיה? להבנתי דוקא אקדח קל כמו הגלוק מושפע לטובה מהמפצה?
donduck. למען הסר ספק, לא מדובר על נשק הסתערות ראשי (במקרים כאלה אכן ייעשה שימוש ברוס"ר צהל"י כולל אפוד קרב מלא והאקדח ישמש כנשק גיבוי.) אלא לצורכי הגנה עצמית במתארים כנ"ל במקרים בהם העיסוק אינו בלחימה אלא בחילוץ וטיפול וכד'. בנוסף האקדח בזמינות 24.7 בניגוד לציוד לחימה מלא.
דרך אגב. אני נוהג על רכב צרפתי שדורש את היחס המיוחד אליו, אך נהנה מכל רגע ולעולם לא הייתי מחליף אותו באיזו "יפנומטית" רק בשביל לא לראות מוסך. ועדיין הקטרים הגדולים קורצים לי...
נגש ונבדוק כמה כלים במטווח ונראה מה התוצאות.
נועם. מדוע ללא מפצה סטיה? להבנתי דוקא אקדח קל כמו הגלוק מושפע לטובה מהמפצה?
donduck. למען הסר ספק, לא מדובר על נשק הסתערות ראשי (במקרים כאלה אכן ייעשה שימוש ברוס"ר צהל"י כולל אפוד קרב מלא והאקדח ישמש כנשק גיבוי.) אלא לצורכי הגנה עצמית במתארים כנ"ל במקרים בהם העיסוק אינו בלחימה אלא בחילוץ וטיפול וכד'. בנוסף האקדח בזמינות 24.7 בניגוד לציוד לחימה מלא.
דרך אגב. אני נוהג על רכב צרפתי שדורש את היחס המיוחד אליו, אך נהנה מכל רגע ולעולם לא הייתי מחליף אותו באיזו "יפנומטית" רק בשביל לא לראות מוסך. ועדיין הקטרים הגדולים קורצים לי...
- סליקאי ארד

gadgar כתב:נועם. מדוע ללא מפצה סטיה? להבנתי דוקא אקדח קל כמו הגלוק מושפע לטובה מהמפצה?
אין מושג מה הנימוקים של נועם, אבל לדעתי מפצה ב-9ממ להגנה עצמית מיותר לחלוטין.
עד היום הסתדרת יפה מאד בלעדיו בכלים עם ציר קנה גבוה כמו וקפיצת הקנה משמעותית כמו זיג, אין שום סיבה שלא תסתדר הלאה בלי.
התרומה של מפצה ב-9ממ עם תחמושת בלחצים סטנדרטיים שולית ביותר.
לגבי נימוקים נוספים, אני אישית לא אוהב נשק עם חורים באמצע הקנה שמחלישים אותו.
אני גם לא אוהב נשק שזורק למעלה רשף, פיח, שאריות אבק שריפה לא שרוף וחלקי מתכת מהקליע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

להוסיף על דברי איתמר
לי אישית המפצה המובנה בגלוק עושה רק רע ,הרשף שנפלט מפתחי המפצה גורמים לי לעצום עינים אינסטיקטיבית כי המפצה פשוט קרוב מידי לעינים שלי בזמן הירי בגלל שהוא קרוב לבית הבליעה הרשף
חזק ובולט מאשר בטכנולוגיות אחרות .
מעבר לזה למרות שאני חושב שאלו טיעונים תאורטים מעט אז עוד שני חורים שמכניסים ליכלוך בקנה ועיבוד של 5-10% באנרגית הקליע (שזה כמו לירות בקנה של 3.5 אינטש במקום ב4 אינטש ) למי שמאמין שזה עושה את ההבדל גם חשוב .
בנוסף היום קימת אפילו בארצנו הקטנה מערכת קפיצים כפולה למרבית סוגי הגלוק שגם מורידה את הרתע המורגש בצורה לא פחות טובה ואולי אפילו טובה יותר ממפצה מבלי כל החסרונות שהוזכרו ובנוסף גם שומרת על האקדח לאורך זמן (ככה לפחות טוענים הפרסומים ).
המחיר אגב גם לא בשמים .
אגב לגבי דילמת ה9מ"מ מול האחרים
אני מאמין שההבדלים בכושר בין הקליברים הנ"ל היום הוא בעיקר תאורטי ,גם בFMJ מול FMJ וגם בHP ,בכל קליבר יש כאלו שעובדים טוב יותר וכאלו שפחות כאשר המכנה המשותף הוא שהמבחר בארץ ממש מצומצם אפילו ב9מ"מ ועוד יותר בכל השאר .
לי אישית המפצה המובנה בגלוק עושה רק רע ,הרשף שנפלט מפתחי המפצה גורמים לי לעצום עינים אינסטיקטיבית כי המפצה פשוט קרוב מידי לעינים שלי בזמן הירי בגלל שהוא קרוב לבית הבליעה הרשף
חזק ובולט מאשר בטכנולוגיות אחרות .
מעבר לזה למרות שאני חושב שאלו טיעונים תאורטים מעט אז עוד שני חורים שמכניסים ליכלוך בקנה ועיבוד של 5-10% באנרגית הקליע (שזה כמו לירות בקנה של 3.5 אינטש במקום ב4 אינטש ) למי שמאמין שזה עושה את ההבדל גם חשוב .
בנוסף היום קימת אפילו בארצנו הקטנה מערכת קפיצים כפולה למרבית סוגי הגלוק שגם מורידה את הרתע המורגש בצורה לא פחות טובה ואולי אפילו טובה יותר ממפצה מבלי כל החסרונות שהוזכרו ובנוסף גם שומרת על האקדח לאורך זמן (ככה לפחות טוענים הפרסומים ).
המחיר אגב גם לא בשמים .
אגב לגבי דילמת ה9מ"מ מול האחרים
אני מאמין שההבדלים בכושר בין הקליברים הנ"ל היום הוא בעיקר תאורטי ,גם בFMJ מול FMJ וגם בHP ,בכל קליבר יש כאלו שעובדים טוב יותר וכאלו שפחות כאשר המכנה המשותף הוא שהמבחר בארץ ממש מצומצם אפילו ב9מ"מ ועוד יותר בכל השאר .
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד