רכישת נשק מאדם פרטי - תיאור תהליך
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רכישת נשק מאדם פרטי - תיאור תהליך
מאחר שעברתי את החוויה (בשלום) אני אשתף את המידע בתקווה שיעזור לבאים
אני אומר מראש שישנה מדיניות כלשהיא של עמימות במשרד לביטחון פנים והנהלים יכולים להשתנות, אבל לפחות בת"א ב20 לנובמבר 2012 כך היה:
1. האם יש לקונה נשק ישן?
כן - מכור אותו לסוחר נשק או הפקד בתחנת משטרה. ההפקדה במשטרה היא לצמיתות!
לא - עבור לשלב הבא
2. האם הקונה עובר לנשק שונה\קוטר גדול יותר?
כן - בצע אימון על נשק במטווח בעל אותו קוטר\מנגנון. (במודיעין המשרד לבטחון פנים אומרים שעושים אימון אחרי שעושים העברת בעלות - אל תאמינו להם - את האימון עושים לפני שניגשים לפקיד)
3. הקונה יזמין תור במשרד לביטחון פנים ויוריד 2 טפסים
טופס בקשת רישיון - לקונה
טופס מכירה (שטר מכר)
יש למלא את הטפסים לפני, על השטר מכר יש לחתום בפני פקיד הרישוי, צריך להביא תמונת פספורט
4. המוכר והקונה ניגשים יחדיו!!! למישרד לביטחון פנים (יכולים בכל מיקום - לאו דווקא בעיר של הקונה\מוכר)
ניתן לבוא עם הנשק אך יש להפקידו לפני הכניסה לפקיד
על הקונה לבוא עם כל המסמכים המאשרים את זכאותו לרשיון (תעודת מילואים וכו) ועם אישור הפקדת הנשק, אישור האימון אם נדרש
במקרה שלי גם רצו את המכתב המלצה מסגן אלוף אבל בסוף ויתרו לי
סה"כ:
הפקידים במשרד לבטחון פנים היו נחמדים ונתנו שירות טוב
השוטרת במרחב ת"א (רחוב סלמה) שאצלה הפקדתי את הנשק הייתה מקסימה - היא התקשרה לפקיד רידוי כלי ירי ווידאה שאני זכאי לרישיון לפני שהפקדתי את הנשק - איזה שירות לא להאמין!
להב מטווחים היו בסדר אך לא יותר מזה - ערב לפני אמרו לי שיקבלו את הנשק הישן שלי להפקדה אך בבוקר התחרטו, מצד שני עשו לי את האימון בצורה טובה ונתנו שירות טוב
בהצלחה לבאים בתור
אני אומר מראש שישנה מדיניות כלשהיא של עמימות במשרד לביטחון פנים והנהלים יכולים להשתנות, אבל לפחות בת"א ב20 לנובמבר 2012 כך היה:
1. האם יש לקונה נשק ישן?
כן - מכור אותו לסוחר נשק או הפקד בתחנת משטרה. ההפקדה במשטרה היא לצמיתות!
לא - עבור לשלב הבא
2. האם הקונה עובר לנשק שונה\קוטר גדול יותר?
כן - בצע אימון על נשק במטווח בעל אותו קוטר\מנגנון. (במודיעין המשרד לבטחון פנים אומרים שעושים אימון אחרי שעושים העברת בעלות - אל תאמינו להם - את האימון עושים לפני שניגשים לפקיד)
3. הקונה יזמין תור במשרד לביטחון פנים ויוריד 2 טפסים
טופס בקשת רישיון - לקונה
טופס מכירה (שטר מכר)
יש למלא את הטפסים לפני, על השטר מכר יש לחתום בפני פקיד הרישוי, צריך להביא תמונת פספורט
4. המוכר והקונה ניגשים יחדיו!!! למישרד לביטחון פנים (יכולים בכל מיקום - לאו דווקא בעיר של הקונה\מוכר)
ניתן לבוא עם הנשק אך יש להפקידו לפני הכניסה לפקיד
על הקונה לבוא עם כל המסמכים המאשרים את זכאותו לרשיון (תעודת מילואים וכו) ועם אישור הפקדת הנשק, אישור האימון אם נדרש
במקרה שלי גם רצו את המכתב המלצה מסגן אלוף אבל בסוף ויתרו לי
סה"כ:
הפקידים במשרד לבטחון פנים היו נחמדים ונתנו שירות טוב
השוטרת במרחב ת"א (רחוב סלמה) שאצלה הפקדתי את הנשק הייתה מקסימה - היא התקשרה לפקיד רידוי כלי ירי ווידאה שאני זכאי לרישיון לפני שהפקדתי את הנשק - איזה שירות לא להאמין!
להב מטווחים היו בסדר אך לא יותר מזה - ערב לפני אמרו לי שיקבלו את הנשק הישן שלי להפקדה אך בבוקר התחרטו, מצד שני עשו לי את האימון בצורה טובה ונתנו שירות טוב
בהצלחה לבאים בתור
- סליקאי כסף

Re: רכישת נשק מאדם פרטי - תיאור תהליך
לגבי 1 אני חושב שיש לך בילבול קטן
במידה ויש קונה פשוט עוברים את אותו תהליך אבל הפוך מגיעים אם הקונה של הנשק שלך לפקיד וכ"ו ואז הכלי עובר עלו ולך יש 3 חודשים לקנות חדש .
לגבי הפקדה -הפקדה היא לא לצמיתות הויתור שאתה מסמן בטופס כן .
במידה ויש קונה פשוט עוברים את אותו תהליך אבל הפוך מגיעים אם הקונה של הנשק שלך לפקיד וכ"ו ואז הכלי עובר עלו ולך יש 3 חודשים לקנות חדש .
לגבי הפקדה -הפקדה היא לא לצמיתות הויתור שאתה מסמן בטופס כן .
אני לא יודע מה הנוהל היבש אבל:
במשרד לבטחון פנים נאמר לי חד משמעית - אם הנשק הישן שלי לא נמכר (הבאתי שטר קנייה מסוחר\אדם פרטי) או הופקד במשטרה לא יטפלו לי בבקשה לקניית הנשק החדש
בשתי תחנות משטרה שונות (קריות ות"א) נאמר לי: ההפקדה היא בשני מקרים - או שהרשיון לא בתוקף ואז אתה מפקיד עד שתחדש, או שתפקיד לצמיתות (כלומר אם אתה נוסע לחו"ל או דבר דומה הם לא מקבלים את הנשק)
במשרד לבטחון פנים נאמר לי חד משמעית - אם הנשק הישן שלי לא נמכר (הבאתי שטר קנייה מסוחר\אדם פרטי) או הופקד במשטרה לא יטפלו לי בבקשה לקניית הנשק החדש
בשתי תחנות משטרה שונות (קריות ות"א) נאמר לי: ההפקדה היא בשני מקרים - או שהרשיון לא בתוקף ואז אתה מפקיד עד שתחדש, או שתפקיד לצמיתות (כלומר אם אתה נוסע לחו"ל או דבר דומה הם לא מקבלים את הנשק)
- סליקאי כסף

לגבי המשרד לביטחון פנים אכן נכון שריר וקיים .
אתה זכאי לאקדח אחד בלבד (למעט במקראים חריגים) ולכן לא תוכל להחזיק ברשיון עבור שני כלים במקביל .
לגבי המשטרה יש שני סטטוסים באותו טופס ואתה בוחר מה לסמן
1)הפקדה -המשמעות שאתה חוזר לקחת את הנשק .
ניתן להפקיד מכמה סיבות כמו פג תוקף רשיון אוו פטירה של הבעלים ואפילו סתם ביקור בנתב"ג
בשעות שהתחנה במקום פעילה אוו כאשר אתה מעורב בסיכסוך
שנמצא בחקירה אבל אין סיבה מספקת לתפוס ממך את הנשק החוקר יכול לבקש/להציע לך
להפקיד את הנשק עד סיום החקירה (ופה ההבדל בין "הפקדה" ל"ויתור" קרטי ).
2)ויתור -אתה למעשה תורם את הכלי למדינה שתעשה בו מה שהיא רוצה .
הפח הוא ששני התהליכים מצוים על אותו טופס וההבדל בינהם הוא סימון של משבצת אחת .
במקרא שלך אכן הויתור היה התהליך הנכון ,אבל לטובת אחרים חשוב לדעת לעמוד על ההבדל .
לא חסרים מיקראים שבהם אנשי משטרה שפשוט "משתגעים" מהרעיון של אזרח חמוש פשוט מסמן את המשבצת הלא נכונה ב"טעות" אוו מסבירים לנחקר שהויתור הוא הדרך היחידה שיש .
אתה זכאי לאקדח אחד בלבד (למעט במקראים חריגים) ולכן לא תוכל להחזיק ברשיון עבור שני כלים במקביל .
לגבי המשטרה יש שני סטטוסים באותו טופס ואתה בוחר מה לסמן
1)הפקדה -המשמעות שאתה חוזר לקחת את הנשק .
ניתן להפקיד מכמה סיבות כמו פג תוקף רשיון אוו פטירה של הבעלים ואפילו סתם ביקור בנתב"ג
בשעות שהתחנה במקום פעילה אוו כאשר אתה מעורב בסיכסוך
שנמצא בחקירה אבל אין סיבה מספקת לתפוס ממך את הנשק החוקר יכול לבקש/להציע לך
להפקיד את הנשק עד סיום החקירה (ופה ההבדל בין "הפקדה" ל"ויתור" קרטי ).
2)ויתור -אתה למעשה תורם את הכלי למדינה שתעשה בו מה שהיא רוצה .
הפח הוא ששני התהליכים מצוים על אותו טופס וההבדל בינהם הוא סימון של משבצת אחת .
במקרא שלך אכן הויתור היה התהליך הנכון ,אבל לטובת אחרים חשוב לדעת לעמוד על ההבדל .
לא חסרים מיקראים שבהם אנשי משטרה שפשוט "משתגעים" מהרעיון של אזרח חמוש פשוט מסמן את המשבצת הלא נכונה ב"טעות" אוו מסבירים לנחקר שהויתור הוא הדרך היחידה שיש .
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד