שאלה בנושא שיחרור עצר המחלק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי סלבו » 17 אפריל 2003, 15:54

מוטי, בתחילה חשבתי שחברך מושך את הצינה קצת לאחור בכדי לשחרר את עצר המחלק, אך לאחר שקראתי את תגובות החברים, הבנתי שהא משחרר את עצר המחלק עם אגודל היד החלשה.

לי יש אגודל קצרה יחסית, כך שאם אני משחרר את עצר המחלק באגודל יד ימין החזקה), אז אני צריך לשפר אחיזה (מה שלוקח זמן מיותר ויקר).

מעבר לכך, קיימת הסיבה שכך צוינה כאן - שאם משחררים עם אגודל היד האוחזת, אז עלול לקרות מצב בו הצינה תשתחרר לפני גריפת הכדור.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

החלפה יזומה

על ידי baracuda » 18 אפריל 2003, 07:52

donduck המצב עליו אתה מדבר עליו מתאים בעת לחימה במעבר לשטח אחר בו רצוי כי בכלי תהיה מחסנית מלאה לקראת הלא ידוע כמובן שאת המחסנית לא זורקים הצידה כמו בתרגולת הרגילה אלא שומרים בכיס או איפה לא , חג שמח
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 18 אפריל 2003, 08:14

אז הנה הדעה שלי:

בגלוק שלי עם עצר מחלק רגיל ותפס מחסנית רגיל. שיחרור מחסנית עם היד החלשה (שמאל) ושחרור עצר מחלק עם אותה היד, כשהאחיזה נשארת אחיזת ירי והנשק רק מתקרב לגוף כדי שהתנועות יהיו קצרות יותר.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 18 אפריל 2003, 17:30

trail_g19c ידידי
זו אינה דרך מהירה להחלפת מחסנית.
שחרור מחסנית ריקה יתבצע עם היד החזקה, בעוד היד החלשה אצה רצה לה לפונדה ושולפת אחת מלאה. המחסניות אמורות לעוף להן ללא עזרת היד החלשה.
לאחר הכנסת המחסנית הטריה, יש לשחרר את עצר המחלק (אם נאלצת להגיע למצב כזה) עם אגודל היד החלשה, ללא שינוי אחיזת האקדח ביד החזקה.

באקדח לנשיאה יום יומית לא מומלץ לעשות שימוש בתפס מחסנית מוגדל, פן יתפס זה בבגדים וישחרר את המחסנית. גם שימוש בעצר מחלק מוארך אינו רעיון טוב.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי SkyFox » 18 אפריל 2003, 17:37

אני מסכים עם דונלד.
אל תשכחו שהיד החלשה צריכה להגיע לאקדח לפני ישור המרפקים כדי ליצור הצבעה מחדש ולכן יותר הגיוני לצרף יד חלשה לאקדח, ולשחרר את הצינה תוך כדי ישור הידיים לפנים. כך נקטין את הסיכוי להסטת האקדח לצד בעת צירוף היד החלשה. כך גם מלמדים בקורסי ירי.

שבת שלום לכולם,
SkyFox.
"המעז מנצח"!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Guyk » 18 אפריל 2003, 21:22

בסופו של דבר, השיטה הכי טובה היא השיטה שבה הכי נוח ליורה. שום דוקטורינה, לא שווה אם ליורה לא נוח בתפעולה.

מומלץ לנסות את שני הדרכים, ביבש (עם מחסנית ריקה כדי לגרום לעצר הצינה לעלות ללא מאמץ מיוחד) מומלץ מאוד להשתמש בבלוקר בכדי להיות בטוחים שאין סיכוי להכניס כדור קנה , ובכל מקרה לבצע בדיקת בטיחות לפני ולוודא שאין תחמושת חיה במחסנית ולדאוג שאין תחמושת חיה בסביבת התרגול.
אחרי שניסית את שתי הדרכים, תבחר בזו שהכי נוח לך איתה.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 18 אפריל 2003, 21:28

וואללה, איך שכחתי מהפונדה.

בהמשך לטענתי המיקדמית :) לענין החלפת מחסניות שלא במסגרת תחרותית.

אני שואל, כמה אזרחים הנושאים אקדח באופן יומיומי, נושאים מחסנית נוספת ?, ומתוך אלה, כמה נושאים את המחסנית הנוספת בפונדה בחגורה, ולא בפאוץ'/בתיק/בכיס ?.

להשקפתי, אם צריך להפוך את התיק/פאוץ' על מנת למצוא/להגיע/לחלץ את המחסנית הנוספת, הרי כל "הרווח" במרכיב הזמן מתבטל לחלוטין או בטל בשישים במקרה הטוב.

חלוקת הקשב הנדרשת מיורה בזירה אקראית ברגע האמת היא כה גבוהה, עד כי טייס חלל לא היה מתבייש ביכולת כזאת כלל ועיקר. מתחיל בזיהוי המטרה (שהיא נעה, והזירה משתנה כל רגע ורגע), זיהוי כל מי שאינו מטרה בסביבה האמורה, תנועה עם כלי נשק טעון ודרוך בסביבה ידידותית, שמירה על קשר עין עם המטרה תוך נסיון מתמיד להימצא בעמדה עדיפה על המטרה, נסיון נואש לא להיפגע מהמטרה, שאיפה מתמדת להיכנס למצב ירי ראוי אל מול המטרה תוך נסיון לשמור על כללי היציבה ,כיוון, "סחיתה". ועכשיו השאיפה לזכור כמה ירינו, מתי יש כדור אחרון, וביצוע החלפת מחסניות מובנית ע"פ התאוריה, אם תשאלו אותי, גדול על רוב רובם המוחלט של היורים גם אם המחסנית הנוספת נמצאת בפונדה שנמצאת בחגורה.

ולפי דעתי, היא ממש לא נמצאת שם.

להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי trail_g19c » 18 אפריל 2003, 21:39

אכן מתנדב צודק וגם DONDUCK,

מתנדב צודק כי באמת הדיון הוא אקדמי למעט כוחות ביטחון, משטרה, מאבטחים או שרופי נשק שיוצאים עם יותר ממחסנית אחת על החגורה (טיולים, מילואים) הרי מחסניות נוספות יהיו בפאוץ או בכיס ו... ממילא לדוג אותם בשעת לחץ יותר קשה מלדוג לוקוס של 5 קילו.

לגבי דוןדאק - אכן כדאי שהפעולות יעשו על ידי היד שאוחזת בנשק כדי לשחרר את היד השנייה לשליפת המחסנית הנוספת - אבל, אני עם יד קטנה ונשק עם קת רחבה למדי. בנוסף את המחסנית אני משחרר תוך כדי עזיבת יד שמאל ועם יד ימין מקרב לגוף כדי לקבל את המחסנית. לאחר ההכנסה מיישר חזרה לתוך תנוחת ירי עם לחיצת עצר מחלק. אכן לא צריך להגיע לזה אבל בתחרות או במסגרת קורס ירי מעשי זה חלק מהאימונים.

ולכן יש עדיפות משמעותית לנשקים עם מחסניות ארוכות של 15, 17 ו 19 כדור, לעומת FN עם 13 בלבד, או ברטה 84 עם 13 בלבד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 18 אפריל 2003, 21:42

volunteer

המחסנית נמצאת בכיס צדדי של המכנס, הכיס סגור עם צמדן וולקרו שנפתח במהירות ולא שום בעיה.
לגבי שאר מה שאמרת,למען האמת , לא הייתי במצב שאזדקק לנשק שלי ולכן אין לי מושג כיצד אנהג ומה אעשה במצב כזה ולכן לצורך כך מומלץ להתאמן עד שהירי יהפך לטבע שני שלך, דבר שיוכל לעזור בעת הצורך.

בתקווה שנירה רק במטווחים :)
אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 18 אפריל 2003, 22:50

trail_g19c.

אכן גם להשקפתי אקדחים בעלי 17 - 19 כדורים במחסנית הם בעלי יתרון משמעותי. בנימה מחוייכת אני אגיד כי אם לא פגעתי ב 13 הכדורים הראשונים, שווה להתחיל לשקול "שיפור עמדות לאחור" (נסיגה) :). באופן מעט יותר רציני, אני תמיד נוהג לשאת מחסנית נוספת בפאוץ', ולעניות דעתי, הדילמה בענין החלפת המחסניות היא הדילמה הפעוטה ביותר הניצבת לפיתחו של מי שימצא עצמו באירוע ירי ממשי בזירה אקראית.

אביG19.

אני מקווה שאתה מחליף מכנסיים מדי פעם :). ואולי כל המכנסיים שלך אותו דבר ?, קצת משעמם לא? :).

אתה מציע לנו להתאמן עד שהירי יהפוך לטבע שני, אכן מודל ראוי, אבל בנקודה זו אני חושש כי אני חולק עליך, תתאמן, תתאמן, תירה אלפי כדורים, כל זמן שאתה עושה זאת מקו היורים במטווח, טבע שני בזירה אמיתית לא תפיק מכך. בשביל להכין עצמך ל-"חיים האמיתיים" מודל האימון צריך להיות שונה, התנהלות בזירה מורכבת, ירי בתנועה, ירי מרכב נוסע, ירי על מטרות נעות, ועוד מליון.

עשית זאת פעם ?, מישהו מאיתנו עשה זאת פעם ?.

דרך אגב, אם מישהו מהמכובדים כאן העוסקים בתחום, יאפיין, ויפיק קורס ירי ע"פ המודל הזה, הנה אני נרשם ראשון, צפון, מרכז, דרום, לא משנה אני בפנים.

להשתמע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי trail_g19c » 18 אפריל 2003, 23:01

קורס שמאפיין את זה? נראה יותר כמו משאלת לב או קורס של לוט"ר, לש"ב וכדומה. יש כמה דרכים לשלב את זה באזרחות - PAINTBALL (מטווח דני הי קיסריה) או לייזר (באם עדיין יש). הרעיון הבסיסי הוא להגיע לטווח ירי נורמלי תוך הרגשת האיום והתמודדות איתו, ירי של כדור צבע ליד הראש ירגיש לא פחות משמעותי מכדור חי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 18 אפריל 2003, 23:05

קורס לוט"ר זאת היסחפות לצד אחד, אין צורך בכך, PAINTBALL זאת היסחפות לצד שני שכן בהחלט לא מספק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אביG19 » 18 אפריל 2003, 23:37

מתנדב
אתה מציע לנו להתאמן עד שהירי יהפוך לטבע שני, אכן מודל ראוי, אבל בנקודה זו אני חושש כי אני חולק עליך, תתאמן, תתאמן, תירה אלפי כדורים, כל זמן שאתה עושה זאת מקו היורים במטווח, טבע שני בזירה אמיתית לא תפיק מכך. בשביל להכין עצמך ל-"חיים האמיתיים" מודל האימון צריך להיות שונה, התנהלות בזירה מורכבת, ירי בתנועה, ירי מרכב נוסע, ירי על מטרות נעות, ועוד מליון.

ובכן ,כמו שאמרתי, לא הייתי במצב שבו אזדקק לנשק, חוץ מספורט, ואני מקווה לא אגיע לכך.
ובכן אתה צודק (מה לעשות, אני כנראה מצדיק אותך יותר מדי בזמן האחרון :wink: ) שאימונים לא יכינו אותך כראוי לקראת המצב האמיתי אולם לפי ענייות דעתי, האימון רק יוכל להכניס אותך למעין עבודה אוטומטית בשעת הצורך (ולבעלי נסיון, תקנו אותי אם אני טועה).
לגבי מה שטרייל הציע, פיינטבול, לפי דעתי זה כלי עזר מעולה שמדמה בצורה טובה את המצב האמיתי מבחינת הצורך בראיית הארוע בצורה רחבה, שימוש במחסות ,העסקת כמה מטרות באותו הזמן וכשהן משיבות אליך אש ולא עומדות סתם ככה ומחכות שתפגע בהן.

נ.ב: לגבי המכנסיים, כן לרוב הם דומים :oops: אבל כשיש צורך לשנות צורת לבוש, המחסנית הרזרבית תמיד עוברת לקום שממנו קל יהיה להוציאה.

להת'
:)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 19 אפריל 2003, 09:29

אימון מרובה אכן הופך את השימוש באקדח ל"דרך חיים". אני מדבר מניסיון. לפחות שלוש פעמים נאלצתי להשתמש בנשק (לא יריתי, אבל האקדח השלוף והמכוון היטב עשה את שלו). אני יכול להעיד ששליפת האקדח ומה שבה אחריה נעשו באופן אוטומטי אינסטיקטיבי ללא כל עצירה או האטה. ניתן לזקוף זאת אך ורק לאימונים מרובים (גם אימונים יבשים!!!).
החלפת מחסנית :?: טוב לשלב הזה לא הגעתי :roll:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 19 אפריל 2003, 14:41

volunteer, תרחיש:

אתה הולך לתומך ברחוב, ופתאום מגיע מחבל עם רובה קלצ' ומתחיל לקצור אנשים, אתה שולף את האקדח ומתחיל לירות.

בהנחה שיש לך במחסנית רק 10 כדורים, מה הסבירות שתצטרך להחליף מחסנית???
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד