מחיקת עבר פלילי ללוחמים על מנת לאשר להם נשיאת נשק אזרחי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מחיקת עבר פלילי ללוחמים על מנת לאשר להם נשיאת נשק אזרחי
מה דעתכם בנושא?
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/347/ ... =1&cat=875
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/347/ ... =1&cat=875
- סליקאי ארד

Re: מחיקת עבר פלילי ללוחמים על מנת לאשר להם נשיאת נשק אזרחי
מה איכפת לי איפה הוא שירת? מה איכפת לי מה הוא עשה בשרות. היום כל ילד יכול לשרת. מי הבטיח לי מה הוא יעשה?
הוא התנדב להיות לוחם? יופי על התנדבות- החלטה שלו.
הוא רוצה כלי נשק אזרחי? לא חייבים לעבוד כמאבטחים עם כלי נשק, יש תחנות דלק, יש מקדונלדס, יש לא מעט דברים.
הוא רוצה כלי נשק אזרחי? לא חייבים לעבוד כמאבטחים עם כלי נשק, יש תחנות דלק, יש מקדונלדס, יש לא מעט דברים.
- סליקאי זהב

simon כתב:מה איכפת לי איפה הוא שירת? מה איכפת לי מה הוא עשה בשרות. היום כל ילד יכול לשרת. מי הבטיח לי מה הוא יעשה?
באשר לחצי הראשון של ההודעה-
יש אבסורד גמור בלנפק לחייל רוס"ר, מקלע ונשק נ"ט למשך 3 שנים רצוף ואח"כ לתקופות של שבועות כל שנה במילואים, אבל לא לסמוך עליו עם אקדח באזרחות.
אם זו הגישה- הרי שצה"ל פשוט צריך לא לגייס אנשים עם תיקים פליליים.
היות וצה"ל בוחר כן לגייס אותם, כן לסמוך עליהם עם נשק וכן לסמוך עליהם במצבי לחימה במהלך השירות הסדיר ובמילואים, מן הראוי שמדינת ישראל יכולה לסמוך עליהם גם באזרחות.
וכמובן שכל ילד יכול לשרת אבל מרבית הילדים באופן גורף בוחרים לא לשרת או לשרת בתפקידים עורפיים וגם חלק גדול מאלו שמתנדבים להיות לוחמים (ולצערינו היום זה בדיוק כך-התנדבות) לא מצליחים לסיים את שלב ההכשרה, או את כל השירות.
אז ברור שלא צריכה להיות מחיקה אוטומטית של כל תיק מרגע הגיוס לקרבי, אבל בהחלט ראוי שלוחם ששירת שירות מלא באופן משביע רצון והוא משובץ במילואים- ימחקו את העבר הפלילי שלו- או לפחות אדמיניסטרטיבית לצורך קבלת רשיון לנשק.
באשר לחלק השני-
מובן שבמקדונלדס ובתחנות דלק אין מאבטחים, אבל מאבטח נושא נשק- אפשרויות ההכנסה שלו קטנות משמעותית של מאבטח ללא נשק, אני אפילו לא מדבר על בוגרי קורסים מתקדמים שכמובן מחויבים ברשיון נשק ארגוני.
הבנאדם הקריב הרבה מאוד בשביל המדינה, זה המינימום של המינימום אליו הוא זכאי.
- סליקאי כסף

אני מסכים עם גולנצ'יק .
במדינה שבה שוקלים לתת נשק לעברנים מורשעים שנמצאים ברחובות רק מתוך חמלתו של הנשיא ועוד
יש כאלו שאפילו שקלו לגייס אותם למשטרה .
נכון לדעתי לפחות לערוך שימוע /הערכה חריגה לגבי כאלו שחטאו כמה חטאי נעורים ומאז הוכיחו שפנהם
לכיוון אחר.
אני בודאי לא מתכוון לומר שבכל מקרא השרות יכפר על חטאי העבר וכמובן שלמעשים יש וצריכה להיות השפעה
על העתיד ,אני אומר שבמקרים מסוימים וחריגים אולי כדאי לשקול לתת לכף חסד .
במדינה שבה שוקלים לתת נשק לעברנים מורשעים שנמצאים ברחובות רק מתוך חמלתו של הנשיא ועוד
יש כאלו שאפילו שקלו לגייס אותם למשטרה .
נכון לדעתי לפחות לערוך שימוע /הערכה חריגה לגבי כאלו שחטאו כמה חטאי נעורים ומאז הוכיחו שפנהם
לכיוון אחר.
אני בודאי לא מתכוון לומר שבכל מקרא השרות יכפר על חטאי העבר וכמובן שלמעשים יש וצריכה להיות השפעה
על העתיד ,אני אומר שבמקרים מסוימים וחריגים אולי כדאי לשקול לתת לכף חסד .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 18 מרץ 2012, 17:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
גולנצ'יק כתב:[באשר לחצי הראשון של ההודעה-
יש אבסורד גמור בלנפק לחייל רוס"ר, מקלע ונשק נ"ט למשך 3 שנים רצוף ואח"כ לתקופות של שבועות כל שנה במילואים, אבל לא לסמוך עליו עם אקדח באזרחות.
.
יש לי חדשות בשבילך- זאת מדינת ישראל
גולנצ'יק כתב:אם זו הגישה- הרי שצה"ל פשוט צריך לא לגייס אנשים עם תיקים פליליים.
.
מסכים. אני הכרתי מספיק ארסים עם מטול שלא הייתי נותן להם להפעיל ממתרה
גולנצ'יק כתב:היות וצה"ל בוחר כן לגייס אותם, כן לסמוך עליהם עם נשק וכן לסמוך עליהם במצבי לחימה במהלך השירות הסדיר ובמילואים, מן הראוי שמדינת ישראל יכולה לסמוך עליהם גם באזרחות.
.
ממש לא. בצהל מחזיקים אותו במסגרת. מסדר בוקר, ניקוי - שימון, שמירות, קצין טורן וכו- מכניסים אותך לשגרה. והנה הוא משתחרר. חופש בראש ואקדח בנרתיק...
גולנצ'יק כתב:
וכמובן שכל ילד יכול לשרת אבל מרבית הילדים באופן גורף בוחרים לא לשרת או לשרת בתפקידים עורפיים וגם חלק גדול מאלו שמתנדבים להיות לוחמים (ולצערינו היום זה בדיוק כך-התנדבות) לא מצליחים לסיים את שלב ההכשרה, או את כל השירות.
.
שוב - לא איכפת לי איפה הוא שירת. חברה שלי הגיע בגיל מאוחר לארץ ולכן לא היתה בצה"ל. ועדיין יודעת לירות טוב יותר מ90% מאבטחים משייטת מטכל שראיתי. ויותר אחראית מהם ויותר בטיחותית בנשק מהם.
גולנצ'יק כתב:אז ברור שלא צריכה להיות מחיקה אוטומטית של כל תיק מרגע הגיוס לקרבי, אבל בהחלט ראוי שלוחם ששירת שירות מלא באופן משביע רצון והוא משובץ במילואים- ימחקו את העבר הפלילי שלו- או לפחות אדמיניסטרטיבית לצורך קבלת רשיון לנשק.
.
ולוחם שסיים צה"ל, ועושה מילואים כל שנה, ויצא לאזרחות, שהסתבך בתאונת דרכים בגיל 37 לא?
גולנצ'יק כתב:באשר לחלק השני-
מובן שבמקדונלדס ובתחנות דלק אין מאבטחים, אבל מאבטח נושא נשק- אפשרויות ההכנסה שלו קטנות משמעותית של מאבטח ללא נשק, אני אפילו לא מדבר על בוגרי קורסים מתקדמים שכמובן מחויבים ברשיון נשק ארגוני.
.
ממש לא- שישב מול מסך ויתצפת ללא נשק.
גולנצ'יק כתב:הבנאדם הקריב הרבה מאוד בשביל המדינה, זה המינימום של המינימום אליו הוא זכאי.
לא. הוא זכאי למענק שיחרור. וזהו.
- סליקאי זהב

לדעתי בלבד, אדם שנמצא כשיר לשאת נשק אישי בהיותו לובש את המדים של צה"ל הנו כשיר להיות חמוש גם בין תקופות בהן הוא לובש מדים של צה"ל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אדם שלא כשיר לשאת נשק מכל סיבה שהיא הוא לא כשיר נקודה !
אם הוא כשיר לשאת M16 ולההרג על פי פקודה של סג"מ בן 20, אז הוא בהחלט זכאי לשאת נשק באזרחות
האבסורד הזה שקיים במדינה פשוט לא יתכן, שהמדינה רוצה שתמות למענה אתה מקבל טנק\מטוס\תותח. אבל שאתה רוצה להגן על החיים שלך באזרחות אין לך אישור לשאת מטאטא
ביזיון !
אם הוא כשיר לשאת M16 ולההרג על פי פקודה של סג"מ בן 20, אז הוא בהחלט זכאי לשאת נשק באזרחות
האבסורד הזה שקיים במדינה פשוט לא יתכן, שהמדינה רוצה שתמות למענה אתה מקבל טנק\מטוס\תותח. אבל שאתה רוצה להגן על החיים שלך באזרחות אין לך אישור לשאת מטאטא
ביזיון !
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
simon כתב:יש לי חדשות בשבילך- זאת מדינת ישראל
טוב שאמרת לי, באמת לא הבנתי למה כולם מדברים עברית...
מסכים. אני הכרתי מספיק ארסים עם מטול שלא הייתי נותן להם להפעיל ממתרה
אם ככה אני מציע שתעמוד בראש תנועת מחאה נגד גיוס אנשים עם תיקים פליליים, ערסים ואנשים שרגל ימין שלהם מעט יותר ארוכה מרגל שמאל. נכון לעכשיו הם מגוייסים לצה"ל וככאלה הם זכאים ליחס שווה לשל כולםץ
ממש לא. בצהל מחזיקים אותו במסגרת. מסדר בוקר, ניקוי - שימון, שמירות, קצין טורן וכו- מכניסים אותך לשגרה. והנה הוא משתחרר. חופש בראש ואקדח בנרתיק...
וכשהוא יוצא הבייתה אמא שלו עושה לו שמנ"ש ואבא הוא הקצין תורן?
ויש לי חדשות בשבילך, כשהחייל שומר בעמדה שכוחת אל 8 שעות, או נמצא באוהל בלי פיקוח של מפקדים סביר יותר שהוא ילקה בחוסר אחריות מאשר כשהוא בעבודה באזרחות, בטח במסגרת רציניות.
שוב - לא איכפת לי איפה הוא שירת. חברה שלי הגיע בגיל מאוחר לארץ ולכן לא היתה בצה"ל. ועדיין יודעת לירות טוב יותר מ90% מאבטחים משייטת מטכל שראיתי. ויותר אחראית מהם ויותר בטיחותית בנשק מהם.
אני לא מבין איך זה קשור. לא דיברתי כהוא זה על הכשרה לירי, אני מדבר על שני דברים:
1) אחריות.
2) עמידה ברף סטנדרטים.
חייל שמסיים שירות קרבי של 3 שנים וכן משרת במילואים עומד בשני הקריטריונים.
אתה יודע, יש עוד כמה דברים שצריך לאבחן אצל מועמד לרשיון לנשק שהם בסיסיים בהרבה מ"כמה טוב הוא יודע לירות", מצב פסיכולוגי למשל.
ולוחם שסיים צה"ל, ועושה מילואים כל שנה, ויצא לאזרחות, שהסתבך בתאונת דרכים בגיל 37 לא?
מה זה קשור? מה אני אמור לפרוט את כל מי שאני חושב שיהיה זכאי לרשיון במדינת ישראל?
העמדה שלי ברורה והיא מדברת על המקרה הספציפי שבו אנו דנים.
ממש לא- שישב מול מסך ויתצפת ללא נשק.
לא מכיר תפקידים כאלה במרבית המוסדות שדורשים אבטחה. וכאמור גם אם תפקיד כזה קיים- ע"פ רוב יוקצה לו שכר נמוך יותר מאשר תפקיד אבטחה בו נושאים נשק, אין שום סיבה לפגוע לו בחופש הפרנסה.
לא. הוא זכאי למענק שיחרור. וזהו.
למיטב זכרוני חיילים משוחררים זכאים למעט יותר מזה ע"פ חוק, מעבר לכך שאני התייחסתי לשימוש בטיפה הגיון ולא רק ע"פ החוק היבש.
- סליקאי כסף

בואו נתחיל מזה שכל אחד שאין לו ומעולם לא היה לו שום תיק פלילי ושרת שרות קרבי תקין בצה"ל יקבל רשיון נשק בצורה קלה, מי ששרת שרות תקין שאינו קרבי יקבל גם כן, אבל עם בדיקות קפדניות יותר.
אחרי שיינתן מענה לכל האנשים הנורמטיביים נתחיל לחשוב על כאלה ש"עשו שטויות כשהיו ילדים".
אחרי שיינתן מענה לכל האנשים הנורמטיביים נתחיל לחשוב על כאלה ש"עשו שטויות כשהיו ילדים".
- סליקאי טיטניום

spy כתב:בואו נתחיל מזה שכל אחד שאין לו ומעולם לא היה לו שום תיק פלילי ושרת שרות קרבי תקין בצה"ל יקבל רשיון נשק בצורה קלה, מי ששרת שרות תקין שאינו קרבי יקבל גם כן, אבל עם בדיקות קפדניות יותר.
זה לא הנושא של הכתבה.
גם היום אף אחד לא מונע מאחד כזה להצטרף לחברת שמירה כמאבטח ולקבל רשיון נשק אירגוני. אף אחד לא מונע מאחד כזה לעבוד בשב"ב, מוסד, משטרה או כל תפקיד אחר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

דווקא בנושא של עבודה בחברות השמירה היית עושה הפוך - מעלה את הקריטריונים כמה שיותר, וזאת ע"מ למנוע מצב של "ניצול מצוקות" ע"י המעסיקים ולגרום לכך שרמת השומרים תעלה. לא רק בשביל ליצור שרותי שמירה איכותיים יותר, אלא בעיקר בשביל לחזק את אוכלוסיית השומרים.
ואם זה מה שיהרוג את הענף בתצורתו הנוכנית - דיינו.
ואם זה מה שיהרוג את הענף בתצורתו הנוכנית - דיינו.
- סליקאי טיטניום

מי שמצליח להביא על עצמו הרשעות פליליות בגיל כל כך צעיר אינו נער/ נערה נורמטיבי. המערכת לא ממהרת להטביע חותם פלילי בצעירים בדיוק בגלל שלכאורה רק יצאו לדרכם בחיים ולא רוצים לקלקל להם את האפשרות להתקדם.
מי שבכל זאת הורשע עבר סף, והסף הזה הוא אות אזהרה לחברה כולה... אסור לגייס כאלו לצה"ל וכמובן שאסור לתת להם רשיון לנשק. אבל אם מתעקשים לגייס גם אז אפשר "לחון" ולמחוק את ההרשעה אבל לחכות עם רשיון נשק תקופה מסוימת... נגיד עשור.
נכון, זה לא קל להפסיד עבודה מועדפת, לא קל להיות "מוכתם" בגיל צעיר, אבל לצערי היום אנחנו רואים ש20 שנה של "כפפות משי" עם הנוער לא הביאו לתוצאות הרצויות. אולי הגיע הזמן להחמיר ומי שלא למד דרך הגזר ילמד דרך המקל.
מי שבכל זאת הורשע עבר סף, והסף הזה הוא אות אזהרה לחברה כולה... אסור לגייס כאלו לצה"ל וכמובן שאסור לתת להם רשיון לנשק. אבל אם מתעקשים לגייס גם אז אפשר "לחון" ולמחוק את ההרשעה אבל לחכות עם רשיון נשק תקופה מסוימת... נגיד עשור.
נכון, זה לא קל להפסיד עבודה מועדפת, לא קל להיות "מוכתם" בגיל צעיר, אבל לצערי היום אנחנו רואים ש20 שנה של "כפפות משי" עם הנוער לא הביאו לתוצאות הרצויות. אולי הגיע הזמן להחמיר ומי שלא למד דרך הגזר ילמד דרך המקל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
trooperglock כתב:מי שמצליח להביא על עצמו הרשעות פליליות בגיל כל כך צעיר אינו נער/ נערה נורמטיבי. המערכת לא ממהרת להטביע חותם פלילי בצעירים בדיוק בגלל שלכאורה רק יצאו לדרכם בחיים ולא רוצים לקלקל להם את האפשרות להתקדם.
אתה צודק שנער כזה רחוק מאד מלהיות נורמטיבי, ותמרור אזהרה אדום לכל החברה.
מצד שני - אם אתה מונע מהנער את ההזדמנות להשתקם, אתה למעשה דן אותו לצאת ולהכנס בבתי כלא לשארית ימי חייו. מה יותר טוב לחברה? שנינו יודעים.
אני גר ברמת-גן, והשנתון של הבת שלי הצעירה היה אללה יוסטור. הייתה שם חבורה של נערים עם כמות של תיקים שלא מביישת עברייני צמרת. על רוב רובם, נראה לי שאנחנו נשמע בתקשורת בעוד כמה שנים ולא בנסיבות טובות. הם יהיו "הדור הבא" של הפשע.
מתוך החבורה הזו יש 2-3 שנלחמו להתגייס לצבא והחליטו להתנקות.
תזכור שאצלינו, הצבא הוא הסיכוי האחרון אחרי בית הספר ולפני "החיים האמיתיים". אם בזה שאפשרנו למישהו לשרת בצבא ועל ידי כך לצאת ממעגל הפשע לחיים נורמטיביים - דיינו. יצאנו ידי חובתינו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:trooperglock כתב:מי שבכל זאת הורשע עבר סף, והסף הזה הוא אות אזהרה לחברה כולה... אסור לגייס כאלו לצה"ל וכמובן שאסור לתת להם רשיון לנשק. אבל אם מתעקשים לגייס גם אז אפשר "לחון" ולמחוק את ההרשעה אבל לחכות עם רשיון נשק תקופה מסוימת... נגיד עשור.
.
אתה צודק שנער כזה רחוק מאד מלהיות נורמטיבי, ותמרור אזהרה אדום לכל החברה.
מצד שני - אם אתה מונע מהנער את ההזדמנות להשתקם, אתה למעשה דן אותו לצאת ולהכנס בבתי כלא לשארית ימי חייו. מה יותר טוב לחברה? שנינו יודעים.
זכור שאצלינו, הצבא הוא הסיכוי האחרון אחרי בית הספר ולפני "החיים האמיתיים". אם בזה שאפשרנו למישהו לשרת בצבא ועל ידי כך לצאת ממעגל הפשע לחיים נורמטיביים - דיינו. יצאנו ידי חובתינו.
א.
עם כל הכבוד, סיכוי לחיים נורמטיביים ממש לא חייב לכלול רשיון לנשק. כמו שכבר כתבתי, אם וכאשר, אחרי תקופת מבחן.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד