האם מפצה הסטיה שווה את הכסף ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי donduck » 18 אפריל 2003, 19:51

תוך כדי קריאת האשכול עלה בדעתי שהכותבים כאן מודעים רק לקיומו של סוג אחד של "קומפנסטור" - זה הקדוח בתוך הקנה / הצינה דוגמת זה שישנו בGXXC.

המפצים האמיתיים אינם כאלו כלל.

הם מוברגים בסוף הקנה, לאחר שזה סיפק את כל הסחורה שהוא יודע לקליע. מפצים אלו אינם פוגעים כלל במהירות הלוע. הם מתוכננים (בניגוד לסתם חורים) לאפשר לגזים להיפלט לכמה כיוונים ע"י תא/י התרחבות עם זויות מדויקות ומתאימות לכל תחמיש.

את ההבדל האמיתי בירי תחושו רק עם אלו

יוצא דופן במפצים שהם חלק מהקנה הם אלו הנקראים HYBRID. אלו נמצאים בשימוש נרחב אצל יורי MODIFIED בירי מעשי. מי שיראה אותם מקרוב יבחין שלא מדובר בסתם חורים אלא במלאכת מחשבת.

לא כל קידוח של כמה חורים במכלול קנה/צינה הופך את העסק למפצה סטיה יעיל.
יש לזכור שתפקידו של זה הוא אך ורק למנוע את קפיצת הקנה כלפי מעלה ולא להפחית את הרתיעה. כמו כן יש לזכור שלשם השגת האפקט הרצוי יש לשלב גם קפיצים מתאימים.

מתי אותו מפצה יעיל? ככל שמהירות הלוע של התחמושת עולה.

9X19 היא תחמושת בעלת מהירות לוע גבולית ליעילות של מפצה. גם קפיצת הקנים בירי של תחמושת זו הוא לא מי יודע מה.
0.45 - תחמושת איטית. עם קפיצת קנה משמעותית. רק ראה פלא, יעילות המפצה יורדת.
9X23 - היא כיום התחמושת המתאימה ביותר לשימוש עם קומפנסטור.

כל אחד יכול לבדוק בקלות עד כמה יעיל המפצה שלו.
שמים דף נייר על המפצה ויורים כדור אחד (במטווח כמובן).
אם הדף נקרע לגזרים ואולי אף מעט אש אחזה בו - המפצה עושה את העבודה. אם לא קרה הרבה - אז ההמשך ברור.

הסינוור שהוזכר כאן מקורו ברשף שמקורו בעיקר בסוג התחמושת הנורית. מי שלא ראה כדור SILVERTIP נורה עם מפצה סטייה בתנאי אור ירודים לא ראה זיקוקין מימיו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 18 אפריל 2003, 20:21

מה דורשת התקנת מפצה חיצוני ? מה השינוי שיש לבצע בנשק ?
האם ניתן לפרק ולהרכיב לבד, מתי שבא ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אביG19 » 18 אפריל 2003, 21:01

קולונל
כעקרון מה שנדרש הוא קנה ארוך יותר ,שעליו יולבש המפצה סטייה.
לא נתקלתי במפצה כזה לגלוק אי פעם.
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מפצה חיצוני

על ידי baracuda » 18 אפריל 2003, 21:11

אם זיכרונו אינו מטעה אותי ביריחו הראשונים שהגיעו ל........... היה מפצה חיצוני אולם הם התעופפו להם במהלך הפעילות .... :wink:
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 18 אפריל 2003, 21:57

כמה תגובות לתגובות..

1. סינוור - ממש לא ! יריתי גם בחושך מוחלט (אצל רוט) ומלבד הרשף הרגיל + עוד איזה V לא בדיוק הפריע לי. מעבר לזה - כוונות מפרו וממילא בירי נכון הכוונת הקידמית מהווה את מרכז הכובד בראייה. סונוורתי יותר בירי עם גלילון בלילה, הסתרשף יצר לי כתר אש בכל שדה הראייה.

2. ירי מעשי בגדול (ואני רק בקורס) מבוסס על מהירות עוצמה ודיוק, לא? אז מה בדיוק הבעייה כשנשק עם מפצה נותן תוצאה טובה יותר בירי מהיר יותר תוך אפשרות לבצוע דובלים? וירי "מעשי" במקרה חרום? דובל למרכז המאסה בטוח יתן תוצאה טובה יותר מאשר ירי..... המתנה לחזרת הקנה ואז עוד ירי.

3. אמיר, הנשק ממילא אמור להיות מוסלק !!! ובכל מקרה בתוך נרתיק - אין כאן אפקס של ס"ד אלא התאמה של הנשק לאדם ולשימוש. (ואני יודע שזה היה בהומור אמיר, אלא שיש כאלו שחושבים שבאמת הנשק הוא מאריך פין וחבל לתת להם תחמושת).

התוספת לעלות לא רצינית (לפחות לא בגלוק, מבין שב XD עתידי גם זה יהיה) ההפסד לירי מעשי או ירי הגנתי בטווחים של עשרות מטר לא מורגש ולמעט כדור נחשים אין הרבה הגבלות - אז מה רע?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baraks78 » 18 אפריל 2003, 23:14

קיים כבר בשוק בארה"ב דגם של XD עם מפצה סטייה.
שלחתי מייל ל"קל וי" לפני חודש ושאלתי האם הן מתכוונים ליבא אותו אבל לא קיבלתי שום תשובה.

תמונה

עוד תמונה:
http://www.springfield-armory.com/images/xd-pistol/PortedLarge.jpg

הדף של האקדח: http://www.springfield-armory.com/prod-xdpstl-ported.shtml
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 18 אפריל 2003, 23:35

אני אחסוך לך כאב ראש,אני וחברי דיברנו בעבר עם Springfield בקשר ל-XD לפני שידענו שהמקור הוא HS2000(ואל תתבלבלו, הם לא אותו דבר, ישנם שינויים שספרינגפילד הכניסו לXD לאחר שקנו את המפרטים)והם אמרו לפנות לייבואן בארץ.

הייבואן בארץ של Springfield הוא Dolan Arms אשר ממוקם בהרצליה. ברח לי שמו של האיש שאני ניסיתי להשיג ולא הצלחתי(חברי הצליח), ונאמר לו כי לא מייבאים את ה-XD לארץ - למרות שאני חושב שזה רק עניין של זמן, כי במחיר של 489$ בארה"ב חולים עליו.

צריך להיות לי מייל וקטלוג בנושא מ-Springfield....אני אחפש אותו.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 19 אפריל 2003, 07:30

Cybrosh כתב:אני אחסוך לך כאב ראש,אני וחברי דיברנו בעבר עם Springfield בקשר ל-XD לפני שידענו שהמקור הוא HS2000(ואל תתבלבלו, הם לא אותו דבר, ישנם שינויים שספרינגפילד הכניסו לXD לאחר שקנו את המפרטים)והם אמרו לפנות לייבואן בארץ.

האם תואיל ליידע אותנו מהם השינויים שהוכנסו ע"י ספרינגפילד :?: אני די בטוח שאתה טועה אבל אשמח ללמוד ממך משהו חדש.
אביG19: "לא נתקלתי במפצה כזה לגלוק אי פעם." זה בשבילך:
(תמונה זו נמחקה ע"י הנהלת האתר עקב חריגה מרוחב 400 פיקסלים)
וגם הקישור הזה:
http://glockmeister.com/catalog/default.php/cPath/1_3
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 19 אפריל 2003, 09:59

trail_g19c כתב:ירי מעשי בגדול (ואני רק בקורס) מבוסס על מהירות עוצמה ודיוק, לא? אז מה בדיוק הבעייה כשנשק עם מפצה נותן תוצאה טובה יותר בירי מהיר יותר תוך אפשרות לבצוע דובלים? וירי "מעשי" במקרה חרום? דובל למרכז המאסה בטוח יתן תוצאה טובה יותר מאשר ירי..... המתנה לחזרת הקנה ואז עוד ירי.

הוא כתב גם:

ההפסד לירי מעשי או ירי הגנתי בטווחים של עשרות מטר לא מורגש ולמעט כדור נחשים אין הרבה הגבלות - אז מה רע?

טרייל ידידי,
צריך לזכור שירי באקדח עם קומפנסטור מעלה אותך לדרוג שונה בירי מעשי (OPEN או MODIFIED), מה שבהכרך יגרום לגלוק שלך, משופר ככל שיהיה, להפוך לאקדח נחות ביותר, יחסית לאקדחים המשופרים המשתתפים באותן הקטגוריות.
מכאן נובע ההפסד שלך בירי מעשי בעת שימוש בגלוק C, ולא משנה איזה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 19 אפריל 2003, 11:51

כדי להרכיב קומפנסטור חיצוני יש צורך בקנה עם הברגה בקצהו, בד"כ יותר ארוך ב1" מהסטנדרטי. ניתן להשתמש גם בקנה עם אורך סטנדרטי אבל אז יש צורך בקופנסטור קוני - נפוץ בעיקר ב1911 ומשמש גם לצורך הנעילה הקידמית של הקנה לצינה עם REVERSE PLUG.

הקומ' מוברג לקנה עד למרחק ש של כ 1ממ מקצה הצינה כדי שלא יחבט בה בשעת הירי ומחוזק עם כמה טיפות של לוק טייט. המהדרין מורידים את הלהב ממיקומו הרגיל על הצינה ומעבירים אותו לקומפ' ע"מ לייצר מרחק גדול יותר בין הכוונות.

לגבי הרכבה/ פירוק עצמאי, יש דגמי אקדחים בהם זה בר ביצוע כמו דגמי CZ\טרנפוליו ודומיהן כי שם המפצה ננעל למקומו ע"י סרן קציץ המחזיר. בדגמים אחרים יש צורך בהחלפת הקנה או הTOP END.

גם לגלוק יש קומפ' חיצוני.

נכון ששימוש בדגמי הC של גלוק מעבירים את היורה לקטגוריה OPEN או MODIFIED. ב2 מתחרויות הדירוג זכה יורה (שמו שמור במערכת :wink: ) עם אקדח כזה + כוונת אופטימה במקום ראשון בMOD.
מה שנשאר לבדוק זה אם האקדח הזה נכנס לBOX :roll:
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סלבו » 19 אפריל 2003, 14:35

donduck, מה זה בדיוק תחמושת 9X23?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 19 אפריל 2003, 16:30

טוב, אז לאחר בדיקה קצרה של Gun&Ammo שלי ממרץ 03, יש שם כתבת torture trials גדולה על ה-XD : ב-2001 ספרינגפילד קנו זכויות ייבוא מ-HS America וב-2002 הוסיפו 3 דגמים בנוסף למפרט האורגינל של HS(סטנדרט 4'). דגמים אלה הם ה-ported שתמונה שלו מופיעה באשכול, ה-Tactical שהוא 5', וה-sub compact שהוא 3'.

תמונות להנאתכם :

תמונה תמונה
תמונה
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 19 אפריל 2003, 17:14

מזכיר לי את "מבחן העינויים" שעשו לגלוק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 19 אפריל 2003, 19:14

תחמושת 9X23 מורכבת מקליע בקוטר 9ממ 124 - 125 גריין ותרמילים באורך 23 ממ.
מיוצרת ע"י WINCHESTER וקשה ביותר להשגה בארץ.
מהירות לוע 1450FPS
היחידה כיום ב9ממ שמגיעה לMAJOR - כולל 0.38 סופר המגיעה למייגור רק בטעינה "ביתית".
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ראובן טל » 19 אפריל 2003, 23:43

דו שיח של חרשים. סוגי תחמושת, קופנסטורים, HS/XD.

למה הכל מעורבב?? תפתחו אשכול לכל עניין ותמצו את הדיון בו.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד