האם מפצה הסטיה שווה את הכסף ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי סלבו » 20 אפריל 2003, 00:46

באילו אקדחים בדיוק ניתן להשתמש בתחמושת הזו?

(9 מ"מ הרגיל, ניתן להשתמש רק ב 9X19).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי HasH » 20 אפריל 2003, 07:02

אני מרגיש שאקדח עם קומפנסטור הודף חזק יותר מדגם רגיל :?

האם העניין הינו אינדיבידואלי ליורה או שמה אני אמור להרגיש רך יותר בירי עם מפצה הסטייה?

חשוב לציין שיריתי בגלוק מסוג 19 ו 17 עם ובלי מפצה ובסוף לקחתי 17 רגיל
לדוד |ברוך ה'| צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה:
(תהילים מזמור קמד פס' א')
זה המזמור חבר דוד, כאשר נצח בכל המלחמות, ונתן שבח לקב"ה שעזר לו עד כה, וראה ישראל יושבים לבטח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 20 אפריל 2003, 07:19

זו כפי הנראה הרגשה אישית שלך בלבד, אני יכול רק לשער שירית ב-19C ואחריו ב-17 הרגיל ושם הרגשת את ההבדל בירי.
מבחינה מדעית (מדידות ונתוני יצרן) לדגמי ה-C יש "בעיטה" רכה יותר מאשר למקביליהם "חסרי החורים".
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pilot » 20 אפריל 2003, 07:24

עד כמה שאני יודע, אקדחים "קצרים" בועטים חזק יותר מאקדחים ארוכים יותר....
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 20 אפריל 2003, 07:27

האש,

קומפנסטור, מיועד להפחתת קפיצת הקנה לאחר הירי. הוא אינו משפיע על הרתע, הנוצר כתוצאה מפיצוץ האבש"ר שבתרמיל הכדור.

קיים הבדל משמעותי בירי תחמושת בקוטר 9 מ"מ, של יצרנים שונים. יש הבדל בין תחמושת תע"ש, פיוקי, ווינצ'סטר ואחרות הקיימות בשוק הישראלי. מה נוח יותר בירי ?זה עניין של נוחות אישית לכל יורה. הבדל זה גם מורגש ברשף הלהבה הפורץ מקנה האקדח וחרכי הפליטה של הקומפ'.

הפחתת רתע בזמן הירי יכולה להתקבל בין היתר על ידי תחמושת חלשה או תת-קולית.
(פחות אבש"ר או אבש"ר נחות)

ככל שקנה הנשק (רובה או אקדח) יהיו ארוכים יותר, הרתע יהיה חלש יותר, מכיוון שכמות גדולה יותר של אבש"ר יכולה להשרף ולהיות מנוצלת בתא הבעירה. (הקנה)

לסלבו,
שימוש בתחמושת 23*9 מ"מ, מתבצע בקנה ייעודי, המתאים למידת התרמיל. ישנם אקדחים בהם ניתן להחליף את המחלק (צינה) והקנה ולהשתמש בגוף לשני הקטרים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 20 אפריל 2003, 09:10

ככל שקנה הנשק (רובה או אקדח) יהיו ארוכים יותר, הרתע יהיה חלש יותר, מכיוון שכמות גדולה יותר של אבש"ר יכולה להשרף ולהיות מנוצלת בתא הבעירה. (הקנה)

נועם חברי כאח לי, לא הבנתי, שריפה של יותר אבש"ר תפחית את הרתע?! הרי כמות האבש"ר הבוערת בתוספת משקל הקליע הנגדי קובעים את אנרגית הרתיעה.

הרתע בקנים ארוכים יותר פחות מורגש עקב משקלם העצמי של כלי היריה ולמרות ניצולת השריפה של האבש"ר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 20 אפריל 2003, 09:17

הכוונה ליותר חלל התפשטות של הגזים (אם אני מנסה להבין את הפיזיולוגיה של הירי...)
הלחץ הולך וקטן ככל שהקליע מתקדם לעבר היציאה, וכשהוא יוצא מהקנה אזי הלחץ המשתחרר קטן יותר מאשר בקנה קצר יותר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 20 אפריל 2003, 09:28

הכוונה ליותר חלל התפשטות של הגזים (אם אני מנסה להבין את הפיזיולוגיה של הירי...)
הלחץ הולך וקטן ככל שהקליע מתקדם לעבר היציאה, וכשהוא יוצא מהקנה אזי הלחץ המשתחרר קטן יותר מאשר בקנה קצר יותר.

זאת אומרת שבקנה 4" יש יותר לחץ מבקנה 6" כי הוא נגמר קודם, בקנה 6" יש יותר מקום לגז להתרחב. אהההממ.... 2 האינץ' החסרים גורמים לדחיסת גזים גבוהה יותר ??!

משקל הכלי + משקל הקנה המתנגדים לאנרגית השילוח ומשקל הקליע הם המדד לעוצמת הרתיעה, אורך הקנה יביא לשינוי בזוית הרתיעה.

אני כן יכול לקבל את הטיעון כי תחמושת בעלת הרבה אבש"ר הנורית מאקדח בעל קומפנסטור ראוי עשויה להיות מנוצלת היטב בשמירת ציר רתיעת האקדח, עוצמת הרתיעה לא תפחת אולם הקנה יקפוץ פחות וינוע יותר על ציר דקירת המטרה (ובכך יקל בהוצאת כדור עוקב מדויק).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 20 אפריל 2003, 10:07

ברי...
6" מול 4"... יש חלל התפשטות גדול יותר ב 33.3333333%.
מכאן, שהקליע יוצא מן הקנה ה"כוח" (שהוא אותו "כוח" שנוצר גם בקנה בעל 1") מתחלק על 33% יותר נפח ומכאן שהלחץ המוחזר ליד היורה קטן יותר בשליש...
טוב, לא ממש מדויק, לא בשליש, בפחות ממנו כי הצינה "עפה" לאחור אני מניח עוד לפני שהקליע יוצא מהקנה, לא ?

נוסף לזה, הקפיץ בנשק ארוך הוא ארוך יותר וקשיח פחות (גם בגלל הסיבה שיש פחות לחץ בקנה שידחוף את הצינה לאחור).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 20 אפריל 2003, 15:49

מכיוון שהשטח בו אני מבין הינו- מנועי רכב שזה די דומה לשיגור קליע ,,הרני יודע דבר אחד על בוריו.
אם נשתמש באותו סוג של דלק,[כן גם אבש'ר הינו דלק] ובאותה הכמות ,בקנים שונים הדבר היחידי שההיה קבוע הינו זמן הבערה,
ולכן מבחינת ניצולת של האנרגיה בקנה קצר מידי לא ינוצל מלא פוטנציאל האנרגיה
וכמות של" כוח" פשוט תתפשט לחלל כשהיא לא דוחפת את הקליע קדימה ולא את הצלינדר[קנה] אחורה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי הצעדן » 20 אפריל 2003, 16:23

GUSS, חזק ואמץ :wink: , לזאת בדיוק כיוונתי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 20 אפריל 2003, 16:54

ידידי הצועד,

מכיוון שבילינו היום יחד באליפות ישראל בירי מעשי, (לצערנו כצופים בלבד.. :? ) נבצר ממני לענות עד כה, אך ידידי הטייס והאווז ענו את שהתכוונתי.

6" מול 4"... יש חלל התפשטות גדול יותר ב 33.3333333%.
מכאן, שהקליע יוצא מן הקנה ה"כוח" (שהוא אותו "כוח" שנוצר גם בקנה בעל 1") מתחלק על 33% יותר נפח ומכאן שהלחץ המוחזר ליד היורה קטן יותר בשליש... טוב, לא ממש מדויק, לא בשליש, בפחות ממנו כי הצינה "עפה" לאחור אני מניח עוד לפני שהקליע יוצא מהקנה, לא ?

טייס,
הצינה(מחלק) מתחיל בתנועה לאחר שהקליע עזב את הקנה והלחץ בקנה ירד מעט, רק אז נפתחת נעילת הקנה (נעילת בראונינג / הכבדה, לצורך העניין זהות במצב זה).
האבטחה השנייה החייבת להיות במנגנוני כלי הירייה היא "מניעת פתיחת הנעילה" לפני סיום הירי, על מנת להגן על היורה. כיצד מתבצעת ? לאחר יציאת הקליע את הקנה, חוזר "גל הלם" של גזים ומכה על קדח הקנה. מכה זו, המכונה "רתיעת קנה קצרה לאחור", גורמת לקנה לנוע מהלך קצר ולשחרר את נעילת הקנה. במנגנוני "בראונינג", שחרור מדרגות הנעילה / שיני הנעילה, הדיפת המחלק לאחור והתגברות על כוח הקפיץ המחזיר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ArSh » 20 אפריל 2003, 23:42

לצעדן ולטייס:
צריך להפריד בין הרתיעה לאחור ובין קפיצת לוע הקנה כלפי מעלה!

הרתיעה לאחור גדלה עם מהירות הלוע (לגבי קליע עם משקל זהה) מכיון שמהירות הרתיעה של האקדח לאחור שווה למכפלת מהירות הלוע במשקל הקליע חלקי משקל האקדח (לפי חוק התקיפה והתנע). הלחץ המירבי מושג כבר לאחר שהקליע עובר 0.3 אינטש במעלה הקנה וככל שהקנה ארוך יותר מהירות הלוע עולה. ראה דוגמה:
__אקדח:______HANDGUN: 1911 0.45 AUTO
__תחמושת:____
FEDERAL "AMERICAN EAGLE" 230 GRAINS
אורך הקנה (inch)__מהירות לוע ( fps)__סטיית תקן (fps)
4.420 _________789_________12.1
3.621 _________755_________ 10.3
2.821 _________731__________8.9
2.321__________701_________8.7
1.821__________655_________5.3
1.321__________607_________6.5
0.821__________518_________9.8
0______________0___________0

ניתן לראות מהטבלה כי מרבית המהירות מושגת עם קנה באורך של כשני אינטש. הכפלת אורך הקנה מעלה את מהירות הלוע (ואת הרתיעה) בעוד 13% בלבד. מכיון שבאקדח עם קנה יותר ארוך גם המחלק (צינה) יהיה יותר ארוך יש תוספת משמעותית במשקל הכולל של האקדח שהיא יותר גדולה מהתוספת היחסית במהירות הלוע ולכן מהירות הרתיעה לאחור של האקדח לא תגדל ואפילו תקטן. גם קפיצת הלוע כלפי מעלה תקטן בהתאם.

יתרון נוסף: קנה ארוך יותר מקטין את פיזור הקליעים ומקטין את המקבץ. המחלק הארוך יותר מאפשר מרחק גדול יותר בין הכוונת הקדמית לאחורית (רדיוס הכוונות) ולכן אקדח ארוך יותר הוא מדויק יותר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 21 אפריל 2003, 00:19

ARSH, הוא אשר אני אומר:

השאלה שהעליתי היתה רטורית, על מנת להדגים את ששנינו טוענים.

משקל הכלי + משקל הקנה המתנגדים לאנרגית השילוח ומשקל הקליע הם המדד לעוצמת הרתיעה.

אני כן יכול לקבל את הטיעון כי תחמושת בעלת הרבה אבש"ר הנורית מאקדח בעל קומפנסטור ראוי עשויה להיות מנוצלת היטב בשמירת ציר רתיעת האקדח, עוצמת הרתיעה לא תפחת אולם הקנה יקפוץ פחות וינוע יותר על ציר דקירת המטרה (ובכך יקל בהוצאת כדור עוקב מדויק).

מבחינתי הדיון אינו נסב על התוצאה אם כי על הסיבה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 21 אפריל 2003, 06:29

ובכן.....ברי העלה כאן נקודה חשובה.

השאלה היא, האם המפצה שווה את הכסף, מבלי להיכנס לאנקדודות כאלו או אחרות.

והתשובה היא, "כיין.....ולא"

כן אם אתה מרגיש בקפיצות חזקות בירי ואולי תהייה מעוניין להוסיף מפצה בעתיד, אזי התוספת עכשיו משתלמת

ולא - אם אינך חש צורך תפעולי או שאינך מרגיש רתיעה חזקה, אזי אין טעם לשלם יותר כסף על פחות חומר בגלוק :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד