משחקים בנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

משחקים בנשק

על ידי ליאור45 » 21 אפריל 2003, 12:07

מקרה שהיה לי - בערב שמחת תורה, תשנ"א.

היינו חיילים בקורס מקצועי בדרום הארץ, בתוך האוהל, כבר ב"נוהל חג", רעש של משחק טלוויזיה ברדיו, ואווירה של שחרור לחץ משגרת השבוע המעיקה.

היינו 11 חיילים באוהל, 6 בצד שלי ו- 5 בצד האחר. שתי מיטות ממני ישב אחד שהיה איתי גם בתיכון (אם כי היה תלמיד חיצוני). לא אתפלסף על האופי שלו, אבל בשלב מסוים, הוא נזכר באחד מהחבר'ה מהטירונות שעצבן אותי כאשר דחף את הסתרשף של גלילון פרוק לתוך הבטן. חברי נטל את נשקו, גלילון אף הוא, הכניס מחסנית הפוך, פתח נצרה, דרך, כיוון אליי ושחרר נקירה.

קצת קשה לספוג אירוע כזה, אפילו שנקטלו רק רגשות. שבוע לאחר מכן, אמי סיפרה למ"פ, והמ"פ שאל מי ומו, ניסה לטפל, איים, טייח, שכח, וכמובן אותו אחד ואני לא היינו חברים לאחר מכן, בלשון המעטה. אותו המאורע די העיב על תחילת השירות הצבאי שלי, ומאחר ואופי החברה אינו משתנה במהירות, אני בטוח שהסיפור חוזר על עצמו בווריאציות אלה ואחרות גם בימים אלו.

הערותיכם? חוויות משותפות? דרכי פעולה אפשריות?
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 21 אפריל 2003, 12:44, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 21 אפריל 2003, 12:39

אני חייב לסייג ולומר שיהיו הרבה שלא יסכימו לדרך התגובה הבאה, אבל כך עשיתי כשכיוונו עליי מטול M203 לא מפורק אך בלי מחסנית(מסתבר שמטורפים לא חסר,ובאמת שאין לי מושג למה.הוא סתם שיחק עם הנשק במסדר הבוקר,ובלי סיבה כיוון אלי ונקר!): פשוט חטפתי לו את הנשק, והכיתי על ראשו.בעדינות,אבל מספיק חזק שהמסר יעבור.לא היססתי גם להפוך לו את הארונית וכל החפצים האישיים לתוך הבוץ.אני יודע שיהיו הרבה שיחלקו עליי,אבל למרות שאני בנאדם נינוח,חייכון ושופע חוש הומור מטבעי,וסולד מאוד מאלימות,(אני תמיד אעדיף להתחמק מסיטואציות אלימות)אני נוטה לאבד את חוש ההומור כשאנשים בוחרים לסכן את החיים שלי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 21 אפריל 2003, 12:41

טייח? סליחה? על כזה דבר לא מטייחים !!! הייתי מצפה שהאדם ש"טען", דרך, כיוון ולחץ על הדק מול חייל אחר שיבלה זמן מה מאחורי הסורגים, ונשק יראה על הכתף של אלו שעוברים מולו בזמן שהוא מסייד גדרות !!

למשחקים בנשק ברמה של אימונים על יבש מול קיר יש משמעות אחרת ולכיוון נשק עם מחסנית בפנים כולל דימוי ירי יש משמעות אחרת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 21 אפריל 2003, 17:08

כשהגעתי למילואים ב"חור בצפון" בשעות הראשונות הרגשתי הרגשה מוזרה,,,
רוב אנשי המקום, סדירים ברובם,בחנו אותי בכל תזוזה ועל כל שעל,כאילו משהו מוזר במלבושי ,,,[בדקתי 7 פעמים את ה"חנות"]עד שעליתי על העינין בעזרת מפקד המתקן,
בתקופה ההיא שנת88-89 מפקד פיקוד צפון [מי זוכר מי הוא היה] נתן פקודה מפורשת שבכל מקרה של פלטת כדור כל שהיא כל הבסיס כולל כולם!!!! מרותקים לבסיס לתקופה של30 יום!!!!
עובדה 1 כל חייל הפך למשגיח בטיחות בפועל 24 שעות ביממה !!
עובדה 2 במשך כל הקדנציה של האלוף הנל לא היתה שום תאונת נשק בפיקוד צפון!!!

חבל שהיום אין בעלי" עיגולים" כאלה בקרב מקבלי ההחלטות!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pilot » 21 אפריל 2003, 17:26

איציק מרדכי ??? (לפחות אני יודע שהוא היה עד 93...)
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מישהו יודעה מה הסטטיסטיקה?

על ידי sheven » 21 אפריל 2003, 17:28

מישהו יודע מה אחוזי תאונות הנשק שנגרמו עקב נשיאת נשק (ארוך) עם מחסנית בהכנס?

בזמני, בשנות ה80 המוקדמות (וואו, זה נשמע מקשיש למדי) נהגנו לנוע עם מחסניות בהכנס ואף אחד לא אמר כלום. לא זכורות לי מי יודע תאונות נשק עקב כך.

מעניין האם היום שכ"כ מקפידים על כך האם מסתמנת ירידה בתאונות. נראה לי כי העיסוק בפריקת נשק במקומות הומי קהל ע"י אנשים בלתי מיומנים מסוכנת הרבה יותר.

היום אני נושא לעיתים נשק ארוך (גלילון) במסגרת תפקדי, קורה לי המון ובעיקר במחסומים שאזרחים מעירים לי על היות המחסנית בהכנס, בד"כ אני עונה בנימוס כי אלו ההנחיות המבצעיות שלנו (משטרה, בעת אירוע חריג), לפעמים אני שומע רטינות על זה שאני מסכן את חיי העוברים והשבים. התרגלתי לכך אבל אני יודע כי אחרים מבצעים פריקה ללא חומת מפגע (רק כדי לא להכנס לוויכוחים מיותרים) ומיד לאחר שהאזרח עוזב טוענים שוב, המשחקים הללו נראים לי מסוכנים הרבה יותר מנשיאת הנשק בהכנס.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 21 אפריל 2003, 18:30

אם זכרוני אינו בוגד בי מדובר ביוסי פלד.
דבר אחד בטוח, בשיטה זו של טרור על חיילים ומפקדים הוא הצליח להפסיק לחלוטין את תאונות הדרכים בפיקוד (היה בפיקוד שטח מגודר בו כל רכב שעבר עבירת תנועה היה מאופסן במשך חודש, ולא משנה אם מדובר ברכב מבצעי או ברכב "לבן").
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי volunteer » 21 אפריל 2003, 18:44

מבלי להתחייב אם זה היה יוסי פלד או לא, הוא היה עוצר רכב בתוך הבסיס, היה בודק שמן מים, אם היה חסר, הרכב לא היה זז מהמקום שבוע ימים.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אישגדול » 21 אפריל 2003, 21:09

זה אכן היה יוסי פלד, היו לו עוד כמה הברקות מהסוג הזה.
לי קרה דבר כזה לא מזמן - המתנתי בלילה בשער של ישוב בשטחים, במקום היו 2 מאבטחים של חברת שמירה אזרחית, חמושים ב"עוזים".
אחד מהם נראה רציני - נשק בהכון, קת פתוחה, יד על ידית אחיזה, צולבת בנשק (זה עפ"י ההוראות במקום), מפגין עירנות - בקיצור - כמו שצריך.
השני - ההיפך הקיצוני. נשק בתלה כתף, מחסנית אחת בלבד, נראה אפוף, והעיקר - אצבע על ההדק.
כאשר הערתי לו על כך, הוא הרים את הנשק ולחץ על ההדק (כדי להראות לי שזה בסדר?) - במקרה לכוון קבוצת אנשים שעמדה שם. לקחתי נשימה עמוקה, וניסיתי להסביר לו כמה חמור מה שהוא עשה. התגובה - הוא צחק, וחזר על הפעולה - שוב כלפי האנשים.
בשלב הזה לקחתי נשימה עמוקה, הסברתי לו שאני מדריך ירי ומדוע יש הנחיות בטיחות, התשובה היתה עוד צחוק. בשלב הזה ניגשתי לרבש"ץ הישוב (שהגיע במקרה למקום), ותארתי בפניו את הארוע. תגובתו הראשונית היתה אי אמון, אך לאחר שניגש למאבטח ודיבר אתו, חזר אלי באמירה "תגיד לי - יש לך את הסמכות המקצועית, וגם את הגודל הפיזי - למה לא הכנסת לו ישר אגרוף בפרצוף?"
חמש דקות אחר כך עזב אות מאבטח את העוזי וניגש לרכב שלו (50 מ' משם). בשלב זה הרבש"ץ אימץ את העוזי, וכשהמאבטח חזר נתן לו להזיע קצת לפני שהחזיר לו את הנשק.
למחרת שאלתי את החברים מאותו ישוב אם נעשה משהו - והסתבר שלמחרת בבוקר ה"מאבטח" הזה כבר לא עבד שם. (צריך להיות ריאלי - סביר שחברת השמירה שלחה אותו כבר באותו בוקר לישוב אחר, אבל אי אפשר להציל את כל העולם...)
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

משחקים בנשק

על ידי גלוקי » 21 אפריל 2003, 23:44

חברים
אני מצדיק את כולכם (במיוחד את יובל )אבל בנינו מי לא שיחק עם נשק בטירונות
ומי שאומר שלא אז הוא שקרן (סליחה)
אם לא שיחק בפני כולם אז לבד עם עצמו לראות מה קורה אם.....
יש את הפושעים שיורים פילטרים או חק"ים סתם כך
אפילו אבא שלי מספר שהיה בטירונות עם האלוף יום טוב סמיעה אז יום טוב שיחק עם המא"ג שלו.
בצבא לא לומדים עד שלא קורה אסון. אפילו במטווח בהרצליה היו נותנים לכולם לירות במטווח עד שהתאבדו להם שניים ואכשיו הם נותנים רק לבעלי רשיונות.
בקיצור.
תאונות לא קורות תאונות נגרמות.
אין דבר כזה נשק פולט נשק רק יורה . בכוונה .
ביי וחג שמח. :wink:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

בשביל זה יש את מצ"ח

על ידי garfield » 21 אפריל 2003, 23:45

בכל מקרה של שימוש בלתי חוקי בנשק בצבא חייבים להודיע ישירות למצ"ח. זה כולל כל מקרה של כיוון עם או בלי דריכה / טעינה / איום מילולי / פתיחת ניצרה וכו' וכמובן מקרה של ירי לא מאושר.
בעיקרון, חיילים אלה נעצרים ע"י מצ"ח ואח"כ מוגש נגדם כתב אישום - תהליך שגורר בד"כ מאסר משמעותי וגם רישום פלילי.
יש חשיבות לדיווח מיידי - זה מוביל למעצר מיידי ולהרתעה של שאר החיילים. מקרה לא מדווח אינו קיים מבחינת המערכת, וה"עבריין" וחבריו רואים שאפשר לעשות מה שרוצים עם הנשק ולצאת מזה בשלום, והחשש הוא שבפעם הבאה הוא ילך צעד נוסף קדימה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יובל » 24 אפריל 2003, 12:44

webert צודק.זה היה יוסי פלד,והעיניין מוזכר בביוגרפיה שלו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dimitrip » 25 אפריל 2003, 01:30

áùéøåúé äñãéø äéúé î"ë èéøåðéí.
áîäìê úô÷éãé éöà ìé ìøàåú úåöàä ùì îùç÷ áðù÷. âí òì ä÷éøåú åâí òì äúé÷øä.
ìà ðòéí!!!
çáøéí é÷øéí!!! "ìäìùéï" òì îé ùîùç÷ áðù÷ (÷ìé ùúô÷éãå ìäøåâ - ð÷åãä)
æä äöìú ðôùåú.
Hindy rusy pchay pchay!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

יהיה בסדר ?????

על ידי baracuda » 25 אפריל 2003, 06:47

מאחר וגם בצבא שוררת מדיניות יהיה בסדר מאז ותמיד חיילים שיחקו בנשק ירו פילטרים וכו .
מתוך הסתכלוץ על עצמינו כחברה אין סיכוי שהדברים ישתנו :!:
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי dimitrip » 25 אפריל 2003, 10:18

ùìåí ùåá. äúåöàåú ùøàéúé òì ä÷éø åú÷øä áî÷ìçú ááñéñ öáàé ìà äéå ôéìúøéí.
äéä ãí. äøáä ãí. îñôé÷ áëãé ùäáï àãí äøàä ãáø ëæä éçùåá èåá èåá ìôðé ùéùç÷ àå áçåñø îòùä éøùä ìùç÷ áðù÷ ìàçøéí.
ìäâéã ùäîòøëú àùîä æä ìà úîéã ðëåï.
äáòéä äéà çéðåê. äéìãéí éåãòéí ùîåúø äëì. î÷ñéîåí ÷öú éöò÷å åæäåà.
åáöáò áæîï äàçøåï äúåôàä âåáøú.
ìãòúé - àçú äñéáåú äéà "äéúøëçåú" áéçñ öáà ìâáé äèéøåï (áï àãí ùôòí äøàùåðä áçééí ùìå ÷éáì ðù÷ ìéãéí).
äøáä îäìëéí çéðåëééí áåèìå áùì äòåáãä ùäí îùôéìéí àú äèéøåï!!
àåìé îùôéìéí àê äáï àãí æåëø!!!
åìîä æä çùåá???
ëé äéìã âãì (äéä ìå îæì åäåà òåã ìà ôìè ëãåø/b]) åàëùéï îâéò ìîåòãåï éøé îòùé ìöåøê äòðééï å... àå ìîìåàéí.
öøéê ìäôðéí: [b]ðù÷ - îëåðú äøâ
.
Hindy rusy pchay pchay!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד