דיוח נוסף משטח הבול אולטרא

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דיוח נוסף משטח הבול אולטרא

על ידי דרור_ע » 20 אפריל 2003, 20:52

היי חברים,
בהמשך להבטחתי לספר על קורותיי עם תכשיטי החדש, הנה פרק נוסף. פרק שהתחיל ברע והסתיים בחיוך.
לאחר טיול בן כמה ימים בנגב, חזרתי לביתי הקט, והחלתי בנקיון התכשיט או אז גיליתי כי הניצרה נשברה. אצתי רצתי אחה"צ לבול, ועם חיוך והמון כיף הוחלפה הנצרה (תודה לצחי).
על הדרך גם בוצע איפוס לנשק זאת לאחר שמספר ברי סמכא נתנו דעתם על כך שיש צורך בכך - ואכן גם יריתי מס. כדורים ותוצאת האיפוס ניכרת לעין.
יחד עם זאת בהחלט מדובר על תקלה משמעותית - זאת לאור העובדה כי האקדח לא נפל או נחבט, בוודאי לא באופן משמעותי. אני מקווה שאין בכך להעיד על חולשת חומרים או נקודת תורפה של הנשק. בהקשר זה אשמח לשמוע את דעתכם, חברי, וללמוד מנסיונכם.
לסיכום - שוב תודה רבה לבול - והמשך חג שקט לכולם,
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 20 אפריל 2003, 21:42

יש לך את הנצרה השבורה ? סופק הסבר אפשרי לשבר בניצרה ? האם ודאי מעל לכל ספק כי אין הדבר נובע מחבטה ? ושאלה אחרונה, האם היה ניתן - או שמא לא - לתפעל את הנשק עם אותו שבר ??
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי buzy » 21 אפריל 2003, 07:10

גם חבטחה לא הייתה אמורה להוביל לשבר מכני באקדח חדש.
באקדחים 'ידועים' כמו גלוק או סמיט או HK זה כנראה לא היה קורה.
למה ? - כי חברות אלה מחזיקות מחלקות לאבטחת איכות ופועלות לפי נהלי איכות מחמירים ובחברה קטנה כמו 'בול' כנראה חוסכים בעלויות ונוח לוותר על אבטחת איכות.
אומנם השירות מפצה על התקלות, אך אסור שהן תיקרנה.
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 21 אפריל 2003, 07:19

בוזי,
לפי מה שהבנתי, אם גלוק נופל על הצינה שלו, בדיוק בטבעת שבה ממוקם הקפיץ, הלולאה נשברת.

אמנם אקדחים לא אמורים להשבר, וכלי נשק אמורים להיות עמידים, מבלי להכנס כאן למיקרה הפרטי, אני סבור, שכל אקדח יכול להשבר אם הוא מקבל מכה אחת יותר מידי במקום חלש.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי buzy » 21 אפריל 2003, 07:27

אכן אתה צודק.
רצוי שלא להפיל את הנשק (לא לזה הוא יועד) וכך לא לשבור אותו.
מהמקרה שתיאר דרור, הנשק כנראה לא נפל אלא קיבל כנראה מכה צידית/חיכוך חזק.
במקרה שכזה - אסור שיקרה שבר מכני.
לגבי גלוק - אכן זאת אחת מהמגרעות הגדולות שלו (רגישות לנפילה). מרבית האקדחים הטובים האחרים (סמיט, HK, קולט, CZ, ברטה, יריחו, ZIG וכו') יותר עמידים לנפילות.
Buzy
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי דרור_ע » 21 אפריל 2003, 08:10

כפי שציינתי לא זכורה לי נפילה או חבטה משמעותית. בוודאי לא כזו שמיידי חששתי לשלומו של האקדח - לראייה גיליתי את השבר בדיעבד...
החלק השבור לא ברשותי משום שלא הייתי מודע לרגע השבירה.
שלישית - לשאלתו של הצעדן, השבר היה כזה שלא איפשר תפעול נוחה של הנצרה - אך למיטב הבנתי לא פגע ביכולת האקדח לירות.
גם מבחנתי בהחלט מאכזב שקרתה תקלה שכזו, משום שבעיניי לא פעלתי אם האקדח בדרך כזו או אחרת שעשויה היתה לסכן אותו. זאת ועוד, אין לי שום אפשרות להבטיח את עצמי מפני נזק דומה בעתיד, שוב בגלל שאינני יודע מה גרם לו.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 21 אפריל 2003, 08:15

מתחיל כאן דיון שרובו ככולו נסוב על אי ידיעה וחוסר הכרה של המקרה.
אם דרור היה מסביר ומדגים (ועדיף בצילום) את הנקודה המדוייקת ואת צורת השבר, היה ניתן להתחיל ולהסיק מסקנות... אבל ככה, אנחנו נהיה ממש לא רציניים אם נזדרז לחרוץ גורלות.

BUZY ציין בהודעתו כי אקדחים אחרים יותר עמידים לנפילות אבל שכח לציין באותה הנשימה ובאותה הרשימה כי:
- CZ ויריחו סובלים בצורה קשה משבירה של עצר המחלק במרכז המוט, הנקודה הסופגת את מכת הירי ומהווה למעשה את החלק המחזיק את המחלק והגוף מחוברים.
- ברטה, הידוע כי פיסת הנעילה שלו נוטה להשבר, שוב, כמו באקדחים הנ"ל, שבר הגורם לתקלה חמורה, שאינה מאפשרת ירי ואף חמור מכך - עלולה לגרום לאי נעילה בזמן ירי.
- זיג - ארעו מספר מקרים מוכרים של קריעת המסילות לחלוטין (גוף אלומיניום, להזכירכם) ולמצב בו המחלק פשוט "עף" מהאקדח בשל כך.
- בנוסף, שלושת הראשונים (CZ, יריחו וברטה) סובלים מתופעה בה לאחר ירי מסיבי (מה שלדעתי רובכם לא תירו לעולם, מדובר בכ-20,000 כדור) נשבר המחלק בנקודה העדינה הנמצאת בתחתית פתח פליטת התכדורים (אגב, מוכר גם ב-FN HP).

בקיצור, כולנו ובמיוחד הממהרים להספיד, קצת פרגון עוד לא הרג אף אחד ולא צריך ישר לרוץ ולהסיק מסקנות נמהרות אשר אינו מסוגלים, ככל הנראה, לעמוד מאחוריהן.

בוזי, אני בטוח שאינך יכול להוכיח את טענתך הגורסת כי "חברות אלה מחזיקות מחלקות לאבטחת איכות ופועלות לפי נהלי איכות מחמירים ובחברה קטנה כמו 'בול' כנראה חוסכים בעלויות ונוח לוותר על אבטחת איכות.", ואם כן, תקן אותי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי דרור_ע » 21 אפריל 2003, 08:42

וובי והחברים,
אין בכוונתי לחרוץ גורלות, ואין אני מצטער על הרכישה שלי כלל וכלל. לא לפני ולא אחרי התקלה הזו.
אני לוקח לתשומת ליבי את הערתו של וובי, ואכן הצדק עמו - יחד עם זאת יש רכיב מסויים של אכזבה כאשר נוצר שבר קטן כזה, ועוד כתוצאה מפעולה לא ידועה שלי (כך שאין אפשרות להפיק לקחים). אין לי שום טענה כלפי בול - קבלתי מוצר מעולה ושרות נהדר.
הבטחתי לעצמי וגם לכמה חברים כאן לדווח על קורותי עם התכשיט, וזאת לאור אשכולות קודמים, בהם דובר על "מחלות ילדות" של אקדחי בול. בינתיים - מבחנתי - האקדח שלי בריא לחלוטין. יחד עם זאת מצאתי לנכון לספר על אירוע שכזה, משום שלהבנתי יש בו חשיבות.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 21 אפריל 2003, 09:20

דרור ידידי היקר,
אין לי ולא היו לי טענות כלפיך, דבר יפה, מעניין והוגן אתה מבצע.
הייתי מציע לנהל יומן מסודר ומתועד, הכולל את התקלות (אותן אני מקווה שלא תחווה) וכמויות הכדורים שנורו מהאקדח (אגב, גם חברה, סדרת ייצור וסוג התחמושת רלוונטיים לבדיקת תקלות חוזרות).

עייתי הייתה עם הנהירה לכתוב דברים על יצרן זה או אחר ללא גיבוי לדברים הכתובים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי buzy » 21 אפריל 2003, 13:29

וובי,

אכן אין בידיי הוכחות חותכות קבילות בבית משפט לתקלות תדירותן ואופן התרחשותן.
לגבי אבטחת טיב המוצר - כל החברות הגדולות מחוייבות (בכפוף לעמידתן בתקנים בינלאומיים) בקיום של מחלקות/צוותי אבטחת איכות למוצריהן.
חברות קטנות ובמיוחד כאלה שאינן מאושרות ואינן עומדות בתקנים בינלאומיים, אינן מחוייבות בקיום של צוותי אבטחת איכות והדבר גם חוסך להן עלויות תפעוליות.
חברת 'בול' מוגדרת כחרש נשק ולא כחברה לייצור נשקים ומתמחה בעיקר בהתאמה אישית של כלי הנשק שלה.
Buzy
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 21 אפריל 2003, 13:31

דרור, קודם כל כל הכבוד על שיתוף הפורום במקרה, זה חשוב לדעת. אולי כך יותר אנשים יתנו את הדעת לשלמות הנשק לפני, במהלך ואחרי פעילות אינטנסיבית וינקו אותו ביתר קפדנות, כולל בדיקה פיזית ולא רק העברה מנרתיק לנרתיק....

אני באמת לא מכיר את בול כלל אבל מהיכרות שיטחית עם 1911 בכללי קשה לי להאמין שמכלולי הבסיס (המכלולים עצמם, לא תהליכי היצור וההרכבה) לא מותאמים לפעילות קשוחה. נשק ששרד 2 מלחמות עולם, 2 מלחמות במזרח הרחוק, עשרות שנים של אימונים ופעילות מבצעית ביטחונית ללא כל שינוי מהותי אינו נשק שתוכנן לקוי.

ברטה למדו בדרך הקשה כי ההרגלים הקשורים של שימוש בשטח בנשק צבאי של האמריקאים חייבו אותם לשיפורים (92F), וגם גלוק למדו את זה (KABOOM עם תחמישים מחוזקים ב 045).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי HKpro » 21 אפריל 2003, 14:40

דרור, העיקר שנהנית לירות בסמיט 357.... :wink:
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי GUSS » 21 אפריל 2003, 17:26

אני שמחזיק BUL-M5 מפריע לי בנושא שכזה ,אי התיחסות של חברת בול
כל חבר לבד בבול הוא "בול" אבל ככלל משהו לא דופק
-לחברה אתר בית בסליק ,ואנשים מחכים לתשובות הרבה מידי זמן!
-הנשקיה נקיה מדיגמי חב' בול[מה הם לא מעונינים בפירסומת]
אולי צריך קצת לזרז ולשמן את המערכת!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי הצעדן » 21 אפריל 2003, 20:23

GUSS, מאחר שאתר הסליק מארח את מטווח בול בפורום אך אינו מייצג אותו, כל שנוכל הוא לפנות לנציגם בפורום בול (חיים פונס) ולבקשו לקצר את זמן התגובה לבקשת הגולשים.
אין לי כל ספק כי מקרה כזה - כדוגמת הנצרה ב X של דרור - מצריך התייחסות מטעם היצרן \ יבואן באשר הוא.

חיים פונס משתתף בימים אלה באליפות הארץ בירי מעשי ואני מניח כי המענה יתעכב ביום נוסף לפחות, אם כי אני מבטיח להעביר אליו את הפניה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי UG » 21 אפריל 2003, 21:47

לדרור וכל השאר...

אחד מהדיונים הטכניים היותר מעניינים שהיו בסליק.
והאמת היא שמאוד מסקרן לדעת מה גרם לנצרה להשבר?

U.G
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד