שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות
goral כתב:תן לי עוד אקדח קומפקטי\תת קומפקטי
קל, אמין, זמינות חלקים, זמינות אביזרים, בלי פטיש (אני הולך מוסלק עם חולצות מחויטות ופטישים פשוט לא עושים לזה טוב - יעידו על כך חולצות רבות של רבים מחברי)
היחידים שאני מצאתי הם:
גלוק, טאורוס 24/7 DS, וסמיט MP9C.
היבוא של טאורוס מהדגם הנ"ל הופסק לישראל,
הזמינות של סמיט לוקה מאוד מאוד בחסר (ברמה שאני רכשתי, כבר כמה חודשים לא היה במלאי, והיבואן לא יכל להגיד לי אפילו מתי יהיה במלאי עם סטייה של חודשיים +/-)
מה נשאר ?
טאורוס 609,709,809 והמילניום .
סיג 250 (קיים פטיש מוסתר )
בבול ישמחו ליצר עבורך אולטרא X עם מסילות אלומיניום ששוקל מעט פחות מגלוק 19 וישמחו ללכת
עם כל שיגעון שלך ולהתאים לך אישית את כל הפקדים ואם תרצה גם פטיש מנוסר שלא יפגע בבגדים.
תבקש "זנב בונה " מוקטן ויהיה לך כלי בסדרי גודל של גלוק 26 רק עם אחיזה הרבה יותר נורמלית
ולחיצת הדק הרבה יותר טובה ודיוק שאין מה להשוות לגלוק .
זמינות חלקים ?
היצרן פה בת"א .
יש יותר טוב מזה ?
לגבי האביזרים אחת החברות הבולטות בתוחם הנרתיקים אפילו בארה"ב נקראת פובוס -אני מנייח שאני לא צריך לספר לך מאיפה היא ...
בנוסף אני סופר בזריזות עוד 5 חברות נוספות פה שלנו מהארץ ,ככה שכל נשק מספיק לא "אקזוטי"
סביר להנייח שהם מצרים נרתיקים בשבילו .
כוונות ?
טרוגלו מיובאת לארץ באופן די סדיר ומפרוליט אני מנייח שאתה יודע איפה משיגים .
גם אם אין לאותו דגם באותו יום במלאי תוך כמה ימים אוו שבוע תקבל .
פנסים/ציינים ושאר ירקות ?
הרוב עולה על מבילות סטנדרטיות ולא מוגבלים לגלוק בלבד
אז מה בדיוק כל כך חסר
אגב מי בדיוק אמר לך שגלוק נקי מתקופות יובש בחלקים כאלו ואחרים ?
בקיצור מי שיש לו גלוק זה בגלל שהוא רצה גלוק אין שום סיבה אחרת .
itamar כתב:
בינתיים השיטה הוכיחה את עצמה כתעודת ביטוח לא רעה בכלל... להזכירך, גם הכלי שאתה נושא היה לפני כמה שנים "הכלי של המדינה" לתפארתם של השב"כ ושייטת מטכ"ל. קח בחשבון שעדיין, 15 -20 שנה אחרי שיצא משירות, אתה עדיין יכול למצוא חלפים מחסניות ואביזרים - ואפילו כלי חדש במחיר סביר. קח בחשבון שבאותו הזמן עברו הרבה מאד מים בירקון, והרבה אנשים נתקעו עם כל מיני אפיזודות חולפות שהיו פה ואינם. פארה אורדננס, הקלר, HS2000, טאורוס, DAEWOO, ועוד כל מיני כאלה שעוד לא שמעת עליהם.
א.
אתה צודק במידה מסוימת
ועדין יש פה שני יצרני נשק מקומים שלא הולכים לשום מקום בטווח הנראה לעיין .
ועוד לא שמעתי שעבור אחד מהם מישהוא קיבל תשובה של "היום נגמר תבוא מחר, אולי לא יהיה אמברגו" ,בגלוק דווקא שמעתי גם שמעתי ויותר מפעם אחת .
אגב לFN שלי כמו שסיפרתי לא פעם כן נתקלתי בתשובה של "אין, תבוא מחר" לא פעם ולא פעמים.
מצד שני לבול שלי אני יודע שבכל רגע נתון טיול לבול יספק כל רעיון מטורף שעלה לי בראש .
שוב, אני לא אומר שגלוק זה רע אוו לא טוב.
ואפילו יותר מסביר להנייח שאם באותו יום שהחלטתי לרכוש נשק לא היום אומרים לי "גלוק נגמר תבוא מחר אולי יהיה ",כנראה שהיה לי אחד כזה היום .
אני אומר שהטענה "אני עם גלוק כי אין משהוא אחר" לא מחזיקה מיים באמת .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 07 מרץ 2012, 11:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
grish88 כתב:אבל הכל מסתכם פה בשיווק?
לא הכל כמובן ,שום שיווק אפילו הכי טוב לא יצליח לשווק מוצר גרוע לאורך זמן .
אבל אין ספק שמוצר בינוני עם שיווק מצוין ימכר הרבה יותר טוב ממוצר מצוין עם שיווק בינוני .
דוגמה מובהקת לענין :הגלוק בו אנו עוסקים פה .
grish88 כתב:אבל נשק הם יודעים לעשות,לא?
(אני שואל כמובן על נשק לאזרחים לצורכי הגנה עצמית,לא על AK למיניהם)
בדיוק שלא
התעשיה הרוסית תמיד פיתחה נשק למטרות צבא ואולי קצת באופן משני משטרה .
וגם זה על בסיס "זה מה יש" .
אין לה שום נסיון בפיתוח מוצר אזרחי ולא בשיווק בשוק חופשי .
להוסיף על כך הסכם סחר בין ארה"ב לרוסיה אוסר על רוסיה לשווק נשק לשוק האמריקאי שהוא
השוק האזרחי הגדול בעולם ונותן את הטון מבחינת כל העולם .
אז הם לא מצליחים לצאת מגבולות רוסיה .
itamar כתב:לגבי כלי נשק רוסיים, כשכלי נשק הוא טוב אז הוא תופס בשוק ולא משנה מאיפה הוא בא. תראה לדוגמא את ה-AK47, זה אפילו נהפך למעיין סמל סטטוס. זה לא שאין כלים אחרים טובים בשוק אבל כשאתה מדבר על רוס"ר זה או M16 או AK. אותו דבר לגבי תמקי"ם, כשאתה מדבר על תמ"ק אתה מדבר על HK MP5 ועד לפני 10-15 שנה עוזי כיכב לא פחות..
אותו כנ"ל לגבי אקדחים. אם לרוסים היה משהו יוצא מן הכלל, אז הוא היה תופס בשוק ולא משנה מה. אבל מה לעשות, במשך עשרות שנים הם פיגרו אחורנית בתחום. במשך שנים כל מה שהיה לרוסים להציע היו המקרוב והטוקרב TT.
אקדחים מכוערים, פרימיטביים, לא נוחים ועוד בקליברים לא סטנדרטיים. אפילו לא 9X19 כך שזה ממש לא פלא שהם לא תפסו בשוק. א.
מכוערים? לא הייתי אומר... דווקא דיי יפים האקדחים האלה..
פרימיטיביים? מסכים!
עד כמה שהבנתי מדובר בגרסאות מפושטות של קולט (TT) ושל וולטר PP (מאקרוב) למרות זאת את הרוסים עצמם האקדחים סיפקו,לא?
לגבי הקליברים - אתייחס בגדול:
הכדור 7.62X25 של הTT עד כמה שהבנתי היה דיי חזק ובעל ביצועים מוצלחים ובמאקרוב כדור ה9X18 סתם היה "חלשלוש",לא?
בכל אופן התעניינתי יותר באקדחים המודרניים שהרוסים פיתחו
(GSH18,MP-443/6 בעלי קליבר 9X19 ועוד אקדח בקליבר 9X21)
higt-power כתב:בדיוק שלא
התעשיה הרוסית תמיד פיתחה נשק למטרות צבא ואולי קצת באופן משני משטרה .
וגם זה על בסיס "זה מה יש" .
אין לה שום נסיון בפיתוח מוצר אזרחי ולא בשיווק בשוק חופשי .
להוסיף על כך הסכם סחר בין ארה"ב לרוסיה אוסר על רוסיה לשווק נשק לשוק האמריקאי שהוא
השוק האזרחי הגדול בעולם ונותן את הטון מבחינת כל העולם .
אז הם לא מצליחים לצאת מגבולות רוסיה .
א.לא מפתיע במיוחד שהם פיתחו נשק לצבא ואח"כ קצת למשטרה,הרי לא היה שם בכלל שוק נשק אזרחי,נכון?
(חוץ מרובי ציד למיניהם)
וגם עכשיו אין כזה,נכון?
ב.זה חדש לי,אם כך - איך נשק רוסי מגיע לשוק האזרחי בארה"ב?
מדובר בנשק שמגיע לא מרוסיה אלה מצד ג' (מדינה אחרת) או לחילופין נשק שיוצר על ידי אותו צד ג'?
- סליקאי כסף

מכוערים? לא הייתי אומר... דווקא דיי יפים האקדחים האלה..
פרימיטיביים? מסכים!
עד כמה שהבנתי מדובר בגרסאות מפושטות של קולט (TT) ושל וולטר PP (מאקרוב) למרות זאת את הרוסים עצמם האקדחים סיפקו,לא?
לגבי הקליברים - אתייחס בגדול:
הכדור 7.62X25 של הTT עד כמה שהבנתי היה דיי חזק ובעל ביצועים מוצלחים ובמאקרוב כדור ה9X18 סתם היה "חלשלוש",לא?
בכל אופן התעניינתי יותר באקדחים המודרניים שהרוסים פיתחו
(GSH18,MP-443/6 בעלי קליבר 9X19 ועוד אקדח בקליבר 9X21)
כמו שאמרתי קודם.. נשק זה לא עוד טלפון סלולרי שיכול להיות מחר הלהיט הבא.
זה שוק קשה ובעייתי עם תחרות קשה. יצרנים וסחורה טובה יש בשפע, לקוחות פוטנציאליים כבר הרבה פחות.
עדיין, ארה"ב הוא המקום היחידי על הגלובוס בו אזרח יכול לקנות באופן חוקי כלי נשק ככל העולה על רוחו, וגם פה אני מאמין של לא לעולם חוסן. אירופה ושאר מדינות העולם - יוק. אם אתה לא נמצא שם - אתה לא קיים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

grish88 כתב:ב.זה חדש לי,אם כך - איך נשק רוסי מגיע לשוק האזרחי בארה"ב?
מדובר בנשק שמגיע לא מרוסיה אלה מצד ג' (מדינה אחרת) או לחילופין נשק שיוצר על ידי אותו צד ג'?
לא מגיעה יש תוצרת של חברות קומונסטיות לשעבר כמו רומניה צכיה קרואטיה וכ"ו ו"עודפים" שמגיעים
ממדינות שנתקעו עם מלאי של נשק רוסי ישן (רפובליקות של ברה"מ לשעבר למשל).
למעשה הנשק החדיש היחיד שריאיתי שכן מיובא זה כלים ספורטיבים ב0.22 .
במחשבה נוספת אני נזכר גם שראיתי סרטון שצולם באליפות רוסיה בירי מעשי ומאד הפתיעה אותי שגם
היורים המקומים משתמשים בנשק מערבי דווקא .
למה? ,שאלה טובה .
אולי אתה שדובר את השפה תוכל לדלות את המידע באתרים רוסים בענין הזה .
itamar כתב:עדיין, ארה"ב הוא המקום היחידי על הגלובוס בו אזרח יכול לקנות באופן חוקי כלי נשק ככל העולה על רוחו, וגם פה אני מאמין של לא לעולם חוסן. אירופה ושאר מדינות העולם - יוק.
מאד לא נכון .
יש באירופה המון מדינות מאד ליברליות מבחינת חוקי אחזקת הנשק ,יש אפילו אנשים מאד מכובדים
ומוכרים שמוצאים את החוקים במדינות הללו מתירנים הרבה יותר מהחוקים במרבית המדינות של ארה"ב.
במדינות אלו יש שוק פרטי משגשג,ויש אפילו עשרות אם לא מאות חברות שמתפרנסות יפה מאד בשוק הזה למרות שכף רגלם לא דורכת אפילו"מעבר לאוקינוס".
שוק מוסדי אזרחי יש המון בכל העולם .
higt-power כתב:itamar כתב:עדיין, ארה"ב הוא המקום היחידי על הגלובוס בו אזרח יכול לקנות באופן חוקי כלי נשק ככל העולה על רוחו, וגם פה אני מאמין של לא לעולם חוסן. אירופה ושאר מדינות העולם - יוק.
מאד לא נכון .
יש באירופה המון מדינות מאד ליברליות מבחינת חוקי אחזקת הנשק ,יש אפילו אנשים מאד מכובדים
ומוכרים שמוצאים את החוקים במדינות הללו מתירנים הרבה יותר מהחוקים במרבית המדינות של ארה"ב.
במדינות אלו יש שוק פרטי משגשג,ויש אפילו עשרות אם לא מאות חברות שמתפרנסות יפה מאד בשוק הזה למרות שכף רגלם לא דורכת אפילו"מעבר לאוקינוס".
שוק מוסדי אזרחי יש המון בכל העולם .
אל תשכח אבל שלאט לאט האיחוד האירופי תופס שם תאוצה ואיתו באים כל מיני תקנות וחוקים (אפילו אם המדינה לא ממש חברה באיחוד)
ניקח לדוגמא את שווייץ - עד כמה שהבנתי הפיקוח על נשק הודק במדינה זו,לא? אם כי עדיין החוק לגבי נשק אצלם יחסית ליברלי...
כפי שאיתמר אמר לגבי אמריקה:" וגם פה אני מאמין של לא לעולם חוסן. אירופה ושאר מדינות העולם - יוק."
מהמשפט הזה והלך הרוח של התקשורת ניתן להבין שמגמת צמצום שוק הנשק האזרחי קיימת בדרגה זו או אחרת בכל העולם המערבי ולא רק אצלינו,נכון?
- סליקאי כסף

גריש, שוויץ מעולם לא הייתה חברה באיחוד האירופאי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:גריש, שוויץ מעולם לא הייתה חברה באיחוד האירופאי.
ידוע,אבל הם חתמו על אמנת שנגן (מקווה שרשמתי נכון),לא?
אמרתי הרי שחוקים ואמנות שצצו באיחוד האירופי יכולים אולי אולי בצורה זו או אחרת לחול גם על מדינות שאינן חברות באיחוד,לא?
- סליקאי כסף

במילה אחת ,לא.
הצעת ההחוק שביקשה לצמצם מעט את תפוצת הנשק קיבלה סטירת לחי מצלצלת וזכתה לתמיכה נמוכה אפילו ממה שציפו .
קח בחשבון שבשוויץ יש לפחות רוס"ר אחד בכל בית של אזרח על חשבון משלם המיסים .....
בשאר אירופה כן היו שינוים פה ושם וקצת שינוי תקנות לענין פה ההשפעה על שוק הנשק נמוכה מאד
רוב התקנות הן על מה ועל הניירת ופחות על הזכות להחזיק .
בצד השני של האוקינוס בחירתו של אובמה הקפיצה את הדרישה לנשק בעשרות אחוזים ,ומשנת 2008
"הליברלים" מקבלים סיטרות לחי בלי סוף המפורסמת ביותר היתה הקביעה של ביה"מ העליון בהרכב של
9 שופטים שהחוקים האוסרים נשיאת נשק במדינת ניו יורק הם לא חוקתים .
מאז ניסו במספר מקומות לאסור נשיאה גלויה וגם ובינתיים זה מחזיק מים עד דלת ביה"מ ,שזה משהוא כמו שנתיים .
הצעת ההחוק שביקשה לצמצם מעט את תפוצת הנשק קיבלה סטירת לחי מצלצלת וזכתה לתמיכה נמוכה אפילו ממה שציפו .
בשאר אירופה כן היו שינוים פה ושם וקצת שינוי תקנות לענין פה ההשפעה על שוק הנשק נמוכה מאד
בצד השני של האוקינוס בחירתו של אובמה הקפיצה את הדרישה לנשק בעשרות אחוזים ,ומשנת 2008
"הליברלים" מקבלים סיטרות לחי בלי סוף המפורסמת ביותר היתה הקביעה של ביה"מ העליון בהרכב של
מאז ניסו במספר מקומות לאסור נשיאה גלויה וגם ובינתיים זה מחזיק מים עד דלת ביה"מ ,שזה משהוא כמו שנתיים .
הייט, האם אתה מדבר על מחוז קולומביה נגד הלר (לגבי החזקת כלי ירייה בבית)? לדעתי חוק סאליבן מ-1911 עדיין חי ובועט בניו יורק סיטי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כן ,ויש עוד
נראה לי שאם אובמה יזכה לכהונה שניה, אז יהיו הרבה שינויים ולאו דווקא לטובה.
א.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
מזה בדיוק הNRA מפחדים אם אובמה יזכה לכהונה נוספת אז אין לו כבר מה להפסיד
ועכשיו הוא יתחיל לעבוד במרץ
מזה בדיוק הNRA מפחדים אם אובמה יזכה לכהונה נוספת אז אין לו כבר מה להפסיד
ועכשיו הוא יתחיל לעבוד במרץ
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
higt-power כתב:במילה אחת ,לא.
א.אתה וודאי מתכוון למשאל עם שהיה לאחרונה בשווייץ,נכון?
אני התכוונתי יותר לא לזה אלה לכך שבניגוד לעבר כעת חלק מהנשק חייב להיות רשום ועוד כל מיני מגבלות "מינוריות" שצצו בשווייץ.
ולגבי הרוס"ר בכל בית,טוב נו - ידוע,זה תמיד יהיה SIG כלשהו,נכון?
ב.הבנתי למה אתה מתכוון,לא מגבלות רציניות על רכישה/אחזקה אלה שינוי בתקינה פה,שינוי בניירת שם וכו' - אבל המגמה בכ"ז לא כ"כ מעודדת...
ג.אני סבור שלא סתם המכירות קפצו,הרי אובמה לא ממש בעד נשק לאזרחים,לא?
ד."ליברליים" - הכוונה ל(עאלק)דמוקרטים,לא?
מעניין אם בסוף הם יצליחו להדק את הפיקוח על נשק אזרחי בארה"ב..
(הרי אם זה לא הלך להם בביה"מ מי מבטיח שגישת ביה"מ לא תשתנה בעתיד הקרוב או הרחוק?)
itamar כתב:נראה לי שאם אובמה יזכה לכהונה שניה, אז יהיו הרבה שינויים ולאו דווקא לטובה.
א.
מסכים בהחלט! נראה שמאז שאובמה נבחר הרבה דברים בארה"ב השתנו (הרבה מעבר לנשק!) כנראה שלא סתם כינו אותו "קומוניסט"
לסיכום:
הרבה עמודים כאן נכתבו על מדיניות הנשק המצמצמת בישראל (בעיקר)
אבל... לפעמים נדמה לי שיש משהו הרבה יותר "גלובלי" מאחורי יוזמות שונות לפיקוח על נשק שמעלים במדינות שונות בעולם,לפעמים גם נראה לי שיש קשר בין היוזמות הללו ולא "במקרה" הן צצות בשלל מדינות..
(בין אם היוזמה עברה ובין אם קיבלה סטירת לחי)
מה דעתכם על האפשרות? סבירה?
- סליקאי כסף

אני אכתוב כחקלאי מהספר.
המשטרה לא נותנת לאזורנו מענה - וגם לא נותנת נשק וגיבוי.(למעט 4 ישבים ממזרח לכביש 90)
ההכשרה ביזיונית. כך שמי שכבר מנושק רמתו נמוכה.
ספורט הקליעה שהיה אמור להיות ספורט לאומי מדוכא.
ההיסטוריה מלמדת שמעצמות התפוררו....
אנחנו מעצמה אזורית לשעבר מתפוררת ומתאבדת....
וכמו בטיטאניק למטה חודרים מיים ועל הסיפון התזמורת מנגנת.
המשטרה לא נותנת לאזורנו מענה - וגם לא נותנת נשק וגיבוי.(למעט 4 ישבים ממזרח לכביש 90)
ההכשרה ביזיונית. כך שמי שכבר מנושק רמתו נמוכה.
ספורט הקליעה שהיה אמור להיות ספורט לאומי מדוכא.
ההיסטוריה מלמדת שמעצמות התפוררו....
אנחנו מעצמה אזורית לשעבר מתפוררת ומתאבדת....
וכמו בטיטאניק למטה חודרים מיים ועל הסיפון התזמורת מנגנת.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד