מכתב לשר לבטפ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מכתב לשר לבטפ

על ידי דוד בראל » 25 יוני 2012, 18:51

מכתב ששלחתי לשר לביטחון פנים,במידה ואי פעם אקבל תשובה (תמיד מותר לקוות) אפרסם אותה כאן:

לכבוד השר יצחק אהרונוביץ' שלום!

אני,נער כבן 17 מתגורר ביישוב קהילתי בדרום רמת הגולן,לומד בישיבה תיכונית ,מתנדב פעיל במד"א ומדריך בתנועת נוער. בנוסף לדברים שאני עושה בשיגרה יש לי תחביב ,שממשלת ישראל החליטה שהוא לא חוקי.
כן כבוד השר,אני מתכוון לנושא של נשק ותחמושת.בערך מאז שאני בן 10 הנושא (ועוד נושאים נוספים בצבא וביטחון) מאד עניין אותי ובמשך השנים צברתי ידע תאורתי רב,לאחרונה נשאתי עיני לביצוע מטווח בנשק ,פניתי למנהל מטווח וזה הפנה אותי לסעיף 7א1 בחוק : ביצוע ירי יותר רק באקדחים ורובה אוויר בהתאם לתנאים הבאים... אף פניתי לאגף לרישוי כלי ירייה וטרם קיבלתי תשובה. השאלה היחידה שאני שואל את כבוד השר: למה? מדוע אתם מונעים מנוער איכותי שרואה את דרכו בעתיד בסיירות בצה"ל ,להתאמן אימון מאד בסיסי ומינימלי בנשק ,במטווח מפוקח מאושר, ובנוכחות מדריך? מחקרים רבים הראו שחינוך הנוער לבטיחות בשימוש בנשק ימנעו בעתיד פליטות כדור ומשחקים בנשק, ובנוסף גם ישפרו את רמת הלוחם לעתיד!

בתקווה רבה לפעולתך בעניין ,בהערכה רבה
דוד בר-אל

(נ.ב: אינני עבריין ואף אינני מתעד להיות כזה,אני בעל עבר פלילי נקי לחלוטין)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מכתב לשר לבטפ

על ידי avishon » 25 יוני 2012, 18:57

בגילך , נאיביות זו עדיין ברכה (אל דאגה , זה יעבור...)
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דוד בראל » 25 יוני 2012, 19:04

אתה טוען לנאיביות,אני רואה את המכתב יותר כאקט של יאוש...אגב אתה מוזמן לקרוא את השורה הראשונה בהודעה.(בדגש על מה שכתוב בסוגריים)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 25 יוני 2012, 20:04

דוד
מה אבישון אומר למעשה זה ש מאחורי כל פסימיסט עומד אופטימיסט עם ניסיון ראה למשל כאן.
אומנם התגובה לא עולה לפחות אצלי כרגע אבל זה היה משהוא בסגנון "תודה על פניתך ..."
בקיצור מכתב לקוני שיצא מהמקלדת של אחת הפקידות הזטרות במשרד .
ספק רב אם כבוד השר טרח אפילו להעיף מבט במכתב (שנחתם ע"י מעל 100איש)....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 26 יוני 2012, 08:43

כ 150 חתומים.
אבל מי יודע, אולי דווקא מכתב שלו יגיע ליעד.

האמת, אני עדיין מאשים אותנו, כי מהו פוליטיקאי? פוליטיקאי הוא מראה של חברה. וככזה הוא מיצד פחות או יותר, את הדברים שמענייינים את הרוב המשפיע (שימו לב, לא הרוב, אלה את הרוב המשפיע). לפעמים הוא עושה את זה כי הוא רוצה להיבחר שוב ולפעמים כי הוא אידאליסט. בכל מקרה מה שלא חשוב לרוב לא יעניין אותו. והרוב, מה לעשות, לא באמת מעוניין ביכולת להגן על עצמו.

בצוות שלי ישנם 3 קצינים במיל' בדרגות המאפשרות רישיון נשק, מישהו רוצה לנחש כמה מהם מחזיקים אחד כזה? נכון, 0. כי שנים מכניסים לנו לראש שנשק זה איכסה, נשק זה פויה, נשק מפחיד ומזיק. והקול השפוי לא נשמע.

אם על כל פעם שנשאלתי "הא יש לך נשק, מה אתה הולך לירות במישהו?" הייתי מקבל קופסא של סמסון, לא הייתי צריך לקנות במטווח כדור אחד בחיים. מצחיק לראות שכשאני שואל את אותם האנשחים, על אותו המשקל "יש לך ביטוח חיים? אתה הולך למות או משהו?" או "יש לך מטף כישוי ברכב/בית - מה אתה מתכוון לשרוף את הבית/רכב" אנשים עוצרים לחשוב לרגע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 26 יוני 2012, 09:08

~Hunter~ כתב:אם על כל פעם שנשאלתי "הא יש לך נשק, מה אתה הולך לירות במישהו?" הייתי מקבל קופסא של סמסון, לא הייתי צריך לקנות במטווח כדור אחד בחיים. מצחיק לראות שכשאני שואל את אותם האנשחים, על אותו המשקל "יש לך ביטוח חיים? אתה הולך למות או משהו?" או "יש לך מטף כישוי ברכב/בית - מה אתה מתכוון לשרוף את הבית/רכב" אנשים עוצרים לחשוב לרגע.

נו שויין לפחות אתה נתקלתה באלו שעוצרים לחשוב ....
אני רגיל יותר לדגם של "מה אתה משווה ,מה הקשר ".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוריקה » 26 יוני 2012, 17:08

דוד היקר
בתור חובב נשק ,כן גם אני ליטפתי עוזי וm16 כשההיתי בגילך (עד שנות השמונים המאוחרות בכל בית במושב היה אחד מטעם מג"ב, ומתנת הבר מיצווה שלי היתה רובה אויר), ולכן מזדהה עם דבריך
אופטימיות חשובה ביותר, אך אשמח לדעת לפחות שתקבל תשובה שאכן המכתב התקבל,וזה לדעתי כבר יותר מידי
המון הצלחה ידידי
יהודה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי simon » 26 יוני 2012, 18:20

אני חייב להבין - נער אחד שולח מכתב
נער אחד? זהו? עשו לי טובה...
הייתה הפגנה של 750 אלף איש שחיו באוהלים במשך חודשים - ולאף אחד לא מזיז
יש לי משהו להציע.
ילד - תחליף מדינה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 26 יוני 2012, 19:29

אריק,
תתפלא אבל כן מכתב של נער אחד לפעמים יכול להזיז כמה דברים...
יש מכתב שזוכרים לי עד היום למרות שעברו הרבה מים בים...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי grish88 » 26 יוני 2012, 19:36

~Hunter~ כתב:כ 150 חתומים.
אבל מי יודע, אולי דווקא מכתב שלו יגיע ליעד.

האמת, אני עדיין מאשים אותנו, כי מהו פוליטיקאי? פוליטיקאי הוא מראה של חברה. וככזה הוא מיצד פחות או יותר, את הדברים שמענייינים את הרוב המשפיע (שימו לב, לא הרוב, אלה את הרוב המשפיע). לפעמים הוא עושה את זה כי הוא רוצה להיבחר שוב ולפעמים כי הוא אידאליסט. בכל מקרה מה שלא חשוב לרוב לא יעניין אותו. והרוב, מה לעשות, לא באמת מעוניין ביכולת להגן על עצמו.

בצוות שלי ישנם 3 קצינים במיל' בדרגות המאפשרות רישיון נשק, מישהו רוצה לנחש כמה מהם מחזיקים אחד כזה? נכון, 0. כי שנים מכניסים לנו לראש שנשק זה איכסה, נשק זה פויה, נשק מפחיד ומזיק. והקול השפוי לא נשמע.
אם על כל פעם שנשאלתי "הא יש לך נשק, מה אתה הולך לירות במישהו?" הייתי מקבל קופסא של סמסון, לא הייתי צריך לקנות במטווח כדור אחד בחיים. מצחיק לראות שכשאני שואל את אותם האנשחים, על אותו המשקל "יש לך ביטוח חיים? אתה הולך למות או משהו?" או "יש לך מטף כישוי ברכב/בית - מה אתה מתכוון לשרוף את הבית/רכב" אנשים עוצרים לחשוב לרגע.

רגע,המגמה הזאת שמסבירים לאנשים שנשק זה איכסה,פויה,מפחיד וכו' וכו' לא קיימת בכל המדינות המערביות בצורה זו או אחרת?

אפילו באמריקה הקול של המתנגדים לנשק נשמע חזק מדי,לא?

אז נכון שבשאר המדינות המצב טוב מבישראל אבל...
מתישהו תורם יגיע!

אגב:מישהו פה מתעניין בתאוריות קונספירציה שעוסקות בסדר העולמי החדש?
לא יודע עד כמה היא אמיתית אבל...
במסגרת התאוריה הזו ניתן הסבר שבכדי להדק את השליטה אז המדיניות הזאת של "אנטי נשק" מקודמת ע"י מדינות.
(אף הזכירו פה שגם האו"ם בעניין)
נכון,התאוריה נשמעת מופרכת ואני לא בטוח עד כמה זה אמיתי אבל נראה לי אין עשן בלי אש!
ותראו,גם לטעות אני יכול.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 26 יוני 2012, 21:02

יש מדינות ויש מדינות. גם אם נעזוב בצד את ארה"ב (למרות שאם מיישרים קו אז למה לא לפי הדמוקרטיה הגדולה בעולם?) עדיין תשארנה פינלנד, שוויץ, קנדה ועוד כמה מדינות "חשוכות" כמוהן. ומהצד השני, איפה אוסרים על נשק אזרחי? הא, כן, סין, רוסיה, קאזאחסטן...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 26 יוני 2012, 21:34

~Hunter~ כתב:יש מדינות ויש מדינות. גם אם נעזוב בצד את ארה"ב (למרות שאם מיישרים קו אז למה לא לפי הדמוקרטיה הגדולה בעולם?) עדיין תשארנה פינלנד, שוויץ, קנדה ועוד כמה מדינות "חשוכות" כמוהן. ומהצד השני, איפה אוסרים על נשק אזרחי? הא, כן, סין, רוסיה, קאזאחסטן...

לפני כשבועים חזרתי מתחרות ירי מעשי גדולה בצ'כיה. השתתפו כ600 יורים מכל העולם, רובם מאירופה. אחד הנושאים המועדפים לשיחות החולין הוא כמובן מדיניות הרישוי לכי יריה בכל אחת מהמדינות. אז רק לידיעה:
באף אחת ממדינות אירופה אסור לשאת. רשיון נשיאה הוא יותר נדיר מליקוי חמה.
בגרמניה, הירוקים עומדים לחסל לגמרי את כל ענף הנשק הספורטיבי, עם תמיכה רבה מרוב הציבור ששונא כלי נשק.
כל כלי הנשק חייבים להיות בכספת מאושרת 24 שעות, אלא אם לוקחים אותם למטווח או מטפלים בהם.
המשטרה יכולה להכנס לביתו של בעל כלי יריה 24 שעות ביממה ללא הודעה מראש. במידה וימצא כלי יריה מחוץ לכספת- כל הכלים יוחרמו.
בהולנד הולכים לחסל את הירי המעשי.
ואלו רק גזירות על קצה המזלג. יש עוד הרבה, אבל לא רוצה לקרא לדב מהיער :twisted:
רוסיה, אגב, הרבה יותר מתירנית בנושא נשק אזרחי ממה שחושבים, כולל רובי סער ואחרים. במוסקבה קיימים מטווחים שרואים רק בסרטים.
אז רק לידיעה, אנחנו במקום טוב באמצע.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 26 יוני 2012, 21:38

מצד שלישי-כמה מדינות אתה מכיר שמסביבם רק מדינות אויב?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 26 יוני 2012, 21:41

simon כתב:אני חייב להבין - נער אחד שולח מכתב
נער אחד? זהו? עשו לי טובה...
הייתה הפגנה של 750 אלף איש שחיו באוהלים במשך חודשים - ולאף אחד לא מזיז
יש לי משהו להציע.
ילד - תחליף מדינה

אז זהו שיש "ילדים" שהחליפו מדינה,,
ולא בגלל מזג האויר,,
והגיעו לפה,כמילות הג'ינגל להיות עם חופשי בארצנו
ומכאן אני עלול להתדרדר לפוליטיקה, מוסר כפול, אחיזת עניים ,וכל מה שאסור בפורום הזה,,[ובצדק!]
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי grish88 » 27 יוני 2012, 01:09

donduck - לפי מה שאתה מתאר נשמע שזה לא מקרי שבכ"כ הרבה מדינות "מתוקנות" יש מגבלות על נשק מפה ועד להודעה חדשה.
(נכון ששם המצב טוב מבישראל אבל... תורם יגיע!)
נראה שזה מגיע מיותר "למעלה" מאשר מדינות (או"ם?)
נראה גם שלא סתם אנשים שונאים נשק,אלה "מישהו" גרם לאנשים לשנוא נשק ועבד על זה קשה!
וגם זה נראה לי מגיע מיותר "למעלה" מאשר מדינות (או"ם?)
למה השנאה לנשק???
כי הוא "מפחיד"/הורג?
נראה לי יש כ"כ הרבה דברים שהם לא נשק שיכולים להרוג וזמינים שכבר אין הצדקה לפחד מנשק (כן! גם מילים יכולות להרוג)
ורגע,מה קורה ברוסיה עם הנשק? תוכל להסביר קצת?
אני יודע שאפשר לקנות שם נשק מעוקר (כמו בעוד מדינות) חופשי,אני יודע שלאזרחים בעלי רשיון (על איזה "תבחין"?) נמכרים שם:
נשק טראומתי (יורה כדורי גומי),רובי ציד,רובים לספורט/קליעה,רובי/אקדחי אוויר (עד 3 ג'אול פטורים מרישוי!) ונראה לי שזהו..

GUSS - למה איסור על דיבורים על פוליטיקה מוצדק?
אם הדיון מתנהל בצורה נורמלית ותרבותית (לא ריבים,התלהמויות) אז נראה לי לא בעיה,לא?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד