קניית תחמושת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קניית תחמושת

על ידי dov123456 » 28 אוקטובר 2012, 12:30

קניתי נשק מיד שניה, הבנאדם אמר לי שיש לו כדורים להביא לי (9 מ"מ, אגב). אחרי שכבר עשינו את כל ההעברה (מדובר בנשק ראשון) התברר שיש לו רק 9 כדורים. את כל השאר הוא בזבז במטווחים בצבא.
עכשיו השאלה היא איך עובד ההליך של קניית תחמושת. לפי מה שמישהו אמר לי, מהרגע שהוא עשה העברת בעלות אליי, רשום אוטומטית במשרד הפנים שיש לי 50 כדורים, ואם עושים אצלי ביקורת (מכל סיבה שלא תהיה) אני עלול להסתבך בגלל זה. זה נכון?
שאלה נוספת - מה ההבדל בין תחמושת צבאית לאזרחית? זה אבקת שריפה שונה או משהו כזה?
תודה מראש ושבוע טוב כולם!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קניית תחמושת

על ידי taurus609 » 28 אוקטובר 2012, 13:17

אני לא רוצה להבהיל אותך ידידי אבל ככל שתוכל תמהר להשיג מאותו אדם הצהרה שהוא העביר לך רק 9 כדורים. כי אם היה פשע עם הכדורים החסרים ואי אפשר להוכיח את הזמן המדוייק של הפשע והאקדח נמצע אצלך אז אתה בבעיה לא קטנה אם חסרים לך כדורים ואתה לא יכול להוכיח שהוא הביא לך רק 9 ...
שנית הייתי ממליץ גם לפנות במהירות האפשרית למשרד לבטחון פנים לייעוץ דחוף בנושא.
לגבי תחמושת צבאית לא מומלץ באקדח פרטי בשום אופן. א' כי זו גניבה מצה''ל, גניבה בכל המובנים והנתפס יועמד לדין, והעונשים כבדים מאוד.
שנית כי הכדורים של צה''ל מיוצרים לצורכי נשקי הצבא ובהתאם לדרישות של צה''ל ומכיוון שאני לא יודע איזה נשק יש לך אני ממליץ שתתרחק מהם. (כנ''ל לגבי כדורים של משטרת ישראל)
Russian roulette is not the same without a gun
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun

Better to have it and not need it than
To need it and not have it
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 28 אוקטובר 2012, 13:34

מזל שלא שכנעת אותו שגם רצחו את ארלוזורוב עם האקדח הזה.

דב,
מוכר הנשק לא מחוייב להעביר לידיך 50 כד' וגם לא כדור אחד, האמת? אסור לו למכור לך אותה כלל אם לא סיפקת לו רשיון למכירתה.
בעת קבלת הרשיון החדש, היית אמור לקבל היתר לרכישת תחמושת, איתו היית יכול לרכוש 50 כד' בחנות, אתה יכול לגשת שוב ולקבל את ההיתר הנ"ל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי hk765 » 28 אוקטובר 2012, 17:54

ההבדל בין תחמושת אזרחית לצבאית הוא בדיוק כמו ההבדל בין רכב אזרחי לצבאי.

תחמושת צבאית היא של הצבא ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 28 אוקטובר 2012, 22:55

לגבי ענין התחמושת החסרה +1 לתשובה של וובי .
לענין תחמושת צבאית מול אזרחית -התחמושת המיוצרת עבור צבא במפורש היא תחמושת בסטנדרט שהוגדר ע"י ארגון/ברית נאט"ו מדובר בתחמושת עם קליע של 124 גרין ולחץ תחמיש מעט גבוהה מה+P המסחרי .
קימים המון כלים בעולם שנבנו במיוחד כדי לירות עשרות אלפי כדורים כאלו ללא שום סכנה ממשית ומנגד יש הרבה כלים שלא בנוים לכך בעיקר מודלים ישנים משנות ה80 ומטה .
בקיצור אם יש ספק אין ספק מבחינה בטיחותית .
לצד זה יש כמובן את אלמנט הגנבה שאומנם אני לא שמעתי מעולם על אזרח שעמד לדין בשל כך שהיו ברשותו כמה כדורים צבאים אוו משטרתים אבל לכל אחד שי את המצפון שלו בנושא .
לגבי כדורים ברשות צה"ל כיום ממה שאני יודע כיום כמות הכלים בשרות שיורה 9 מ"מ היום כל כך
נמוכה שהצבא שפוט קונה עבור היחידות הספציפוית הללו תחמושת מספקים אזרחים כלומר בדיוק
את התחמושת שאני ואתה רוכשים מעבר לדלפק בחנות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pildus2 » 29 אוקטובר 2012, 09:18

על מנת לקבל את ההיתר לרכישת 50 כדורים, עליך להציג שטר מכר לתחמושת מסוחר נשק מורשה.

גש לסוחר הנשק הקרוב לביתך ובקש ממנו שטר מכר שכזה, ואז תיגש למשרד הבט"פ על מנת לקבל את ההיתר לרכישת תחמושת (מהסוחר שהנפיק לך את שטר המכר בלבד!)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 30 אוקטובר 2012, 09:50

התחמושת הצבאית הסטנדרתית היא 115 גריין, הכדור יותר אמיד ללחות ולכלוך, והמהירות לוע מעט יותר גבוהה-בהחלט יתכן p+ על זה לא יודעים לתת לי תשובה, לעומת זאת יש סימון מיוחד לכדור נטו 124 גריין p+ , אבל הכדור הזה לא ממש נפוץ.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 30 אוקטובר 2012, 20:57

סימן + מוקף בעיגול על הכרכוך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 31 אוקטובר 2012, 08:30

רועי 357 כתב:התחמושת הצבאית הסטנדרתית היא 115 גריין, הכדור יותר אמיד ללחות ולכלוך, והמהירות לוע מעט יותר גבוהה-בהחלט יתכן p+ על זה לא יודעים לתת לי תשובה, לעומת זאת יש סימון מיוחד לכדור נטו 124 גריין p+ , אבל הכדור הזה לא ממש נפוץ.

התחמושת הצבאית הרגילה (קליע אפור) היא תחמושת 115 גריין רגילה שאתה יכול למצוא על המדף. לא +P ולא נעליים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 31 אוקטובר 2012, 14:42

יש הבדל מהותי במהירות לוע בין תחמושת תע"ש צבאית ואזרחית, כמו גם ברתע האקדח.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 31 אוקטובר 2012, 15:41

איתמר
קליע אפור היא תחמושת משטרתית לא צבאית ,הצבאית של תע"ש יכולה להופיע אוו בלי סימון בצבע בכלל אוו עם ראש שחור .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מטווח מטולה » 08 נובמבר 2012, 10:59

תחמושת צבאית ומשטרתית מסומנת באפור / סגול /שחור /תכלת . כל צבע מסמל סוג תחמושת אחר ( אחמונים / מבצעי / תת קולי ) אך זה לא משנה כרגע מה שמשנה זה שאזרח לא רשאי לשאת תחמושת כזו משום שזה רכוש צה"ל / משטרה בדיוק כמו שלאזרח אסור להחזיק בבית חרמונית או שק שינה צבאי .
לגבי החזקת התחמושת בבית ברשיון שקיבלת רשום שאתה רשאי להחזיק עד 50 כד' ולא בדיוק 50 כד' . עצה שלי היא שתיגש לסוחר נשק קרוב למגורייך בקש ממנו שטר מכר ל 50 כד' , תקבע תור במשרד לבט"פ תקבל רשיון לרכישת תחמושת , עם הרשיון תיגש שוב לאותו סוחר נשק ותרכוש לך 50 כד' ( תוכל להתייעץ בסוחר הנשק לגבי סוגי תחמושת שונים - רגיל, +P+ , +P , הולופויינטים למינהם וכו'...

בהצלחה תקפיד על הבטיחות ותהנה מהנשק
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 08 נובמבר 2012, 11:20

דב, כשקיבלת את הרשיון מהמשרד לביטחון הפנים, האם קיבלת גם דף בעל רקע כתום שעליו כתוב "רשיון למכירת תחמושת"?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 08 נובמבר 2012, 11:48

מטווח מטולה כתב:לגבי החזקת התחמושת בבית ברשיון שקיבלת רשום שאתה רשאי להחזיק עד 50 כד' ולא בדיוק 50.

אצלי ברשיון פלסטיק אין שום איזכור לתחמושת ובדף החידוש נכתב "רשיון זה מהווה רשיון גם ל50 כדורים כמות אחרת מאושרת מחייבת ברשיון נפרד "
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד