הוצאת רישיון ורכישת אקדח ראשון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הוצאת רישיון ורכישת אקדח ראשון

על ידי RAJON » 19 נובמבר 2012, 17:16

שלום לכולם,

ראשית, אני קורא פה כבר כמה חודשים ומאוד נהנה ממאגר הידע העצום כאן, אז תודה.

לענייננו,
אני מתעתד להוציא רישיון לאקדח בעילת ישוב זכאי. בטופס הבקשה ראיתי שיש לצרף צילום של תעודת מילואים, אך למרבה הצער התעודה שלי לא שרדה והשלישות לא הראתה מאמץ מיוחד להחליף אותה. לבעלי הניסיון כאן, עד כמה זה קריטי לצרף צילום של התעודה? במידה ולתעודה חשיבות גדולה, מה ניתן לעשות לאור המצב? האם יש מסמך חליפי שניתן להציג (כמו זימון קריאה למילואים או משהו מהסגנון)?

שאלה שניה: ראיתי באתר המשרד לבט"פ שיש אפשרות לשלוח את הבקשה בדואר. האם זה נכון? האם אצטרך בכל מקרה לגשת ללשכת הרישוי המחוזית?

שאלה אחרונה: את האקדח עצמו אני אבחר לאחר שאתרשם ממקור ראשון ואנסה להתאים למאפיינים האישיים שלי (קראתי את המאמר). לאחרונה נתקלתי בכל ערכות ההסבה כמו RONI ושות'. אשמח לדעת (מבעלי הניסיון) מה היתרונות והחסרונות של כל ערכה ואיפה (באזור הצפון) ניתן לרכוש/ להתרשם מהערכות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הוצאת רישיון ורכישת אקדח ראשון

על ידי אקדוחן » 19 נובמבר 2012, 21:52

ברוך הבא לגבי שאלתך הראשונה רצוי לבקש מהשלישות להנפיק תעודה חדשה כדי לא לעורר "מתים" בלשכת רישוי כלי יריה, או לנסות עם תעודת מילואימניק פעיל במידה ויש, הרי שגם עליה פרטייך האישיים. לשאלתך השנייה כדיי להגיש בקשה ככל הניראה הינך צריך להגיע פיזית וגם אם לא הייתי מעדיף כך בשבילך להתרשמות הפקיד ממך. שאלה שלישישית הרוני הקיפוס וכ'ו הינן עירכות הסבה מהשורה הראשונה כגימיק נחמד מאוד להשתולל במטווח, לתנועה ברחוב וכ'ד לא הייתי אפילו מדמיין את זה, הייתי ממליץ בכסף הרב שהן עולות לקנות דברים יותר שימושיים כגון כוונות נרתיקים לנוחות מירבית , ושלל דברים שאין להם סוף וכמובן החשוב מכל תחמושת והרבה לאימונים ככל שהזמן ירשה, בכל מקרה לעניות דעתי זו הינה התלהבות של התחלה שעם הזמן והוא יגיע תשכח בכלל שקיימת כזו ערכה בארון, לסיכום אם אני מהמר נכון פנייך מועדות לכיוון של גלוק, לדעתי אקדח מעולה נושא אחד כזה בעצמי, יש פה שיגידו שהוא אינו כזה , איש איש באמונתו המון בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RAJON » 20 נובמבר 2012, 11:13

תודה על התשובה המפורטת.
לגבי תעודת המילואים, אני אפעל להנפיק תעודה חדשה. יש ברשותי תעודת מילואיניק פעיל ותעודת הלוחם שרדה יפה אז נראה לי שבתחילה אני אנסה בעזרת אלה ואם לא אז נמציא את תעודת המילואים.

לגבי הגעה פיזית, זה די בעייתי כי אצטרך להפסיד בגלל זה יום עבודה. אם האופציה של שליחת הבקשה בדואר קיימת אני אנצל אותה. במידה והפקיד יסרב לאשר את הבקשה, יש לי את הכלים והידע (למרות שלא את הזמן) לשנות את ההחלטה.

בנוגע לגלוק, המחיר שלו יבלע לי את כל התקציב, לכן אני מעדיף לנסות תחילה למצוא פירמה אחרת שעולה פחות.

לגבי ערכות ההסבה, הסיבה שאני רוכש אקדח ומתחיל את כל הסיפור היא לשם הגנה עצמית כשהתרחיש ממנו אני חושש מכל (והחשש לאו דווקא רציונלי) הוא חדירת מחבלים למושב (אני גר באצבע הגליל). אין לי כוונה להסתובב עם הערכות ביום יום, מובן לי שזה ימשוך תשומת לב לא רצויה, אלא בשעת אירוע להסב את האקדח על מנת שיהיה לי מכפיל כח ומרווח ביטחון. אם ניתן להשיג את התוצאה בעזרת אמצעים נוספים, אני בהחלט פתוח להצעות.

לגבי אימון ותרגול, אני נכנס לנושא בידיעה ברורה שללא תרגול ואימון סדורים לא יעזור לי גם טנק בחצר, לכן אני בהחלט מתכוון להשקיע בנושא, ולראייתי זה גם חלק משגרת הפעילות הספורטיבית שלי.

באזור שלי, עד כמה שהבנתי, פועלים שני מטווחים- באיילת השחר ובקצרין. לאור ההמלצות והעבודה שאחד היוזרים פה עובד/ מנהל את המטווח בקצרין, אני אפנה לשם מתוך תקווה שיש להם מגוון רחב של כלי נשק (יד שניה) ואביזרים נלווים, כמו גם גמישות בהפעלת המטווח לשעות וימים הנוחים לי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 20 נובמבר 2012, 12:02

לגבי הוצאת רשיון, עד כמה שאני יודע הפרוצדורה מחייבת פגישה פנים אל פנים עם פקיד הרישוי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 20 נובמבר 2012, 13:38

ברוך הבא. הדקויות של הנהלים משתנות מפעם לפעם.
כאשר הוצאתי לראשונה רשיון, שלחתי את המסמכים בדואר וקיבלתי תשובה חיובית בתוך שבועיים. אחרי זה התייצבתי בלשכת הרישוי לצורך ראיון והוצאת רשיון על סמך מסמכי אימון ובדיקה רפואית.

יתרונות של ערכת רוני: ירי מהיר ומדויק באמצעות אקדח, ערך אספני (אבזור), כיף גדול, אינו טעון רישוי, לא מחייב נעילה של הערכה עצמה.
חסרונות: לא נהוג לשאת אותו ביומיום, אינו משמש לספורט עדיין, מסרבל במקצת את האקדח, יש טוענים שניתן לעשות דברים אחרים עם הכסף כגון אימון.

הערה נוספת: על פי קריאה בפורום, לשכת הרישוי של האזור שלך אינה מאשרת החלפת אקדחים באופן שרירותי, לכן כדאי לשקול היטב (כולל הגדלת תקציב). אילו לא הייתי יכול להחליף אקדח לעולם, הייתי בפירוש קונה היום גלוק.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד