התלבטות - קניית אקדח ראשון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: התלבטות - קניית אקדח ראשון

על ידי higt-power » 12 נובמבר 2012, 10:47

ניר ל כתב:דבר ראשון , וותרו על הציניות . מותר לאחרים להחזיק בדעה שונה משלכם וזה לא דבר רע.
מה גם שלא מדובר באמת אחת ומוחלטת - אחרת כבר מזמן היה רק קוטר אחד מקובל וכל השאר היו נעלמים.

ואולי העובדה שמאות ארגונים חמושים בעולם בוחרים ב9מ"מ ומצד שני את אלו שבוחרים 0.45 אפשר ליספור על האצבעות אומרת משהוא ?!

ניר ל כתב:לגבי הבחירה האישית שלי - גם אני הלכתי אחרי העדר וקניתי את "האקדח הנכון" , זה לא אומר שלא טעיתי. האקדח הראשון שקניתי היה סיג 226 כי זה מה שנחשב אז לכלי האולטימטיבי, בפועל עלה הון והתגלה כלא פרקטי בעליל. גם הרכישה של הגלוק הנוכחי הייתה שגויה - יכולתי לוותר על עניין הקומפנסטור - אם יש לו איזושהי יעילות באקדח הזה , היא בוודאי לא נוגעת לרמת המשתמש שלי, בינתיים זה סתם מלכלך יותר.

תן לי להבין ,שתי הבחירות שבחרתה בתחום הנשק היו למעשה רעות ,אז אתה מיעץ לאחרים עצות שאתה בעצמך לא מוכן לקבל ?!
זה כמו כל אותם משקיעים שאיבדו את התחתונים בבורסה ואז הפכו ליועצי השקעות ,לא?!

ניר ל כתב:דבר נוסף - אני לא מוצא הבדל ברתע בין גלוק 21 לגלוק 19 ,זה לא אומר שאין, רק שאני לא רגיש אליו. בפעם הראשונה שהחזקתי 21, יריתי יותר טוב מאשר עם ה 19 שלי, בדיעבד הסיבה היתה היקף הקת ככל הנראה. לעומת זאת - כאשר יריתי בטעות מחסנית +P+ של תחמושת שאני נושא ביומיום, הרגשתי את זה באופן מוחלט - הנשק בעט והרשף סינוור , מוכן להתערב על כך שזה היה הרבה יותר קופצני מתחמושת 45 . אותי לפחות זה מאד בילבל.

בכל התערבות יש פטי אחד ורמאי אחד ,אז אני יחסוך לך את הפסד בהתערבות.
לכדור הכי חזק ב9מ"מ פרבלום יש כ25% פחות אנרגית רתיעה חופשיתמאשר לכדור ה0.45 הכי בסיסי .
נכון יש ענין של רגישות לרתע אוו "רתע מורגש" והוא פונקציה של הרבה מאד גורמים ויש דרכים
טכניות להפחית את הרתע המורגש .
עדין את הסיפור שאתה לא מרגיש את ההבדל בכלל שמור למחדשי הרשיונות בקו הירי ,כל מי שמתנסה מספיק בירי בקליברים שונים באופן קבוע יודע שיש גם יש ולא משנה כמה אתה רגיל לרתע .

ניר ל כתב:נקודה שלא התייחסתם אליה היא כאמור עניין האימונים בתחמושת FMJ 115 או 124 גריין לעומת נשיאת תחמושת מחוזקת ביומיום. במטווחים אסור להתאמן בתחמושת HP וכמו כן היא יקרה הרבה יותר מתחמושת 0.45 , אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?

אתה צודק ,אכן ההתנהגות של האקדח שונה עם כדורים מחוזקים ובהחלט עלולה לבלבל יורה לא מנוסה אוו מיומן ,יחד עם זאת ליורה אפילו בכושר סביר פלוס זאת בעיה קטנה אוו במילים אחרות הוא עדין מסוגל לפגוע מספיק טוב ומספיק מהר במטרה במרחק סביר .
הוכחנו את זה לעצמנו בכמה מפגשים של הסליק בעבר .

נכון הוא גם שרוב המטווחים הסגורים אוסרים על ירי של תחמושת HP בתחומם ועל כן בכל פעם שאתה רוצה לרענן את תחמושת הכוננות שלך זה חתיכת פרוצדורה .
אתה צריך ללכת למטווח שיש לו חומת מפגע מעפר לירות שם את הכדורים HP ,לא בטוח שיהיה לו את הכדורים שאתה רוצה במלאי ואז אוו שתדאג מראש שיזמין לך אוו שתחליף בFMJ ואז תלך למטווח שיש לו במלאי את אלו שאתה רוצה ......

למרות כל זה אני עדין מעדיף כדור שאני יודע שהוא נותן לי כושר עצירה הרבה יותר טוב מכדור FMJ רגיל אבל כן אני יכול להבין את הרציונאל מאחורי אלו שבוחרים אחרת .
אבל להשוות כדור 0.45 FMJ לכדור HP 9 זה בערך כמו להשוות מלפפון לעגבניה .
אתה בוחר לא ללכת על HP בגלל העלות ,בגלל שלא תמיד זמין מה שאתה רוצה ,בגלל שאתה מעדיף לשאת את אותה תחמושת שהתאמנתה איתה ,בגלל שאתה מאמין שהFMJ יזין בצורה יותרה אמינה בנשק שלך אוו כל סיבה אחרת ,מצוין אחלה תחמושת 9מ"מ FMJ .
היא לא פחות טובה מזאת של ה0.45 אולי אפילו יותר זולה יותר ותמיד זמינה בכל מטווח.
כמו שאמרתי כבר בתגובה הראשונה ל0.45 אין שום יתרון מצד שני יש לו כמה חסרונות שאותם מניתי אז למה ללכת לשם ??

ניר ל כתב:בעניין סטטיסטיקות על כושר עצירה - זה טוב ויפה, על בלוק של ג'לטין זה גם נראה משכנע . ראיתם בעיניים אנשים שנפגעו מהקליעים האלה ? תענו לעצמכם בכנות על השאלה - אם הייתם צריכים לספוג קליע בבטן או באחת הזרועות - איזה הייתם מעדיפים ?

ואתה ראיתה נגיד ל10 אנשים שנפגעו מ9מ"מ מול 10 כאלו שנפגעו מ0.45 בלבן של העיין כדי שתהיה לך פרספקטיבה מינימלית ??
אני בטוח שלא!
אתה מוכן להיפגע אפילו מ0.22 קצר באגודל ??
אני בטוח שלא !
בקיצור דמגוגיה זולה !

ניר ל כתב:אני שולח אותו לירות כמה מאות קליעים כדי להתרגל לנשק ולא משנה לאיזה נשק, ההבדל הוא 20 - 30 ש"ח לקופסה בפעם האחרונה שבדקתי, להגיד שיוציא מאות ש"ח יותר בכל ביקור ... (ציטוט שלו) , יורה טיפוסי גם אם יורה קצת מעבר לחידוש רשיון, לא צריך להתרגש לא מהבדלי המחיר ולא מהבדלי הזמינות, זו כבר סתם דמגוגיה.

30 ש"ח לחבילה אחרי 6 חבילות מיתרגם ל180 ש"ח שזה יותר מ חבילת תחמושת 9מ"מ נוספת .
דמגוגיה ?!
לא מטמטיקה !
עלות ממוצעת כל טיול למטווח 40-70 ש"ח שכירת עמדה +140 ש"ח ל50 כדור 9מ"מ =180-210 ,אם תרצה לירות 100 כדור זה כבר 320-350 ש"ח .
בספר שלי 2X100 זה 2 מאות ,אומנם עבר הרבה זמן מאז הבחינה שלי בלשון אבל אני די בטוח שזה ככה.

וסיום הענין הזה של ה"יורה טיפוסי" ,שלי לפחות אין מושג מי זה ,לא צריך להתרגש ההבדלי זמינות .
מתי בפעם האחרונה ניגשתה למטווח ואמרו לך מצטער אין לנו תחמושת בשבילך ?
התרגשתה אוו לא ?
בודאי שלא כי לך זה לא קורא אתה הולך עם 9מ"מ, את עצות אחיתופל אתה שומר לאחרים !

ניר ל כתב:סתם אנקדוטה בנוגע לברטה 0.22 המיתולוגי -
אני מכיר עשרות אנשים שהחזיקו כזה אקדח להגנה עצמית אף אחד מהם לא שמע על אלכס אלירז,זוכר היטב את הטענות שלהם -

א. למרדכי רחמים היה כזה והוא חיסל איתו 5 מחבלים ב 3 יריות מ 50 מטר מחלון של מטוס נוסע...

כמו שאמרתי אז כמו היום, אז היו כאלו שרצו כמו של מרדכי היום רוצים כ"ד (כמו של דוד) ומאותן סיבות .
גם אז היו כל מיני "מומחים" "ויועצים" ......
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 12 נובמבר 2012, 12:46

השקעת כ"כ בתגובה , אז אטרח ואענה , למרות שמראש כדאי שנסכים שאנחנו לא מסכימים.

לא אתה ולא אף יורה ששרוט מספיק בשביל להפגין כאן נוכחות רבת שנים ולהשתתף במפגשי "הסליק" . הוא דוגמה מייצגת למשתמש המצוי .

אני לעומת זאת, על אף שחזרתי בשנים האחרונות לאהבה ישנה מאד שלי, בהחלט זוכר מצויין איך זה לירות לעיתים רחוקות עד כדי חידושי רשיון. יודע ש"מורעלים" יש מעט מאד (בוא ונראה כמה יגיעו ביום חמישי) , יודע ורואה בלי סוף כמה זמן לוקח למי שאיננו מאד מיומן להוציא כדור ראשון ומה הסיכוי שלו בכלל לפגוע אפילו בצמד מ 0.22" .

לא יודע ולא מזלזל ברקע של אף אחד כאן , לא יודע בכמה סיטואציות נאלצתם לשלוף נשק באזרחות ומתי לאחרונה חוויתם סכנת חיים אמיתית ומוחשית .
מחזיקי הנשק שאני רואה מסביבי , רובם המכריע ללא הכשרה וזה כולל קציני צבא בכירים או זוטרים במיל' שרכשו אקדח כי בקרייה זה היה יותר נוח מ"עוזי" או M-16 . רובם המכריע לא היה היה בחייו במצב של סכנת חיים מוחשית ויכול לדעת שלא יקפא על מקומו במצב כזה.
רובם המכריע נושא תחמושת FMJ מהמטווח הקודם לחידוש רשיון, לוקח לו סביב 10 שניות להתחיל לירות במטרת נייר נייחת מ 7 מטרים ולפגוע בכדור ראשון. על ירי מהיר שגם פוגע במטרה , אין על מה לדבר.

אם יסתער עליו מחבל חמוש בהפתעה , או שיקפא, או שיתעשת ויספיק לשלוף ולירות מטווח מאד קצר עד כדי מגע. אם יותקף מרחוק ולא יפגע - יברח או יסתתר (לפחות לא ימות כמו כלב עם ווידוא הריגה... )
אף אחד לא מצפה ממנו, יתרה מכך - אסור לו , לנהל אש / מרדף/ חילוץ או כל דבר שעשוי לסכן את סביבתו.

זה טוב להיות מיומן מספיק בכדי לשלוף ולהספיק לירות יותר מפעם אחת בתוקף מסתער שיודע שהוא כבר מת ולא רק שאיננו מפחד, הוא גם לא מרגיש שום כאב. אבל לציבור הרחב של מחזיקי הנשק , אין את זה.
אז אני ממשיך להחזיק בדעתי שעדיף להכות עם אגרוף יותר גדול וכבד .

את "עיצות האחיטופל" שלי אני בהחלט איישם ברגע שאוכל להחזיק בשני רשיונות נשק, בלי חתונה קתולית עם התאחדות הקליעה.

לגבי בחירה של צבאות או ארגונים - מה הקשר ביכלל ?
אם אתה מכיר התנהלות מוסדית כלשהי, לאו דווקא בתחום הנשק , אז תדע בוודאי שהשיקולים הם מאד רחבים , המטרות והצרכים שונים לחלוטין.

לגבי הבדלים בירי תחמושת מטווח לעומת תחמושת HP מחוזקת כגון ריינג'ר T או הידרה-שוק, +P+ . מסכים שמדובר בתחושות סובייקטיביות ולא מדעיות .
תנקוב מקום ושעה , אני תורם את הנשק שלי (19C) , תחמושת +P+, תחמושת FMJ ובנוסף לכך מביא איתי קצין מילואים קרבי פעיל , שמחזיק אקדח 25 שנים ויורה רק בחידוש רשיון. צריך מטווח מתאים שמחזיק גלוק 21 ונתפלל ביחד שתחמושת 0.45 לא תאזל מהמדפים .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 12 נובמבר 2012, 12:55

1. מרבית נושאי כלי הירייה מאומנים מעל ומעבר לרמה של מרדכי אנילביץ' ז"ל, לדוגמה.
2. בהערכות הסיכונים שלי בתור אזרח תמיר, תמים ועדין, אני חש שיש היום בישראל יותר סיכוי לתקיפה המונית על זולתי מאשר תקיפה אישית נגדי. ייתכן שאנשים רבים אחרים חושבים כך. אין לי בעיה שמישהו יישא כלי ירייה גם אם הוא אינו רגיל לתפקד אם תוקפים אותו אישית. גם אזרח שקופא בזמן שלוקח ל"דוקר המצוי לרוץ 21 רגל" יכול להציל חיים של עשרות אנשים אם הוא חמוש והתוקף אינו יודע זאת.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 12 נובמבר 2012, 13:59

ניר, סליחה אבל לא הבנתי מוסר ההשכל של כל הנאום בתגובה האחרונה שלך .
מה המסכנה ?
עזוב אותך מאקדחים קח נבוט ?
מזה משנה גם ככה לא תצליח לעשות כלום ?
אוו סוג של "מה עוד נאמר שלא נשאר מה להגיד "?

גם לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להוכיח בניסוי שאתה מציע ?
שאין רתיעה חופשית ?!
כשתצליח להוכיח את זה תקבל פרס נובל .
שניתן לירות ב0.45 גם עם מידת מיומנות נמוכה ?
שמי שאין לו מיומנות לא פוגע ממילא ?
כמו שאמרתי קודם חבל לי לבזבז לך את הכסף ,אני מוכיח לי את ההבדלים כל פעם מחדש כבר
עשרות פעמים .
רוצה בכל זאת לבזבז כסף ?
אין בעיה אני מוכן להביא פאקט מדידה ומצלמה ולהראות לך עד כמה התגובה שלך עצמך שונה
בכל אחד מהמצבים גם אם אתה חושב שלא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 12 נובמבר 2012, 14:25

ליאור45 כתב:1. מרבית נושאי כלי הירייה מאומנים מעל ומעבר לרמה של מרדכי אנילביץ' ז"ל, לדוגמה.
2. בהערכות הסיכונים שלי בתור אזרח תמיר, תמים ועדין, אני חש שיש היום בישראל יותר סיכוי לתקיפה המונית על זולתי מאשר תקיפה אישית נגדי. ייתכן שאנשים רבים אחרים חושבים כך. אין לי בעיה שמישהו יישא כלי ירייה גם אם הוא אינו רגיל לתפקד אם תוקפים אותו אישית. גם אזרח שקופא בזמן שלוקח ל"דוקר המצוי לרוץ 21 רגל" יכול להציל חיים של עשרות אנשים אם הוא חמוש והתוקף אינו יודע זאת.

מסכים עם כל מילה ואלו סיבות מספיק חשובות בעיניי בכדי לאפשר לאזרחים ישרים לשאת נשק גם אם הם לא מגיעים לרף של רמבו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 12 נובמבר 2012, 15:16

היגט פאוור , סתם מסקרנות , מה פירוש היוזר שלך ?

איזה מסקנות אתה רוצה לקבל ? אלו וויכוחי סרק עקרים ועתיקים שקיימים בטח 100 שנים .

נתחיל בזה שהצעתי לפותח השרשור לא לשלול גלוק 21 אם יפול עליו בזול ואתה עפת עליי כאילו רצחתי את ארלוזורוב .
נמשיך בזה שאני עדיין דבק בגירסתי שמרבית הטענות שלך נגד , אם לא כולן , לא רלבנטיות למקרה של 90% ממחזיקי אקדח ברשיון שאינם יורים מקצועיים.

ונסיים בזה שלמרות כל מה שקראתי ואמשיך לקרוא בנושא , עדיין לא אשתכנע שכדור 9 מ״מ איננו נחות מכדור 0.45 לצורך נטרול תוקף מסתער . לא תהיה לי אולי דרך להוכיח את זה מדעית , אבל את ההוכחות שהייתי צריך קיבלתי החל ממקרה צ׳רלי שלוש שנגע לי באופן אישי , דרך כל מני כדורים שפגעו בכל מני אנשים אחרים . המשך הדיון בנושא זה באמת מיותר.

לגבי הניסוי - לא אמור להוכיח כלום . מעניין אותי לראות מהצד אם יש משהו בתחושות הסובייקטיביות שלי או שהיה זה חלום.
בכוונה ציינתי גלוק , זה נשק שהצלחתי מהפעם הראשונה שהחזקתי אותו , לחזור לתמונת כוונות ולקבץ יותר טוב בירי מהיר , מאשר באקדחים שהיה לי נסיון איתם . גם ירי 0.45 בגלוק מרגיש לי שונה לחלוטין מבנשק אחר . תקרא לזה אנרגיית רתיעה חפשית או איך שאתה רוצה , אבל הדרך שזה עושה מהקנה לגוף ולידיים היא שונה . גם לגבי התחושה בירי התחמושת החזקה שיריתי בטעות , אין לי הרבה ספק , ההבדל נובע אולי ממשקלים שונים בין ה 19 ל21 וקבוע קפיץ שונה , לא בדקתי את העובדות . 
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 12 נובמבר 2012, 15:34

כדי להשביע את הסקרנות ,השם משתמש הוא על שם האקדח שאני נושא כאשר הסליק נפתח התבקשנו לעבור מפורום "שוק הנשק" שהיה הבית הקודם והיו המון בעיות ככה שרק בפעם השמנית אוו משהוא כזה ובשעה 01:13 לפנות בוקר הצלחתי להרשם לאתר בשעה טובה אבל עם שגיאת כתיב מאז זה נשאר בדיחה קטנה בין ותיקי הפורום ,אז האני HIGH-POWER ה FN הדיסלקטי .

מאז הכלי שמצולם בתמונה האישית גמר את חייו בצורה טבעית עם סדק בצינה מאיפות חומר ויש מחליף .

וכן בהחלט אפשר לסכם את הדיון הזה ב
לא בדקתי את העובדות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 12 נובמבר 2012, 16:12

לא ניתן לסכם בכך את הדיון .

הסיבה היא שבמקרים המדוברים אין עובדות ואין תשובות מדעיות חד משמעיות .

אם משקל הצינה וקבוע הקפיץ בגלוק 21 גבוה מבגלוק 19 , זה משהו שאפשר לבדוק עובדתית וכנראה שזה יסביר למה הרתע בו עשוי להיות מורגש פחות או בקירוב לגלוק 19 שיורה תחמושת בלחץ גבוה מזו שתוכנן לירות . ( כן אני יודע שהוא תוכנן להיות מסוגל לירות תחמושת כזו בלי להתפרק וזאת לא הכוונה ) .

לגבי מקרים של פגיעות תחמושת שעליהם מסתמכים במיני סטטיסטיקות - לא ניתן להרוג בן אדם פעמיים, כמו שלא ניתן לשאול את צ׳רלי שלוש הי״ד אם ירה לרגליים או לראש וגם סיטואציות שחוזרות על עצמן בדמיון רב , הן אף פעם לא זהות בכל הפרמטרים למעט סוג הקליע. אז אני לא רואה בהן עובדות .  
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 12 נובמבר 2012, 17:19

אווהוווו
עכשו אנחנו נכנסים לשלב של אם לסבתה היו גלגלים היא היתה אופנוע אוו סקטבורד .
נו באמת !!
רוצה לראות ש0.45 בועט חזק יותר ואת כל מה שאמרתי ?
יופי !,קח אקדח שאתה רוצה גלוק בול לא ממש משנה תמדוד תשקול תעשה מה שאתה רוצה ,בסוף תעשה את הניסוי שצינתי קודם אתה תראה את זה בוודאות .

אין עובדות מדעיות איזה כדור יותר טוב ?
יופי ! עד שתצליח לערוך מחקר פסודו מדעי שיראה שאכן כדור 0.45 בקמיצה עוצר מחבלים מזן סורי בלדי ב 1000% הצלחה יש לו בעיקר במצב שוק הנשק בארץ נכון להיום רק חסרונות ו0 יתרונות .

זה שלך יש פנטזיות על הקליבר זה לא ממש קשורות לענין ,כל מה שאני אומר זה שלא תשים מכשול בפני עיוור בעיקר שאתה בעצמך לא מוכן ללכת בעצה שאתה נותן .
אתה כל כך מאוהב ב1911 אבל ממש חייב כלי קטן , יש בול אולטרה X ב0.45 יש גם גלוק 30 ו36 למה אתה לא קונה אחד מהם ??
ממילא כמות תחמושת לא חשובה, כי אין חשיבות אפילו לכדור השני לדברך.
אוו כי 25 מלקות על גב של מישהוא אחר כואבות פחות ......
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 12 נובמבר 2012, 19:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 12 נובמבר 2012, 17:36

טוב, אני מודה שאתה קשקשן יותר גדול ממני

נכנעתי
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Igalah » 13 נובמבר 2012, 00:35

אנשים, אין צורך להכנס לוויכוחים מיותרים.. בטח שלא על שאלה די פשוטה..
בבוא הזמן אני אגיע למטווח ואתנסה בכל מה שהוצע אן ואגיע להחלטה סובייקטיבית.
אני מניח שלכל אחד יש העדפות משלו..
Everything is always okay at the end. If it's not, then it's not the end
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד