איסור השבתת נשק פרטי - שאלה למשפטנים שבנינו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
איסור השבתת נשק פרטי - שאלה למשפטנים שבנינו
לקוח הגיע אלי עם אקדח וביקש להשביתו עקב הודעת מש' הבט"פ שהעילה בגינה קיבל רשיון - פגה.
היות ומדובר באקדח מודרני ואיכותי, היצעתי ללקוח למכור אותו מאחר וקשה לי נפשית, "להטיל מום" בכלי ירי תקין לחלוטין . אך הלקוח התעקש וטען שהוא מאד קשור לכלי הירי הזה וברצונו להמשיך להחזיק בו - אפילו כמושבת.
הפקדתי את הנשק אצלי (ע"מ שהלקוח לא ייחשב כמפר חוק) והפניתי אותו לפקיד הרישוי באיזור מגוריו ע"מ שיגיש בקשה להשבתה קבועה (חיתוך האקדח לשני חצאים - לכל ארכו והפקדת חצי ממנו במשטרה) או השבתה "זמנית" (ריתוכים, אטימות, השמדת חלקים פנימיים וכו').
הלקוח ביצע את שנדרש ממנו ולתדהמתו, קיבל לאחרונה תשובה שלילית מפקיד הרישוי מאחר ו"איננו עומד בתבחין".
עיינתי בתבחינים ואכן, לפי הכתוב בהם, אישור אחזקת נשק מושבת ניתן רק עבור כלי נשק שנמסר למבקש למזכרת.
משמעות הדברים פשוטה:
האיש רכש נשק במיטב כספו וכעת משתמה העילה, הוא חייב להיפטר ממנו בכל מחיר (ויתור בתחנת משטרה או מכירה לסוחר/אדם מורשה) ואין לו זכות להמשיך ולהחזיקו אפילו כ"גוש ברזל" מושבת כחוק באופן בלתי הפיך.
אשמח אם המשפטנים הגולשים בפורום יחוו דעה אם ניתן לסייע לבחור ואם יש טעם להגיש ערר על ההחלטה.
היות ומדובר באקדח מודרני ואיכותי, היצעתי ללקוח למכור אותו מאחר וקשה לי נפשית, "להטיל מום" בכלי ירי תקין לחלוטין . אך הלקוח התעקש וטען שהוא מאד קשור לכלי הירי הזה וברצונו להמשיך להחזיק בו - אפילו כמושבת.
הפקדתי את הנשק אצלי (ע"מ שהלקוח לא ייחשב כמפר חוק) והפניתי אותו לפקיד הרישוי באיזור מגוריו ע"מ שיגיש בקשה להשבתה קבועה (חיתוך האקדח לשני חצאים - לכל ארכו והפקדת חצי ממנו במשטרה) או השבתה "זמנית" (ריתוכים, אטימות, השמדת חלקים פנימיים וכו').
הלקוח ביצע את שנדרש ממנו ולתדהמתו, קיבל לאחרונה תשובה שלילית מפקיד הרישוי מאחר ו"איננו עומד בתבחין".
עיינתי בתבחינים ואכן, לפי הכתוב בהם, אישור אחזקת נשק מושבת ניתן רק עבור כלי נשק שנמסר למבקש למזכרת.
משמעות הדברים פשוטה:
האיש רכש נשק במיטב כספו וכעת משתמה העילה, הוא חייב להיפטר ממנו בכל מחיר (ויתור בתחנת משטרה או מכירה לסוחר/אדם מורשה) ואין לו זכות להמשיך ולהחזיקו אפילו כ"גוש ברזל" מושבת כחוק באופן בלתי הפיך.
אשמח אם המשפטנים הגולשים בפורום יחוו דעה אם ניתן לסייע לבחור ואם יש טעם להגיש ערר על ההחלטה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
Re: איסור השבתת נשק פרטי - שאלה למשפטנים שבנינו
לדעתי,יש להעזר בעורך דין, שישלח ערער,
חוק הקניין ,ועוד זכויות אזרחיות שלא תמיד מודעים להם,
לחליפין "להעביר" כחוק את האקדח למטווח מורשה .ולהמשיך להחזיק בבעלות בלעדית בו, ולהמשיך לירות בו בהתאם לחוק ולנוהל.
חוק הקניין ,ועוד זכויות אזרחיות שלא תמיד מודעים להם,
לחליפין "להעביר" כחוק את האקדח למטווח מורשה .ולהמשיך להחזיק בבעלות בלעדית בו, ולהמשיך לירות בו בהתאם לחוק ולנוהל.
פחות -לרוב זה יותר,,
אני לא משפטן ,אבל עד כמה שזכור לי כל האישורים להשבתה הם בנוהל "חריג" כלומר אחרי הסירוב יש להגיש עירעור ולהמתין לתשובה .
בכל מיקרא השאלה היא עד כמה האקדח הזה באמת חשוב לאיש וכמה הוא מוכן להשקיע בשימור שלו.
בכל מיקרא השאלה היא עד כמה האקדח הזה באמת חשוב לאיש וכמה הוא מוכן להשקיע בשימור שלו.
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 25 אוגוסט 2012, 14:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לו אני במקומו, הייתי משקיע את הזמן והמשאבים כדי לנסות ולהמשיך להחזיק בו כאקדח אמיתי ולא איזו חתיכת מתכת על הקיר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
התשובות עד כה, המבוססות בעיקר על אמוציות (זה בסדר. גם אני הגבתי ככה כששמעתי).
העניין הוא שע"מ לתקוף משפטית, צריך טיעון הולם שיהיה חזק יותר מהתבחין.
אגב, אם אני מבין נכון את התבחין (ושוב - יתקנו אותי המשפטנים), אם האיש יעניק את האקדח כמזכרת לרעייתו, ייתכן והיא תוכל להגיש בקשה בהתאם לתבחין ואולי אפילו לקבל אישור...
העניין הוא שע"מ לתקוף משפטית, צריך טיעון הולם שיהיה חזק יותר מהתבחין.
אגב, אם אני מבין נכון את התבחין (ושוב - יתקנו אותי המשפטנים), אם האיש יעניק את האקדח כמזכרת לרעייתו, ייתכן והיא תוכל להגיש בקשה בהתאם לתבחין ואולי אפילו לקבל אישור...
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
כל כך לא הוגן.כל כך לא פייר.
ובטח לא הגון.
אבל אין מה לעשות כמו שנכתב כאן.
אמוציות_בלב
עוד סיבה להקמת מועדון הלוביסטים!
ובטח לא הגון.
אבל אין מה לעשות כמו שנכתב כאן.
אמוציות_בלב
עוד סיבה להקמת מועדון הלוביסטים!
- סליקאי ארד

אם הנשק נחתך לאורכו, הוא חדל להיות כלי יריה ולדעתי הדרישה לתבחין לא תעמוד במבחן משפטי. זה יכול להיות נכון גם להשבתה בלתי הפיכה אחרת, אבל אז צריך לוודא שאי אפשר להשתמש בשום חלק.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
אם אחד הגוז'ונים ברכב שלי מקורו באקדח שהותך, האם אני צריך רשיון לאחזקת נשק מושבת?
- סליקאי זהב

8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד