גלוק : ארה"ב- אוסטריה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק : ארה"ב- אוסטריה
שלום רב לכולם!
מזה זמן רב אני מנסה להבין ביני לבין עצמי מדוע הגלוק שמיוצר בארה"ב נחשב (בעיניי מחזיקי הנשק) לאקדח הרבה פחות טוב מאותו האקדח המיוצר באוסטריה.
או קיי הבנתי שאין ציפוי הטניפר. הדבר משמעותי לחוזק האקדח ועמידותו מפני תהליכי החלודה. אבל. יש אקדחים אחרים רבים (אעיז ואומר שהם לא פחות טובים מהגלוק) שאין להם טניפר. והם משרתים את בעליהם שנים רבות ולא נשברים בקלות. לעיניין החלודה פה אני שואל שאלה פשוטה: אם אני אנקה את הגלוק האמריקאי בצורה סבירה (כמו שעושים לאקדח אחר) ולא אסתובב איתו מתחת למים כמו איש שייטת 13, האם הוא עדיין יחליד? לא נראה לי. אולי מישהו יתקן אותי?
וכאן אני מגיע לשאלת 1000000 הדולר: אם פתרנו את בעיית העמידות והחלודה, האם הגלוק ארה"ב והגלוק האוסטרי זה אותו הנשק? מנגנון ההדק, החלקים, הפולימר, המתכת...וכו'. בקיצור הכל.
ובאם האקדחים הינם זהים (ואני אישית לא יודע. שאלתי כמה בעלי מטווחים ומדריכי ירי:לטענתם זהו אותו הנשק) מדוע עדיין האמירקאי נחשב נחות מהאוסטרי?
אשמח שמישהו יעשה לי סדר.
בברכת יום טוב.
מזה זמן רב אני מנסה להבין ביני לבין עצמי מדוע הגלוק שמיוצר בארה"ב נחשב (בעיניי מחזיקי הנשק) לאקדח הרבה פחות טוב מאותו האקדח המיוצר באוסטריה.
או קיי הבנתי שאין ציפוי הטניפר. הדבר משמעותי לחוזק האקדח ועמידותו מפני תהליכי החלודה. אבל. יש אקדחים אחרים רבים (אעיז ואומר שהם לא פחות טובים מהגלוק) שאין להם טניפר. והם משרתים את בעליהם שנים רבות ולא נשברים בקלות. לעיניין החלודה פה אני שואל שאלה פשוטה: אם אני אנקה את הגלוק האמריקאי בצורה סבירה (כמו שעושים לאקדח אחר) ולא אסתובב איתו מתחת למים כמו איש שייטת 13, האם הוא עדיין יחליד? לא נראה לי. אולי מישהו יתקן אותי?
וכאן אני מגיע לשאלת 1000000 הדולר: אם פתרנו את בעיית העמידות והחלודה, האם הגלוק ארה"ב והגלוק האוסטרי זה אותו הנשק? מנגנון ההדק, החלקים, הפולימר, המתכת...וכו'. בקיצור הכל.
ובאם האקדחים הינם זהים (ואני אישית לא יודע. שאלתי כמה בעלי מטווחים ומדריכי ירי:לטענתם זהו אותו הנשק) מדוע עדיין האמירקאי נחשב נחות מהאוסטרי?
אשמח שמישהו יעשה לי סדר.
בברכת יום טוב.
- סליקאי ארד

Re: גלוק : ארה"ב- אוסטריה
התשובה הפשוטה .
כי ככה זה עם נשק "למבינים בלבד" /"של הסירות" /של "השב"כ" וכ"ו .
אצלנו כולם מבינים כולם מומחים הכי חשוב להתפלפל על קוצו של י' זה הרבה יותר נוח וזול מסתם להיכנס למטווח ולעשות רעש וחורים בקרטון .
כי ככה זה עם נשק "למבינים בלבד" /"של הסירות" /של "השב"כ" וכ"ו .
אצלנו כולם מבינים כולם מומחים הכי חשוב להתפלפל על קוצו של י' זה הרבה יותר נוח וזול מסתם להיכנס למטווח ולעשות רעש וחורים בקרטון .
אותה הגברת בשינוי הדרת, לטעמי כי המקור הוא אוסטרי מלכתחילה, לכן בעייני כולם(מודה גם בעייני) האמרקאי הופך לסוג של " חיקוי" מה שהוא לא, גם אני לפניי מספר חודשים רציתי להחליף גלוק 19 אוסרי מהדור המתקדם אחד לפניי ארבע כל אחד ואיך שיקרא לו, והתעקשתי על 26 תוצרת אוסטרית מה שהוריד אותי מהעניין שהכלים מהגוש הארופאי " נחו להם להם לא מעט זמן על המדפים, בקיצור אין כל הבדל למעט הציפוי שלדעת רבים כמוני זה המון מי שעובד בעבודות " קצת" שונות משולחן במשרד ממוזג.
- סליקאי זהב

מומלץ לקנות רק גלוק תוצרת אוסטריה בגלל ציפוי הטנפיר שמקנה אמידות נגד חלודה וחוזק לקנה ולצינה. אם לא מצאת חדש תקנה יד שניה דור 3 אני קניתי גלוק 19C אוסטרי חדש אצל"מטווח העיר נתניה" (מומלץ בחום שרות ברמה אחרת). בסכום של 3800ש"ח לפני מספר חודשים. בהצלחה!
"החיים יפים שימרו עליהם בכל אמצעי העומד לרשותכם"
yossi07 כתב:מומלץ לקנות רק גלוק תוצרת אוסטריה בגלל ציפוי הטנפיר שמקנה אמידות נגד חלודה וחוזק לקנה ולצינה. אם לא מצאת חדש תקנה יד שניה דור 3 אני קניתי גלוק 19C אוסטרי חדש אצל"מטווח העיר נתניה" (מומלץ בחום שרות ברמה אחרת). בסכום של 3800ש"ח לפני מספר חודשים. בהצלחה!
לקנה? גם הקנה מקבל ציפוי טניפר?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

חברים
זה שגלוק נוטשת לאט לאט את ציפוי הטניפר בגלל בעיות איכות הסביבה לא אומרת שהאקדחים שלהם לא מוגנים
יש עוד ציפויים מעולים חוץ מטניפר, לדוגמא ציפוי מלונייט שנמצא על שני הסמיטים שלי שנותן מענה פנטסטי להגנה במפני נזקי מזג אויר וחלודה
יש שיגידו שטוב שגלוק יורדת מטניפר שבזמן שמקנה חוזק ועמידות מעולה גם מוסיף פריכות לא רצוייה למתכת שלעיתים נגמרת בסדקים ושברים
זה שגלוק נוטשת לאט לאט את ציפוי הטניפר בגלל בעיות איכות הסביבה לא אומרת שהאקדחים שלהם לא מוגנים
יש עוד ציפויים מעולים חוץ מטניפר, לדוגמא ציפוי מלונייט שנמצא על שני הסמיטים שלי שנותן מענה פנטסטי להגנה במפני נזקי מזג אויר וחלודה
יש שיגידו שטוב שגלוק יורדת מטניפר שבזמן שמקנה חוזק ועמידות מעולה גם מוסיף פריכות לא רצוייה למתכת שלעיתים נגמרת בסדקים ושברים
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
בטוחני שכל אקדח גלוק מדור 4 יותר עמיד לחלודה מאשר סי.דז. שאדו.
רצוי לשים דברים בפרופורציות.
רצוי לשים דברים בפרופורציות.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור, בדור 4 כבר אין ציפוי טניפר??? אם אכן זהו המצב לא רואה כל בעיה לקנות גלוק אמרקאי.
- סליקאי זהב

glockbuster כתב:
האם יועיל להסביר לי משהו את הניגוד שבמשפט המצוטט?
חוזק ועמידות = פריכות
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
כמה שנים לפני גסטון גלוק, הטבע המציא את החומר הקשה ביותר שלו, הידוע גם בשל פריכותו - זגוגית השן.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tooth_enamel
http://en.wikipedia.org/wiki/Tooth_enamel
אין שום צורך להסביר זאת עובדה
הפלדה של מחלקי הגלוק חזקה להפליא אם אני לא טועה כ64 בסולם רקוול C אך בד בבד פריכה יותר מהמחלקי אקדחים אחרים
לא מעט מחלקי גלוק שפגשו את אמא אדמה מגבהים לא ממש גבוהים מצאו את עצמם סדוקים
ויש עמנו אנשים שראו זאת במו עינהם
הפלדה של מחלקי הגלוק חזקה להפליא אם אני לא טועה כ64 בסולם רקוול C אך בד בבד פריכה יותר מהמחלקי אקדחים אחרים
"Si Vis Pacem Para bellum"
glockbuster כתב:אין שום צורך להסביר זאת עובדה
שאני אבין.... חיזקו אותו ובכך הפכו אותו לפגיע יותר? האם חיזוק הפלדה לרמה שכזו הצדיק את "עקב האכילס" של ההליך - הפריכות?
וליאור, למיטב ידיעתי החומר החזק בטבע הוא היהלום, אבל אם אני טועה אשמח לקבל תיקון.
צודק. תיקון קל - החומר החזק ביותר בעולם החי.
המינוח הנכון הוא ״דרגת קושי״ ככל שפלדה היא קשה יותר כך היא פריכה יותר. גם יהלום הוא החומר הקשה ביותר ... . ברזל נקי ניתן לכופף או לרקע די בקלות , אז מתיכים אותו ומערבבים לתוכו פחמן (תהליך של חיסום) , כך הוא הופך לפלדה - מולקולות הפחמן קטנות ונכנסות לרווחים שבין מולקולות הברזל ובכך מונעות מהן חופש תנועה - ככל שמוסיפים יותר פחמן , מקשים יותר את הפלדה - היא תהיה חזקה יותר , פחות גמישה אבל יותר שבירה. קחו לדוגמא מקדח פלדה hss - הוא מסוגל לקדוח אין סוף חורים בפלדות או מתכות פחות מחוסמות , אך די בתנועה קטנה במימד האופקי בכדי לשבור אותו למס׳ חתיכות ... להלן - פריכות.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:המינוח הנכון הוא ״דרגת קושי״ ככל שפלדה היא קשה יותר כך היא פריכה יותר. גם יהלום הוא החומר הקשה ביותר ... . ברזל נקי ניתן לכופף או לרקע די בקלות , אז מתיכים אותו ומערבבים לתוכו פחמן (תהליך של חיסום) , כך הוא הופך לפלדה - מולקולות הפחמן קטנות ונכנסות לרווחים שבין מולקולות הברזל ובכך מונעות מהן חופש תנועה - ככל שמוסיפים יותר פחמן , מקשים יותר את הפלדה - היא תהיה חזקה יותר , פחות גמישה אבל יותר שבירה. קחו לדוגמא מקדח פלדה hss - הוא מסוגל לקדוח אין סוף חורים בפלדות או מתכות פחות מחוסמות , אך די בתנועה קטנה במימד האופקי בכדי לשבור אותו למס׳ חתיכות ... להלן - פריכות.
לאור ההסבר המלומד אני מתקשה להבין כיצד הפך הגלוק לאקדח הלחימה הפופולרי בעולם. הרי האקדח מאולץ לביצועים קשים בכל מני תנאים קשים, כולל חבטות, נפילות ומכות מכל כיוון.
האם לא היה פה Over kill ביצירת הסגסוגת? עד כמה נודעה בעיית הפריכות?
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 14 אוקטובר 2012, 06:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד