האם מפצה הסטיה שווה את הכסף ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עומר,
אני מופתע מן השאלה שלך. אלה שני אקדחים שונים לגמרי, ה-match כשמו כן הוא פותח מן הדגם USP Custom Sport בשביל היורים הנלהבים, בעוד ה-Mark 23(דגם אזרחי ולא Mk23 כי Mk23 הוא דגם צבאי) פותח לאספנים וכוחות משטרה בעיקר בגלל עלותו הגבוהה(2444$).
*Mk23 נולד עקב פרוייקט Socom בארה"ב שקם כל כמה שנים בחיפוש אחר האקדח האולטימטיבי ליחידות המיוחדות.
ומבחינה טכנית, חוץ מה-O ring הם לא בנויים אותו הדבר בכלל(וגם לא נראים אותו הדבר).
אני מופתע מן השאלה שלך. אלה שני אקדחים שונים לגמרי, ה-match כשמו כן הוא פותח מן הדגם USP Custom Sport בשביל היורים הנלהבים, בעוד ה-Mark 23(דגם אזרחי ולא Mk23 כי Mk23 הוא דגם צבאי) פותח לאספנים וכוחות משטרה בעיקר בגלל עלותו הגבוהה(2444$).
*Mk23 נולד עקב פרוייקט Socom בארה"ב שקם כל כמה שנים בחיפוש אחר האקדח האולטימטיבי ליחידות המיוחדות.
ומבחינה טכנית, חוץ מה-O ring הם לא בנויים אותו הדבר בכלל(וגם לא נראים אותו הדבר).
SPS - מתקרב לשלמות...
כתשובה לשאלה המקורית באשכול,
לא נראה לי חשוב להשקיע במפצה סטיה. יש לזכור כמה פרטים:
1. מפצה סטייה עוזר בעיקר בירי מטחים, ומקצר את הזמן בין כדור לכדור.
2. מפצה הסטיה "אוכל" חלק מהגזים ובכך מקטין את הטווח אליו יגיע הקליע.
3. מכיוון שהתרחישים בהם תשתמש באקדח שונים ומגוונים ואינך מתחרה בתחרויות ירי, עדיף שתתאמן על ירי באקדח רגיל במצבים שונים - טווח רחוק/קצר וירי מהיר/איטי. כך תשיג שליטה יותר טובה על האקדח.
מקווה שעזרתי,
SkyFox.
לא נראה לי חשוב להשקיע במפצה סטיה. יש לזכור כמה פרטים:
1. מפצה סטייה עוזר בעיקר בירי מטחים, ומקצר את הזמן בין כדור לכדור.
2. מפצה הסטיה "אוכל" חלק מהגזים ובכך מקטין את הטווח אליו יגיע הקליע.
3. מכיוון שהתרחישים בהם תשתמש באקדח שונים ומגוונים ואינך מתחרה בתחרויות ירי, עדיף שתתאמן על ירי באקדח רגיל במצבים שונים - טווח רחוק/קצר וירי מהיר/איטי. כך תשיג שליטה יותר טובה על האקדח.
מקווה שעזרתי,
SkyFox.
מבדיקה של נתונים טכניים המפורסמים ע"י חברת גלוק וגם מדברים שנאמרו באשכול זה בעבר: דגמי ה C מקטינים את כמות הגזים הדוחפת את הקליע קדימה ב 5%
כמו כן, מעיון בחוברת המשתמש של הגלוק 19C שקניתי לא מזמן, ניתן לראות שדגם ה C מקטין את האנרגייה הניתנת לקליע בכ-30 ג'אול בלבד, מ 520 ל 490 ג'אול (בדגם 19, בדגם 17 המספרים גבוהים מעט). בחישוב מהיר ניתן לראות שאנחנו מדברים על הקטנת אנרגיית הקליע ב 5.7% בלבד.
ביציאה מנקודת הנחה שהטווח המקסימלי של אקדח 9 מ"מ הוא כ 1000 מטר ומעלה (ירי בזווית 45 מעלות), אני לא מאמין שחמשת האחוזים שירדו לך מאנרגיית הקליע יפריעו לך בטווחים בהם אתה משתמש באקדח להגנה עצמית (אם אחרי 200 מטר כבר לא רואים את המטרה, אז מה הטווח שצריך בשביל לפגוע בה ???)
בקיצור, מכיוון שהקטנת אנרגיית הקליע אינה רלוונטית ואם לא מתייחסים לסעיף הכלכלי (תוספת של כ-400 ש"ח) אז הנקודה היחידה הנשארת רלוונטית היא, עם מה יותר נוח לך לירות?
כמו כן, מעיון בחוברת המשתמש של הגלוק 19C שקניתי לא מזמן, ניתן לראות שדגם ה C מקטין את האנרגייה הניתנת לקליע בכ-30 ג'אול בלבד, מ 520 ל 490 ג'אול (בדגם 19, בדגם 17 המספרים גבוהים מעט). בחישוב מהיר ניתן לראות שאנחנו מדברים על הקטנת אנרגיית הקליע ב 5.7% בלבד.
ביציאה מנקודת הנחה שהטווח המקסימלי של אקדח 9 מ"מ הוא כ 1000 מטר ומעלה (ירי בזווית 45 מעלות), אני לא מאמין שחמשת האחוזים שירדו לך מאנרגיית הקליע יפריעו לך בטווחים בהם אתה משתמש באקדח להגנה עצמית (אם אחרי 200 מטר כבר לא רואים את המטרה, אז מה הטווח שצריך בשביל לפגוע בה ???)
בקיצור, מכיוון שהקטנת אנרגיית הקליע אינה רלוונטית ואם לא מתייחסים לסעיף הכלכלי (תוספת של כ-400 ש"ח) אז הנקודה היחידה הנשארת רלוונטית היא, עם מה יותר נוח לך לירות?
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
בלי מילים ÁÁÁ
Guyk אני המום אין מילים בפי סחתיין על הנתונים ... 

" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
גיא, תראה מה מצאתי באתר glockfaq:
C models are considered a poor choice for personal defense because you would be blinded by the escaping gases in any low-light situation
אין לי משהו אישי נגד מפצי סטיה. אני רק חושב שהם לא חיוניים, ובוודאי לא ליורה שאינו מתחרה והשימוש שלו בנשק הוא להגנה עצמית. יצא לי לירות בגלוק רגיל ומפוצה ובאמת שלא מורגש כמעט ההבדל. האם שווה להשקיע כסף רק כדי ליצור מטח יותר מדוייק בירי לטווח קצר? תשאל את רוב היורים בעלי הנסיון ותראה שנשק להגנה עצמית בדרך כלל לא מפוצה סטייה. לדעתי נוצר פה סתם ספין ללא כל סיבה מוצדקת.
C models are considered a poor choice for personal defense because you would be blinded by the escaping gases in any low-light situation
אין לי משהו אישי נגד מפצי סטיה. אני רק חושב שהם לא חיוניים, ובוודאי לא ליורה שאינו מתחרה והשימוש שלו בנשק הוא להגנה עצמית. יצא לי לירות בגלוק רגיל ומפוצה ובאמת שלא מורגש כמעט ההבדל. האם שווה להשקיע כסף רק כדי ליצור מטח יותר מדוייק בירי לטווח קצר? תשאל את רוב היורים בעלי הנסיון ותראה שנשק להגנה עצמית בדרך כלל לא מפוצה סטייה. לדעתי נוצר פה סתם ספין ללא כל סיבה מוצדקת.
"המעז מנצח"!!!
יש סיבה לספין הזה: גורמים במערכת הבטחון משתמשים בדגם C. ולמיטב ידיעתי, השימוש המיועד שלהם באקדח אינו תחרותי...
אני לא בא לטעון שמדובר בדגם יותר טוב בגלל שהם משתמשים בו - אך הטעון שקומפנסטור מתאים רק לתחרויות פשוט לא נכון.
ולגבי הסנוור - נסה פעם ירי בחושך - זה ממש לא מפריע.
כמו שכתבתי קודם - אם אתה מרגיש שזה עוזר - לך על זה. אם אתה לא מרגיש הבדל - חבל על הכסף.
אני לא בא לטעון שמדובר בדגם יותר טוב בגלל שהם משתמשים בו - אך הטעון שקומפנסטור מתאים רק לתחרויות פשוט לא נכון.
ולגבי הסנוור - נסה פעם ירי בחושך - זה ממש לא מפריע.
כמו שכתבתי קודם - אם אתה מרגיש שזה עוזר - לך על זה. אם אתה לא מרגיש הבדל - חבל על הכסף.
I think, therefore I am. I think
סינוור ????
sky fox ידידי , יריתי בגלוק עם מפצה {עוד בטרם היה כזה בנמצא } עם ציין ומכשיר ראיית לילה, לא סינוור ולא בטיח אל תושפע מדקויות שאנשים מחפשים בכל דבר , אחרי עשרות אלפי כדורים עם אקדח f.n עם המטח הראשון אתה חש בשוני עם מפצה או בלעדיו {והיה לי במקביל גם גלוק רגיל } .
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
ממליץ לקרוא את הכתבה הבאה:
http://www.plusp.com/classroom/lesson26.php
לגבי העניין עם כוחות הבטחון:
1. לא כל גופי הבטחון בארץ משתמשים בהם (בלי לפרט).
2. הם הסתדרו יפה מאוד לפני ה- 19C בלי לחורר את האקדחים שלהם.
עדיין לא חושב שיש הצדקה לשלם עוד כסף בשביל דבר כה פעוט. עדיף להשקיע בקורס ירי.
שבת שלום ו- take it easy,
SkyFox.
http://www.plusp.com/classroom/lesson26.php
לגבי העניין עם כוחות הבטחון:
1. לא כל גופי הבטחון בארץ משתמשים בהם (בלי לפרט).
2. הם הסתדרו יפה מאוד לפני ה- 19C בלי לחורר את האקדחים שלהם.
עדיין לא חושב שיש הצדקה לשלם עוד כסף בשביל דבר כה פעוט. עדיף להשקיע בקורס ירי.
שבת שלום ו- take it easy,
SkyFox.
"המעז מנצח"!!!
בהגיעו לגיל 80, עשו "מסיבת צייד" ללורד אנגלי עשיר. המארגנים העלו אותו על סוס ויצאו לצוד שועל.
5 דקות אחרי, היה הלורד מרוח על גדר תייל כשהאשך הימני שלו שפוך למרגלותיו.
"אתה חייב להציל אותו או להכניס תותב" אמר הלורד לרופא שרצה לתפור את השקית הקרועה - כשרק אשך אחד בתוכה.
"בשביל מה?" תמה המנתח "הרי אני מכיר אותך כבר 25 שנים וב 15 שנה האחרונות אתה ממילא לא משתמש באשכים שלך..."
"זה נכון שאני לא משתמש בהם!" ענה הלורד. "אבל הם נראים נהדר בסאונה!!!".
ובתרגום לעברית:
הקומפנסטור נועד ל 0.01% מרוכשי הנשק (אלו שיירו "דאבל טאפ"ים לאחר אימון ממושך).
עם זאת, הוא משדר קרביות, גבריות, חשיבות ומקצועניות.
ובעצם, גם זה חלק מתפקידי האקדח...
מה, לא?
5 דקות אחרי, היה הלורד מרוח על גדר תייל כשהאשך הימני שלו שפוך למרגלותיו.
"אתה חייב להציל אותו או להכניס תותב" אמר הלורד לרופא שרצה לתפור את השקית הקרועה - כשרק אשך אחד בתוכה.
"בשביל מה?" תמה המנתח "הרי אני מכיר אותך כבר 25 שנים וב 15 שנה האחרונות אתה ממילא לא משתמש באשכים שלך..."
"זה נכון שאני לא משתמש בהם!" ענה הלורד. "אבל הם נראים נהדר בסאונה!!!".
ובתרגום לעברית:
הקומפנסטור נועד ל 0.01% מרוכשי הנשק (אלו שיירו "דאבל טאפ"ים לאחר אימון ממושך).
עם זאת, הוא משדר קרביות, גבריות, חשיבות ומקצועניות.
ובעצם, גם זה חלק מתפקידי האקדח...
מה, לא?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד