התלבטות בין אקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: התלבטות בין אקדחים
glockbuster כתב:חגי
תעשה לעצמך טובה ותתרחק מכל גלוק שהוא מדור רביעי היו איתם המון בעיות על תכניס ראש בריא למיטה חולה
הM&P של S&W הוא כנראה המתמודד הצמוד ביותר לגלוק בשוק האמריקאי וזה ראיה לאמינותו
הM&P הסטנדרטי מקביל בגודלו לגלוק 17 שניהם אמינים בטירוף אני אישית מצאתי את הM&P הרבה יותר נוח ובעל הנדסת אנוש מדיפה על הגלוק ולכן הוא אקדחי לשניהם לא חסר אביזרים
נכון שהרבה יותר קל למצוא אביזרים בשוק המקומי לגלוק על חיפוס קצר באינטרנט והM&P לא ישאר ערום להרבה זמן
המצב בארצינו גם טוב? כלומה יש אבא ואמא לאקדח הזה וחלפים\שפצורים זמינים?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

אילן לא יודע איך זה ברפת,,
אבל פר זקן כמוני כשרוצה להתקרב לעגלה חיננית חייב
לנוע "עקב בצד אגודל"
--------------------------------------------------------------------------------
עקב בצד אגודל עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל = הליכה איטית [רגל ליד רגל]. אגודל = האצבע העבה ביד או ברגל.
דוגמה: הַקָּשִׁישׁ הִתְהַלֵּךְ לְאִטּוֹ בַּכְּבִישׁ הָרָאשִׁי, עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל, וְלא שָׂם לֵב לַתְּנוּעָה הַסּוֹאֶנֶת.
מקור: .מַה כְּתִיב לְמַעְלָה מִן הָעִנְיָן "וְלא-תַּעֲלֶה בְּמַעֲלוֹת עַל-מִזְבְּחִי אֲשֶׁר לא-תִגָּלֶה עֶרְוָתְךָ עָלָיו? [שמות כ,כו] וּכְתִיב "וְאֵלֶּה הַמִּשְׁפָּטִים" [שמות כא,א] - וְכִי מָה עִנְיָן זֶה אֵצֶל זֶה? - - אֶלָּא אָמַר רבינא, כְּשֵׁם שֶׁהִזְהִיר הַקָּדוֹשׁ-בָּרוּךְ-הוּא אֶת הַכּהֲנִים שֶׁלּא יִהְיוּ פוֹסְעִין פְּסִיעוֹת גַּסּוֹת עַל גַּבֵּי הַמִּזְבֵּחַ אֶלָּאיהוֹ מְהַלְכִין עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל - כָּךְ הִזְהִיר הקב"ה אֶת הַדַּיָּנִין , שֶׁלּא יִפְסְעוּ פְּסִיעוֹת גַּסּוֹת בַּדִּין [שמות רבה ל]
אבל פר זקן כמוני כשרוצה להתקרב לעגלה חיננית חייב
לנוע "עקב בצד אגודל"
--------------------------------------------------------------------------------
עקב בצד אגודל עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל = הליכה איטית [רגל ליד רגל]. אגודל = האצבע העבה ביד או ברגל.
דוגמה: הַקָּשִׁישׁ הִתְהַלֵּךְ לְאִטּוֹ בַּכְּבִישׁ הָרָאשִׁי, עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל, וְלא שָׂם לֵב לַתְּנוּעָה הַסּוֹאֶנֶת.
מקור: .מַה כְּתִיב לְמַעְלָה מִן הָעִנְיָן "וְלא-תַּעֲלֶה בְּמַעֲלוֹת עַל-מִזְבְּחִי אֲשֶׁר לא-תִגָּלֶה עֶרְוָתְךָ עָלָיו? [שמות כ,כו] וּכְתִיב "וְאֵלֶּה הַמִּשְׁפָּטִים" [שמות כא,א] - וְכִי מָה עִנְיָן זֶה אֵצֶל זֶה? - - אֶלָּא אָמַר רבינא, כְּשֵׁם שֶׁהִזְהִיר הַקָּדוֹשׁ-בָּרוּךְ-הוּא אֶת הַכּהֲנִים שֶׁלּא יִהְיוּ פוֹסְעִין פְּסִיעוֹת גַּסּוֹת עַל גַּבֵּי הַמִּזְבֵּחַ אֶלָּאיהוֹ מְהַלְכִין עָקֵב בְּצַד אֲגוּדָל - כָּךְ הִזְהִיר הקב"ה אֶת הַדַּיָּנִין , שֶׁלּא יִפְסְעוּ פְּסִיעוֹת גַּסּוֹת בַּדִּין [שמות רבה ל]
פחות -לרוב זה יותר,,
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
הלכתי למטווח ויריתי כמעט בכל סוגי האמ אנד פי אקדח טוב ואיכותי ישר מהקופסה הבעיה העיקרית שהיתה לי היא הריסט של ההדק ושחרור של המחסנית מבלי לשנות אחיזה וגם שחרור המחלק בהחלפת מחסנית מהירה.
אחיזת האקדח מזכירה את הגלוק , מאד אגרסיבית ועבה מפאת הדאבל סטאק. גלוק לפחות לא הכו על חטא והוסיפו עוד דמויי חתיכת גומי להוספת גרייפ, כאילו לעזור באחיזה.
אם כבר לא גלוק אז ספרינגפילד XD אם יש בארץ.
http://www.springfield-armory.com/xd.php
אחיזת האקדח מזכירה את הגלוק , מאד אגרסיבית ועבה מפאת הדאבל סטאק. גלוק לפחות לא הכו על חטא והוסיפו עוד דמויי חתיכת גומי להוספת גרייפ, כאילו לעזור באחיזה.
אם כבר לא גלוק אז ספרינגפילד XD אם יש בארץ.
http://www.springfield-armory.com/xd.php
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

היו בארץ בערך ל-5דקות בדמות של HS2000 ונעלמו מהאופק.
כל מי שהתפתה ורכש נשאר תקוע עם כלי בלי אבא ובלי אמא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:
היו בארץ בערך ל-5דקות בדמות של HS2000 ונעלמו מהאופק.
כל מי שהתפתה ורכש נשאר תקוע עם כלי בלי אבא ובלי אמא.
א.
מה הסיבה לכך?
- סליקאי ארד

היו הרבה ספקולציות
האחת שמכיון שהמפעל נרכש ע"י ספרינגפילד ארמורי, רוב היצור הופנה לכיון ארה"ב שם האקדח עדיין מוכר המון
אני אישית לא מאמין לכך לי קצת זמן ומצאתי את אתר היצרן והוא מציע את מרכולתו לשוק האירופיאי ואפילו את הXDM
הסברה השניה שאני מאמין בה שפשוט אין להם כל הצדקה כלכלית למכור לשוק מת כמו ישראל
כמה כלים כבר אפשר למכור כאן בשנה 100 יש חנויות קטנות בדושוויל USA שמוכרות כמות כזאת בשבוע אז למה להתעסק איתנו
האחת שמכיון שהמפעל נרכש ע"י ספרינגפילד ארמורי, רוב היצור הופנה לכיון ארה"ב שם האקדח עדיין מוכר המון
אני אישית לא מאמין לכך לי קצת זמן ומצאתי את אתר היצרן והוא מציע את מרכולתו לשוק האירופיאי ואפילו את הXDM
הסברה השניה שאני מאמין בה שפשוט אין להם כל הצדקה כלכלית למכור לשוק מת כמו ישראל
כמה כלים כבר אפשר למכור כאן בשנה 100 יש חנויות קטנות בדושוויל USA שמוכרות כמות כזאת בשבוע אז למה להתעסק איתנו
אותו דבר יכולות להגיד גלוק, CZ, S&W אבל עדין נמכר פה בארץ.
- סליקאי ארד

כן אבל המציאות מוכיחה לפני שנתיים קל-וי עוד מכרו HS-2000 ועכשיו לא
גלוק נמכר כאן כמו בכל העולם אבל הוא כוכב בגלל שמערכת הביטחון החליטה שהוא הנשק הנבחר שלה
CZ נותן פייט חזק מאוד בתחום הספורטיבי, וS&W נמכר כאן כבר שנים רבות אבל בזמן האחרון אתה לא רואה הרבה ממנו בשוק אני מאמין שמספר יחידות לא גדול נמכר לשוק האזרחי
אני אישית בעליו הגאה של שתי M&P ואני לא רואה הרבה כאלו מסביבי
גלוק נמכר כאן כמו בכל העולם אבל הוא כוכב בגלל שמערכת הביטחון החליטה שהוא הנשק הנבחר שלה
CZ נותן פייט חזק מאוד בתחום הספורטיבי, וS&W נמכר כאן כבר שנים רבות אבל בזמן האחרון אתה לא רואה הרבה ממנו בשוק אני מאמין שמספר יחידות לא גדול נמכר לשוק האזרחי
Lactose כתב:אותו דבר יכולות להגיד גלוק, CZ, S&W אבל עדין נמכר פה בארץ.
להבדיל אלף הבדלות - גלוק, CZ ו-S&W מיוצגים בארץ על ידי גופים מאד מאד חזקים ובעלי אמצעים כמו להב ומאיר רוט שהשוק האזרחי בשבילם הוא מעין חלטורה מהצד, שלא משפיעה בצורה קריטית על מאזן ההכנסות שלהם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

glockbuster כתב:כן אבל המציאות מוכיחה לפני שנתיים קל-וי עוד מכרו HS-2000 ועכשיו לא
אודה אם תרחיב על הM&P, אפילו בשרשור נפרד
- סליקאי זהב

אלדד
טוב הM&P או בשמו המלא Military and Police נוצר במטרה אחת להלחם בשליטה האבסולוטית של הגלוק בשוק אכיפת החוק, ששנים רבות זהו היה המגרש הבייתי של S&W עוד בתקופה שהם היו משווקים אקדחים תופיים (שמשם מגיע השם M&P מודל 10 הישן והטוב ששירת שנים רבות באלפי יחידות אכיפת חוק). אפשר למצוע את שורשיו של הM&P עוד בפרוייקט הכושל של הסיגמה שכמעט הביא לפשיטת רגל של S&W, אבל לימד אותם דבר או שניים על הנדסת אנוש (בפיתוח של הסיגמה נמדדו מעל ל5000 זוגות ידיים כדי להתאים את האקדח לכמעט כל משטמש פוטנציאלי, אני חייב לציין שהאקדח היה מאוד בעייתי וההדק שלו מחורבן על האחיזה הייתה מעולה)
יש לM&P כמה מאפיינים שמייחדים אותו מאקדחים פולימריים אחרים
1. האקדח מגיע עם שלושה גבים מתחלפים כדי להקל על ההתאמה לסוגי ידיים שונים
2. לאקדח יש יכולת להפוך את פקדיו כדי להתאים ליורים שמאליים באופן מושלם (עצר מחלק דו צדדי, תפס מחסנית מתהפך לצד שמאל, ובגרסה עם הנצרה היא דו צדדית)
3. כל מערכת ההדק יושבת בתוך שלדה מפלדה כך שהגוף של האקדח מאוד חזק, כל הפינים עוברים דרך חורים מפלדה ולא דרך הפולימר.
4. הכוונות המקוריות שלו עשויות מפלדה והן נוחות לעבודה אינטנסיבית
גם הנושא האמינות האקדח אינו מאכזב, אני אישית כבר יריתי מעל ל3000 כדור למעט כדורים עקרים לא נתקלתי בשום בעיה מכאנית באקדח והוא עובד ללא דופי
כיום הM&P ממוקם שני מבין שלושת אקדחים הלחימה הפולימריים הפופלריים בארה"ב לפניו כמובן הגלוק ומאחוריו הXD של ספרינגפילד (שהוא אקדח לא רע בכלל למעט עקב אכילס שלו השן החולצת הפנימית).
הדבר היחידי שאני מצר עליו הוא העובדה שסמיט יצרו אקדח שמקביל לגלוק 17 הM&P9 הרגיל
הם יצרו אקדח שמקביל לגלוק 26 הM&P9C אני הייתי מאוד רוצה לראות אקדח שיקביל לפופולרי שבגלוקים ה19
טוב הM&P או בשמו המלא Military and Police נוצר במטרה אחת להלחם בשליטה האבסולוטית של הגלוק בשוק אכיפת החוק, ששנים רבות זהו היה המגרש הבייתי של S&W עוד בתקופה שהם היו משווקים אקדחים תופיים (שמשם מגיע השם M&P מודל 10 הישן והטוב ששירת שנים רבות באלפי יחידות אכיפת חוק). אפשר למצוע את שורשיו של הM&P עוד בפרוייקט הכושל של הסיגמה שכמעט הביא לפשיטת רגל של S&W, אבל לימד אותם דבר או שניים על הנדסת אנוש (בפיתוח של הסיגמה נמדדו מעל ל5000 זוגות ידיים כדי להתאים את האקדח לכמעט כל משטמש פוטנציאלי, אני חייב לציין שהאקדח היה מאוד בעייתי וההדק שלו מחורבן על האחיזה הייתה מעולה)
יש לM&P כמה מאפיינים שמייחדים אותו מאקדחים פולימריים אחרים
1. האקדח מגיע עם שלושה גבים מתחלפים כדי להקל על ההתאמה לסוגי ידיים שונים
2. לאקדח יש יכולת להפוך את פקדיו כדי להתאים ליורים שמאליים באופן מושלם (עצר מחלק דו צדדי, תפס מחסנית מתהפך לצד שמאל, ובגרסה עם הנצרה היא דו צדדית)
3. כל מערכת ההדק יושבת בתוך שלדה מפלדה כך שהגוף של האקדח מאוד חזק, כל הפינים עוברים דרך חורים מפלדה ולא דרך הפולימר.
4. הכוונות המקוריות שלו עשויות מפלדה והן נוחות לעבודה אינטנסיבית
גם הנושא האמינות האקדח אינו מאכזב, אני אישית כבר יריתי מעל ל3000 כדור למעט כדורים עקרים לא נתקלתי בשום בעיה מכאנית באקדח והוא עובד ללא דופי
כיום הM&P ממוקם שני מבין שלושת אקדחים הלחימה הפולימריים הפופלריים בארה"ב לפניו כמובן הגלוק ומאחוריו הXD של ספרינגפילד (שהוא אקדח לא רע בכלל למעט עקב אכילס שלו השן החולצת הפנימית).
הדבר היחידי שאני מצר עליו הוא העובדה שסמיט יצרו אקדח שמקביל לגלוק 17 הM&P9 הרגיל
הם יצרו אקדח שמקביל לגלוק 26 הM&P9C אני הייתי מאוד רוצה לראות אקדח שיקביל לפופולרי שבגלוקים ה19
glockbuster: תודה על התשובה המפורטת.
עוד כמה שאלות:
האם MAG SAFETY של הM&P ניתן לביטול ?- נראה לי דבר די מעצבן.
בכל הגרסאות (PRO לדוגמה) ניתן לשלב נצרה רגילה?
מה קורה עם נצרה שעל ההדק אם מוסיפים נצרה רגילה?
אני משער שכמו בכל האקדחים DAO ההדק רחוק מלהיות מושלם. מה ניתן לעשות בארצינו בנושא הזה?
עוד כמה שאלות:
האם MAG SAFETY של הM&P ניתן לביטול ?- נראה לי דבר די מעצבן.
בכל הגרסאות (PRO לדוגמה) ניתן לשלב נצרה רגילה?
מה קורה עם נצרה שעל ההדק אם מוסיפים נצרה רגילה?
אני משער שכמו בכל האקדחים DAO ההדק רחוק מלהיות מושלם. מה ניתן לעשות בארצינו בנושא הזה?
- סליקאי זהב

בדגמים שלהב מביאים אין MAG SAFETY זה פיצ'ר שמיועד לכוחות אכיפת חוק ולנו כאזרחים אין ממש שימוש בו,
בעקרון כל דגם של M&P יכול לבוא עם נצרה או בלי זוהיא תוספת של 3 שלושה חלקים בסך הכל
(הנצרה חוסמת מכאנית את תנועתו של גשר ההדק לאחור)
ההדק של הM&P בסופו של יום הוא SA הוא רק משחרר את הנוקר ולא דורך אותו,
יש חברה מעולה ששמה Apex Tactical שמייצרת קיטים מושלמים ברמת הDROP IN שהופכים את ההדק של הM&P להדק מעולה וקצר (דיברתי בעבר עם כמה אנשים מלהב והם מתעניינים ביבוא של הקיטים האלו- בשני האקדחים שלי מותקנים החלקים האלו והתוצאה אינה מאכזבת כלל!!!)
בעקרון כל דגם של M&P יכול לבוא עם נצרה או בלי זוהיא תוספת של 3 שלושה חלקים בסך הכל
(הנצרה חוסמת מכאנית את תנועתו של גשר ההדק לאחור)
ההדק של הM&P בסופו של יום הוא SA הוא רק משחרר את הנוקר ולא דורך אותו,
יש חברה מעולה ששמה Apex Tactical שמייצרת קיטים מושלמים ברמת הDROP IN שהופכים את ההדק של הM&P להדק מעולה וקצר (דיברתי בעבר עם כמה אנשים מלהב והם מתעניינים ביבוא של הקיטים האלו- בשני האקדחים שלי מותקנים החלקים האלו והתוצאה אינה מאכזבת כלל!!!)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד