מה זה רוגטקה ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה זה רוגטקה ?
מה זה רוגטקה
הירי ברוגטקה מצריך יכולת ריכוז נפשי ופיזיולוגי ברמה גבוהה כמו בן משפחתו הקשת.הדמיון בין שני המקצועות הספורטיבים קרוב והרוגטקה יש גם הסטוריה תנכית וגיבור משלנו. ירי ברוגטקה מחזק את הידיים , הכתפיים , גב עליון , וקואורדנציה בין העינים לידיים, ובמיוחד עומדן מרחק. אחד מאנפי הספורט שהציוד לא יקר וכל אחד יכול להחזיק בבית. ילדים עד גיל 13-14 צריכים הדרכה של מבוגרים , כדי להתאמן צריך מקום בטוח מאנשים מקום שלא יצא הירי מחוץ למטרה ותמיד לחשוב על בטיחות כראשון במעלה. ירי בקבוצה עדיף משפר את היכולת הפיזית והמיומנות כתוצאה של הדרכה נכונה ותחרות בין החברה נותן ההרגשה טובה וכייף לכל המשפחה. יורם שטיינר
הירי ברוגטקה מצריך יכולת ריכוז נפשי ופיזיולוגי ברמה גבוהה כמו בן משפחתו הקשת.הדמיון בין שני המקצועות הספורטיבים קרוב והרוגטקה יש גם הסטוריה תנכית וגיבור משלנו. ירי ברוגטקה מחזק את הידיים , הכתפיים , גב עליון , וקואורדנציה בין העינים לידיים, ובמיוחד עומדן מרחק. אחד מאנפי הספורט שהציוד לא יקר וכל אחד יכול להחזיק בבית. ילדים עד גיל 13-14 צריכים הדרכה של מבוגרים , כדי להתאמן צריך מקום בטוח מאנשים מקום שלא יצא הירי מחוץ למטרה ותמיד לחשוב על בטיחות כראשון במעלה. ירי בקבוצה עדיף משפר את היכולת הפיזית והמיומנות כתוצאה של הדרכה נכונה ותחרות בין החברה נותן ההרגשה טובה וכייף לכל המשפחה. יורם שטיינר
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

- סליקאי זהב

Re: מה זה רוגטקה ?
ובעברית "מקלעת גומי".
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
בזמנו, כשהיינו ילדים הכלי הזה היה מביא לנו בשר יונים בשביל הקומזיץ.
הכלים שאנחנו היינו משתמשים, רחוק מאד מכל רוגטקות ההייטק שיש היום בשוק. הרוקטקה עצמה, ענף בריא של עץ בצורה של Y שהיינו מגלפים ומתאימים. הגומי, רצועות גומי שהיינו חותכים מפנימית של אופניים (אם היה אפשר, עדיף של קטנוע). פיסת העור, לשון של נעל ישנה שגזרנו ועיצבנו בהתאם. תחמושת, אבני חצץ.
עכשיו תראו לי ילדים שיודעים איך לעשות את זה היום... (לא מדבר על הרשות הפלסטינית או כפרים נידחים במגזר).
א.
הכלים שאנחנו היינו משתמשים, רחוק מאד מכל רוגטקות ההייטק שיש היום בשוק. הרוקטקה עצמה, ענף בריא של עץ בצורה של Y שהיינו מגלפים ומתאימים. הגומי, רצועות גומי שהיינו חותכים מפנימית של אופניים (אם היה אפשר, עדיף של קטנוע). פיסת העור, לשון של נעל ישנה שגזרנו ועיצבנו בהתאם. תחמושת, אבני חצץ.
עכשיו תראו לי ילדים שיודעים איך לעשות את זה היום... (לא מדבר על הרשות הפלסטינית או כפרים נידחים במגזר).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אז זהוזה שהגומי מהפנמיות היה אז שונה מאד מהגומי העכשוי.
הגומי החדש לא נמתח מספיק.
יש לי כמה וכמה ידיות משלל חומרים [הכל D.I.Y] אבל אין לי גומי, ולא מתחשק לי להזמין מהe.b
רעיונות?
הגומי החדש לא נמתח מספיק.
יש לי כמה וכמה ידיות משלל חומרים [הכל D.I.Y] אבל אין לי גומי, ולא מתחשק לי להזמין מהe.b
רעיונות?
פחות -לרוב זה יותר,,
חוסם ורידים מקופל אוו גומיה של רובה צייד תת מימי .
חוסם עורקים, הוא די טוב.
הכי טוב, זה צינוריות גומי שמשמשות בעיקר לצרכים רפואיים (למשל משתמשים בזה לחסימת ורידים כשדוחפים עירוי).
הכי טוב, זה צינוריות גומי שמשמשות בעיקר לצרכים רפואיים (למשל משתמשים בזה לחסימת ורידים כשדוחפים עירוי).
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

אני בתחילת שנות ה80 ,הייתי שודד את הדוור של השכונה מגומיות עד גיל 14 שבו הגיע הרובה אויר הראשון שלי מתוצרת bsa.
טוב, עד היום אני צייד פשוט הפכתי את זה למקצוע.
אסף
טוב, עד היום אני צייד פשוט הפכתי את זה למקצוע.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
כמה זכרונות נוסתלגיים מעלה הרוגטקה...
ואגב, אין על חסם עורקים. אבל לא העכשוי, אלא ישן.
ואגב, אין על חסם עורקים. אבל לא העכשוי, אלא ישן.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

"רוגטקה" - מילה ברוסית,
תורגם - בעלת קרניים.
ראגה - קרניים.
תורגם - בעלת קרניים.
ראגה - קרניים.
מדריך ירי
- לְלַמֵּד בְּנֵי יְהוּדָה קָשֶׁת ...
- לְלַמֵּד בְּנֵי יְהוּדָה קָשֶׁת ...
כש הייתי קטן הייתה לי יותר מאחת, כולם יצור עצמי כמובןף בין היתר עם גוף הבנוי מצינור אלומיניום. אחלה צעצוע. נהנתי ממנו מאוד עד שקבלתי במתנה רובה אוויר ממנו נהנתי הרבה יותר...
מתנה כזאת לבן שלי כבר לא תהיה, בטח כי הוא יהיה פחות אחראי ממני, טוב, לפחות הוא ילמד לקלוע מרוגטקה, אלא אם כן עד שזה יהיה רלוונטי גם רוגטקה תדרוש רישיון נשק עם עמידה בתבחינים.
מתנה כזאת לבן שלי כבר לא תהיה, בטח כי הוא יהיה פחות אחראי ממני, טוב, לפחות הוא ילמד לקלוע מרוגטקה, אלא אם כן עד שזה יהיה רלוונטי גם רוגטקה תדרוש רישיון נשק עם עמידה בתבחינים.
יאללה יורם.
הרמת להנחתה או מה?
מתי תחרות הסליק ברוגטקה?
הרמת להנחתה או מה?
מתי תחרות הסליק ברוגטקה?
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
נראה לי שאני בין הצעירים בפורום, אבל גם אני בניתי את הרוגטקות בעצמי.
את האמת, ניסיתי את הגומי ה"מקצועי" במוכרים בחניות ציוד למינהן, והוא על הפנים, רגיש מאוד נקרע מהר.
בגלל שגרתי בישוב קטן אז הדוורית שמרה סטוקים של גומיות שאין לה מה לעשות איתם, זה מעולה כי אפשר לקבוע את האורך הרצוי ואת החוזק הרצוי, אפשר לעשות חוליה בודדת,כפולה וכן הלאה, וביזה אורך שרוצים. גומיות חזקות וזולות, אפשר להחליף חוליות שניזקו וכו'.
אפילו בצבא החזקתי רוגטקה, כנראה לא הלכנו מספיק מטווחים :) ואני אוהב לירות :)
אבל מישום מה, זה לא ב"תקן", אז הרס"ר @#@$ לקח אותה...
אתה מבינים ? m4 ושאר ירקות מותר לי אבל רוגטקה לא ?
את האמת, היה איתי במחלקה בחור ממוצא אתיופי שהיה עד גיל 15-16 לפחות באותיופיה, הוא לא ידע לשפצר בכלל, למרות זאת הוא ידע לקלוע קלע מחבלים בצורה מרשימה ביותר.
הוא היה מעיף אבנים הרבה יותר גדולות ממה שהייתי יכול לירות עם הרוגטקה בעוצמות אדירות ולמרחקים.
שם הוא באמת צד בשביל לשים אוכל על השולחן.
את האמת, ניסיתי את הגומי ה"מקצועי" במוכרים בחניות ציוד למינהן, והוא על הפנים, רגיש מאוד נקרע מהר.
בגלל שגרתי בישוב קטן אז הדוורית שמרה סטוקים של גומיות שאין לה מה לעשות איתם, זה מעולה כי אפשר לקבוע את האורך הרצוי ואת החוזק הרצוי, אפשר לעשות חוליה בודדת,כפולה וכן הלאה, וביזה אורך שרוצים. גומיות חזקות וזולות, אפשר להחליף חוליות שניזקו וכו'.
אפילו בצבא החזקתי רוגטקה, כנראה לא הלכנו מספיק מטווחים :) ואני אוהב לירות :)
אבל מישום מה, זה לא ב"תקן", אז הרס"ר @#@$ לקח אותה...
אתה מבינים ? m4 ושאר ירקות מותר לי אבל רוגטקה לא ?
את האמת, היה איתי במחלקה בחור ממוצא אתיופי שהיה עד גיל 15-16 לפחות באותיופיה, הוא לא ידע לשפצר בכלל, למרות זאת הוא ידע לקלוע קלע מחבלים בצורה מרשימה ביותר.
הוא היה מעיף אבנים הרבה יותר גדולות ממה שהייתי יכול לירות עם הרוגטקה בעוצמות אדירות ולמרחקים.
שם הוא באמת צד בשביל לשים אוכל על השולחן.
תחייך לחיים והחיים יחייכו חזרה :)
יותר מדיי דיבורים וידרשו רשיון גם לרוגטקה ...
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד