טכנולוגיה\חיישן לספירת טיפות- מישהו מכיר?
Re: טכנולוגיה\חיישן לספירת טיפות- מישהו מכיר?
בעבר הייתי מעורב בפיתוח מכשיר שנועד לטפל בגידולים בפרוסטטה והיינו צריכים למדוד את קצב מתן השתן - כולל הסיום המגמגם.... הפתרון היחידי שנמצא היה שימוש במאזניים רגישות.
אם השימוש שאתה מדבר עליו דומה, מדידת טיפות לא תעזור מספר הטיפות ונפחן תלוי בהרכב השתן, המשתנה בהתאם לפיזיולוגיה הרגעית של הגוף. אם מדובר בקטטר, בכלל אין משמעות לטיפות, כי נוספים פרמטרים כמו האויר שבקטטר, לחץ מתן השתן וכימיית שטח הפנים של הקטטר עצמו.
אם השימוש שאתה מדבר עליו דומה, מדידת טיפות לא תעזור מספר הטיפות ונפחן תלוי בהרכב השתן, המשתנה בהתאם לפיזיולוגיה הרגעית של הגוף. אם מדובר בקטטר, בכלל אין משמעות לטיפות, כי נוספים פרמטרים כמו האויר שבקטטר, לחץ מתן השתן וכימיית שטח הפנים של הקטטר עצמו.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
פגעת בול!
ההבדל הוא שפחות מעניינת אותי הספיקה ויותר הנפח כל X זמן.
אני לא מודד ביציאה מהאיבר אלא בהמשך הדרך איפה שהוא בין הקטטר לשקית איסוף.
אני לא מצפה לדיוק מירבי ולוקח בחשבון הזנחות פיזיולוגיות (כולל חום הגוף שמשפיע על האידוי)
יש מצב שיש לך עוד חומר תיאורטי מהנושא? תמיד שמח לקבל חומר שיכול לחסוך לי שיטוטי אינטרנט.
תודה !
אורי
ההבדל הוא שפחות מעניינת אותי הספיקה ויותר הנפח כל X זמן.
אני לא מודד ביציאה מהאיבר אלא בהמשך הדרך איפה שהוא בין הקטטר לשקית איסוף.
אני לא מצפה לדיוק מירבי ולוקח בחשבון הזנחות פיזיולוגיות (כולל חום הגוף שמשפיע על האידוי)
יש מצב שיש לך עוד חומר תיאורטי מהנושא? תמיד שמח לקבל חומר שיכול לחסוך לי שיטוטי אינטרנט.
תודה !
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מצטער, לא נשאר אצלי כלום ובכל מקרה - אנחנו בדקנו בשלב שמתן השתן היה ספונטני. מה שכן, אם אתה רוצה לבדוק רק נפח, נדמה לי שהפתרון של ארכימדס (אאוריקה
) יהיה הטוב ביותר עבורך.

החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
תו"כ סקר הספרות הבנתי כמה לא היה לי מושג.
משהו קטן -
http://en.wikipedia.org/wiki/Flow_measurement#
שבת שלום!
משהו קטן -
http://en.wikipedia.org/wiki/Flow_measurement#
שבת שלום!
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אחד במטרה כתב:בעבר הייתי מעורב בפיתוח מכשיר שנועד לטפל בגידולים בפרוסטטה והיינו צריכים למדוד את קצב מתן השתן - כולל הסיום המגמגם.... הפתרון היחידי שנמצא היה שימוש במאזניים רגישות.
מכיוון שאני עדיין בשלב התכנון וחושב על חלופות -
האם אתה יודע כמה שוקל 1 ליטר של שתן והאם היחס נשאר קבוע?
חשבתי על אדפטציה למשקל ולו רק כחלופה אפשרית
תודה!
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
היחס משקל - נפח של השתן משתנה ותלוי בכל מיני גורמים - טמפרטורה, תזונה, פיזיולוגיה ועוד. מה שרמזתי לך בהודעה הקודמת שלי זה שאם מעניין אותך הנפח, תשתמש בשיטה בה השתמש ארכימדס - הכנס את השקית לכלי עם מים ובדוק בפרקי זמן קצובים כמה מ"מ מים נדחקו ע"י השקית. זה יתן לך את נפח השתן באותו פרק זמן.
אחד במטרה כתב:היחס משקל - נפח של השתן משתנה ותלוי בכל מיני גורמים - טמפרטורה, תזונה, פיזיולוגיה ועוד. מה שרמזתי לך בהודעה הקודמת שלי זה שאם מעניין אותך הנפח, תשתמש בשיטה בה השתמש ארכימדס - הכנס את השקית לכלי עם מים ובדוק בפרקי זמן קצובים כמה מ"מ מים נדחקו ע"י השקית. זה יתן לך את נפח השתן באותו פרק זמן.
ראשית תודה !
שנית,
הבנתי את הרמז לגבי הציפה רק ישנה בעיה קטנה-המדידה לא רק צריכה להיות מדוייקת אלא גם פרקטית - המקסימום שאני יכול לבקש זה פתיחת\סגירת ברז כלשהו.
אני לוקח בחשבון טעות מדידה של עד 5% - אתה חושב שההבדל במצבים השונים שציינת גדול מזה?
רק בריאות,
אורי
נערך לאחרונה על ידי ori בתאריך 09 ספטמבר 2012, 14:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
בין אנשים שונים, בודאי שכן. לגבי אותו אדם, איני יודע.
אחד במטרה כתב:בין אנשים שונים, בודאי שכן. לגבי אותו אדם, איני יודע.
המדידות ייעשו ביחס לאדם ספציפי אולם הסה"כ המצטבר יושווה להנחיות כלליות
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
ככל שעובר הזמן ובדיקות המחיר למכשיר\חיישן ספיקה אינן אופטימיות
הכיוון עובר לפתרון ע"י דינמומטר (משקל).
מישהו מכיר מכשיר עם צג דיגיטלי במחיר של כמה מאות שקלים?
(דיוק עד 5%)
תודה וחתימה טובה!
אורי
(דיוק עד 5%)
תודה וחתימה טובה!
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
ori כתב:ככל שעובר הזמן ובדיקות המחיר למכשיר\חיישן ספיקה אינן אופטימיות
(דיוק עד 5%)
תודה וחתימה טובה!
אורי
עד איזה משקל מקס' ומה רזולוצית המדידה?
התחל כאן
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=dig ... &_osacat=0
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
רוב תודות !!
נראה לי שזה בדיוק מה שחיפשתי.
בערך עד 10-20 ק"ג עם טעות מדידה ~10 גרם
(=
נראה לי שזה בדיוק מה שחיפשתי.
בערך עד 10-20 ק"ג עם טעות מדידה ~10 גרם
(=
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
10 ק"ג? אתה מטפל בפילים?
זה נראה לי יותר הגיוני:
http://www.ebay.com/itm/0-01g-x-200g-100g-0-1g-x-500g-Electronic-Balance-POCKET-Weighing-DIGITAL-Scale-/300646246559?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&var=&hash=item45ffe9a89f
http://www.ebay.com/itm/0-01g-x-200g-100g-0-1g-x-500g-Electronic-Balance-POCKET-Weighing-DIGITAL-Scale-/300646246559?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&var=&hash=item45ffe9a89f
אורי ביקש דינמומטר, לא מאזניים.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד