מקרה מצער של בריונות משטרתית ..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מקרה מצער של בריונות משטרתית ..

על ידי galprz80 » 29 יולי 2012, 18:44

קראתי את הפוסט בפייסבוק והחלטתי לצרפו לכאן ..

ביום שבת 28.7.12 באתי לבקר את חמי וחמותי המתגוררים במושבה במרכז הארץ. זהו רחוב הולנדי אשר חניות ללא סימון מצויות לכל אורכו.
בחרתי חניה שנראתה לי כחניה ציבורית והחניתי בה את רכבי.
כעבור כשלוש שעות יצאתי עם הכלבה לסיבוב וראיתי במקרה שליד הרכב עומד רכב פרטי שחוסם אותה, ניידת משטרה ואזרח שמשוחח עם שני שוטרים.
כששאלתי אם יש בעיה, נאמר לי ע"י האזרח כי זו החניה הפרטית שלו, וכי הוא עבר בין כל השכנים לשאול של מי הרכב שעומד לו בחניה (הלא מסומנת).
התקרבתי אליו, אמרתי שאני מתנצלת ושחשבתי שזו חניה ציבורית, ושאני מיד מביאה מפתחות ומזיזה את האוטו. השוטר שהיה במקום (הלל מנשה או רונן מנשה) החל לתחקר אותי "למה את לא זמינה בטלפון"? עניתי שזה לא רלוונטי כי ממילא אף אחד לא התקשר אליי. השוטר ענה שהם ניסו לאתר אותי דרך מס' הרכב, והחל לתחקר אותי האם הרכב שלי, האם הוא רשום על שמי ומדוע לא עשיתי העברת בעלות.
עניתי לו שעם כל הכבוד אני לא חושבת שזה רלוונטי ושזה ענייני בלבד, והלכתי להביא את המפתחות.

כשיצאתי עם המפתחות ע"מ להזיז את הרכב, ביקשתי שהרכב החוסם יזוז ע"מ שאוכל לצאת מהחניה.
השוטר השני, עם סיגריה ביד, שאל אותי "גברת, למה את מדברת ככה, בעצבנות?" עניתי שאני לא מדברת בעצבנות ושאם רוצים שאזיז את הרכב אז כדאי שהרכב שחוסם אותי יזוז.
כנראה שהעליתי לו את הסעיף כי בשלב זה הוא צעק לעברי "תראי לי תעודת זהות שלך".

כל הסיטואציה נראתה לי הזויה. אמרתי לו שלא עברתי על החוק ואני לא מראה לו כלום. הזזתי את הרכב לחניה אחרת, יצאתי מהאוטו והתחלתי ללכת עם הכלבה לכיוון הנגדי.

עשיתי את הסיבוב של הרחוב בדרך עם הכלבה לגינה, כשאין עליי כלום – לא טלפון, לא ארנק, רק שקית ניילון לאסוף את הקקי שלה.
עוצרת לידי אותה ניידת משטרה שכבר יצאה בינתיים מהרחוב בדרכה החוצה.

שני השוטרים יוצאים מהניידת ודורשים ממני תעודה מזהה.

אני מסרבת בתואנה שלא עשיתי שום דבר ושיניחו לי.
אדון שוטר הלל (רונן? מצטערת, הייתי נסערת מכדי לזכור) מנשה, מתקרב אליי, "תיכנסי לניידת".
"אני לא נכנסת לשום ניידת", אני עונה "יש לי פה ילד בן 4 ומשפחה, נראה לך שאני נעלמת ככה?"

"אל תאלצי אותי להשתמש בכוח", אומר השוטר, מוציא את האקדח שלו מהחגורה ומנפנף בו לעברי.

אני לא יודעת איך היה לי האומץ, להסתובב וללכת משם. הלכתי ואני חושבת לעצמי, "אלוהים, הוא מסוגל לירות לי עכשיו בגב ולהשאיר את הילד שלי בלי אמא".

השוטרים צועקים לי והכל מתערבב לי בראש.

בשלב מסויים החלטתי שזה מטופש מצדי ללכת עם הגב מופנה לאדם חמוש. אני חוזרת אחורה, ונותנת לשוטר, את מס' תעודת הזהות שלי, כשברור לי כל הזמן שאין ערך בלתת מס' ת"ז בע"פ, ושהכל עניין של הרתעה, שלא לומר אגו, ושלא עשיתי שום דבר שמצדיק את התנהגות השוטרים כלפיי.
נתתי את מס' תעודת הזהות שלי, הסתובבתי והלכתי, כשהשוטרים ממשיכים לצעוק אחריי.
לא יודעת מה הם הולכים לעשות עם זה, אבל אני כן יודעת מה אני הולכת לעשות עם זה.

רק הבוקר, כשהייתי שניה עם עצמי, הבנתי מה קרה שם. שוטר איים עליי עם אקדח, בצהרי היום, רק כי חניתי בחניה לא שלי.

מה אתם חושבים על זה?

תקראו, תפנימו, תשתפו

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 896&type=1
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מקרה מצער של בריונות משטרתית ..

על ידי ליאור45 » 29 יולי 2012, 19:56

1. ככל הנראה טייזר ולא אקדח, בהנחה שהדיווח מהימן.
2. יהיה מעניין לשמוע את גרסת הצד השני. אחרי תריסר שנות התנדבות במשטרה שמתי לב שאנשים רבים מייפיפים את המעשים של עצמם בדעבד. לכו תדעו מה רשום בדו"חות הפעולה.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 29 יולי 2012, 20:06, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 29 יולי 2012, 20:01

נראה לי כמו קייס למח"ש ולא לפייסבוק. אולי זה אני, אבל מבחינתי כל דבר שמופיע בפייסבוק הוא בגדר דברי רס"ן שמועתי. ואם אכן היה איום בנשק אזי על המאיים להיענש, אבל משהו בסיפור זה לא נראה היגיוני מי יודע מה. מה גם שכבר קרה לי בעבר שחנייה פרטית שלי נתפסה ולא זכור לי שניידיות יו ממהרות להגיע לפנות לי אותה. לא, לא ממש אמין הסיפור...

ואגב, אם זכרוני אינו מטעה החוק מחייב את האזרח להראות תעודה מזהה לפי דרישת שוטר, גם אם האזרח חושב שלא עשה שום דבר "רע". וסורוב להיזהות מהווה סיבה לעיקוב לתחנה עד לבירור זהות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 29 יולי 2012, 20:56

אז קודם כל למה החלטתה לצרף דווקא לכאן ?
איך בדיוק זה קשור לפורום הנשק ?,מה הקשר של זה לנשק ותחמושת ?
ככלומר מעבר "לחיבה" העמוקה הקבוע שלך ללבושי המדים ,ללא קשר לנסיבות .
אבל לענין עצמו :
1) ע"פ תקנות התעבורה כל בעל רכב מחויב לרשום את הרכב על שמו ברשות הרשוי ולהנפיק רשיון מתאים ,ובלשון התקנה :
פרק שני: רישוי ורישום
סימן א': רשיון רכב ורישום רכב
רשיון רכב
2. לא ינהג אדם רכב ולא ירשה לאחר לנהוג רכב שברשותו, אלא אם נרשם הרכב בהתאם להוראות פקודה זו ויש עליו רשיון רכב תקף שניתן לפי הפקודה; ובלבד שלא יהיה בעל רכב אחראי לפי סעיף זה על נהיגת רכבו על ידי אדם אחר. אם הוכיח שנקט כל האמצעים הסבירים כדי שאותו אדם לא יוכל לנהוג ברכב.

בנוסף הוא גם מחויב לבטח את הרכב בפוליסה בביטוח, המכונה בלשון העם "ביטוח חובה". כמובן שאי אפשר לבטח את הגברת אלא עם הרכב רשום על שמה .
אוו במילים אחרות אם הגברת "המסכנה" הזאת דורסת אותך מחר בבוקר לך חפש אותה בסיבוב
בתביעה אזרחית כי לא יהיה מי שיכסה אותך מבחינה ביטוחית .
אתה מבין מזה אומר ?!
אז נכון ,לא אוכפים את זה בד"כ כי עסוקים בדברים קצת יותר קריטים כמו נהיגה בשיכרות אי ציות לרמזורים אי ציות לתמרורים ......
אז מה?,זה אומר שצריכה להיות הפקרות ?

2)הגברת חנתה את רכבה בחניה פרטית של אדם -זה כמו שאני יכנס אלך עכשו הביתה יתפשט
לתחתונים ויצפה בטלוויזיה ,אהה זה לא בסדר ?
אפשר לחשוב ביג דיל מה אכלתי לך את הספה?
אז כן ידידי הגברת הזאת ברגע שהיא זוהתה כבעלת הרכב היא חשודה בהסגת גבול עד שיוכח אחרת !
(כמו למשל שלא היתה לה דרך סבירה לדעת שמדובר ברכושו הפרטי והמעשה נעשה בתום לב)
ולפני שאתה תוהה ,אז כן זאת עברה פלילית :
הסגת גבול כדי לעבור עבירה

447. (א) העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים:

(1) נכנס לנכס או על פניו;

(2) לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין.

(ב) נעברה עבירה לפי סעיף זה כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - מאסר ארבע שנים.

אז השוטר לא רק שהוא ראשי לדרוש ממנה להזדהות (ועל זה עוד מעט) אלא שהוא יכול אפילו לעצור אותה בלילחשוב על זה פעמים ,כי זה בסמכותו !

3) כמו שאת בטח לא יודע קיים בישראל חוק שמחייב כל תושב מעל גיל 16 לשאת עימו תעודת זהות ולהציגה לשוטר כשנדרש לכך ,גם בלי שהוא חשוד בעבירה .
תושב שמלאו לו 16 שנים חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו.

"אז קיים ,אז מה? אני "אבו אנטר" אח-של "שופופוני" כולם מכירים אותי, למה-מי השוטר הזה בכלל",נכון?
אז זהוא שהשוטר זה הוא "מה-שנקרא" "עובד ציבור" ווואלה החוק אפילו נתן לו כמה "פריוולגיות" כמו עיכוב :
הגדרות (תיקון מס' 1) תשנ"ז-1997

66. בפרק זה, "עיכוב" – הגבלת חירותו של אדם לנוע באופן חופשי, בשל חשד שבוצעה עבירה או כדי למנוע ביצוע עבירה כאשר הגבלת החירות מסויגת מראש בזמן ובתכלית, הכל כאמור בפרק זה.

עיכוב חשוד במקום (תיקון מס' 1) תשנ"ז-1997

67. (א) היה לשוטר יסוד סביר לחשד כי אדם עבר עבירה, או כי הוא עומד לעבור עבירה העלולה לסכן את שלומו או בטחונו של אדם, או את שלום הציבור או את בטחון המדינה, רשאי הוא לעכבו כדי לברר את זהותו ומענו או כדי לחקור אותו ולמסור לו מסמכים, במקום הימצאו.

(ב) שוטר רשאי לדרוש מאדם להילוות עמו לתחנת המשטרה או לזמנו לתחנת המשטרה למועד אחר שיקבע, אם נתקיימו שניים אלה[1]:

(1) יש יסוד סביר לחשד שהוא עבר עבירה או יש הסתברות גבוהה שהוא עומד לעבור עבירה כאמור בסעיף קטן (א);

(2) הזיהוי היה בלתי מספיק, או לא ניתן לחקור אותו במקום הימצאו.

עיכוב לחיפוש ולבדיקת מסמכים (תיקון מס' 1) תשנ"ז-1997

69. הוקנתה בחיקוק הסמכות לחפש במקום, בכליו או על גופו של אדם, או הסמכות לדרוש מאדם הצגת מסמכים, רשאי בעל הסמכות לעכב אדם או כלי רכב כדי לאפשר את החיפוש או העיון במסמכים, וכן רשאי הוא לדרוש מהאדם למסור את שמו ומענו.

ואם ביום שישי לא בא לה?
אז זהוא שבשביל זה יש גם מעצר
(תיקון מס' 1) תשנ"ז-1997

(ב) שוטר מוסמך לעצור אדם ולהביאו לתחנת המשטרה לתכלית שלשמה ביקש לעכבו, אם האדם אינו מציית להוראותיו שניתנו על פי סמכויות העיכוב המסורות לו בדין, או אם הוא מפריע לו להשתמש בסמכויות העיכוב.

ואז כבר מקבלים בונוס
הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו

275. העושה מעשה בכוונה להפריע לשוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או להכשילו בכך, או להפריע לאדם אחר או להכשילו מלעזור לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות משבועיים ימים.

אוו בקיצור כמו שלימד אותי פעם מישהוא ,כאשר אתה מפנה אצבע מורה להאשים מישהוא שים לב ש3 אצבעות אחרות פונות עלך .
כך שכדאי שתבדוק את עצמך 3 פעמים לפני שאתה מאשים מישהוא אחר, אולי אתה הוא זה שלא בסדר פה .

אז נכון ,יכול להיות שאם היו באותו ארוע 2 שוטרים יותר שקולים ויותר שרותים הם היו מסימים ארוע כזה בלחיצות ידים של כל הנוגעים בדבר .
מצד שני אם היו שם 2 שוטרים יותר "עצבנים" הם היו מסימים את הארוע שהגברת מטויזרת ועצורה לכל הסופ"ש ,ואתה יודע מה גם זה בסמכותם !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 29 יולי 2012, 21:16

HIGT, אתה צודק כמעט בהכל.
החלטת בית משפט מלפני שמונה חודשים, שהמשטרה החליטה לא לערער עליה להרכאה גבוהה יותר, מתירה לא להזדהות בפני שוטר עם ת"ז. לא זוכר היכן קראתי בזמנו את הפרשנות המלאה להחלטה ומה שנובע ממנה (רק זוכר שזה היה מאמר מעניין), אבל בחיפוש קצר מצאתי את הסיפור עצמו:
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1583041

אולם גם לפני החלטה זו, אל תשכח שבנוסף לסעיף שרשמת הוגדר בחוק ""לא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה".

מה שאומר שבכל אופן לא ניתן לעצור את הגברת במקום, אבל ממילא החלטת בית המשפט האחרונה מאפשרת (לפחות נכון לעכשיו, עד שמישהו יחליט לערער) לא להציג ת"ז בפני שוטר, אלא אם עברה עבירה. מה ההגדרה לעבירה, זה כבר נושא אחר.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 29 יולי 2012, 21:26

אני רק מקווה שהמשטרה דאגה לעדכן את שוטריה בהשלכות של פסיקה שכזאת

כי בלי שהשוטרים ידעו, מקרים רבים של סירוב להראות את ת.ז. יגרמו למעצרי שווא רבים
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי galprz80 » 29 יולי 2012, 21:33

Higt .. באמת שיש לי חיבה רבה כלפי לובשי מדים ואין לי דבר ושום דבר נגדם.. הנושא פשוט נראה לי מעניין .. גם אם אין עסקינן בסוג קליעים / אקדחים / רובים / כושר עצירה וכו'..
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 29 יולי 2012, 21:46

guyweisz כתב:HIGT, אתה צודק כמעט בהכל.
החלטת בית משפט מלפני שמונה חודשים, שהמשטרה החליטה לא לערער עליה להרכאה גבוהה יותר, מתירה לא להזדהות בפני שוטר עם ת"ז. לא זוכר היכן קראתי בזמנו את הפרשנות המלאה להחלטה ומה שנובע ממנה (רק זוכר שזה היה מאמר מעניין), אבל בחיפוש קצר מצאתי את הסיפור עצמו:
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1583041

אולם גם לפני החלטה זו, אל תשכח שבנוסף לסעיף שרשמת הוגדר בחוק ""לא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה".

מה שאומר שבכל אופן לא ניתן לעצור את הגברת במקום, אבל ממילא החלטת בית המשפט האחרונה מאפשרת (לפחות נכון לעכשיו, עד שמישהו יחליט לערער) לא להציג ת"ז בפני שוטר, אלא אם עברה עבירה. מה ההגדרה לעבירה, זה כבר נושא אחר.

כן ולא .
בישראל כדי שפסק דין יחשב תקדמי ומחייב הוא חייב להינתן ע"י בה"מ המחוזי לפחות ולא להסתר
ע"י סמכות גבוהה יותר כמו חוק תקנה אוו פסיקה של ערכאה גבוהה יותר
והוא נסתר ע"י העליון בפסק דין תקדמי במוצהר שבו קבע היו"ר הקודם השופטת ביניש שבמקום שבו קמה סמכות אין צורך בהסכמה .

יתרה מזאת הפסיקה הזאת מתיחסת למצב שבו השוטר מבקש לזהות את האדם ללא שום יס"ל (יסוד סביר לחשד).
כי הבעיה העיקרית במקרא הזה היא שהשוטרים לא ידעו להסביר את היסל שבגינו דרשו מהנ"ל להזדהות .
לא כך במקרא שלפננו , שבו כאמור הגברת חשודה, לכאורה לפחות ,בשורה של עבירות .
ונכון האדם לא יעמוד לדין כי אין על מה להביא אותו לפני ביה"מ .
החוק קובע עונש אוטומטי של קנס בלבד שאותו ניתן לתת על בסיס דוח חטאים ,אמה מה שבשביל לרשום דוח חטאים צריך לדעת מי הוא האדם העומד מולנו כרגע .
ואיך נדע אם אין לו תעודה מזהה ?
איך נבטיח שאכן האיש יגיעה תוך 5 ימים להציג את התעודה ?
מילכוד 22 .
ועל כן נעכב אותו לתחנה לצורך זיהוי ,ואם לא ירצה לבוא ,יעצר !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 30 יולי 2012, 06:37

מר galprz80 הנכבד,
עברתי על הפוסט, על התגובות השונות, ועל בקשתך לקרוא, להפנים ולשתף, אך עדיין, לא הצלחתי למצוא ולו שמץ של קשר בין הפוסט על הגברת, החנייה שלה והתנהגות השוטרים, לבין הפורום שלנו.
ניסיתי שוב, וגם אז לא הצלחתי... חבל שאין למח"ש פורום, אולי לשם זה היה מתאים.

הנושא ננעל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד