נושא חדש ,,

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נושא חדש ,,

על ידי tacticalshadow » 06 יוני 2012, 20:56

itamar שלום שוב !
אני רוצה לספר לך סיפור קצר , אני יודע מה זה לחימה ומעשית בצבא ההיתי לוחם צוללן חבלן הכל חוץ מחובש וטיס . אני עוסק בירי והדרכה מ1987 ,לאחרונה נתקלתי בכמה לוחמים מהעלית שניסו לירות ירי מעשי ולא הלך להם ( לא פגעו ) שאלתי למה הם לא פוגעים , ותשובתם הייתה שזה לא כמו בלחימה . ושאלתי שוב למעשה זה צריך להיות יותר קל כי המטרות לא מחזירות אש והדיין אתם לא פוגעים ! פה הייתה דממה ולא הייתה להם תשובה. כללית כל אדם שמתאמן באש חיה ונכון יבצע ירי מכל מצב ויפגע במקום שאליו הוא מכוון. יש לי נסיון באקדח סטנדרד ועד כמה טיפים שארבה מדריכים לא יודעים ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד . היום אני בן 60 כמעט והדיין נמצא בחמישיה הראשונה בסטנדרד, בתחרות EXTRINE בצ'כיה מקום שני. אני מתכוון לפתוח קורס ירי באקדח סטנדרד , פרודקשן יש לי מה להציע טכניקה כיוון חדש בשליפה , דריכה ,כוונות , מתי יש לירות דבל-טפ מתי לא, מה קורה בכדור שני ועוד. אשמח לעזור לכל מי שרוצה תודה יורם שטיינר.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 06 יוני 2012, 23:24

יורם ישר כח !
אני בטוח שיש הרבה "אקדוחנים" שלא יודעים כמה הם לא יודעים,,
ואנשים כמוך שמוכנים להעביר ידע ונסיון, יכולים לחולל נפלאות ,
מקווה מאד, מאד שיצא מזה מתוק,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי tacticalshadow » 07 יוני 2012, 02:49

תודה GUSS !
בלי נדר מקווה כמה שיותר מהר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 יוני 2012, 07:00

tacticalshadow כתב:itamar שלום שוב !
אני רוצה לספר לך סיפור קצר , אני יודע מה זה לחימה ומעשית בצבא ההיתי לוחם צוללן חבלן הכל חוץ מחובש וטיס . אני עוסק בירי והדרכה מ1987 ,לאחרונה נתקלתי בכמה לוחמים מהעלית שניסו לירות ירי מעשי ולא הלך להם ( לא פגעו ) שאלתי למה הם לא פוגעים , ותשובתם הייתה שזה לא כמו בלחימה . ושאלתי שוב למעשה זה צריך להיות יותר קל כי המטרות לא מחזירות אש והדיין אתם לא פוגעים ! פה הייתה דממה ולא הייתה להם תשובה. כללית כל אדם שמתאמן באש חיה ונכון יבצע ירי מכל מצב ויפגע במקום שאליו הוא מכוון. יש לי נסיון באקדח סטנדרד ועד כמה טיפים שארבה מדריכים לא יודעים ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד . היום אני בן 60 כמעט והדיין נמצא בחמישיה הראשונה בסטנדרד, בתחרות EXTRINE בצ'כיה מקום שני. אני מתכוון לפתוח קורס ירי באקדח סטנדרד , פרודקשן יש לי מה להציע טכניקה כיוון חדש בשליפה , דריכה ,כוונות , מתי יש לירות דבל-טפ מתי לא, מה קורה בכדור שני ועוד. אשמח לעזור לכל מי שרוצה תודה יורם שטיינר.

היי יורם, אף אחד ובטח שלא אני יכולים לערער על הנסיון והכישורים שלך ובמידה ותפתח קורס בירי סטנדרט, אני אשמח מאד להצטרף, אז קח אותי בחשבון.

מצד שני אני לא בדיוק מבין מה הקשר בין אותם לוחמי עילית שלא פוגעים ממטר בירי מעשי לבין אימונים בירי דו"צ בפיינטבול? מה זה קשור?

אני מניח שאותם לוחמי עילית שלא פגעו במטרות בירי מעשי גם לא פגעו במטרות כשהם שירתו איפה שהם שירתו וזו כבר בעיה בפני עצמה, אבל לא קשורה למה שאמרתי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tacticalshadow » 07 יוני 2012, 09:57

שלום itamar !
אני רוצה להביא לידיעתך שאת הלחימה הראשונה בפיינטבול אני השתתפתי וגם היה סיקור של הטלויזיה ביומן החדשות ביום שישי. ולמעשה הכוונה שלי היא שצריך להתאמן תמיד באש חיה ,המעבר לאש חייה לאחר אימון בפיינטבול דווקה מוריד את היכולת ונקודה חשובה התנהגות הכלי בזמן ירי דבר שאין בפיינטבול.זה מניסיון אבל אתה יודע הדעות מאד חלוקות , אני ההיתי שם אם תרצה יש לי את ההקלטה של התוכנית זה דווקה מעניין. אגב הקבוצה הנגדית הייתה של מג"ב שהפסידה נגד קבוצה של אנשי ירי מעשי ביער נחשונים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 יוני 2012, 12:30

tacticalshadow כתב:שלום itamar !
אני רוצה להביא לידיעתך שאת הלחימה הראשונה בפיינטבול אני השתתפתי וגם היה סיקור של הטלויזיה ביומן החדשות ביום שישי. ולמעשה הכוונה שלי היא שצריך להתאמן תמיד באש חיה ,המעבר לאש חייה לאחר אימון בפיינטבול דווקה מוריד את היכולת ונקודה חשובה התנהגות הכלי בזמן ירי דבר שאין בפיינטבול.זה מניסיון אבל אתה יודע הדעות מאד חלוקות , אני ההיתי שם אם תרצה יש לי את ההקלטה של התוכנית זה דווקה מעניין. אגב הקבוצה הנגדית הייתה של מג"ב שהפסידה נגד קבוצה של אנשי ירי מעשי ביער נחשונים.

אין ספק שיש בעייה במעבר בין פיינטבול לנשק אמיתי. אם זה קרה לך, על אחת כמה וכמה זה יקרה לפחות טובים ומנוסים ממך.

השאלה שלי מה האלטרנטיבה האחרת לאימוני FORCE ON FORCE?

האם אתה טוען שכתוצאה מהקושי במעבר בין סוגים שונים של כלים תוותר על אימון לחימה בפיינטבול?

איך מתמודדים עם הבעיה כל אלה שמתחרים גם בנשק אויר וגם בירי מעשי? אני יודע לדוגמא שליאור מתחרה בשניהם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 07 יוני 2012, 15:09

חברים אני עוקב אחרי האשכול הזה ונראה לי שקצת נסחפנו בנושא החדש לפחות כמו בנושאים הישנים .
כוח מול כוח ?
איזה כוח ?,מי כוח?
אני בסה"כ אזרח קטן עם אקדח קטן שמנסה לעבור את היום הזה וזה שאחרו בשלום ובשלווה .
לא איזה לוחם לוט"ר בשיטת מטכ"ל אוו בשלי"מ .

אני בסה"כ אזרח קטן ,כזה שהסטטיסטיקה של הFBI אומרת ש90% מהדברים הרעים שקוראים לאנשים כמוהו מתרחשים במרחק של טווח מגע עד 7 מטר ויותר מכל ב80% מהמקראים זה קורא בחושך.
מה בדיוק יעילו לי בטווחים האלו כל הקפיצות הדילוגים המחסות והזחילות שהוצעו פה?
ויותר מכך איפה בדיוק אני בטור אזרח קטן מתרגל את כל הטכניקות האלו ?!
הרי רוב המטווחים בארץ עצם ההצהרה שבאתה לירי חופשי מזכה אותך במבט עקום וברוב המטווחים יעשו לך טובה גדולה ויתנו לך לבצע ירי אחרי שליפה מקסימום בישיבה באקסטרים של
ההסחפות .
אפשר כמובן להשכיר חומה ומדריך במטווח מתאים ולעשות יותר אבל לזה אני יצטרך לחכות כנראה
למוות של דוד עשיר בחו"ל אוו מכירה של הסטרטאפ השני .
כדי לאפשר לי את הזמן הפנוי והממון הדרוש לשם כך ....

בקיצור חברים המתכון שלי לענין :
נתחו את הסביבות שבהם אתם נמצאים הכי הרבה זמן .
הכינו להם בראש תיק של "מקראים ותגובות" מראש .
גם את התיק הזה תשמרו ברמה הגיונית וסבירה ואל תגיעו לתרחישי ה"סורים על הגדר".
תעשו חזרות ותרגול יבש של התרחישים עד כמה שאפשר בנסיבות הענין .
תתאמנו באופן קבוע על יסודות נכונים .
תאמצו אורח חיים אסרטיבי וארני ותהיו מודעים לסכנות אפשריות אבל ללא פרנויה .
תאמצו התנהגות מניעתית ותהיו בראים וחזקים .

מי שרוצה ויכול לעשות יותר -מה טוב.
מי שנהנה מזה -טוב כפלים .
מי שמוכרח לעשות יותר מתוקף תפקידו/אורח חייו -בוודאי שיעשה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 07 יוני 2012, 15:59

חומר למחשבה.
אתה ניכנס לביתך,הדירה חשוכה.
ביד אחת מפתחות, לפתיחת מנעול אחד,או יותר,
ביד השניה ,תיק/סל קניות/מחשב ניד,
עם איזו יד אתה פותח?
בהנחה,שמה תצטרך לפגוש זה "אורח"לא צפוי,,
האם תניח את המשא, ותיפתח עם היד החלשה,כשהיד הדומיננטית פנויה?
האם זו הדרך הנכונה? היחידה?
איך אתה נוהג?
האם הפכת זאת להרגל?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 07 יוני 2012, 18:01

higt-power כתב:חברים אני עוקב אחרי האשכול הזה ונראה לי שקצת נסחפנו בנושא החדש לפחות כמו בנושאים הישנים .
כוח מול כוח ? .

לא נסחפנו בכלל. כח מול כח לא חייב להיות דווקא פעולת חילוץ בני ערובה אלא תרחישים שיכולים לקרות לך ביום יום.

אותו תרחיש שעודד תיאר, עם הדירה החשוכה, סל קניות, והמחשב הנייד.
אחד מדמה תוקף, שני מדמה את אותו אחד שרוצה להכנס לבית שלו ומפה העניין מתחיל להתגלגל כמו כל ארוע אחר.

יכול להיות שבתרחיש כזה המסקנה דווקא תהיה שנשק לא יעזור לך אלא כישורי קרב מגע.. עד שלא תנסה לא תדע (וזו בדיוק הכוונה).

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 07 יוני 2012, 18:19

itamar כתב:
tacticalshadow כתב:itamar לאחרונה נתקלתי בכמה לוחמים מהעלית שניסו לירות ירי מעשי ולא הלך להם ( לא פגעו )

אני מניח שאותם לוחמי עילית שלא פגעו במטרות בירי מעשי גם לא פגעו במטרות כשהם שירתו איפה שהם שירתו וזו כבר בעיה בפני עצמה, אבל לא קשורה למה שאמרתי.

סליחה... אבל אני עדין תקוע במשפט הזה.... זה אמיתי זה?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tacticalshadow » 07 יוני 2012, 19:22

חיובי ! ההיתי במקום והזמן הנכון כולל האנשים.ואני הוסיף משפט שבזמנו יריתי עם אקדח ללא כוונותו ונתתי להם תצוגה על אותו התרגיל שהם ירו הם פשוט קבלו הלם. אף אחד לא יכול לשנות את מה שאני ראיתי על חי.יורם
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 08 יוני 2012, 10:25

יורם כנראה רצה לרשום

חיילי שוקולד עלית

והמילה שוקולד נשמטה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי רפתן » 09 יוני 2012, 06:58

מה אתם רוצים מהחיילים ?
יש לנו חיילים מצוינים עם המון מוטיבציה (כשאתה מקבל אותם לשעה הם משתפים פעולה ומשתפרים מהר. "כחיצים ביד הגיבור כן בני הנעורים")
אגב תראו לי מועדון קליעה שלא מחפש נוער?
GUSS - חיילי השוקולד האלה אם תרחיק מהם את הוורים ותביא רס"ר כמו פעם יפתיעו אותך לטובה.

הבעיה שלנו היא ברמת המפקדים (חושבים קצר ושופכים תחמושת) והדרג המדיני שמעליהם.

(ערכתי מעניין מה היה פרויד אומר על הטעות הזו)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 09 יוני 2012, 10:30

דרך אגב אילן, יום חמישי בערב בדרך הבייתה שמעתי בגלי צהל ככה בחצי אוזן את הסיפור על הקרב בסביבות עין זחלתא בדרך לציר ביירות דמשק בגזרה המזרחית.

מדובר בסיפור חצי הזוי של גדוד מילואים שנתקע שם תחת אש של כמה צלפים סוריים שעשו שמות בכח הזה. מאחורנית חצי צהל היה תקוע בפקק של המדינה (מזכיר לי נשכחות), כאשר אף אחד בכלל לא מודע למה שמתחולל מעבר לרכס.

הפלוגה שהייתה שם, ספגה הרבה אבדות ופצועים שאי אפשר היה לפנות אותם בגלל אש הצלפים.

איך העסק נפתר? בצורה לא פחות הזויה. אחד הקצינים איגף את כח הצלפים מהצד והגיע למקום שיש לו עליהם שליטה. הוא גם הייה ממושקף וגם לא הייתה לו שום אופטיקה על ה-M16 שלו. הוא סיפר איך היה מוריד את המשקפיים מאתר את הצלפים עם משקפת 8X30, מכוון את הנשק בכיוון כללי, אחר כך מרכיב את המשקפיים ויורה. הוא פגע ככה ב-5 צלפים, וגרם לשאר הכח הסורי להמלט.

שתי מסקנות:
1. החשיבות של הצלפים ואיך קבוצה של כמה כאלה או אפילו אחד בודד במקום הנכון יכולים לשנות תמונה של קרב שלם.

2. כמה חשובים כישורי קליעה...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 09 יוני 2012, 11:11

אכן, כמעט בכל נער ניתן לצקת ,ערכים, מקצוענות,מסירות,תושיה וכיו'
העניין שצריך להחליט ,לרצות ,להשקיע, ולבצע,
ואת כל זה קשה מאד לעשות רק עם פייס בוק,אייפון, וכוכב הושרץ,,
המקלדת של אילן כנראה כבר נשחקה, מכמות הפוסטים שכתב בעניין הקליעה ונגזרותיה,
באחד הפרקים של יו טיוב העוסק בראשית התעופה הקרבית, ואמצעי הירי מהמטוס,
הועלה העניין ש המוכשרים בין הטייסים הקרביים עם מירב ההפלות, היו חברה שמגיל צעיר מאד עסקו בצייד סנאים עופות וכדו'
הם אלו שנוצק בהם הכשרון לכוון ולפגוע תוך כדי תנועה הדדית בין היורה למטרה,
[איני מצליח לאתר את הפרק הנ"ל, לצערי]
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד