עזרה לגבי הפקדת נשק ורשיון לאדם חולה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עזרה לגבי הפקדת נשק ורשיון לאדם חולה
שלום, אבי הובחן כחולה אלצהיימר וברשותו אקדח .
לקחתי את האקדח והוא אצלי בכספת .
מה אני אמור לעשות כעת?
אשמח לעזרה
לקחתי את האקדח והוא אצלי בכספת .
מה אני אמור לעשות כעת?
אשמח לעזרה
Re: עזרה לגבי הפקדת נשק ורשיון לאדם חולה
רשמית ברגע שבעל האקדח אינו כשיר עוד להחזיקו למעשה הרשיון מתבטל ויש להפקיד את האקדח
בתחנת המשטרה הקרובה .
השאלה היא האם זה באמת המצב של אביך .
במידה ואביך רק אובחן כעט והוא עדין בחלק גדול של הזמן כן בדעה צלולה ,לדעתי זה זמן טוב לגשת איתו לסוחר נשק ולנסות להבין האם הכלי בכלל שווה מכירה אוו שבכל מיקרא עדיף לוותר עלו .
במידה והוא שווה מכירה לנסות למכור אותו לצמצום הנזק הכלכלי .
בתחנת המשטרה הקרובה .
השאלה היא האם זה באמת המצב של אביך .
במידה ואביך רק אובחן כעט והוא עדין בחלק גדול של הזמן כן בדעה צלולה ,לדעתי זה זמן טוב לגשת איתו לסוחר נשק ולנסות להבין האם הכלי בכלל שווה מכירה אוו שבכל מיקרא עדיף לוותר עלו .
במידה והוא שווה מכירה לנסות למכור אותו לצמצום הנזק הכלכלי .
על מנת להחזיק את הנשק באופן חוקי אתה צריך רישיון.
צור קשר בדחיפות עם פקידי הרישוי של איזור מגורייך ובקש אישור לנייד את הכלי לסוחר או להפקידו במשטרה לאור מצבו של אביך.
שים לב כי (למרות המצב הקשה כרגע) אתה עובר עבירה פלילית.
צור קשר בדחיפות עם פקידי הרישוי של איזור מגורייך ובקש אישור לנייד את הכלי לסוחר או להפקידו במשטרה לאור מצבו של אביך.
שים לב כי (למרות המצב הקשה כרגע) אתה עובר עבירה פלילית.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
האם יש עבירה שהיא לא פלילית?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני אומנם לא עורך דין, אבל לדעתי עבירת תעבורה היא לא פלילית...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
שלום לך.
במידה ואביך בדרגת תפקוד שמאפשרת לו הבנה בסיסית של הקורה סביבו וביכולתך להגיע עימו לחנות נשק שם יופקד הכלי ואביך יחתום על טופסי הפקדה כשהוא מבין על מה הוא חותם - זה תקין.
במידה ולא, קח את הכלי לתחנת משטרה, הפקד אותו שם ובקש מפקיד הרישוי אישור להעבירו לחנות נשק עקב הנסיבות. אם הדבר לא מתאפשר, יש למנות לאביך אפוטרופוס וברגע שהלה ימונה, הוא יוכל לבקש אישור העברת הכלי מהמשטרה לחנות או לחילופין, להעבירו לבעל רשיון מתאים שמעוניין לקבלו.
במידה ואביך בדרגת תפקוד שמאפשרת לו הבנה בסיסית של הקורה סביבו וביכולתך להגיע עימו לחנות נשק שם יופקד הכלי ואביך יחתום על טופסי הפקדה כשהוא מבין על מה הוא חותם - זה תקין.
במידה ולא, קח את הכלי לתחנת משטרה, הפקד אותו שם ובקש מפקיד הרישוי אישור להעבירו לחנות נשק עקב הנסיבות. אם הדבר לא מתאפשר, יש למנות לאביך אפוטרופוס וברגע שהלה ימונה, הוא יוכל לבקש אישור העברת הכלי מהמשטרה לחנות או לחילופין, להעבירו לבעל רשיון מתאים שמעוניין לקבלו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
יש די הרבה אנשים שיש להם אישור לשנע נשק
לתחרויות, בין מטווחים,לתצוגות ועוד
[תקנו אותי אם אני טועהיתכן ואין אישור ,רשיון ,תעודה ,לעניין זה]
אולי סבב טלפונים בין מטווחים הקרובים לאזורך ,יניב תוצאה .
שיגיע מישהו ויקח את הנשק לסוחר הקרוב .
[גם אם כרוך בכך תשלום זה כדאי]
לתחרויות, בין מטווחים,לתצוגות ועוד
[תקנו אותי אם אני טועהיתכן ואין אישור ,רשיון ,תעודה ,לעניין זה]
אולי סבב טלפונים בין מטווחים הקרובים לאזורך ,יניב תוצאה .
שיגיע מישהו ויקח את הנשק לסוחר הקרוב .
[גם אם כרוך בכך תשלום זה כדאי]
פחות -לרוב זה יותר,,
טעות ידידי
כל "המורשים" כולל "בעלי הרשיון המיוחד" רשאים לשנע אך ורק את הכלים שיש להם רשיון לשנע (רשיון לכל כלי וכלי בנפרד ) ואלו חייבים להיות בבעלות ה"מפעל הראוי" בו הם פועלים.
היחדים שרשאים להחזיק בנשק מהסוג המדובר פה הם משטרת ישראל .
לאחר שהמשטרה מחזיקה בכלי כמו שהסביר אמיר סוחר נשק יכול לקנות את הנשק ולהעבירו למפעל
הראוי שלו ואז יוכל להעביר אותו כרצונו .
כל "המורשים" כולל "בעלי הרשיון המיוחד" רשאים לשנע אך ורק את הכלים שיש להם רשיון לשנע (רשיון לכל כלי וכלי בנפרד ) ואלו חייבים להיות בבעלות ה"מפעל הראוי" בו הם פועלים.
היחדים שרשאים להחזיק בנשק מהסוג המדובר פה הם משטרת ישראל .
לאחר שהמשטרה מחזיקה בכלי כמו שהסביר אמיר סוחר נשק יכול לקנות את הנשק ולהעבירו למפעל
הראוי שלו ואז יוכל להעביר אותו כרצונו .
נוהל זה נוהל,
גם לזה יש פיתרון חוקי אבל דורש רצון ומוכנות,,
גם לזה יש פיתרון חוקי אבל דורש רצון ומוכנות,,
פחות -לרוב זה יותר,,
ההמלצה הכי טובה שלי אליך - אל תשנע את הנשק לתחנת המשטרה, תתקשר לנקודת המשטרה הקרובה ובקש שיעברו לקחת, אם אין מענה - שלח אליהם פקס ותעד את הפניה. כשיגיעו - דאג לקבל משוטר הסיור אישור על קבלת הכלי, רשום את פרטיו ושלום על ישראל.
ומקרה שהיה כך היה. פנתה אלי אשתו של חבר, שהגיע למצב סופני ושהחזיק בימיו הבריאים CZ 75 אשר תוקף רשיונו פג. היא היתה מודאגת כי יש ילדים בבית, והנשק לא מאובטח. התייעצתי עם אנשים נורמטיבים אשר באופן הגיוני הציעו לי לפנות את הנשק לתחנת המשטרה. הגעתי עם הנשק לתחנה, הסברתי את המצב וביקשתי להשאיר את הנשק שם. מאחר והשוטר האחראי על הנושא לא היה - נשלחתי (עם הנשק!! לאחר שהצהרתי שהוא לא מוחזק ברשיון!!) בחזרה הביתה. בפעם השניה שבאתי - המחזה חזר על עצמו. ביקשתי להשאיר את הנשק וסורבתי. משטרת ישראל העדיפה לשלוח אותי עם נשק שלא שלי, לא ברשיון, הביתה, רק כי לא תיאמתי עם השוטר האחראי.
בביקור השלישי כבר הגעתי מתואם, לאחר שווידאתי שהוא נמצא. והוא, לאחר שהסברתי לו את המצב ומסרתי לו את הנשק, הודיע לי שאני מעוכב על החזקת נשק שלא כדין. לא עזרו ההסברים. גם ההיגיון לא שכן בחדר. משטרת ישראל כבר אמרנו?! הטענה המקורית שלו היתה "למה אשתו לא הגיע ושלחה אותך". וכי מה זה משנה?? הרי גם לה אים רשיון. גם להחזיק את הנשק בבית זו עבירה פלילית מבחינתה, גם להוביל אותו, וגם למסור אותו לי להפקדה בתחנה ... אין שום דרך לא לעבור עבירה פלילית.
בשורה התחתונה ויתרו לי ושלחו אותי הביתה, לאחר התערבות של קצין בתחנה. אלא שאז סירבו לתת לי אישור על ההפקדה בטענה של "אולי ירית במישהו בדרך?" .... והרי בדיוק בגלל זה אני מבקש אישור, כדי שתדעו עד מתי הוא היה בחזקתי, ואני אדע מתי מסרתי לכם אותו, ואת השאר נשאיר למז"פ. לא עזר.
חלם זה כאן.
ומקרה שהיה כך היה. פנתה אלי אשתו של חבר, שהגיע למצב סופני ושהחזיק בימיו הבריאים CZ 75 אשר תוקף רשיונו פג. היא היתה מודאגת כי יש ילדים בבית, והנשק לא מאובטח. התייעצתי עם אנשים נורמטיבים אשר באופן הגיוני הציעו לי לפנות את הנשק לתחנת המשטרה. הגעתי עם הנשק לתחנה, הסברתי את המצב וביקשתי להשאיר את הנשק שם. מאחר והשוטר האחראי על הנושא לא היה - נשלחתי (עם הנשק!! לאחר שהצהרתי שהוא לא מוחזק ברשיון!!) בחזרה הביתה. בפעם השניה שבאתי - המחזה חזר על עצמו. ביקשתי להשאיר את הנשק וסורבתי. משטרת ישראל העדיפה לשלוח אותי עם נשק שלא שלי, לא ברשיון, הביתה, רק כי לא תיאמתי עם השוטר האחראי.
בביקור השלישי כבר הגעתי מתואם, לאחר שווידאתי שהוא נמצא. והוא, לאחר שהסברתי לו את המצב ומסרתי לו את הנשק, הודיע לי שאני מעוכב על החזקת נשק שלא כדין. לא עזרו ההסברים. גם ההיגיון לא שכן בחדר. משטרת ישראל כבר אמרנו?! הטענה המקורית שלו היתה "למה אשתו לא הגיע ושלחה אותך". וכי מה זה משנה?? הרי גם לה אים רשיון. גם להחזיק את הנשק בבית זו עבירה פלילית מבחינתה, גם להוביל אותו, וגם למסור אותו לי להפקדה בתחנה ... אין שום דרך לא לעבור עבירה פלילית.
בשורה התחתונה ויתרו לי ושלחו אותי הביתה, לאחר התערבות של קצין בתחנה. אלא שאז סירבו לתת לי אישור על ההפקדה בטענה של "אולי ירית במישהו בדרך?" .... והרי בדיוק בגלל זה אני מבקש אישור, כדי שתדעו עד מתי הוא היה בחזקתי, ואני אדע מתי מסרתי לכם אותו, ואת השאר נשאיר למז"פ. לא עזר.
חלם זה כאן.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
דורגל כתב:ההמלצה הכי טובה שלי אליך - אל תשנע את הנשק לתחנת המשטרה, תתקשר לנקודת המשטרה הקרובה ובקש שיעברו לקחת, אם אין מענה - שלח אליהם פקס ותעד את הפניה. כשיגיעו - דאג לקבל משוטר הסיור אישור על קבלת הכלי, רשום את פרטיו ושלום על ישראל.
ברגע זה תיעדת את הדרך הנכונה והחוקית לעשות את זה. שלח לתחנת המשטרה פקס וליתר ביטחון גם העתק בדאר רשום ותעביר את הבעיה למגרש שלהם. לא באו לקחת? בעיה שלהם!
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אם אתה מתגורר באיזור באר שבע דבר עדכן אותי אני אברר לך מה המסלול המועדף להפקדה
- סליקאי ארד

itamar כתב:דורגל כתב:ההמלצה הכי טובה שלי אליך - אל תשנע את הנשק לתחנת המשטרה, תתקשר לנקודת המשטרה הקרובה ובקש שיעברו לקחת, אם אין מענה - שלח אליהם פקס ותעד את הפניה. כשיגיעו - דאג לקבל משוטר הסיור אישור על קבלת הכלי, רשום את פרטיו ושלום על ישראל.
ברגע זה תיעדת את הדרך הנכונה והחוקית לעשות את זה. שלח לתחנת המשטרה פקס וליתר ביטחון גם העתק בדאר רשום ותעביר את הבעיה למגרש שלהם. לא באו לקחת? בעיה שלהם!
א.
זהוא שלא .
אף אחד לא יבוא לקחת את הנשק ולא מהסיבה הפשוטה שאין להם סמכות חוקית לעשות זאת .
המשטרה ראשית להחרים נשק רק בנסיבות ספציפות מאד
1)עבירה על חוק רשוי כלי יריה .
2)צו שופט
3)כאשר הנשק בעצמו הוא ראיה לעברה .
4)תפיסה של כלי נשק /תקיפה כנלווה למעצר .
הפקדה של הנשק היא ענין אחר לגמרי ובהליך הזה צריך להיות נוכח בעל הנשק אוו מי שהוא אפרוטרופוס של בעל הנשק .
רק עבורם ניתן למלא את הטפסים ורק במקרא הזה המפקיד מקבל אישור על ההפקדה .
כאשר קרוב מדרגה ראשונה מביא את הנשק ונראה שקיים באמת ספק סביר לגבי כשירות בעל הנשק ברוב המיקראים יעשו לופ ארוך במסגרת החוק כדי כן לקחת באיזו שהיא דרך את הנשק
לפחות באופן זמני שיאפשר להסדיר את הענין בצורה מסודרת .
(מינוי אפרוטרופוס ...הגשת תלונה .. הוצאת צו וכ"ו ע"פ נסיבות הענין )
כשהמגיע אם הנשק הוא זר (חבר למשל) הענין בעיתי בלשון המעטה ....
higt-power
למה קרוב מדרגה ראשונה זה תקין וחבר זה בעיה?
לדעתי כל הנוהל (או בעצם אין נוהל) הוא בעייתי!
תתקשר למספר תחנות משטרה ותשאל מה לעשות , תראה את מגוון התשובות שתקבל!
בקשר לשאלה שלך , מה לעשות , אני אומר לך מה אני עשיתי:
למחלה הארורה הזו יש שלבים ובשלב הראשון אבא עדיין מתפקד לפרקים , קח אותו אתך יום אחד לחנות לממכר כלי יריה ובקש למכור את הנשק , אם קיבלת מחיר הוגן מהסוחר, תמכור. אם לא , בקש לבצע "הפקדה למכירה" של הנשק.
לדעתי יש לפחות 2 סוחרים שיסכימו לבצע את המהלך ולעזור לך
אמיר מנשק הגליל ומאיר רוט.
דורגל , תאמין לי , יצאת בזול.
המזל שלי היה שהתקשרתי לפני בשביל לברר מה לעשות ,את מגוון התשובות לא הפרט כאן , רק אומר שבאחת השיחות הובהר לי שאם אני הגיע עם הנשק לתחנה אני אמצא את עצמי עצור.
ומדובר בניסיון להביא למשטרה נשק של חבר שנפטר , במשטרה עובדים חכמי חלם ויש להם פתרונות ,אללה יוסתור.
בשלב מסויים הנשק פשוט פורק ונארז בכספת.
לאחר יותר מ10 שנים מישהו התעורר ושלח לאשתו מכתב בסגנון:
"בעלך נפטר , הרישיון לא חודש!!! , איפה הנשק?"
ושוב התחיל סיפור איך הנשק יכול להגיע משטרה ... בשלב מסויים האישה כתבה להם שהם יכולים אם כל שאלה לנפטר ומסרה להם את מספר החלקה המדוייקת.
רק אז מישהו קיבל שם סטירה לפנים ובא לקחת את הנשק
לדעתי כל הנוהל (או בעצם אין נוהל) הוא בעייתי!
תתקשר למספר תחנות משטרה ותשאל מה לעשות , תראה את מגוון התשובות שתקבל!
בקשר לשאלה שלך , מה לעשות , אני אומר לך מה אני עשיתי:
למחלה הארורה הזו יש שלבים ובשלב הראשון אבא עדיין מתפקד לפרקים , קח אותו אתך יום אחד לחנות לממכר כלי יריה ובקש למכור את הנשק , אם קיבלת מחיר הוגן מהסוחר, תמכור. אם לא , בקש לבצע "הפקדה למכירה" של הנשק.
לדעתי יש לפחות 2 סוחרים שיסכימו לבצע את המהלך ולעזור לך
אמיר מנשק הגליל ומאיר רוט.
דורגל , תאמין לי , יצאת בזול.
המזל שלי היה שהתקשרתי לפני בשביל לברר מה לעשות ,את מגוון התשובות לא הפרט כאן , רק אומר שבאחת השיחות הובהר לי שאם אני הגיע עם הנשק לתחנה אני אמצא את עצמי עצור.
ומדובר בניסיון להביא למשטרה נשק של חבר שנפטר , במשטרה עובדים חכמי חלם ויש להם פתרונות ,אללה יוסתור.
בשלב מסויים הנשק פשוט פורק ונארז בכספת.
לאחר יותר מ10 שנים מישהו התעורר ושלח לאשתו מכתב בסגנון:
"בעלך נפטר , הרישיון לא חודש!!! , איפה הנשק?"
ושוב התחיל סיפור איך הנשק יכול להגיע משטרה ... בשלב מסויים האישה כתבה להם שהם יכולים אם כל שאלה לנפטר ומסרה להם את מספר החלקה המדוייקת.
רק אז מישהו קיבל שם סטירה לפנים ובא לקחת את הנשק
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:higt-power
בגדול בגלל אותה סיבה שביה"ח מבקש אישור מקרוב משפחה להליך רפואי אם החולה לא נמצא במצב להסכים ולא מחבר.
תקין ?
כמו שאמרתי מצריך הליכה בללואה ארוכה במיוחד .
אגב המצב הזה של חוסר תיפקוד מוסדר בחוק רשוי כלי ירה עצמו .
הבעיה שמי שכתב את הפיתרון הזה לא ממש נתן את דעתו לסבירות המימוש בשטח ....
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד