שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות

על ידי glockbuster » 05 מרץ 2012, 21:09

GRISH88

תקשיב קצת לאיתמר יש המון היגיון במה שהוא אומר ואצלו זה לא אחד בפה ואחד בלב לראיה
הוא חמוש בגלוק כך שהוא מכיר ביתרונות של המוצר, אבל גם בחסרונות

גלוק בכל קריירת יצור הנשק שלה במציאה ובנתה מוצר אחד בלבד, גלוק 17 ואחריו אלף וריאציות
של אותו הדגם בגדלים שונים קליברים שונים אבל בסופו של דבר אותו הגלוק.

החברה לא המשיכה לפתח דגמים אחרים כי את האמת אם הצלחה לא מתווכחים והכסף ממשיך לזרום כמו אוקינוס, אבל לומר על גלוק שהיא חברה חדשנית, היא ממש לא
ביום שהיא תייצר אקדח חדש לחלוטין ותתגלח כמו כל חברות הנשק אם הצלחות וכשלונות
וקטלוג קצת יותר מגוון שאקדח אחד אז תבוא הגאולה. יש רבים שאומרים שההצלחה של גלוק היא פוקס (גם אני בינהם), רק אם הם ימשיכו, יתפתחו ויוציאו דגמים חדשים שגם יצליחו נוכל לומר שהיא חברת נשק אמיתית
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 05 מרץ 2012, 23:20

אני לא חושב שהבעיה היא בותק בתחום אוו בנסיון אוו אפילו ביכולות ההנדסיות של החברה .
לדעתי עיקר הבעיה היא שהם נרדמו בשמירה ליותר מידי זמן וסמכו יותר מידי על "כוחו של המותג".
בסוף היום הם מצאו את עצמם במצב שבו הם איבדו את כל נקודות החוזק שעשו את גלוק לגלוק
וזה משקל ,פשטות הפעלה ותחזוקה,כמות תחמושת ,מחיר ולא פחות חשוב שיווק .
היום המגרש פתוח לכולם ויש הרבה שחקנים "רעננים" בשוק מה ששם את גלוק מאחורה .
ויתרה מזאת בשנים האחרונות פג הפטנט של גלוק והיום אתה יכול לרכוש בארה"ב (לפחות באופן אזרחי ) אקדח שהוא למעשה "גלוק" אבל שום חלק שלו לא שייך למוצר המקורי הכל מספקים תחליפים ,וזה גם עובד לא רע עם כל השיכלולים המודרנים .
אז בגלוק מתחילים לטעום מעט מהתרופה של עצמם .
כמו שהם השאירו את כולם מאחורה בשנות ה80 עכשו זה קרא להם .
והפלא ופלא הם הגיבו באותה צורה ,בנסיון מבוהל ולא בשל להשיב מלחמה שמתפוצץ להם בפנים .
בדיוק כמו שקרא לסמית עם סדרת הסיגמה הזכורה לרע.

גרישה
נכון שאקדח זה לא כמו סוללר ומרבית הגופים לא מחליפים אותם על שנתים שלוש אבל מה שמחזיק חבורות נשק פעילות זה שבכל רגע נתון יש שם בחוץ גופים שכן מחפשים להתחמש בכלי חדש .
ברגע שהמגרש מצטופף והמכרזים מגיעים בקצב הולך ופוחת לחברה שלך ויותר ויותר למתחרה אתה
בבעיה .

האם לא מוקדם מידי לדור חדש ?
כנראה שלא .
דור 3 כבר בן יותר מ10 שנים .
וכאמור כל המתחרים כבר מתקדמים יותר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 06 מרץ 2012, 00:45

ידידי,
אני מסתכל על החסרונות שציינת ורואה בהם רק יתרונות!
למה אני מתכוון? חלקים יחסית אוניברסלים, מוצרים נלויים כגון נרתיקים והלבשות חיצוניות, מחסניות וכו'...
הם עלו על משהו-ולדעתי לא בכוונה הכלים שלהם אחידים בצורתם תפעולם ופירוקם, למרות שכל אלו פשוטים תוסיף לזה חלקי חילוף, כלים וניסיון עם הכלים הופכים את הגלוקים לנוחים לשוק הבטחוני וכל אלו בנוסף לאמינות הגבוהה שאקדחים אלו מצטיינים בתחום. וקבלת תבנית מנצחת.
מה לעשות מה שלא פשוט לא יהיה- וגם המחיר בהתאם.
אם היינו בארץ שיש פסים וכוכבים על הדגל שלהם אני לא בטוח שברשותי היה גלוק (אולי בשלב מתקדם מאוד) אני מאוד אוהב את H&K (איתמר הנה ויכוח על הקלר וגלוק כבר בעמוד השני!) וכנראה שהיה לי המון כלים שלהם, בארץ המחיר גבוהה ולא לדבר על שירות וזמינות.
במגבלות המדינה גלוק נותן לי את החבילה המשתלמת ביותר- אגב דור 3 עדיף על דור 4 במיוחד ב9 מ"מ.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי grish88 » 06 מרץ 2012, 02:22

glockbuster - לרגע לא זילזלתי בדברים שאיתמר אומר,גם לי דבריו נשמעים הגיוניים.
פשוט לא הבנתי מדוע למרות כל החסרונת של גלוק הוא ממשיך להיות כה פופולרי במוסדות,גופי בטחון ואצל אזרחים.
היתרונות,השיווק ופריצת הדרך כה "קוסמים" שמעדיפים להתעלם מהחסרונות?
אגב:בזמן ששלחתי את ההודעה רועי ענה על השאלה אז אפשר לדלג עלייה.

אם כבר הזכרנו חברות נשק נוספות:
יש סיבה שאקדחים לדוגמא מתוצרת רוסיה לא פופולריים בשאר המדינות חוץ מרוסיה?
(פופולריים כמו S&W,גלוק,ברטה וכו')
הרי הם יצרו כמה אקדחים שעל הנייר נראים טוב,לא?
(ראיתי לפחות 3 כאלה בסרטים ששלחתי לכם)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 06 מרץ 2012, 09:11

רועי 357 כתב:ידידי,
אני מסתכל על החסרונות שציינת ורואה בהם רק יתרונות!
למה אני מתכוון? חלקים יחסית אוניברסלים, מוצרים נלויים כגון נרתיקים והלבשות חיצוניות, מחסניות וכו'...
הם עלו על משהו-ולדעתי לא בכוונה הכלים שלהם אחידים בצורתם תפעולם ופירוקם, למרות שכל אלו פשוטים תוסיף לזה חלקי חילוף, כלים וניסיון עם הכלים הופכים את הגלוקים לנוחים לשוק הבטחוני וכל אלו בנוסף לאמינות הגבוהה שאקדחים אלו מצטיינים בתחום. וקבלת תבנית מנצחת.
מה לעשות מה שלא פשוט לא יהיה- וגם המחיר בהתאם.
אם היינו בארץ שיש פסים וכוכבים על הדגל שלהם אני לא בטוח שברשותי היה גלוק (אולי בשלב מתקדם מאוד) אני מאוד אוהב את H&K (איתמר הנה ויכוח על הקלר וגלוק כבר בעמוד השני!) וכנראה שהיה לי המון כלים שלהם, בארץ המחיר גבוהה ולא לדבר על שירות וזמינות.
במגבלות המדינה גלוק נותן לי את החבילה המשתלמת ביותר- אגב דור 3 עדיף על דור 4 במיוחד ב9 מ"מ.

רועי, אף אחד לא מתווכח עם מה שאתה אמרת ובטח שלא עם ההצלחה של גלוק. העובדות בשטח מדברות בעד עצמן.
הכל היה טוב ויפה עד שגלוק התחילו להפסיד במגרש שלהם שזה אמינות - בגלל זה שהם מנסים לעגל פינות. ברגע שהאקדח לא אמין, לא יעזרו להם כל היתרונות האלו והם יפסידו בכל המכרזים.

בכל 20 ומשהו השנים שגלוק קיימים הם תכננו מאפס רק 2 אקדחים. גלוק 17 וגלוק 21.
כל השאר הם אילתורים על הנושא ולכל אחד יש את הבעיות שלו.
- הפלפורמה שלהם ב-0.40 סובלת מתמיכה לא מספקת לתרמיל כיוון שהיא מבוססת על הגופים של 9ממ. כמו כן ממעצורי הזנה בירי עם פנס כי מה לעשות הגוף תוכנן במקורו ל-9ממ ולא לעיוותים שנגרמים לו מ-0.40.

- בדגמים של 0.40 אתה יכול לראות שבלוק הנעילה חופר ושובר רסיסי מתכת מהצינה.

- בדגמים הקומפקטיים, (26,27) הקפיץ המחזיר חופר בתוך הפלסטיק של מגן האבק.

- שאלת את עצמך פעם למה לגלוק יש מסילות כל כך קצרות על הגוף? תנסה פעם לבדוק גופים של גלוק מדור 2 ודור 1 ותראה איך הם התחילו.

ובתור מנה אחרונה... דור 4. "הבשורה הגדולה" מבחינת המשתמש הסופי בדור הזה היא תפס מחסנית מורחב וקתות מתחלפות. הקפיץ המחזיר זה כבר שיפור פנימי שלא משפיע על היורה.

תראה איזה פיאסקו יצא מהדבר הזה.. אין דבר שהם לא הצליחו לדפוק בדרך. במאה ה-21 עם כל הטכנולוגיה המתקדמת שיש זה לא היה צריך לקרות.

לדעתי חברה שלא מסוגלת להכניס שינוי כזה קטן במוצר שלה מבלי לפגוע באמינות שלו - לא תשרוד בשוק עוד הרבה זמן.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 מרץ 2012, 09:33

grish88 כתב:glockbuster - לרגע לא זילזלתי בדברים שאיתמר אומר,גם לי דבריו נשמעים הגיוניים.
פשוט לא הבנתי מדוע למרות כל החסרונת של גלוק הוא ממשיך להיות כה פופולרי במוסדות,גופי בטחון ואצל אזרחים.
היתרונות,השיווק ופריצת הדרך כה "קוסמים" שמעדיפים להתעלם מהחסרונות?
אגב:בזמן ששלחתי את ההודעה רועי ענה על השאלה אז אפשר לדלג עלייה.

אם כבר הזכרנו חברות נשק נוספות:
יש סיבה שאקדחים לדוגמא מתוצרת רוסיה לא פופולריים בשאר המדינות חוץ מרוסיה?
(פופולריים כמו S&W,גלוק,ברטה וכו')
הרי הם יצרו כמה אקדחים שעל הנייר נראים טוב,לא?
(ראיתי לפחות 3 כאלה בסרטים ששלחתי לכם)

למה הוא ממשיך להיות פופולרי?

1. הכלים של דור 3 הם טובים, בגלל כל היתרונות שרועי ציין.
2. עדיין דור 4 נמצא בחיתולים שלו וגלוק עדיין מייצרת את דור 3.
3. מי אמר שגלוק לא מפסידה במכרזים חדשים? כולם אוכלים להם את השוק ביחוד S&W.
4. למה לא הרוסים? תשאל למה לא CZ? השוק הזה קטן וצפוף קשה מאד לשחקנים חדשים להכנס.
5. בתכלס, קח בחשבון ששוק הנשק זה שוק שזז לאט מאד. אורך חיים של נשק בגופים גדולים מגיע לעשרות שנים והם ממש לא מזדרזים להחליף. המסה הגדולה של הכלים נמצאים אצל "השוטר אזולאי" ולא "בשייטת מטכ"ל" כך שממש אין להם מה למהר. במשטרת ישראל עדיין מככבים אקדחי FN וברטה 0.22 שנרכשו בשנות ה-70. במשטרת גרמניה עדיין משתמשים באקדחי זיג ו-P38 משנות ה-50/60. וברומא ראיתי עדיין ברטות מדגמים שאבד עליהם הקלח.

בקיצור.. לאקדחי גלוק יש עדיין תוחלת חיים ארוכה במערכת הביטחון. אחרי שיגמרו לטחון אותם בצבא הם יגיעו לידי משטרת ישראל.. ואחר כך אלוהים גדול. עד שזה יקרה, אולי כבר יהיה שלום עולמי וגלוק יחזרו לייצר אתי חפירה ומוטות פלסטיק לוילונות אמבטיה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 06 מרץ 2012, 10:16

כמו אחרים פה, אם היינו בארה"ב אולי גם לי לא היה גלוק (או רק גלוק :)), כי יש מגוון ושירות והכל פתוח וכיף

אבל בארץ גלוק דור 3 נותן עדיין איזה חבילה שנשקים אחרים מתקשים לתת, אז זה מה יש ועם זה חיים.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 מרץ 2012, 10:41

goral כתב:כמו אחרים פה, אם היינו בארה"ב אולי גם לי לא היה גלוק (או רק גלוק :)), כי יש מגוון ושירות והכל פתוח וכיף

אבל בארץ גלוק דור 3 נותן עדיין איזה חבילה שנשקים אחרים מתקשים לתת, אז זה מה יש ועם זה חיים.

גם אם הייתי חי בארה"ב עדיין היה לי גלוק דור 3.. אולי כמה גלוקים. האחידות במנגנון, דרך ההפעלה, מחסניות, אביזרים הם יתרון.
בטוח שהיה לי גלוק 17, גלוק 19 וגלוק 26 לנשיאה מוסלקת.
אולי גלוק 20 בקוטר 10 מ"מ בשביל ציד.

וסביר להניח שגם היה לי 1911 0.45 משופץ ומשופר מכף רגל ועד ראש בשביל הכיף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 06 מרץ 2012, 15:45

זה שאורך חיי כלים במוסדות הוא ארוך נותן נחמה קטנה מאד .
חברה לא יכולה להתבסס רק על תמיכה במוצרים לאורך זמן ,מי שלא מתקדם ולא ממשיך למכור
בסוף היום לא ישרוד .
ובשוק הנשק תמיד יש מי שחפש לקנות זה מה שמחזיק את התעשיה בחיים .

לגבי ה"חבילה" שגלוק נותן באמת שהענין לא ממש ברור לי יש היום מספיק כלים בארץ שנתמכים מצוין
יש איבזור ויש התאמה אישית .
אז מה בדיוק כל כך חסר פה?
זה שזה לא כמו של שיטת מטכ"ל אוו השב"ב?!

למה לא רואים נשק רוסי מחוץ לגבולות רוסיה ?
התשובה פשוטה ,בגלל אותה סיבה שלא רואים רכב רוסי ומוצרי צריכה רוסים ברחבי המערב .
פשוט עדין לא השכילו שם לעבור למודל שוק צריכה פתוח .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 06 מרץ 2012, 16:07

תן לי עוד אקדח קומפקטי\תת קומפקטי
קל, אמין, זמינות חלקים, זמינות אביזרים, בלי פטיש (אני הולך מוסלק עם חולצות מחויטות ופטישים פשוט לא עושים לזה טוב - יעידו על כך חולצות רבות של רבים מחברי)

היחידים שאני מצאתי הם:
גלוק, טאורוס 24/7 DS, וסמיט MP9C.

היבוא של טאורוס מהדגם הנ"ל הופסק לישראל,
הזמינות של סמיט לוקה מאוד מאוד בחסר (ברמה שאני רכשתי, כבר כמה חודשים לא היה במלאי, והיבואן לא יכל להגיד לי אפילו מתי יהיה במלאי עם סטייה של חודשיים +/-)

מה נשאר ?
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 06 מרץ 2012, 21:41

בתור קורא ותיק "וכבד" ומשתמש חדש יחסית איתמר שכנעת אותי להשאר עם ה19 " הישן והטוב" ובאמת השתכנעתי ואני לא אחד שקל להסיט מהמסלול עליו ננעל בנתיים בטל הלפה ונקווהלטוב
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 מרץ 2012, 00:03

higt-power כתב:אז מה בדיוק כל כך חסר פה?
זה שזה לא כמו של שיטת מטכ"ל אוו השב"ב?!

בינתיים השיטה הוכיחה את עצמה כתעודת ביטוח לא רעה בכלל... להזכירך, גם הכלי שאתה נושא היה לפני כמה שנים "הכלי של המדינה" לתפארתם של השב"כ ושייטת מטכ"ל. קח בחשבון שעדיין, 15 -20 שנה אחרי שיצא משירות, אתה עדיין יכול למצוא חלפים מחסניות ואביזרים - ואפילו כלי חדש במחיר סביר. קח בחשבון שבאותו הזמן עברו הרבה מאד מים בירקון, והרבה אנשים נתקעו עם כל מיני אפיזודות חולפות שהיו פה ואינם. פארה אורדננס, הקלר, HS2000, טאורוס, DAEWOO, ועוד כל מיני כאלה שעוד לא שמעת עליהם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 07 מרץ 2012, 01:16

http://www.youtube.com/v/vsVCHE7ayPE?ve ... detailpage

מי ששאל לגבי הפרסום של הגלוק
זאת אחת נחמדה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי grish88 » 07 מרץ 2012, 03:43

higt-power כתב:למה לא רואים נשק רוסי מחוץ לגבולות רוסיה ?
התשובה פשוטה ,בגלל אותה סיבה שלא רואים רכב רוסי ומוצרי צריכה רוסים ברחבי המערב .
פשוט עדין לא השכילו שם לעבור למודל שוק צריכה פתוח .

עכשיו קצת יותר ברור...
אבל הכל מסתכם פה בשיווק?
לא רוצה לסטות מהדיון אך מוצרי צריכה רוסיים ומכוניות,איך נגיד?
לא תמיד להיט...
אבל נשק הם יודעים לעשות,לא?
(אני שואל כמובן על נשק לאזרחים לצורכי הגנה עצמית,לא על AK למיניהם)
ולמה שאלתי על נשק רוסי? שיהיה משהו לגיוון (אחרי CZ,גלוק וכו')
וכי אני מתעניין בו ובתפוצה שלו מחוץ לרוסיה.
(עדיין מדבר על נשק אזרחי להגנה עצמית,כן?)

נ.ב

כבר שנה שנייה אני קורא כאן והגעתי למסקנה:
הויכוח על גלוק על יתרונותיו וחסרונותיו לעומת האחרים הוא ויכוח נצחי!
נראה שהוא קיים מאז שסליק קיים וימשיך להתקיים כל עוד סליק ימשיך להתקיים ותמיד מעניין לקרוא את הוויכוחים האלה,אף פעם לא נמאס %%$0066
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 מרץ 2012, 06:54

לגבי כלי נשק רוסיים, כשכלי נשק הוא טוב אז הוא תופס בשוק ולא משנה מאיפה הוא בא. תראה לדוגמא את ה-AK47, זה אפילו נהפך למעיין סמל סטטוס. זה לא שאין כלים אחרים טובים בשוק אבל כשאתה מדבר על רוס"ר זה או M16 או AK. אותו דבר לגבי תמקי"ם, כשאתה מדבר על תמ"ק אתה מדבר על HK MP5 ועד לפני 10-15 שנה עוזי כיכב לא פחות..

אותו כנ"ל לגבי אקדחים. אם לרוסים היה משהו יוצא מן הכלל, אז הוא היה תופס בשוק ולא משנה מה. אבל מה לעשות, במשך עשרות שנים הם פיגרו אחורנית בתחום. במשך שנים כל מה שהיה לרוסים להציע היו המקרוב והטוקרב TT.
אקדחים מכוערים, פרימיטביים, לא נוחים ועוד בקליברים לא סטנדרטיים. אפילו לא 9X19 כך שזה ממש לא פלא שהם לא תפסו בשוק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד