שאלה למביני עניין

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה למביני עניין

על ידי GUSS » 27 פברואר 2012, 19:47

זהו ? נגמר השכל סופית?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אקדוחן » 27 פברואר 2012, 21:39

השכל של מי? גם אני הופתעתי בדר"כ מחוקק אני, אבל את החוק הזה לא אני הגיתי
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 28 פברואר 2012, 08:45

שיעור בהיסטוריה:
בעבר ,בעת חידוש רשיון הנשק , קיבל מבקש הרשיון (כספח לרשיון) הקצאה ל 50 כדור (בפועל , כל 3 שנים יכלת לקנות עוד 50 כדור וליצור לך מחסן תחמושת)
לפני מספר שנים הופסק הנוהג של הוספת הספח לחידוש.
כיום:
בעת קניית אקדח חדש ,המבקש מקבל הקצאה לתחמושת בהתאם לרשיון
(לפי מה שידוע לי כ50 כדור לרשיון פרטי רגיל לא ספורטאי).
ההנחיות:
*אסור להחזיק תחמושת מעל המותר.
*רכישת תחמושת תבוצע רק אצל בעל עסק לכלי יריה.
*במידה והתחמושת נפסלה או שהשתמשת בה במטווח ,תוכל לקבל הקצאה נוספת מפקיד הרישוי לאחר הצגת אישור צריכה או פסילה מהמטווח.
*תחמושת אימונים : תוכל לרכוש במטווח תחמושת נוספת המיועדת לאימון במטווח (מעבר להקצאה)

עכשיו מגיעים לבלגן הישראלי הטיפוסי:
למי שזוכר ,בסבב החידוש הראשון ללא הספח ,היה כתוב בספח שמי שצבר בשנים הקודמות תחמושת מעבר לכמות המותרת עליו : או לצרוך את הכמות שמעבר או למכור אותה לבית מסחר לכלי יריה.

בעקבות זאת נוצר מצב בשטח:
*יש בעלי רישיון שיש להם בבית יותר מ50 כדור.(הכוונה כל הזמן למשתמש הרגיל , לא ספורטאי וכו')
*בכדי לרענן תחמושת ולהמנע מהבירוקרטיה הישראלית נוצר נוהג , המושתת על אמון , שבעל רישיון מגיע למטווח ,קונה תחמושת ,יורה את הכדורים שהיו לו במחסנית ,יורה את התחמושת שקנה פחות מספר הכדורים שהיו במחסנית.(בעצם צורך את מספר הכדורים שקנה בפועל)
*כרגיל במחוזותינו היו "אובר חוכם" שקנו תחמושת אימונים ולא צרכו את כולה (על ידי הסתרת חלק מהתחמושת מהמדריך כשבאחריות המטווח שכל התחמושת "תצה מהצד השני של הקנה" )

מכאן הדרך קצרה לכל ההנחיות הפנימיות שבמטווחים השונים.

אני אישית:
כשאני מגיע למטווח אני מגיע עם מחסניות ריקות ויוצא עם מחסניות ריקות.
אם אני צריך ל"רענן תחמושת" אני משוחח עם מדריך הירי וסוגר איתו מה עושים. היו כאלו שספרו איתי את מספר הכדורים שיצאו מהמחסנית והונחו בקופסה ,לאחר קנית תחמושת חדשה הוצאנו יחדיו את מספר הכדורים המתאים מהקופסה החדשה והם הונחו לאחר כבוד בצד וקיבלתי אותם ביציאה.
היה לי מקרה שבו לא יכול להתקיים הנוהל הנ"ל בגלל שהמטווח לא מוכר תחמושת כלל (מטווח עירוני),יריתי את התחמושת במחסניות ולכן נוצר מצב של חוסר בתחמושת.
קיבלתי אישור צריכה על מספר הכדורים שנורו מהמחסניות ,ניגשתי למשרד הפנים ,קיבלתי הקצאת תחמושת חדשה על מספר הכדורים שנורו,ניגשתי לבית מסחר לכלי יריה עם האישור וקניתי לאחר כבוד תחמושת חדשה.(קרה פעם אחת בלבד ללא בעיות מיוחדות)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 28 פברואר 2012, 08:56

איך בדיוק כדורי HP גורמים לבלאי מוגבר של הקלט"זים?
הרי כדי שהם יפתחו הם צריכים תווך מימי, ומהירות מתאימה. כל מה שיכול לקרות בזמן המעבר בקלט"ז זה סתימה של החור בקליע, מה שהופך אותו לסתם עוד כדור FMJ.
סתם עוד אגדה אורבנית של מדריכי ירי "מביני עניין".
רוצה לגרום נזק לקלט"זים? תירה כדורי 0.38WC תמימים למראה, או 0.40 עם קליעי SWC.

לא יודע עם הם גורמים לבלאי מוגבר או לא , אבל , כבר ב 2 מטווחים סגורים שונים (ועכשיו אני שומע שגם אצל מאיר רוט ) לא נתנו לי לירות אותם באותה טענה בדיוק.

וכמו שאיתמר אמר:
בכל מקרה, הוא בעל הבית וזכותו לקבוע את הכללים שלו.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 28 פברואר 2012, 11:23

argra11 כתב:שיעור בהיסטוריה:....

תמונה

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 28 פברואר 2012, 12:47

אם הארון הזה למכירה, אני מאד מעוניין,,
יש בו הרבה מקום לאחסון טיפשות, ותמיד אפשר להפחיד זעטוטים עם רשיון נשק, שיסגורו אותם בפנים, אם לא יתנהגו לפי ה"חוקים" שהם ממציאים לעצמם חדשות לבקרים.

וסילחו לי כבר לא התאפקתי,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי יונה » 28 פברואר 2012, 15:00

ליאור45 כתב:
argra11 כתב:שיעור בהיסטוריה:....

תמונה

NOBODY expects the Spanish Inquisition!
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 28 פברואר 2012, 16:41

argra11 כתב:שיעור בהיסטוריה:

לזה קראו במקומות מסוימים "מדעי המפלגה" ,לא משנה העובדות העיקר שהמפלגה צודקת ומי שחושב אחרת מוזמן לפנות לנציג הKGB במקום (לפני שהוא יפנה עליו )
argra11 כתב:בעבר ,בעת חידוש רשיון הנשק , קיבל מבקש הרשיון (כספח לרשיון) הקצאה ל 50 כדור (בפועל , כל 3 שנים יכלת לקנות עוד 50 כדור וליצור לך מחסן תחמושת)
לפני מספר שנים הופסק הנוהג של הוספת הספח לחידוש.

פעם עם הרשיון קיבלתה 100 כדורים וכל 3 שנים קיבלתה רשיון לעוד 100 ואם בטווח היתה צריך עוד
היתה פשוט ניגש לפקיד הרשוי מסביר לו מדוע,ואם שיכנעתה אותו היתה מקבל כמות נוספת ע"פ הצורך.
עם הרשיון הנ"ל ניגשתה לכל סוחר מורשה ורכשתה אצל ההוא שנתן לך את הדיל הטוב באותו יום
מסרתה לו כסף ושטר מכר שבידך הוא נתן הכדורים והעביר את השטר למשרד הפנים והזדכה על הכמות שמכר לך ובזה נגמר הענין .
פשוט גאוני בפשטותו...
ואז בה פקיד חכם והחליט שזה יותר מידי פשוט ואז שינה את הכמות ל50 כדור בשנה וכך הצדיק את משרתו באותה שנה שנה אחרי כבר צימצם ל50 כדור לכל החיים ושנה אחרי החליט לצמצם את כמות כדורי האוויר ל50 גם כן לבסוף קולות הצחוק בקצה השני של הקו בזמן הבירורים מול יצרנים בקשר ליצור כמות כזאת שיכנע אותו לרדת מהעץ .
argra11 כתב:כיום:
בעת קניית אקדח חדש ,המבקש מקבל הקצאה לתחמושת בהתאם לרשיון

אם זה היה עובד ככה ,זה עוד היה הגיוני .
אז כמובן שגאוני הדור היו צריכים להמציא שיטה אחרת .
אז עכשו זה עובד כך :מבקש הרשיון מביא (בנוסף לאישור סטנדרטי על היעדר אחות כמובן) גם אישור צריכה על תחמושת שמראש לא היתה אמורה להיות ברשותו וכנגד זה הוא מקבל שטר מכר לאותו סוחר נשק שהוציא את אישור הצריכה בלבד .

argra11 כתב:עכשיו מגיעים לבלגן הישראלי הטיפוסי:
למי שזוכר ,בסבב החידוש הראשון ללא הספח ,היה כתוב בספח שמי שצבר בשנים הקודמות תחמושת מעבר לכמות המותרת עליו : או לצרוך את הכמות שמעבר או למכור אותה לבית מסחר לכלי יריה.

לא רק שאני זוכר אפילו יש לי פה באיזה קלאסר שאני שומר במיוחד ליום שבו המחשב של משרד הפנים יקבל "סקרלוזה" את כל התקשורת שלי עם המשרד .
ואני אומר לך בוודאות לא היה ולא נברא בפעם הראשונה הספח הגיעה עם כוכביות על השורות של הכמות במספר ובמילים לאחר מכן עם חידוד נהלים במקום שיועד לספח הנ"ל.
מעולם לא קיבלתי שום הסבר מה לעשות עם התחמושת העודפת ויתרה כמכך כאשר רכשתי כלי חדש הסבירה לי הפקידה שאסור לי לקבל תחמושת מהבעלים הקודם אבל כשאלתי מה הוא אמור לעשות עם התחמושת שברשותו פשוט לא היה לה תשובה !
אם יש לך מסמך רשמי שמורה למכור את התחמושת לבית מסחר לנשק אני ישמח לצילום יהיה מצחיק להצמיד לזה את הנוהל שאומר שאסור לבית מסחר לקנות את הנ"ל .
(אולי עוד נעשה עם זה משהוא יום אחד....)
לא רק זה ועוד יותר מטומטם מזה "המשרד" מחייב לרשום אותך כיורה בפנקס ואת כמות הכדורים שיריתה עוד לפני שיריתה אותה בפועל .
ואם באמצע מסיבה כל שהיא אתה לא יורה אותה ?
אוו אז המטווח בבעיה כי הוא לא יכול להחזיר למצבה תחמושת שלו עצמו שלא נצרכה ומצד שני אסור לתת לך לצאת איתה מהמטווח .
רוצה עוד יותר טמטום ?
אני כמורשה חתימה במפעל ראוי מקבל תחמושת למטרת תחרות ומסיבה כזאת אוו אחרת לא מגיעה
לתחרות, אסור לי להחזיר את התחמושת שלא יריתי לארון תחמושת של המפעל.

תנסה להסביר את הבעיות לאותם פקידים נחמדים ומה תקבל ?
יוהרה זילזול וביטול ,תתעקש להסביר להם ותקבל איומים לפי הפרוש בפלילי של הענין תתעקש עוד קצת תזכה לביקור חיסול חשבונות מפקיד של המשרד אוו של המשטרה .
(וכן אני מכיר מיקראים שאכן זה בוצע)
KGB כבר אמרנו ?
אז המציאות בשטח היא שהסוחרים המסכינים נמצאים במצב של "ערור אם כן וערור אם לא " והם מנסים לשחות בין הטיפות .
ומכאן כסת"ח שמגיע לשמים ........
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 29 פברואר 2012, 10:21

אני מבין שהתגובה שלי הקפיצה לכמה אנשים פיוזים.
לא זו כוונתי.
את ה"חוסר הגיון" של המערכת אני לא מבין ולא מנסה להבין.
את ה "ויה דולורוזה" שעברתי פעם אחרונה כשניסיתי לרענן תחמושת לא הפרט כאן.

כבר כולנו הבנו שלא משנה כמה כלים וכמה תחמושת יש שם בחוץ ,את הרשויות מעניין רק "כמה רשומים" והשאיפה כנראה להגיע ל "0" .

ה"חוסר הגיון" והנהלים ה"לא חכמים" גורמים למצבים אבסורדים לחלוטין ,מה שנקרא : "תאטרון האבסורד".
תשאל כל סוחר נשק על מערכת המחשוב ומגבלותיה.
דוגמה קטנה טריה מהתנור:
חידוש רשיון ארגוני הוא 9 שעות.
אני רוצה לבצע את החידוש ב"2" פעימות.
במטווחים שאליהם פניתי נאמר לי שהם היו שמחים לבצע את המהלך
ב"2" פעימות אבל במערכת המחשוב ,המחדש מוזן למערכת בבוקר על תחילת ההכשרה ועד הערב הוא חייב להיות מוזן שוב על סיום ההכשרה.

בברכת יום טוב לכולם
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 29 פברואר 2012, 11:43

תחמושת ה HP קורעת את הקלט"ז, ולכן לא מתירים ובצדק יש לומר, את השימוש בה במטווח סגור.

הירי מתבצע לאותו איזור של הקלט"ז, והוא נשחק ונקרע בנקודות קבועות. בביקור הבא במטווח סגור, בקשו מהמדריך להציץ אל מאחורי המטרות, והציצו בקלט"ז.

למרות שיש לבדוק בכל בוקר את הקלט"זים ולוודא כי אינם קרועים, ישנם מטווחים שאינם מקפידים על נוהל בטיחותי ותפעולי זה, וכתוצאה מכך עפים נתזים לטווחים שונים מהחומה. במטווחים קטנים, הבעייה חמורה יותר.

ישנם פתרונות גם לירי HP במטווח סגור, דורש התאמה של אחד הקלט"זים עם עיבוי ניכר ובקרה. (מאידך, מצריך השקעה כספית גבוהה יותר של המטווח)

לגבי כל נושא התחמושת : עדיף שתעצרו את הקשקשת על הנושא, זה רק יחמיר את המצב.

לכו למטווח, ותנהגו על פי מה שמבקשים מכם. לא מתאים ? חפשו מטווח מורשה אחר שאינו סוטה מהנהלים אך אינו ממציא כאלו בעצמו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אקדוחן » 29 פברואר 2012, 15:50

לא חלמתי שהפוסט הזה " יאריך שנים" כך אבל הוא אט אט סוטה מהנושא למישהו יש תשובות ברורות " למשורר" הכותב
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 29 פברואר 2012, 17:05

אקדוחן כתב:לא חלמתי שהפוסט הזה " יאריך שנים" כך אבל הוא אט אט סוטה מהנושא למישהו יש תשובות ברורות " למשורר" הכותב

את התשובה כתב נועם בברור.

לגבי כל נושא התחמושת : עדיף שתעצרו את הקשקשת על הנושא, זה רק יחמיר את המצב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 01 מרץ 2012, 21:56

נועם כתב:תחמושת ה HP קורעת את הקלט"ז, ולכן לא מתירים ובצדק יש לומר, את השימוש בה במטווח סגור.

:lol:
מתי שתרצה, נירה ביחד על כמה חתיכות קלט"ז ותראה שאין שום הבדל בין כדור RN להין אותו HP "אימתני"
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד