הגבלה גורפת על החלפת נשקים, היתכן?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הגבלה גורפת על החלפת נשקים, היתכן?
כל השרשור עד כה התרכז בתגובה להנחיות האחרונות של המשרד לב"פ, שעיקרה התנגדות גורפת באמצעים אלו ואחרים.
אני רוצה להציע שיטת פעולה שונה וחיובית, שבכוונתי להציגה ביתר פירוט במפגש, ומעלה אותה כאן כחומר למחשבה לקראת המפגש. נקטתי בגישה זו במאבק מול הרשויות בנושא אחר:
לדעתי יש לבחור 2-3 נציגים ולבקש פגישה אישית פנים אל פנים מול יעקב עמית. אני מניח שאם יודגש שאלו נציגים של כמה מאות נושאי נשק, יהיה לו קשה לסרב.
בפגישה כזו נשמע דברים שבדרך כלל אינם מועלים על הכתב, ונראה את המצב מנקודת המבט של המשרד. יחד נוכל להעלות הצעות ורעיונות שעונים הן לשאיפות שלנו והן לצרכים והמטרות של המשרד.
מניסיוני, אני מאמין שכך נשיג יותר.
אני רוצה להציע שיטת פעולה שונה וחיובית, שבכוונתי להציגה ביתר פירוט במפגש, ומעלה אותה כאן כחומר למחשבה לקראת המפגש. נקטתי בגישה זו במאבק מול הרשויות בנושא אחר:
לדעתי יש לבחור 2-3 נציגים ולבקש פגישה אישית פנים אל פנים מול יעקב עמית. אני מניח שאם יודגש שאלו נציגים של כמה מאות נושאי נשק, יהיה לו קשה לסרב.
בפגישה כזו נשמע דברים שבדרך כלל אינם מועלים על הכתב, ונראה את המצב מנקודת המבט של המשרד. יחד נוכל להעלות הצעות ורעיונות שעונים הן לשאיפות שלנו והן לצרכים והמטרות של המשרד.
מניסיוני, אני מאמין שכך נשיג יותר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
רמדישון,
ניסו בעבר, היו פגישות, ואף הגיעו להבנות. אומרים דבר אחד עושים דבר אחר. אני לא מעורה כל כך בפרטים שהיו, מכיוון שאינני זוכר.
משרד הפנים לשעבר, כיום לבטחון פנים מבין רק דבר אחד.
הם לא סופרים אף אחד, כפרטים. יש להם מטרה והיא צמצום בכל דרך אפשרית. ראה לדוגמה את הוועדה עם יואל חסון ורובי הצייד של המגזר הערבי. ח"כ חסון שואל שאלות קשות ונכונות לאורך כל הדרך, ולא מקבל תשובות. סוף סוף, נציג ציבור שפועל כמו שצריך - ולאן הגענו?
ניסו בעבר, היו פגישות, ואף הגיעו להבנות. אומרים דבר אחד עושים דבר אחר. אני לא מעורה כל כך בפרטים שהיו, מכיוון שאינני זוכר.
הם לא סופרים אף אחד, כפרטים. יש להם מטרה והיא צמצום בכל דרך אפשרית. ראה לדוגמה את הוועדה עם יואל חסון ורובי הצייד של המגזר הערבי. ח"כ חסון שואל שאלות קשות ונכונות לאורך כל הדרך, ולא מקבל תשובות. סוף סוף, נציג ציבור שפועל כמו שצריך - ולאן הגענו?
SPS - מתקרב לשלמות...
Cybrosh כתב:רמדישון,
הפורום אינו הבמה להתווכח, אבל בישיבות בכנסת לעולם לא תשמע דברים שיעלו בארבע עיניים. בנוסף, גם לא תקבל תשובות לשאלות ונושאים שהעלית.
אני מציע להשאיר את המשך הויכוח למפגש. העליתי אותו כאן כחומר למחשבה, כאמור על סמך ניסיוני בנושא אחר. גם שם דובר על ישיבות של ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ולאחר מספר פגישות בארבע עיניים שמעתי דברים נוספים והעליתי רעיונות אחרים. אוכל להרחיב במפגש.
רם
ורעיון נוסף.
אם למישהו מהמתכוונים להגיע יש תגי-שם נקיים, טוב יהיה אם יביא כמה למפגש. כל אחד יוכל לכתוב את שמו וכינויו על מנת שנוכל לזהות אחד את השני.
אם למישהו מהמתכוונים להגיע יש תגי-שם נקיים, טוב יהיה אם יביא כמה למפגש. כל אחד יוכל לכתוב את שמו וכינויו על מנת שנוכל לזהות אחד את השני.
רם
רמדישון,
אני לא מנסה להפיל את הרעיון שלך, אבל מדובר על פרוטוקול של וועדה בכנסת שפורסם פה.
תבדוק ותראה עם מי יש לנו עסק.
נועם
אני לא מנסה להפיל את הרעיון שלך, אבל מדובר על פרוטוקול של וועדה בכנסת שפורסם פה.
תבדוק ותראה עם מי יש לנו עסק.
נועם
SPS - מתקרב לשלמות...
נדבר במפגש.
רם
אנחנו לא מכירים בינתיים , אבל אני מניח שרבים מכם כבר לא ילדים וראו בחיים דבר או שניים ... אני יכול להגיד שבכל תחום שאני מבין בו והתקבלו החלטות בוועדות הכנסת - ההחלטה הייתה בלתי מקצועית , ללא ייעוץ אובייקטיבי , לעיתים כל כך הזוייה ... הפרוטוקול נראה כמו מערכון של הגשש. הסיבה הפשוטה והעצובה היא שבעלי ממון ואינטרסים יודעים את השיטה להשפיע על המחוקקים . הצד החיובי שבזה הוא שגם אנחנו יכולים לפעול בדיוק באותה שיטה אם נהיה מסוגלים להשקיע מספיק ממון.
תקראו את זה לדוגמה :
עבר אצלי במייל בעקבות תאונת האופנוע האחרונה , כנראה שככה גם הוחלט לגבי הצבת מעקות הבטיחות בשולי הדרכים
http://knesset.gov.il/protocols/data/ht ... 26-01.html
אאל״ט , אילנה דיין חשפה בזמנו שכל עניין החוק הזה , נדחף ליו״ר וועדת הכנסת ע״י לוביסט ששכר יצרן האפודים . משפטן מטעם הייצרן , אף ניסח את הצעת החוק המקורית וכלל בה סעיף לפיו רק ליצרן אחד מותר יהיה לשווק את האפודים ...
תקראו את זה לדוגמה :
עבר אצלי במייל בעקבות תאונת האופנוע האחרונה , כנראה שככה גם הוחלט לגבי הצבת מעקות הבטיחות בשולי הדרכים
אאל״ט , אילנה דיין חשפה בזמנו שכל עניין החוק הזה , נדחף ליו״ר וועדת הכנסת ע״י לוביסט ששכר יצרן האפודים . משפטן מטעם הייצרן , אף ניסח את הצעת החוק המקורית וכלל בה סעיף לפיו רק ליצרן אחד מותר יהיה לשווק את האפודים ...
- סליקאי טיטניום

אגב, אחד החברים דיבר השבוע עם יועצו של השר לבט"פ, שאל כמה שאלות של "למה". תשובות לא קיבל, אבל כן קיבל טיפ לגבי הגזרה המתוכנת ההבאה. הגבלת גיל רישיונות ל 65. אז לי עוד יש כמה עשרות שנים, אבל ראיתי בתחרויות ירי מעשי, בהן הייתי, כמה יורים שנראו קרובים או מעל הגיל הזה. אז עוד מעט תהיה למשרד הבט"פ גם עבורם הפתעה.
זה עוד לא נגמר והם אכן מאיצים את הקצב. YES THEY CAN
זה עוד לא נגמר והם אכן מאיצים את הקצב. YES THEY CAN
ניר ל כתב:תקראו את זה לדוגמה :
אני יודע שזה נושא רציני.. אבל מזמן לא צחקתי כ"כ חזק מטימטום של אנשים.
אם אני אמות נטול זכויות, לפחות אני אהיה שמח!
ד"א התקנתי לא מכבר חלונות חשמליים באופנוע שלי נגד הגשם.
הטמטום הזה חוגג בכל תחום , גם כשהם מזמינים יועצים חיצוניים , היועץ מייצג לעיתים אינטרס ולא מראה את התמונה כולה .
זו בעיה כשבמקום להתמקד בחקיקה איכותית וממוקדת , פשוט יורים עוד ועוד חוקים ותקנות בלי אבחנה , אנחנו משלמים את המחיר ... ומה יעשה עכשיו שופט שצריך לפרש את כוונת המחוקק ?
זו בעיה כשבמקום להתמקד בחקיקה איכותית וממוקדת , פשוט יורים עוד ועוד חוקים ותקנות בלי אבחנה , אנחנו משלמים את המחיר ... ומה יעשה עכשיו שופט שצריך לפרש את כוונת המחוקק ?
- סליקאי טיטניום

"אגב, אחד החברים דיבר השבוע עם יועצו של השר לבט"פ, שאל כמה שאלות של "למה". תשובות לא קיבל, אבל כן קיבל טיפ לגבי הגזרה המתוכנת ההבאה. הגבלת גיל רישיונות ל 65. אז לי עוד יש כמה עשרות שנים, אבל ראיתי בתחרויות ירי מעשי, בהן הייתי, כמה יורים שנראו קרובים או מעל הגיל הזה. אז עוד מעט תהיה למשרד הבט"פ גם עבורם הפתעה. "
האנטר ידידי,
לא נותר לי אלא לצטט את אחד מפתגמי השירותים היותר נפוצים בצבא, שנכתב אפילו בשירותים של בסיסי צה"ל בלבנון ב-1982 ככה כזה "עתיק" אני ומתקרב לגיל הקריטי שציינת
"עוד לא קם המניאק שיעצור את הזמן"
אז לפני שתדע מה קרה לך תגיע לשם, זה עובר כל כך מהר, תשאל את אלו שראית בתחרויות והם מגיעים בקרוב או עברו כבר, וחןץ מזה גם יורידו ל- 50 או סתם יקחו בכלל כי יראו שזה מצליח, אז אני מציע שתתחיל לדאוג חזק ואולי אפילו כדאי שתתחיל לדאוג אתמול.
אגב יש כבר מועד ומקום למפגש? כ איבדתי את הדרך בשרשור הזה.
שבת שלום,
אבי
האנטר ידידי,
לא נותר לי אלא לצטט את אחד מפתגמי השירותים היותר נפוצים בצבא, שנכתב אפילו בשירותים של בסיסי צה"ל בלבנון ב-1982 ככה כזה "עתיק" אני ומתקרב לגיל הקריטי שציינת
"עוד לא קם המניאק שיעצור את הזמן"
אז לפני שתדע מה קרה לך תגיע לשם, זה עובר כל כך מהר, תשאל את אלו שראית בתחרויות והם מגיעים בקרוב או עברו כבר, וחןץ מזה גם יורידו ל- 50 או סתם יקחו בכלל כי יראו שזה מצליח, אז אני מציע שתתחיל לדאוג חזק ואולי אפילו כדאי שתתחיל לדאוג אתמול.
אגב יש כבר מועד ומקום למפגש? כ איבדתי את הדרך בשרשור הזה.
שבת שלום,
אבי
- סליקאי ארד

אבי היקר,
אתחיל מהסוף. המפגש יתקיים בחמישי הבא, 15.11, ב 7 בערב במטווח דני הי.
לגבי "להתחיל לזוז", אותי לא צריך להמריץ אני פועל למרות שיש לי עשורים עד 65 והתבחין שלי לא נפגע בגזרות אחרונות. לי מוזרה העדישות של חלק לא קטן מאלה שהתחבין להם אכן נפגע, אבל אין לי רצון לפתוח את הנושא הזה מחדש, כל מה שיש לי להגיד כבר אמרתי.
אתחיל מהסוף. המפגש יתקיים בחמישי הבא, 15.11, ב 7 בערב במטווח דני הי.
לגבי "להתחיל לזוז", אותי לא צריך להמריץ אני פועל למרות שיש לי עשורים עד 65 והתבחין שלי לא נפגע בגזרות אחרונות. לי מוזרה העדישות של חלק לא קטן מאלה שהתחבין להם אכן נפגע, אבל אין לי רצון לפתוח את הנושא הזה מחדש, כל מה שיש לי להגיד כבר אמרתי.
האנטר,
מותר גם פעם להגיד משהו קצת פחות ברצינות ואני מניח שציטוט מדברי חכמים בשירותים של הצבא, זה לא משהו שצריך לקחת ממש ברצינות.
וזה שאנחנו כבר מזמן אחרי הרגע האחרון גם זה ברור לי לפחות כמו שלך.
17 שנים עברו מאז שהתחילו התקנות המגבילות והמצמצמות וכשאני כותב את זה בעצמי זה נראה לי כמו אך לפני כמה שנים, וכן הזמן טס וכל יום בחוסר מעש הוא איחור נוסף.
אני אעשה כל מאמץ להגיע למפגש.
מה הכתובת שניתן להזין ב- GPS?
תודה ושבת שלום,
אבי
מותר גם פעם להגיד משהו קצת פחות ברצינות ואני מניח שציטוט מדברי חכמים בשירותים של הצבא, זה לא משהו שצריך לקחת ממש ברצינות.
וזה שאנחנו כבר מזמן אחרי הרגע האחרון גם זה ברור לי לפחות כמו שלך.
17 שנים עברו מאז שהתחילו התקנות המגבילות והמצמצמות וכשאני כותב את זה בעצמי זה נראה לי כמו אך לפני כמה שנים, וכן הזמן טס וכל יום בחוסר מעש הוא איחור נוסף.
אני אעשה כל מאמץ להגיע למפגש.
מה הכתובת שניתן להזין ב- GPS?
תודה ושבת שלום,
אבי
- סליקאי ארד

עדכון חשוב
לאור היענות גבוהה יחסית (לא רק בפורום הזה) ומס' הצפוי של המשתתפים העולה על20 (שוב, אלה שאמרו שיגיעו) , ולאור בקשות חוזרות ונשנות של הקהל להעתיק את מיקום הפגישה למקום מרכזי יותר, ולאחר שיחה עם רון ממטווח קיסריה שהציע להיפגש אצלו (תודה), הפגישה תיערך במטווח קיסריה מועדון TACTICAL ZONE בכיתת לימוד שהיא עד 40 איש.
קישור למפה: http://www.d.co.il/28505350/36540
מועד ושעה- ללא שינוי: 15.11.12 בשעה 19, נא לא לאחר.
בפגישה לא יוגש כיבוד כבד כדי לא להפוך את המפגש לחפלה, אלא שתיה קלה.
בהזדמנות זו אני שוב רוצה להודות לבעלי מטווח גניגר על כך שהציעו את המיקום הראשוני לפגישה (ליד עפולה), ומתנצל שאנו לא נפגשים שם.
לאור היענות גבוהה יחסית (לא רק בפורום הזה) ומס' הצפוי של המשתתפים העולה על20 (שוב, אלה שאמרו שיגיעו) , ולאור בקשות חוזרות ונשנות של הקהל להעתיק את מיקום הפגישה למקום מרכזי יותר, ולאחר שיחה עם רון ממטווח קיסריה שהציע להיפגש אצלו (תודה), הפגישה תיערך במטווח קיסריה מועדון TACTICAL ZONE בכיתת לימוד שהיא עד 40 איש.
קישור למפה: http://www.d.co.il/28505350/36540
מועד ושעה- ללא שינוי: 15.11.12 בשעה 19, נא לא לאחר.
בפגישה לא יוגש כיבוד כבד כדי לא להפוך את המפגש לחפלה, אלא שתיה קלה.
בהזדמנות זו אני שוב רוצה להודות לבעלי מטווח גניגר על כך שהציעו את המיקום הראשוני לפגישה (ליד עפולה), ומתנצל שאנו לא נפגשים שם.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד