שימוש בנשק כדי להחלץ מסכנה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

שימוש בנשק כדי להחלץ מסכנה

על ידי ZVI1011 » 14 אוגוסט 2012, 00:45

שלום חברים ברשותכם אני מבקש לספר לכם סיפור אישי ולערוך סקר קטן אשר לדעתי כנושא נשק נוגע לכולנו ויעזור לי באופן אישי
לפני כארבע שנים חזרתי מהעבודה כשאני רכוב על קטנוע ברמזור עמדו מס מכוניות אחת מהן היתה משאית ולוו420 עם חלון שטוח ועם עגלה מאלה שעובדות על קו ים המלח אילת בינה לבין הרכב שמלפניה היה מרחק של כ4/5 מטר ניכנסתי באיטיות ונעמדתי במרכז הרווח ברצוני לציין שכל הרכבים היו בעצירה מוחלטת ובנוסף אני אדם מבוגר שלא נוהג לזגזג בין הרכבים ונוהג בצורה בטוחה ותרבותית
עמדתי על רגלי הרמתי את מישקף הקסדה וניקיתי אותה וכן היתמתחתי הרמזור התחלף לירוק ופתאום הרגשתי מכה מאחור שבגללה הקטנוע הסתובב 180 מעלות לפני שהספקתי להגיד גק חטפתי מכה נוספת ונפלתי
כניראה איבדתי הכרה למס שניות כאשר פתחתי את עיני גיליתי שאני לכוד תחת המשאית והקטנוע כאשר המשאית עדיין נוסעת ניסיתי להיתישר ואז הגלגל הקידמי ימני החל לטפס לי על הראש למזלי הוא החליק בגלל הקסדה המשאית הגבירה מהירות ואף החליפה הילוכים כשאני נגרר למטה ומשתפשף על הכביש ליתר דיוק משאיר חתיכות בשר על הכביש צעקתי כמו משוגע אך כלום המשאית המשיכה לנסוע אני לא יכנס לפרטים מה עבר לי בראש ברגעים אלה
כשראיתי שהוא ממשיך לנסוע החלטתי לשלוף את האקדח ולירות בחלק התחתון של המנוע או בגלגל [בדיעבד טוב שלא עשיתי זאת כי אים ההיתי מפוצץ גלגל ההיתי נמחץ] המשאית עצרה לפתע והאנשים רצו אלי להזכירכם אני אוחז באקדח ביד [לא הספקתי לדרוך] התחלתי לקלל את הנהג בכל הקללות שאני מכיר ואני מכיר הרבה ..ניסו למשוך אותי החוצה אך ההיתי לכוד בין המשאית לקטנוע והכביש החכמולוגים אחזו בידי והנהג נתן רברס מה שגרם לי לקרעים בשריר התאומים וריסק כמה חוליות בגב משלב זה אני רק זוכר שהתעוררתי באמבולנס
הוגשה נגדי תלונה תקיפה ואיומים על כך שכאשר יצאתי ממתחת למשאית רדפתי עם נשק שלוף אחר הנהג ונתתי לו מכות !! כמובן שהנשק הוחרם ואני נעצרתי ומאז כבר ארבע שנים שמתנהל דיון בנדון
אני אישית בטוח שלא איימתי על הנהג בנשק אלא הכנסתי אותו לנרתיק באופן אוטומטי כשחלפה הסכנה ועוד פחות שהכיתי אותו [אני נושא נשק כבר מעל ל25 שנה ועברתי הכשרות רבות הן כעובד מדינה והן בסקטור הפרטי בארץ ובחול]
מה שאני שואל אותכם זה האם אתם שהולכים עם נשק כל הזמן [מה שאומר לגבי שבמקום קטן במוח אנחנו תמיד דרוכים ומוכנים להגיב אם צריך ]. חושבים שפעלתי נכון ומה אתם ההיתם עושים במקומי.
סליחה על האורך ותודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שימוש בנשק כדי להחלץ מסכנה

על ידי itamar » 14 אוגוסט 2012, 07:39

אני מבין שבשעת צרה ויאוש מנסים להאחז בכל פיתרון אפשרי אבל כנראה שזה לא היה עוזר.
כדור 9ממ לא מדגדג למנוע של רכב, ובטח לא למנוע של משאית, ובטח שלא מסוגל להביא לעצירה מיידית שלו.

לגבי תקדימים של שימוש בנשק בעת צרה, לפני שנתיים הייתה שריפה ברכבת ישראל, וחייל ירה בחלון כדי לאפשר לאנשים להחלץ ממנה. להלן קישור לכתבה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/194/125.html

לפי מה שנראה לי, אתה צריך להחליף את עו"ד שלך ודחוף...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 אוגוסט 2012, 07:49

האם באמת אתה רוצה לפרסם את גרסתך באינטרנט לפני סיום כל ההליכים המשפטיים?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 14 אוגוסט 2012, 08:28

תסלח לי על כך שאני אומר דברים אלו בבוטות שכזאת ,אבל נראה לי שאחת ההכשרות שלך בחול כללה מדריך בשם צ'אק נוריס אוו סטיבן סיגל .
כי אחרת קשה לי מאד (בלשון המעטה) לראות איך אדם צעיר וכשיר אפילו מצליח תוך כדי שהוא נופל מאופנוע ועוד מתחיל להיגרר על הכביש שלא לומר נדרס ע"י גלגל לשלוף נשק ועוד לחשוב על לאיפה כדאי לירות .
מה שיותר סביר שקרא הוא בדיוק מה שוטענים (במשטרה אני מנייח ) שקרא :אחרי שהכל נגמר בתוך מטר הקללות המגוונות שאתה מכיר לדברך גם נשלף הנשק לכיוון הנהג ובמקרא זה ,אני לא יודע מה איתך ,אבל בספר שלי שמישהוא מבקר את עיסוקה של אחותי תוך שליפה של אקדח אני מרגיש מאד מאויים!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 14 אוגוסט 2012, 08:45

אם היית שולף או אפילו יורה כדי לסלק מעצמך סכנה - ניחא.
אבל גם לפי דבריך אירוע הנשק היה לאחר חלוף הסכנה.
נערך לאחרונה על ידי hk765 בתאריך 15 אוגוסט 2012, 13:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 14 אוגוסט 2012, 08:52

מבחינה תעבורתית, אתה עבריין, לא יכולת לצפות לכך שנהג המשאית יזהה אותך, ואני סמוך ובטוח שהוא לא היה עולה עליך בכוונה אם היה יודע שנדחפת לו מתחת לגלגלים.
עד שלא תשב בכסא הנהג של משאית כזאת, לא תדע מהן מגבלות הראייה שיש לכלי כזה.

ההחלטה לשלוף אקדח תמוהה ולא הגיונית בעיני, כמו גם מטח הקללות שהמטרת על הנהג (שבתלונה תורגמו לתקיפה ואיומים), אם היית נהג שומר חוק כמו שאתה מעיד על עצמך, היית עומד בסוף שורת המכוניות וממתין בסבלנות לאור הירוק ברמזור (מבטיח לך שלא היית נפגע), אם, כדרכם של רוכבי אופנוע רבים היית מתקדם לראש הטור, לפני המכונית הפרטית הראשונה, גם אז לא היית נפגע, רק היית מעצבן מעט את הנהג אותו עקפת ונדחפת לפניו.
אבל, החלטת להדחף בין משאית עם נהג בעל שדה ראיה מוגבל לבין מכונית אחרת והחלטת שזהו המקום הבטוח עבורך, החלטה אומללה, לך ולנהג המשאית שלא הבחין בך.

אני במקומך, כמו שהציע לך ליאור, לא הייתי רץ ומפרסם בראש חוצות את השתלשלות העניינים הזאת, ייתכן וטקטיקה זאת רק תגרום לפגיעה במצבך המשפטי העדין.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי argra11 » 14 אוגוסט 2012, 13:55

לא שצריך , אבל אני מוכן לחתום על התגובה של Webart ללא כל שינוי

+1
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ZVI1011 » 15 אוגוסט 2012, 12:31

שוב שלום חברים
מספר הבהרות .......
1] עבריין תנועה ...כפי שציינתי היה רווח גדול בין הרכבים כל הרכבים היו בעצירה לא חתכתי אף אחד עברתי למסלול אחר איכן שהיה קו מקווקו ואיכן שהרכב שלי יכל להכנס בלי להפריע לאף אחד
נהגתי לפי תנאי הדרך ובנוסף נעמדתי על רגלי כך שמי שהיה מאחורי אם היה מסתכל על הכביש היה רואה אותי על כמה וכמה שמדובר במשאית גבוהה בעלת חלון קדמי שטוח טלויזיה בשפה המקצועית שדה הראיה ממשאית כזו הוא כ 70/80 ס"מ מקדימה אפילו יותר טוב משל רכב פרטי נסה לחשוב שלא מדובר בקטנוע אלא באישה עם עגלה במעבר חציה שהרמזור מתחלף לה באמצע והיא לא מספיקה לסיים את החציה
2] בקשר לצק נוריס וסטיבן סיגל ...אכן תקופה מסוימת ההיתי בקשר אינטימי איתם אבל אל תגלו לאף אחד כדי לא להרוס לי את התדמית הקשוחה והמסוקסקת
אל תישפוט אדם עד שתהיה במקומו השאלה שלי היתה מה ההיתם עושים במקומי והאים אתם חושבים שפעלתי נכון
נגררתי תחת המשאית כ350 מטר מה שגם מראה על רמת העירנות של הנהג מי מאיתנו לא עלה פעם או ראה רכב שקרטון ריק נתפס לו בין הגלגלים אז אם קרטון עושה כזה רעש איזה רעש ובעיות היגוי יעשה קטנוע תחת הרכב לאורך 350 מטר? [המרחק נימדד על ידי הבוחן לפי סימנים על הכביש]
אני מבטיח לך שהיה לי מספיק זמן לחשוב על 1001 תרחישים איך להחלץ מתחת לרכב וזה חוץ מכל חיי ופניהם של ילדי וחברי שעברו בראשי
מה לעשות כל חיי עבדתי באבטחה או בביטחון ואני מאותם אנשים "שפורחים במצבי לחץ"
אני בטוח שאתה שמעת על מיקרים של נשים בגודל רבע עוף שבזמן סכנה לילדיהם הרימו מישקלים שאלוף אולימפי היה מת להרים!!!
הערה שלך לא במקומה אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה הן היכולות הנפשיות והפיזיות שלי ולהזכירך כולנו בלא יוצא מן הכלל מתאמנים למצב חרום על כמה וכמה אני שזה המיקצוע שלי אני לא איזה חייל משוחרר או סטודנט שבא לחסוך כסף לטיול ואני לא רואה הבדל בין מצב חרום כזה לבין ארועי הדריסה שהיו עם דחפורים או לנהל קרב יריות עם מחבל לחטוף כדור או סכין ולהמשיך להילחם עד חיסול המחבל וזה מניסיון אישי אני יכול לשלוח לך תמונה של הצלקת אם תתעקש
ולא לא הוצאתי את הנשק לאחר הדריסה אלא כאשר ההיתי תחת המשאית אני בטוח בזה ואני עדיין חי את הסיוט הזה כל יום כשאני עוצם עיניים
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 15 אוגוסט 2012, 12:42

ההערה שלי דווקא כן במקומה.
ישנם הרבה מאוד נהגים שחושבים שאם מישהו שומר מרחק מהרכב שלפניו, זה אומר שהוא מזמין אותם להדחף בין שני הרכבים.
נהג המשאית רק עשה נכון כששמר מרחק של 4-5 מ' מהרכב שלפניו, בגלל בעיית זווית הראייה, ואין לי ספק שכשהוא עמד ברמזור הוא לא היה אמור לתכנן שאיזה מישהו עם קטנוע יחליט לנצל את המרחק בין הרכבים כדי לנסות ולהתאבד שם.
אתה משווה קרטון מתחת למכונית פרטית שקטה לחלוטין לגוף במשקל כמה עשרות קילוגרמים מתחת לפול-טריילר רועש? זה בערך כמו שיתוש יפגע בך בזמן שאתה תרכב על הקטנוע שלך, אני בטוח שלא תרגיש בכך.

לגבי אמרתך שלא לשפוט אדם עד שאהיה במקומו, גם כאן יש לי בעיה, ביקשת שנשפוט את מעשיך ואת מעשי נהג המשאית, אך פתאום, כשאתה לא מקבל תמיכה גורפת, אתה מחליט שלא להתייעץ עם החברים כאן. או שמא אתה מבקש שרק מי שנגרר 350 מ' (מדודים ע"י בוחן משטרתי) יביע את דעתו על מעשיך?
רק תחליט, אתה מעוניין או לא מעוניין לקיים דיון על כך שהחלטת לנסות ולירות במנוע/גלגל של משאית כשהייתך תחתיה (ואולי אפילו באשמתך)?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי trooperglock » 15 אוגוסט 2012, 18:44

אני מציע לסגור את הדיון לפני שהאדון ירשיע את עצמו ללא חזור.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ZVI1011 » 15 אוגוסט 2012, 19:09

דביר יקירי דווקה אתה מכולם אמור לדעת שאנחנו נמצאים בפורום נשק ולא בפורום חוקי תנועה ורכב
וזו גם כותרת השאלה שימוש בנשק בשעת סכנה !!!
אני לא מצפה לתמיכה גורפת או תמיכה בכלל וזה לא משנה מי אשם בתאונה חשבתי שאפגוש כאן חובבי נשק ואנשי מיקצוע שעוסקים בבט"ש אך כניראה שאני טועה ורוב האנשים שענו לי לפחות הולכים עם נשק בשביל הרושם והפחד הכי גדול שלהם זה שמטרת נייר במיטווח תעשה להם בוווו
חברי לעבודה אשר משתמשים בנשק כדי להציל חיים יום יום ולא יורים בקרטונים כמיקצוע מבינים את מה שעבר עלי ואת הסיבות לתגובה שלי
תודה ושלום
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 15 אוגוסט 2012, 21:12

ZVI1011 כתב:אני לא מצפה לתמיכה גורפת או תמיכה בכלל וזה לא משנה מי אשם בתאונה חשבתי שאפגוש כאן חובבי נשק ואנשי מיקצוע שעוסקים בבט"ש אך כניראה שאני טועה ורוב האנשים שענו לי לפחות הולכים עם נשק בשביל הרושם והפחד הכי גדול שלהם זה שמטרת נייר במיטווח תעשה להם בוווו
חברי לעבודה אשר משתמשים בנשק כדי להציל חיים יום יום ולא יורים בקרטונים כמיקצוע מבינים את מה שעבר עלי ואת הסיבות לתגובה שלי
תודה ושלום

חובבי נשק ?
רוב אם לא כל החברים פה הם כאלה
מקצוענים ?
יש פה לא מעט ,הכל מאלופי ירי בכל התחומים בעבר ובהווה דרך מדרכי ירי , אנשי שרותי הביטחון השונים בעבר ובהווה ועד לכאלו שלא יכולים לספר אפילו מה הם עושים (ולא בגלל שזה כלום ).
בקיצור תמצא פה הרבה כאלו שיודעים מה אפשר לעשות עם האקדח ולא פחות חשוב מה אי אפשר לעשות איתו .
וכן, לצערנו חלקנו גם בדק את זה על כמה דברים שלא עשוים מנייר,לא מעט מאיתנו יותר מפעם אחת .
מה לא תמצא פה ?
לא תמצא פה חבורה של שמיניסטים אוכלי סרטים שאפשר למכור להם סיפורי גבורה כמו תירס .
לא תמצא פה חבורה של חמומי מוח שמחפשים סיבה לשלוף את הנשק כל יום כל היום.
ולא, גם לא תמצא פה אמפטיה לכאלו .
סליחה שאכזבנו אותך
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 16 אוגוסט 2012, 09:38

ZVI1011 כתב:דביר יקירי דווקה אתה מכול...
...חשבתי שאפגוש כאן חובבי נשק ואנשי מיקצוע שעוסקים בבט"ש אך כניראה שאני טועה ורוב האנשים שענו לי לפחות הולכים עם נשק בשביל הרושם והפחד הכי גדול שלהם זה שמטרת נייר במיטווח תעשה להם בוווו

צבי,
אני לא יקירך, אל תתנשא, כי אתה לא מכיר אותי.
אני רואה שקשה לך מאוד להתבונן במראה, וכשמישהו אומר משהו שלא נושא חן בעיניך, אתה שש אלי קרב ומוכן להטיח בו רפש (גם אם זה נאמר בהכללה ועל חברי אתר אינטרנט שלם).
אנחנו, חברי הסליק, בטוחים כולנו כי שימוש בנשק הינו המוצא האחרון לפתרון מצב בו נשקפת סכנה לחיינו.
אתה, מנגד, בטוח, כי אם תעמוד במרכז כביש החוף, ומכונית תדהר לכיוונך, תוכל לראות בכך סכנת חיים ותשתמש בכך כתרוץ לירי בנהג האומלל ועוד לטעון לאחר מכן להגנה עצמית.

אז סליחה שאני לא לוחם מהולל כמוך, לא חיסלתי במו ידי 60 מחבלים בעוד שידי השניה עסוקה באותו הזמן בתפירת פצע ירי ברגלי, ועיני עסוקות באותו הזמן בקריאת תצ"א של היעד הבא עליו אני עומד להסתער כשסכין קומנדו בין שיניי. סליחה.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 16 אוגוסט 2012, 11:03

טוב נו... אני חושב שמיצינו.
לאף אחד מאיתנו אין את התמונה המלאה של המקרה ולא יכול להגיד אם מה שקרה אכן קרה או שהסיפור לגמרי אחר.
אף אחד מאיתנו גם לא מכיר את הבחור באופן אישי.
כל מה שנוסיף פה רק יגרע וידרדר את הדיון הזה למקום הרבה יותר נמוך מאשר הוא נמצא עכשיו..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ZVI1011 » 16 אוגוסט 2012, 23:49

איתמר תודה רבה לך על התיחסות שקולה הגיונית וללא דעה קדומה חבל שבכל הדיון אנשים התיחסו רק לתפל ולא לעיקר
ולך דביר הכינוי יקירי הוא התיחסות של כבוד מצידי איילך אבל כפי שאמר פעם איש חכם
אם אני צריך להסביר לך בטוח שאתה לא תבין......
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד