מחיקת עבר פלילי ללוחמים על מנת לאשר להם נשיאת נשק אזרחי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מחיקת עבר פלילי ללוחמים על מנת לאשר להם נשיאת נשק אזרחי
trooperglock כתב:גולנצ'יק כתב:זה לא פה שאומרים תמיד- כשיוציאו את כלי הנשק מחוץ לחוק, רק לפושעים יהיו כלי נשק?
דרור אלפרון הוא לא דוגמא, הרי כל המסנגרים אמרו כמה וכמה פעמים- אם סיים שירות ללא רבב, משרת במילואים, חזר לדרך הישר ועוד הרבה מגבלות אחרות.
אלפרון נפקד, ערק ולבסוף נזרק מהצנחנים.
לכן אמרתי, שירות צבאי ללא רבב + 10 שנים ללא רבב. אם יעמוד בתנאים יהיה זכאי לעמוד בקרטריונים של משרד הפנים.
זה די מוציא את העוקץ מהעניין, הוא לא רוצה רשיון להגנה עצמית או בשביל הכיף, הוא רוצה רשיון ארגוני בשביל עבודה של אחרי צבא בתור מאבטח.
- סליקאי כסף

גולנצ'יק כתב:trooperglock כתב:גולנצ'יק כתב:זה לא פה שאומרים תמיד- כשיוציאו את כלי הנשק מחוץ לחוק, רק לפושעים יהיו כלי נשק?
דרור אלפרון הוא לא דוגמא, הרי כל המסנגרים אמרו כמה וכמה פעמים- אם סיים שירות ללא רבב, משרת במילואים, חזר לדרך הישר ועוד הרבה מגבלות אחרות.
לכן אמרתי, שירות צבאי ללא רבב + 10 שנים ללא רבב. אם יעמוד בתנאים יהיה זכאי לעמוד בקרטריונים של משרד הפנים.
זה די מוציא את העוקץ מהעניין, הוא לא רוצה רשיון להגנה עצמית או בשביל הכיף, הוא רוצה רשיון ארגוני בשביל עבודה של אחרי צבא בתור מאבטח.
אז הוא רוצה... נו באמת... יש עוד עבודות מועדפות והמסכן יאלץ להסתפק בהן.
הגיע הזמן שאנשים ילמדו שיש מחיר למעשייהם. If you cant stand the heat do not enter the kitchen.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
גולנצ'יק כתב:trooperglock כתב:גולנצ'יק כתב:זה לא פה שאומרים תמיד- כשיוציאו את כלי הנשק מחוץ לחוק, רק לפושעים יהיו כלי נשק?
עבודה מועדפת? יש תחנות דלק... לא צריך שם נשק, והאקדח היחידי שהוא יפגוש יהיה אקדח התדלוק.
יש הבדל גדול (מאוד) בין מחילה על עבר פלילי לבין הגדרתו של אדם כאחד מל"ו צדיקים, אין שום(!) סיבה לתת לו רשיון לכלי יריה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
זה די מוציא את העוקץ מהעניין, הוא לא רוצה רשיון להגנה עצמית או בשביל הכיף,
הוא רוצה רשיון ארגוני בשביל עבודה של אחרי צבא בתור מאבטח.
המקום שאני הכי פחות סומך עליו הן חברות שרותי השמירה - ישראבלוף במיטבו !
אני לא בטוח שזה לא פלילי מה כשמוכרים כאילו בטחון. מה שכן בצע כסף יש שם והרבה.
אז שם אתה רוצה לשקם ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
Webart כתב:עבודה מועדפת? יש תחנות דלק... לא צריך שם נשק, והאקדח היחידי שהוא יפגוש יהיה אקדח התדלוק.
יש הבדל גדול (מאוד) בין מחילה על עבר פלילי לבין הגדרתו של אדם כאחד מל"ו צדיקים, אין שום(!) סיבה לתת לו רשיון לכלי יריה.
1) כמו שאמרתי קודם- בעבודת דלק מרוויחים פחות מעבודת אבטחה עם נשק.
2) אני לא טוען שהוא צדיק ואני לא הסנגור שלו, הטיעון שלי הוא אחד וברור-
אם הבחור אחראי מספיק לשאת נשק ולהשתמש בו יומיום במשך שלוש שנים ואח"כ שבועיים-חודש בשנה עד גיל 45, הוא אחראי מספיק כדי לקבל רשיון ארגוני.
אם הוא אכן לא אחראי מספיק כדי לקבל רשיון ארגוני- הוא לא אחראי מספיק כדי לשרת כלוחם.
רפתן כתב:המקום שאני הכי פחות סומך עליו הן חברות שרותי השמירה - ישראבלוף במיטבו !
אני לא בטוח שזה לא פלילי מה כשמוכרים כאילו בטחון. מה שכן בצע כסף יש שם והרבה.
אז שם אתה רוצה לשקם ?
ומה אם מדובר ברכבת ישראל או רחמנא ליצלן תפקידי אבטחה בשב"כ ובמוסד?
- סליקאי כסף

הבדל עצום בין ההכשרה של רכבת ישראל (לא אפרט) או הקורס האחיד.
לחברות שרותי השמירה - כך הן נקראות במסמכי משרד המשפטים שמנפק להם רישיון.
אין דמיון בין דחלילי 9 שעות המסכנים את עם ישראל בקניונים, או שומרי משרד החינוך עם הכשרה טיפה יותר. בשני המקרים הם לא מספקים את הסחורה - כל העניין הוא בצע כסף. ונראה שבמקום שרח"ט אבטחה במ"י יוביל החברות מובילות אותו.
בכלל נשגבת מבינתי העובדה שבעל עבר פלילי יכול לקבל רישיון לחברת שרותי שמירה ועוד לא מובן לי למה את הרישיון לניהול החברה הנ"ל נותן משרד המשפטים ולא המשלב"ט.
כשאתה מערב שב"כ ומוסד עם עברינות ובצע כסף זה חמור - כאן נגמר לי חוש ההומור.
לחברות שרותי השמירה - כך הן נקראות במסמכי משרד המשפטים שמנפק להם רישיון.
אין דמיון בין דחלילי 9 שעות המסכנים את עם ישראל בקניונים, או שומרי משרד החינוך עם הכשרה טיפה יותר. בשני המקרים הם לא מספקים את הסחורה - כל העניין הוא בצע כסף. ונראה שבמקום שרח"ט אבטחה במ"י יוביל החברות מובילות אותו.
בכלל נשגבת מבינתי העובדה שבעל עבר פלילי יכול לקבל רישיון לחברת שרותי שמירה ועוד לא מובן לי למה את הרישיון לניהול החברה הנ"ל נותן משרד המשפטים ולא המשלב"ט.
כשאתה מערב שב"כ ומוסד עם עברינות ובצע כסף זה חמור - כאן נגמר לי חוש ההומור.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
גולנצ'יק כתב:1) כמו שאמרתי קודם- בעבודת דלק מרוויחים פחות מעבודת אבטחה עם נשק.
2) אני לא טוען שהוא צדיק ואני לא הסנגור שלו, הטיעון שלי הוא אחד וברור-
אם הבחור אחראי מספיק לשאת נשק ולהשתמש בו יומיום במשך שלוש שנים ואח"כ שבועיים-חודש בשנה עד גיל 45, הוא אחראי מספיק כדי לקבל רשיון ארגוני.
אם הוא אכן לא אחראי מספיק כדי לקבל רשיון ארגוני- הוא לא אחראי מספיק כדי לשרת כלוחם.
1. בעיה שלו, לא שלי, לא אני שידלתי אותו לבצע עבירה פלילית.
2. אף אחד לא אמר שהוא אחראי מספיק לשאת נשק שלוש שנים (בשלוש השנים האלה הוא היה תחת השגחה צמודה במסגרת קפדנית, פחות או יותר, מה שלא יהיה באזרחות), הצבא נותן בידי אנשים כלים שונים כדי לספק את צרכי הצבא, הצבא החליט לגייס נוער פרובלמטי כדי לנסות ולשנות את דרכיו, עדיין, ולמרות נחרצותך, עבריין לא צריך בשום אופן לקבל מהמדינה רשיון לשאת כלי נשק כלשהו.
אגב, איך אתה יודע שהוא יעשה "שבועיים-חודש בשנה עד גיל 45" (ולא יחליט לחזור לדרך הפשע וההשתמטות בעוד חודשיים)? אני צריך גישה למכשיר שמציג את האינפורמציה הזאת, לא בשביל המילואים, אלא יותר לכיוון של מספרי הלוטו.
Webart כתב:בשלוש השנים האלה הוא היה תחת השגחה צמודה במסגרת קפדנית, פחות או יותר, מה שלא יהיה באזרחות
חבל שכתבת את זה בסוגריים - הייתי כותב את זה בפונט 78 בולד לו יכולתי. וטוב שנאמר הדבר במיוחד בהקשר של הדיונים האחרונים שהיו שמעודדים שירות צבאי כעילה לרשיון לנשק.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
אולי יש כאן שתי אסכולות:
1. אנשים שחושבים שניתן לסמוך על האזרח הפשוט.
2. אנשים שחושבים שהאזרח הפשוט הוא ילד מפגר אם לא מחזיקים אותו קצר מהעריסה ועד הקבר.
לגבי רישום פלילי בנעורים, אני חושב שאם מחפשים כל בן אדם מספיק, ניתן להרשיע כל אחד בפלילין. יש אנשים שמגיע להם (פגשתי מאות כאלה בתחנת המשטרה באזור בעייתי בה אני מתנדב) ויש אנשים שתפרו להם תיק או שלא השכילו לשכור עורך דין טוב.
אולי צה"ל צריך להקים Strafbattalione (פלוגות עונשין) עבור בעלי ר.פ.?
2. אנשים שחושבים שהאזרח הפשוט הוא ילד מפגר אם לא מחזיקים אותו קצר מהעריסה ועד הקבר.
לגבי רישום פלילי בנעורים, אני חושב שאם מחפשים כל בן אדם מספיק, ניתן להרשיע כל אחד בפלילין. יש אנשים שמגיע להם (פגשתי מאות כאלה בתחנת המשטרה באזור בעייתי בה אני מתנדב) ויש אנשים שתפרו להם תיק או שלא השכילו לשכור עורך דין טוב.
אולי צה"ל צריך להקים Strafbattalione (פלוגות עונשין) עבור בעלי ר.פ.?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הנה כמה מילים להורדת עקומת הפשע:
Strafbattalione
DEATHROW
CHAINGANG
LIFE WITHOT PAROLE
Strafbattalione
DEATHROW
CHAINGANG
LIFE WITHOT PAROLE
ליאור45 כתב:אולי יש כאן שתי אסכולות:
אסכולה שלישית:
משטר חזק יותר עם רשויות אכיפה חזקות ועם יותר סמכויות = הורדת הפשיעה.
צריך להיזהר עם איחולים כאלה כי עד כמה שזכור אמנם הפשיעה יורדת במשטרים כאלה,אך מי אמר שהמשטר לא יבצע פשעים?
אני אומר ככה:
צריך לחפש את שביל הזהב כי 2 "הקצוות" מסוכנים
(יחס סלחני לפושעים או לחילופין יד קשה כלפי עבריינים)
לגבי סוגיית הר.פ:
יש לבחון טוב טוב כל מקרה לגופו ולבדוק על מה הר.פ
(גניבת שוקולד,סמים,אלימות או לא עלינו! "תפירת תיק")
הרי אי אפשר להגיד שמי שנתפס "על חם" גונב שוקולד בסופר הוא כמו עבריין שנתפס על אלימות - מקרים שונים "קצת".
- סליקאי כסף

Neon Golden כתב:Webart כתב:בשלוש השנים האלה הוא היה תחת השגחה צמודה במסגרת קפדנית, פחות או יותר, מה שלא יהיה באזרחות
חבל שכתבת את זה בסוגריים - הייתי כותב את זה בפונט 78 בולד לו יכולתי. וטוב שנאמר הדבר במיוחד בהקשר של הדיונים האחרונים שהיו שמעודדים שירות צבאי כעילה לרשיון לנשק.
מוזר, ביליתי 61 חודשים בצבא הסדיר ובצבא הקבע ורובם המוחץ של אותם חודשים לא בולו תחת השגחה צמודה.
יצאתי לחופשות עם הנשק ושם כאמור ההורים שלי לא עשו לי מסדרים, הייתי בעמדות מבודדות ומרוחקות לבד ובצמד, הייתי בסיורים רחוק מעינם המשגיחה של הקצין או המ"כ/סמל, הייתי בחדר ובאוהל ללא כל "מבוגר אחראי" אלא רק עם החבר'ה ועוד.
מי שרוצה ליפול לפלילים- או אפילו סתם לרשלנות פושעת בעודו בצה"ל עושה זאת ובגדול (ואנחנו חווים את זה על בשרנו באופן תדיר) עובדתית- הבחור הזה כנראה לא עשה זאת.
- סליקאי כסף

חברים,
באמת לא ברורה לי הדאגה הזאת שלכם לבעלי ר.פ מתקופת היותם נערים.
כפי שכתבו קודם, לא פותחים תיק פלילי לקטין כל כך בקלות, אני הייתי אפילו מפשט מעט את התהליך.
לחלקים לא מבוטלים מהציבור נעלמה לחלוטין תחושת האחריות המוחלטת למעשיהם. נכנס לתודעה שגם אם נתפסת על נהיגה בשכרות ועשית תאונה - קח עו"ד ממולח שיעזור לך להימלט מעונש ע"י ריכוז הפרטים הקטנים והלא כל כך רלוונטיים.
למה זה גורם? לשני דברים:
1. ע"מ להתמודד עם התופעה, המדינה כל הזמן מקשיחה חוקים וכללים, מה שגורם לאזרח הנורמטיבי ליותר ויותר בעיות וקשיים יום-יומיים.
2. היות וכל זה לא ממש עובד על העבריינים מחד, והאזרח הנורמטיבי מרגיש תחת זכוכית מגדלת מעידך, הוא מוצא את עצמו בסיכון הולך וגובר, האירועים האלימים האחרונים מראים זאת היטב.
אז מה קורה? נשאר אחד מהמבצרי האחרונים - רשיון נשק. משהו שגם ככה לאדם נורמטיבי לחלוטין קשה מאוד לקבל במדינתנו. כולנו יודעים שאירועים עם נשק שנגרמים בחברות השמירה ע"י אנשים חסרי אחריות ומשמעת בסיסית משפיעים על מדיניות רישוי נשק גם לאדם הפרטי.
אז למה אתם רוצים להכניס למעגל זה גם כאלה שמשמעת ואחריות אינה נשמת אפם מגיל 0? אחר כך אנו צועקים "מה קורה בחברות השמירה? הם עושים שטויות ואנחנו אוכלים אותה!"
כל אחד בחברה המתוקנת צריך לדעת - על החלטות משלמים. על בורות משלמים. על השתמתות מחובות אזרחיים משלמים. על התעלמות ממציאות משלמים.
אז יהיו לנו הרבה פחות נערים עם ר.פ, הרבה פחות אנאלפאביתים, הרבה פחות משתמתים משרות צבאי, הרבה פחות סוציומטים. אנו כחברה לא צריכים לנהוג אליהם בסבלנות כברירת מחדל. אחד שכשל חייב להוכיח באופן מאוד משכנע את כולם שעכשיו הוא למד את הלקח והוא צדיק. אחרת - יישלם בתחומים מסוימים כל החיים. זבשלו.
אנו כקהילת נושאי נשק שחרטנו על דגלנו את הססמה "חברה חמושה היא חברה מנומסת" לא צריכים להגן על אותם אנשים שנימוס זה לא הצד החזק שלהם. הססמה צריכה לפעול לשני צדדים.
כפי שכתבו קודם, לא פותחים תיק פלילי לקטין כל כך בקלות, אני הייתי אפילו מפשט מעט את התהליך.
לחלקים לא מבוטלים מהציבור נעלמה לחלוטין תחושת האחריות המוחלטת למעשיהם. נכנס לתודעה שגם אם נתפסת על נהיגה בשכרות ועשית תאונה - קח עו"ד ממולח שיעזור לך להימלט מעונש ע"י ריכוז הפרטים הקטנים והלא כל כך רלוונטיים.
למה זה גורם? לשני דברים:
1. ע"מ להתמודד עם התופעה, המדינה כל הזמן מקשיחה חוקים וכללים, מה שגורם לאזרח הנורמטיבי ליותר ויותר בעיות וקשיים יום-יומיים.
2. היות וכל זה לא ממש עובד על העבריינים מחד, והאזרח הנורמטיבי מרגיש תחת זכוכית מגדלת מעידך, הוא מוצא את עצמו בסיכון הולך וגובר, האירועים האלימים האחרונים מראים זאת היטב.
אז מה קורה? נשאר אחד מהמבצרי האחרונים - רשיון נשק. משהו שגם ככה לאדם נורמטיבי לחלוטין קשה מאוד לקבל במדינתנו. כולנו יודעים שאירועים עם נשק שנגרמים בחברות השמירה ע"י אנשים חסרי אחריות ומשמעת בסיסית משפיעים על מדיניות רישוי נשק גם לאדם הפרטי.
אז למה אתם רוצים להכניס למעגל זה גם כאלה שמשמעת ואחריות אינה נשמת אפם מגיל 0? אחר כך אנו צועקים "מה קורה בחברות השמירה? הם עושים שטויות ואנחנו אוכלים אותה!"
כל אחד בחברה המתוקנת צריך לדעת - על החלטות משלמים. על בורות משלמים. על השתמתות מחובות אזרחיים משלמים. על התעלמות ממציאות משלמים.
אז יהיו לנו הרבה פחות נערים עם ר.פ, הרבה פחות אנאלפאביתים, הרבה פחות משתמתים משרות צבאי, הרבה פחות סוציומטים. אנו כחברה לא צריכים לנהוג אליהם בסבלנות כברירת מחדל. אחד שכשל חייב להוכיח באופן מאוד משכנע את כולם שעכשיו הוא למד את הלקח והוא צדיק. אחרת - יישלם בתחומים מסוימים כל החיים. זבשלו.
אנו כקהילת נושאי נשק שחרטנו על דגלנו את הססמה "חברה חמושה היא חברה מנומסת" לא צריכים להגן על אותם אנשים שנימוס זה לא הצד החזק שלהם. הססמה צריכה לפעול לשני צדדים.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:חברים,
למה זה גורם? לשני דברים:
גולנצ'יק, עייפתי, אני נכנע.
למזלי, ולמזלנו כולנו, לא אתה הממונה על חלוקת הרשיונות לבעלי רישום פלילי ולהפיכת כלל העבריינים לאזרחי כבוד של המדינה.
אתה מוזמן להמשיך ולהטיף בעוז עד כמה נכונה ההחלטה לתת לעבריינים רשיון לכלי יריה, אני מבטיח שלא אפריע לך יותר.
למזלי, ולמזלנו כולנו, לא אתה הממונה על חלוקת הרשיונות לבעלי רישום פלילי ולהפיכת כלל העבריינים לאזרחי כבוד של המדינה.
אתה מוזמן להמשיך ולהטיף בעוז עד כמה נכונה ההחלטה לתת לעבריינים רשיון לכלי יריה, אני מבטיח שלא אפריע לך יותר.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד